I natt jag drömde

Det var faktiskt igår natt och det var ingen dröm, men jag låg i sängen, ingen elektronik var på i mitt rum och jag låg bara och väntade på att sömnen skulle svepa in över mig. När jag låg där i sängen så blev jag helt plötsligt väldigt sugen på jordgubbsrulltårta, inte någon annan godsak utan det var endast jordgubbsrulltårta som jag ville ha! Jag började fundera på var jag kunde få tag i rulltårta 02.07. Jag kom fram till att det inte fanns någon butik i närheten som var öppen och sålde rulltårta. jag övervägde att knacka på och fråga mina grannar ifall de hade någon rulltårta men p.g.a. att jag kom till insikt att de förmodligen inte skulle ha någon jordgubbsrulltårta så jag släppte rulltårtetanken och föll i sömn. Fan vad sugen jag blev på jordgubbsrulltårta nu när jag skrev detta, får se om jag gör något åt det.

Ben och sömn

Jag har suttit på en stol på ett ganska lustigt sätt med benen. Det märkte jag när jag skulle resa mig, för då kände jag att båda mina ben hade somnat! Att benen somnar är en ganska ohärlig känsla och mina ben somnar realtivt ofta. Jag måste lära mig bättre sittekniker. Det värsta är nog ändå när en skinka somnar då känns det nästan som ens ben och skinka är förlamad, inte för att jag vet hur det känns att vara förlamad men det kanske känns så.  Det är hur som helst en lustig känsla som infinner sig när ens ben har somnat och man ska gå. Det är extra svårt att gå om ens rumpa sover.

Nu har bensömnen gått över. Jag saknar den lite, det är nästan så att jag ska sätta mig på ett sånt sätt så att benen somnar igen. För trots att det är ganska ohärligt så är det också en ganska härlig känsla.

Hockey

Kors i taket! Idag har jag sett på hockey, sporten som annars mest är ett substitut för hormonstinna män att kunna tackla och slå andra män utan att de blir några följder. Jag var på en sportbar med ett antal klasskompisar. Eftersom att några av mina klasskompisar av någon outgrundlig anledning håller på LHC så hade jag förväntat mig att vi skulle se på just LHC. Nu visade inte sportbaren den matchen så vi fick se Djurgården - Luleå istället. Det var ganska trevligt där, jag kollade dock inte så mycket på hockeyn, utan jag satt mest och pratade och drack lite öl.

Det sägs förövrigt att Jesus grav har hittats. Det är tydligen en regissör vid namn James Cameron som har funnit fynden. Nu ska jag försöka komma med någon dräplig, ironisk eller kanske elak kommentar, men jag kommer inte på någon. 

God jul Jesus!!  

Sökning

Jag söker igenom två mycket välskrivna svenska kvällstidningars nätupplagor för att hitta någont att skriva om. På aftonbladet hittar jag inget direkt att skriva om, det måste intressanta är väl att cyklisten Ullrich avslutar sin karriär. På expressen hittar jag att de ger tigrarna levande mat, det är givetivs ohållbart. Djuren ska givetvis dödas utav en människa innan tigrarna ska få ta del av djuret, tigrar har för låg kompentens när det gäller att döda andra djur på ett smidigt sätt. Det mest intressanta efter det är att Gert Fylking har blivit far igen.

Jag fick ingen inspirationshjälp från de två kvällstidningarna som ni kan se, jag får helt enkelt fundera på något att skriva om själv. Senare idag så kommer förmodligen ett nytt inlägg, håll ut.

Sagt av en man

Idag såg jag på fotboll på en stream. Kommentatorn sa på engelska något åt detta håll fritt översatt från min sida: Perotta kunde ha valt att spela för det Engelska landslaget i fotboll, men han ville vinna VM.

Sömn

Jag har kommit fram till en sak. Det är väldigt lätt att soman om man kollar på fotbollsrepriser. Från tisdagen och framåt har jag somnat till tonerna av fotboll med undatag fårn igår natt. Igår natt gick det ingen fotboll när jag skulle somna, så jag försökte somna på ett annat sätt, hur gick det tror ni? Det gick åt helvete givetvis, givetvis gick det åt helvete. Jag låg vaken och tänkte, men jag tänkte inte på något vettigt eller intressant, jag tänkte helt enkelt tomma tankar till alldeles för långt in på natten.

Spider-man

Jag har lyckats hitta klippe från den nya spider-man filmen. Jag tänkte visa dom här på min blogg. Del1
del 2.

