Hand i Hand! äntligen

Tyvärr ingen aktivtet som jag ägnade mig åt ikväll. Däremot har jag äntligen, efter en månads trånande fått tag i Ugglas låt Hand i Hand. Jag ska ha CD:n någonstans, den är dock tyvärr bortslarvad eller något. Välkommen till Folkhemmet är väl inte min favorit, inte när det begavs sig iaf, med tid så har jag dock upptäckt att den har en del guldkorn. Är väl någon annan som gjort Hand i Hand först, den har jag dock inte lyckats få tag i.

Charlie Sheen som Aramis

Det borde inte funka det, på något sätt gör det trots allt det. Även att filmen inte är den bästa. Att de gestaltar hur huvudpersonen, vars namn jag ej orkar stava, sätt att träffa musketörerna på samma sätt som i boken gör att iaf jag accepterar filmen.

Charlie är nog bäst på att spela sig själv, det som han gör i typ Spin City och two and a half man.  Om man nu spelar sig själv, han kanske är mer Som Fredrik Segermyhr i verkligheten.Vad gör man?

Vad gör man när man precis sålt en hyfsad fotbollspelare för drygt 200 miljoner? Svar Tottenham köper en mittfältare som spelat några träningsmatcher för Engelska landslaget och är en helt okej ytter för 200 miljoner. Spy på pengar del 2.  

Who the fuck is Alice

Ibland är det kul att leta upp låtar som man vet att man diggat till för ett tag sedan. Det jag kom ihåg av låten var Alice Alice who the fuck is Alice-delen. Lite överraskad blev jag när det visade sig vara Living Next door to Alice.

Jag är i stan, det är helt okej.

Detta var mitt 600 inlägg, måste vara ett tecken.

Rykten

Det ryktas mycket, väldigt lite konkret händer. De ordentliga topppnamnen som varit aktuella har försvunnit för Roma, Mutu kommer inte och Silva trots att det ryktas om honom till och från kommer inte att komma, Malouda ryktet har svalnat rejält, men det känns trots allt inte helt osannolikt. Baptista kommer nog inte att komma. Det börjar osa lite kris kring värvningarna och de senaste namnen som blossat upp är Cisse och Kuyt. Podolski är kanske det mest spännande namnet som uppkommit de senaste dagarna, att Roma får honom är dock lika troligt som att Fågelfors skulle lyckas värva mig. Nu ryktas det dock om lite yngre spelare och om förmågan inte finns att ta in en ordentlig profil så borde man satsa på iaf en yngre spelare tycker jag. Affelay t.ex. som det ryktats om skulle vara intressant. Har bara sätt honom i något inhopp för Holland under EM, men bara att han är med i Hollands EM-trupp vittnar om kvalite.

Snart börjar man tycka att Bojan Djordjic och Marcus Allbäck vore intressanta spelare för Roma.


Pengar och fotboll

Robbie Keane värvas för över 200 miljoner kr och Andy Johnson håller på att värvas för över 100 miljoner kronor. Dessa två är hyfsade fotbollsspelare, men att betala dessa summor kan bara tyda på att klubbarna pissar på pengar.

Ronaldinho värvades för cirka 170 miljoner kronor, bara en liten jämförelse.

Buktal

Sastre vann tillslut touren.

På onsdag ska jag upp till Norrköping, på torsdag ska jag hem igen. 

Min vänsterfot är drabbad av lite småskador. Stortån gick det hål i efter en olycka med stege och gräsklippare i fredags, bl.a. så har nageln spruckit lite. Mina nya fotbollsskor vägrar också att göra sig bekväma för mina fötter, eller främst mina hälar, egentligen bara hälarna och mest vänsterfoten. Nästan hela träningen gick bra, men mot slutet så började det skava mer och mer, det blev dock bara en blåsa. Jag är dock orolig för att köpet av de nya fotbollskorna har för hård och för låg häl för att vara bra för mina fötter, jag hoppas att jag inte behöver införskaffa nya, mina gamla spricker mer och mer vid sidan och går snart inte att bruka mer.

Talet


Talet jag tänkte på var Hitlers invigningstal till de olympiska spelen i Berlin 1936.Träningsmatch

Roma spelade sin första träningsmatch för året igår, inte oväntat fick de spö, brukar de få sin första träningsmatch för året. Steaua Bukarest vann med 3-1. Det enda intressanta med matchen var väl att Loria Riise och Arthur spelade sin första match i Romatröjan samt att Montella återigen drog på sig Romatröjan.

Suck silly season

Ena timmen är det nästan klart och nästa timme är det helt avskrivet. Kan inte bara två offensiva klasspelare komma till laget så att säsongen kan starta igång igen.

Förvrigt så sägs Arshavin nästan vara klar för Roma, hans agent (om det nu är hans agent, folk som kallar sig agenter brukar inte alltid vara det till den speciefika spelaren) säger att ett Champions League-lag i italien har visat intresse för hans adept. Juventus har värvat klart, Inter är ute efter andra spelare och Fiorentina ser inte ut att släppa Mutu till Roma. Det skulle ju ocksp kunna vara så att Fiorentina backar up ett eventuellt tapp av Mutu genom att vara redo på Arshavin.

Den senaste tiden har det mest varit Mutu-rykten annars, han som jag trodde var avskriven för några dagar sedan, nu är han avskriven igen, eller? Jag hoppas fortfarande på Kaka och Ribery. Men det börjar bli en smärre kris (utan någon större anldening) så snart nöjer jag mig med bröderna Elm och Rade Prica.

TävlingVilket tal tänker jag på?En spansk sommar

i Spanien har det varit en ganska spansk sommar skulle jag tro.

Idrottsmässigt så är det Spanien som dominerar denna sommar. Sommarens tre stora tävlingar (efter OS) har alla vunnits eller leds av Spanjorer. Spanien vann som bekant fotbolls-EM och Rafael Nadal vann Wimbeldon. Tour de France leds utav en Spanjor, Carlos Sastre. när det är tre etapper kvar så leder Sastre Touren med 1.24. Den avgörande etappen lär bli tempot på lördag. Sastre kommer få det ganska tufft att försvara sig emot den duktiga tempoåkaren Evans som är fyra i sammandraget. Efter helgen vet vi om det blir en trippel för Spanien.

Nej nu får Jesus skärpa sig

Jag sitter och funderar på hur praktiskt ett plagg som klänning egentligen kan vara. Jag har själv tyvärr inte så mycker erfarenhet av användade av just det nämnda plagget. Jag kan faktiskt inte minnas en enda gång att jag har brukat det, om jag förtägt minnet av det eller helt enkelt bara inte har gjort det kommer jag inte ihåg.

Klänning känns som att det borde iaf till viss del vara hyfsat praktiskt. iofs finns det vissa klara brukproblem som det kan tänkas bli, t.ex om man ska hoppa äver hinder eller springa snabbt. jag kan även tänka mig att det kan uppstå vissa problem i fysiska arbeten. i vardagsmiljöer skulle nog klänning dock många gånger kunna vara praktiskt, elelr iaf minst lika brukbart som standardklädseln. Som ni märker så har jag kommit fram till aboslut ingenting, lite som regalskeppet Wasa. 


Förövrigt var det träning idag, det kändes bra, jag ligger före de flesta i löpövningarna, vinterträning vem behöver det :). Det ska väl iofs sägas att de flesta andra inte ägnat sig en tanke åt träning under uppehållet medans jag försökt komma i fysisk form, men nu ligger jag på samma nivå som de andra fysiskt och det lär inte ändras.   

Sol


Solen är lite som ett hjärta. Om solen slutar arbeta så dör det liv.