Clas Ohlson

Det var ett tag sedan jag var på Clas Ohlson, men jag har varit det. Clas Ohlson är ett utav dessa ställen där man börjar tänka på sin manlighet, gymet är ett annat och det har jag komenterat i ett tidigare inlägg

Nu ska vi dock prata om Clas Ohlson. Clas är en sådan butik som jag alltid vill ha hängslen på. Hängslen som man kan hålla i samtidigt som man står bredbent och så cool ut. Fast det är inte den enda stilen man vill ha på Clas, jag känner ibland också för att olja in min kropp ta på mig snickarbyxor och testa och poser med släggor. Min manlighet blir aldrig råare och manligare än när jag går på Clas Ohlson, inte ens känslan på ett gym kan slå det.  På Clas går man sedan runt och ser cool ut, innan man högt och full av vetskap säger: jag skulle behöva en vinkelhake till mitt balkong-bygge, undra om denna vinkehake kan vara något. Jag kommer sedan fram till att det inte är rätt märke och det märke som jag tittar på håller alldeles för låg kvalite, de håller uppenbarligen inte för riktigt mangöra, det där är en riktig kvinnosak.
Enda delen på Clas Ohlson som kan få mig att känna mig mer manlig än när jag är vid släggorna är möjligtvis vid motorsågarna, fyfan då kan man se testosteronet som ryker ur öron, näsa och rövhål.

En sak som tar ner manligheten är när man går upp till teknikhörnan och ska välja det man verkligen ska ha istället för någon cool slägga eller vinkelhake. Sedan går man och kollar på om lite datortillbehör kan vara lämpliga och sedan gnäller man för att deras utbud är för litet och så kommer man fram till att man är mer av en datornörd snarare än en cool skogshuggare.

Ha en härlig dag din pensionär!

Pengapung

En eller snarare två pengapungar är en sak som jag har tänkte skaffa mig ett bra tag nu. Tyvärr har jag inte gjort slag i saken och skaffat det. Min tanke är i alla fall att jag ska ha två pengapungar som jag knyter fast vid byxornrna, på varsin sida. I pengapungarna komme jag att förvara alla mina mynt. Jag tror det är snyggt och smidigt och det kommer framförallt att höja min status i samhället.
 
FMPUTFVXXAE

Rowan Atkinson är ett geni

Idag har jag kollat på ganska mycket som denne man gjort. Jag har dels sett på fyra Blackadder-avsnitt och sedan såg jag en föreställning med Rowan på tv. På föreställningen så blandade han sin fysiska humor med hans smarta repilk humor. Han är förmodligen världens bästa komediskådespelare. hans fysiska humor är väldigt bra, ibland kan det dock bli för mycket av den varan, förmodligen för att man har sett så mycket Mr. Bean och den serien blir man ganska trött på efter ett tag. Jag hade önskat att han hade med lite mer replik-humor för den tycker jag är väldigt bra. Kanske också lite mer uppblandning av de båda i sketcherna kunde vara att önska, för det jag såg var ofta antingen eller, men man ska inte klaga på ett geni allt för mycket. Egentligen är han väl så känd så att det inte är smart av mig ur ett kulturstatus perspektiv, men i det här fallet så väger fördelarna tyngre en nackdelarna, så jag väljer att hylla denne briljanta komiker.

Jag rekomenderar att ni söker på denna man på youtube eller något annat ställe och kollar på olika briljanta saker som han har gjort. Jag ska nog inte göra det ikväll för jag har nästan fått en Atkinson-överdos idag.

Diska

fan vilket helvete det är att diska! Varför finns det ingen maskin som kan göra det åt en?

Dags

Då var det dags. För vadå, läsning av biblen? Studera självmord? spela harpa och dragspel samtidigt? Nej det är dags för ett nytt blogginlägg! Ett blogginlägg helt utan sproten som jatg har skrivit om tidigare. Vad ska jag skriva om? Inte en jävla aning. Jag kan säga att jag har anmält mig för sänding på studentradio, vad ska jag säga där? Inte en jävla aning!

Jag kan ju i alla fall säga lite vilka låtar som jag kan komma att spela om jag kommer att sända radio.

Tommy Nilsson- Öpnna din dörr
Village People- Macho Man
Ulf Lundell- Öpnna landskap
Dr. Alban- Tio  små moppepojkar
Friends in need- Alla vi
Peter Jöback- Guldet blev till sand
Metallica- Nothing else matters
Allt som Orup har gjort
Allt som Juvelen har gjort

Sedan kommer jag spela mycket annat också. Om ni har några önskemål skriv. Jag kan tänka mig att spela all sorts musik. T.ex. indisk läskmusik, holländsk träskossymfoni, österikisk skinnflöjtspop, tysk folkmusiksmetal för att ta några alternativa exempel.

Slutligen, livet är menningslöst, tack och hej från mig, droger kan vara bra ibland!

POPUTBÅBX


Inför Champinos League: Roma - Lyon

Det är stor chans att det finns vissa fel i startelvorna. Det är möjligt att jag har missat t.ex. skador eller avstängningar.