Touren

Touren börjar närma sig slutet och idag väntar en spännande bergsetapp. Denna tour är väldigt jämn, efter 15 av 21 etapper så skiljer det 49 sekunder mellan 1 och 6:an. Eftersom det "bara" är två bergsetapper kvar och ingen dominerat  i bergen hitills så tror jag att touren kommer avgöras på tempoetappen så är den 20:e etappen. Där tror jag att Menchov kommer avgöra. Tror han kommer köra lite bättre än Evans i de kvarvarande linje-etapperna och sen avgöra på tempot. Evans, Menchov, Vandervelde är de tre som är bäst på tempo av de sex som ligger i toppen, Vandervelde tror jag dock inte är tillräckligt stark för att vinna. Personligen hoppas jag lite extra på berggeten Kohl som ligger 2:a i sammandraget, 7 sek efter ledande Schleck. Sedan hoppas jag att ingen i toppstriden är dopad, tyvärr är det nog att hoppas på för mycket. 

* tempoetapperna sker i intervallstart  
*linjeetapper innebär att samtliga startar samtidigt

Bästa spelare Maldini mött

Maldini har mött många bra spelare i sina dagar. Den bästa som han har mött räknar han Maradona och tätt efter är Ronaldo (den riktiga).

Det finner jag intressant, är det någon man litar på om man ska utnämna den bästa offensiva fotbollspelaren de senaste två deceniumen så är det Maldini

artikeln

Start av fotboll

Idag är det dags för träning igen äntligen. Jag är tyvärr något krasslig dagen till ära, det ska dock kopplas bort, för idag är det fotbollsträning som gäller. En månad framåt kommer det sen bli fullt upp med fotbollsspelande. Det ska bli kul.


Rykten

Det är ryktens tider kring spelare i fotbollseuropa. Nu börjar man i alla fall få ett grepp angående vilka spelare Roma är intresserade av. Det verkar som att det kan komma att bli en Baptista och en vänsterytter. När Mutu-spåret svalnat rejält pga av att Fiorentina inte vill sälja och att Mutu inte verkar vilja lämna så har nu intresset riktats mot Baptista. Baptista har inte spelat en lysande fotboll sedan han lämnade Sevilla, han har dock en riktigt fin kapacitet och har glimtat till bitvis, främst i det Brasilianska landslaget. Dessutom tror jag att Romas spelsystem passar Baptista utmärkt, så förhoppningsvis blir det en renässans i Rom. Det är ännu inte klart att Baptista kommer, men det troligaste är att han denna säsong kommer att spela i Roma.

Vilken vänsterytter som kan tänkas komma är det destå fler namn som det ryktas kring. Eftersom Romas ekonomi inte är europas bästa så är det främst spelare med fin kapacitet men som inte riktigt lyckats i deras nuvarande klubb som är på tapeten. Reyes, Drenthe, Malouda, Santana, Di Michele, Di Natale är väl de som ryktats mest frekvent de senaste dagarna. Av dessa så tycker jag Malouda ser klart mest intressant ut, om han kommer blir det troligtvis lån vilket gör att transfern kan möjliggöras.

Jag hoppas på två nya starka spelare som kan komma till klubben och bidra med bra saker.


Facit

Svarsalternativ D har jag aldrig gjort.Det är en annan ifrån Långemåla som gjort det, jag modifierade dock historian lite.


Vad har Simon inte gjort?

Jag tänkte göra en liten form utav tävling eller likande, om det är tävling eller ej beror på deltagande. Jag kommer sätta upp fem händelser som hänt i mitt liv, eller, det är bara fyra saker som har hänt, en har jag inte gjort.

a) Jag har haft på mig oranga byxor på mig till skolan när jag gick i högstadiet en gång

b) Jag har varit(lekt )batman och sparkat på holländare vid rumskulla-eken när jag var runt fyra år någonting.

c) Jag har sovit över hos en person som har minst en Hem till Midgård-dvd.

d) Jag har utfört helikoptern på en fest i en stuga som en ganska avlägsen kompis (hans föräldrar) har, jag var 14 då.

e) Jag har räddat en person ifrån ett knivslagmål utanför en krog, tidpunkten var när jag var i slutampen av trean i gymnasiet.

Så, vilken av dessa saker har jag inte gjort?

Inspiration

Det kan man behöva ibland. Vad tänker man och känner egentligen när man hör ordet inspiration? Kanske tänker man på andlighet, kanske glädje, kanske kreativitet, kanske att det skulle vara gott med en falukorvsmacka.

För att reda ut begreppen tänkte jag googla inspiration.

Nu har jag googlat.
Hahahaha

Roligaste Silly season-nyheten iår förmodligen.

Det ryktas att Cristiano Ronaldos flickvän har varit otrogen mot honom med Sergio Ramos. Jag vet inte om det stämmer, men om det gör det så är det fantastiskt roligt.

Självbekräftelse

Idag gjorde jag testet: hur vältränad är du? på aftonbladet.

Jag fick 50+ på alla övningar vilket innebär utmärkt i min och samtliga ålderskategorier. Jag gjorde så att jag skulle göra iaf 50 på varje och så en till på armhävningarna :). Jag skulle ha kunnat pressat mig ytterligare lite på samtliga övningar. Så min fysiska status är trots allt okej. Jag har inte utfört konidionstestet ännu. Jag har för mig att jag har relativt hög vilopuls jämfört med folk som tränat ungefär lika mycket som jag. Jag får ta vilopulsen när jag har kommit ner i vilopuls igen, vilket jag inte ligger på nu. Eller så skiter jag i det, det lär tiden utvisa.
 

Ännu en dag

Är en textrad ifrån Thomas Di Levas låt vem ska jag tro på.

Ännu en dag är också en form av tillstånd eller fas i mitt liv.
Det här är ännu en dag av mitt liv som bara blir längre och längre.
Thomas Di Levas hår blir också längre och längre, tills när han klipper håret.

Denna ännu en dag så har jag gått ut med hundar gånger två. Tagit mig ett träningspass iform av löpträning av kortare distans i högfart i intrevall samt ite jogging. Efter det diverse olika kroppslyft. Jag har också skruvat i skruvar i något bygge där det senare ska ställas ved på. Detta var med andra ord en väldigt betydande dag i mitt liv


Hår klippt

Mitt hår har idag klippts, det gjordes i hemmet av min mor. Jag har ingen bild att tillgå och likabra är det, det blev nämligen inte så himla lyckat, blir nog lite bättre när det får växa lite sen.


Lördagstv

Lördagstv på sommaren är en stor jävla pik mot att man borde ägna sig åt någon aktivitet på kvällen. Det skulle vara kul om någon kanal valde att visa något annat än en kass film. Jag såg på Mia och Klara ikväll, jag tyckte det var hyfsat roligt, visa sketcher var faktiskt riktigt underhållande, de fick mig att skratta högt, det är inte alla gånger jag gör det. Annars var det bara skit på TV.


En dag i skogen vid motorer

Idag har jag varit funktionär vid en motortävling, ett rally. Jag kollade av vilken tid de startade och skrev det på deras tidkort, det var min uppgift.

Det var trots allt en helt okej sysselsättning. Regn under en stund gjorde aktiviteten mindre angenäm. Med regnet kom också åskan och åskan slog ner i två hus och en ladugård vid 1:a och 4:e stäckan (samma sträcka, körde två gånger). Det gjorde att andra sträckan ströks, pga att räddningstjänst behövde trafikera sträckan. Det gjorde dock inte att saker gick fortare. på  tredje sträckan så var det en förare som hade förmågan att krascha, personen skadade sig halvallvarligt om uppgifterna vart korrekta. Den olycka gjorde att vår sträcka blev cirka 2 och en halv timme försenad.

Sammanfattningsvis så kan jag väl säga att det var hyfsat trevligt. Halvkul att se lite motorsport, nu kan jag dock ägna mig åt att kolla på riktiga och mer intressanta sporter som fotboll och cykling.

Fredag

Idag är det fredag och jag sitter i hemmets lugna vrå. Det känns en aning trist, men inget att göra åt, eller det finns det, snarare inget jag vill göra åt det. Jag ska dessutom upp tidigt imorgon, ska hjälpa till som funktionär på någon ävla motostävling. Jag sitetr här och funderar på om det verkligen var ett korrekt beslut. Jag gillar ju tävlingar, men i ärlighetens namn är motorsport knappt en idrott. Undra vad folket på morgondagens tävling tycker om den åsikten. Inte för att jag lär yttra den. Dessutom har motorsport sin charm någonstans, dock är det inget för mig.

Lövqvist ner på 10:e plats i touren. Det var en halvtuff etapp idag. Jag tror han får svårt att hålla en topp tio plats genom hela touren. Någonstans mellan 10-30 plats kan det nog komma att bli. 

Ikväll ska jag inte ta en öl, det börjar bli en vana. 

  

Hupp

Solen skiner i de smålänska skogarna.

Albatros är en fågel.

En häst är större än en kanin.

Nu kom en bra låt på radio igen, vet inte vad den heter, det är en sån där svängig som man blir lite glad av. Fick precis reda på att låten heter 2 4 6 8 motorway, tyckte de sa så iaf.

Mancini blev idag klar för Inter. Tråkigt att han går till just Inter, men Mancini har trots allt gjort många bra prestationer för Roma under fem säsonger i klubben, så jag tackar honom tiden i Roma.


Lägesuppdatering

Jag har nu jobbat igen, igår och idag, bra att ha kommit igång lite igen. 

En svensk har en ledartröja i Tour de France, det är Tomas Lövqvist som har den vita ungdomströjan. 

Annars händer inte så mycket. 


  

Tråk

Sitter här och fördriver tid, snart ska tid bedrivas i sängen istället. Jag behöver hitta på något snart känner jag, inte ens fotboll att träna och hålla på med just nu, ta slut jävla uppehåll. En resa någonstans nu skulle inte vara helt tokigt fel, men jag vill dock spara pengar. Ensam hemma är jag just nu också, far på läkarbesök i Linköping och min mor är suspekt nog i mitt studentrum i Norrköping, det känns en aning underligt. Själv stannar jag här hemma och är hundvakt.

Jag hoppas tiden flyter på ganska snabbt nu så att man snart kan ägna sig åt saker istället för att vänta ut tiden. Jag saknar Norrköping just nu.

Trött och rastlös på samma gång är en känsla som inte är den angenämaste.

Vilken jävla dag börjar skolan igen?

Grundlös

Det var längesedan man såg en pokemon boll. Tänk att få kasta iväg sin pokemon boll. Det är höjden av glädje. Det roliga med sådana är att det var tre saker i en. Chokladen, överraskningen och leksaken.

Till pokemon och vidare!


Söndag

Söndag är oftast en vilodag. Det har den varit för mig idag också. Jag tog iofs en kortare cykeltur på en dryg mil och så mina dagliga styrkeövningar som innefattar mage bröst och ibland rygg. Annars så har jag inte gjort något alls idag. Sett andra som utövat idrott, men det är inte så aktivt. Nadal och Federer håller fortfarande på med Wimbeldon-finalen, regn har gjort matchen längre.

Nu börjar söndagen bli dags att varva ner. Kanske skulle vara vettigt att göra med en öl.

Undra om en präst ser fram emit en söndag eller om denne våndas för den. Fast en präst våndas nog inte, han måste ju gå runt och vara mysig.


Regnar

Det regnar. Regn gör alltid att man får så stor lust att gå ut, inte i regnet givetvis, utan man vill att regnet ska ta slut så att man kan gå ut.

Om inte regn fanns så skulle vi inte ha någon öken.

Jag har idag massa energi i kroppen, trots det har jag ingen lust att göra något, bah.Tour de France

Frankrike runt startade förut idag. Denna tävling är en utav om inte Julis stora höjdpunkt. Till denna upplaga så har jag inte läst på, egentligen inget alls kring vilka som är förhandsfavoriter, men det lär jag bli varse under touren. Jag har i alla fall koll på att fjolårstvåan Cadel Evans tippas som segrare av många. Spännande ska det bli i alla fall. Finns inte mycket som slår en bergsetapp på touren, mumma.


Det här med radio

Radio är en sak som man lyssnar på ibland, eller ganska sällan, mest i bilen faktiskt. De som har industrijobb eller något likande kanske har en radio där de lyssnar på musik. De allra flesta i min bekantskapskrets säger säg hata dagens radio, eller i alla fall musiken som spelas.

Den senaste tiden när jag har varit hemma nu har radion varit på, eftersom jag inte jobbat denna vecka och den är nära datorn så har det blivit extra mycket lyssning. Faktum är att det faktiskt flera gånger har kommit trudeluter som jag funnit roliga och bra att höra. Kanske inte så ofta, men någon gång sådär typ en gång i timmen. Några exempel är En kväll i Juni med allas vår Berghagen (som plöstligt blev totalt inaktuell), Crying med Aerosmith, Magnus Uggla med ska vi gå hem till dig (eller vad den nu heter) och så många andra låtar som jag inte ens kommer ihåg. Det är något av det fina, kanske inte att man inte komemr ihåg, utan musiköverraskningen, när det kommer en bra låt så blir man sådär extra glad, lite gladare än när man väljer den själv. Varför vet jag inte, kanske för att någon annan gillar samma låt som jag eller något.

Det är för övrigt P4 som går på radion, det känns bättre än rix FM eller likande, Martin Stenmark, EMD och Måns kan jag ha en liten paus ifrån (näst intill livslång om jag ska vara ärlig). EMD går dock på P4 ibland, och i all sin töntighet så finner jag de lite charmiga. Det är något häftigt med en grupp som totalt slickar röv för sina fans.  

Silly season

Är igång, jag har knappt koll vad som händer fastän jag läser fotbollsnyheter varje dag. Kan inte trupperna bara bli spikade? Romas har jag iaf hyfsat koll på.

Frankrike komemr med största sannolikhet låta Domenech fortsätta som förbundskapten. Jag har alltid tyckt illa om honom, har försvarat honom en gång, när han spelade 4-2-3-1 i VM och höll Trezeguet på bänken, helt rätt. det fanns inte plats för Trez, Henry och Zidane på samma plan. Hans laguttagningar och faktiskt anti-fotboll är dock inget att se upp till. Den enda tränaren som spelar med två defensiva och okreativa mittfältare på centrala mitten. Det är dock faschinerande hur han efter 1 poäng i gruppen i EM får fortsätta, ganska häftigt fakstiskt, bara för detta stödjer jag honom. Ska bli intressant att se hur han sköter föryngringen, mannen är mer konservativ än Lagerbäck.

Fotboll slut. 

Annars så stapplar det på, jag är nästan helt frisk, så imorgon blir det träning som gäller, förhoppningsvis både lite styrka, cykling samt lite snabbhetsövningar.

Trots hundskit på gräsmattan och barfota fötter så har jag undvikit att trampa i den. Starkt tycker jag.


Alla som älskar rabarberpaj håller jag inte riktigt med! (iaf gällande denna specifika fråga)
Jag gillar inte rabarbersmaken, inte när jag var yngre iaf, kanske borde testa igen, jag har blivit klart mindre kräsen nu för tiden.

Framtida boende

Om en inte alls för avlägsen framtid så är det här jag ska bo. Rummet med balkong kommer att bli mitt.
Juni slut

Du var det Juli, och fotbolls EM är slut. Juli lär bli den månaden som det kommer hända absolut minst saker. Det lär böilite jobb, när möjlighet till det sker, annars lär det inte hända så mycket annat. Inte nog med det så har jag dragit på mig en lättare sjukdom, suck

Nu är det bara skit på tv, det är väl för att tablån nu är skapad för kvinnor och bögar för att kompensera fotbolls-EM. Det var en artikel i expressen som handlade om det, jag lyckas dock inte finna den nu.