Preliminära startelvor

Roma


Doni

C. Panucci

P. Mexes

C. Chivu

M. Tonetto


D. De Rossi

D. Pizzaro


Taddei

S. Perotta

Mancini


F. Totti


Lyon

C. Coupet


F. Clerc

Cris

S. Squillaci

E. Abidal


Tiago

J. Toulalan

Juninho


S. Govou

Fred

F. Malouda


Mitt favoritlag Roma tar emot Lyon, så jag är lite partisk här och det kan komma att lysa igenom. Sedan Spalletti har kommit till Roma så har klubben genomgått en förändring och de spelar numer som ett lag. Lyon har de senaste åren varit franska ligans suverän och det tillsammans med bra resultat i CL har gjort att de nu nämns som en utav favoriterna till titeln.


Roma ser ut att kunna ställa upp med fullt lag i och med att både Chivu och Mexes är med i truppen efter att ha varit skadade en tid, återstår att se om de får spela. Totti är som alltid en nyckelspelare i Roma och han insats kan mycket väl vara skillnaden mellan vinst och förlust. En annan spelare som kommer att vara viktig är Pizzaro. Pizzaro är lagets spelfördelare och han har gjort en mycket bra säsong , de senaste matcherna har han dock varit lite sämre. Om han kan ta tag i taktpinnen på mitten så är mycket vunnet.


Lyon har många stora spelare i sitt lag. De har en bättre trupp en Roma, de saknar dock de riktigt stora världsstjärnorna som jag tycker att Roma till viss del har. Två riktigt stora profiler i laget är den duktiga frisparksskytten på mitten Juninho och den franske landslagsyttern Malouda. Roma gör bäst i att inte orsaka några dumma frisparkar, för då kan det smälla från Juninhos bössa


Detta möte är verkligen intressant, det är man mot man dueller på hela planen egentligen. En duell är mellan De Rossi och Juninho, det ska bli intressant att se om De Rossi kan plocka bort. Genom att båda lagen egentligen har fem man på mitten så kommer mycket att kunna avgöras på mitten och den kampen, den är enligt mig otroligt öppen och det ska som sagt bli intressant att se om Pizzaro kan ta tag i taktpinnen på mitten. Ett ställe där jag tycker Lyon har en fördel gentemot Roma är deras kantspelare kontra Romas ytterbackar. Det känns som att Lyons kantspelare kan vinna duellerna mot sin respektive ytterback och på så sätt kan Lyon komma till mycket bra lägen. Hur Lyon tar han om Totti kan också komma att bli en avgörande del i matchen. Totti har som utgångsposition anfallare, men när Roma kommer upp i planen så backar han ner för att bli spelfördelare. Det ska då bli intressant att se hur Lyon handskas med det. Om en mittback kommer att följa med honom i ryggen eller om de kommer att släppa honom till mittfältet och Toulalan. En annan överlämning som hör ihop med denna är hur de klara av ta hand om Perottas djupledslöpningar. Det är viktigt för Lyon att de kan ta hand om dessa på ett smidigt sätt. Jag både tror och hoppas att Roma vinner detta möte, men det kommer att bli tufft, tufft och ruskigt intressant.

Detta var sista Champions Leagueskriften för ett tag, nu lovar jag både er och mig själv att jag nu kommer att skriva massa oseriösa och sjuka saker ett tag efter detta.


Inför Champions League: Barcelona - Liverpool

Det är stor chans att det finns vissa fel i startelvorna. Det är möjligt att jag har missat t.ex. skador eller avstängningar.

Preliminära startelvor

Barcelona

V. Valdez


Oleguer

R. Marquez

C. Puyol

G. Zambrotta


Deco

Edimlson

Xavi


L. Messi

J. Saviola

Ronaldinho


Liverpool

J. Reina


S. Finnan

J. Carragher

D. Agger

J-A. Riise


J. Pennant

S. Gerrard

X. Alonso

M. Gonzalez


D. Kuyt

P. Crouch


Den regerande mästaren möter förrförra säsongens vinnare av turneringen. Både lagen har på den senaste tiden skakats av interna bråk och jag tror verken att Etoo eller Bellamy kommer att spela denna match. Barca har inte varit lika bra i år som de har varit de senaste säsongerna, trots det leder de den spanska ligan. Liverpool är som de har varit de senaste säsongerna, ganska bra men de saknar lite för att utmana om PL-titeln.


Barca är ett väldigt offensivt balanserat lag som alltid spelar ett Hollandsinspirerat 4-3-3. Lagets stora stjärna är Ronaldinho som de senaste säsongerna har fått ett antal olika priser som sagt att han är världens bästa fotbollsspelare. En annan viktig länk i Barca är mannen som organiserar försvaret, hans namn är Carles Puyol. Om inte Etoo är med så saknas den där riktiga målskytten, vi får se om Saviola kan ta den rollen i detta möte. En spelare som är tillbaka i laget efter skada är Messi, jag tror han får starta men han får nog inte spela hela matchen.


Liverpools startelva är nästan omöjlig att tippa eftersom att Rafa ständigt byter spelare från match till match, det är inte ens säkert att han spelar med 4-4-2, men mitt tips är att han gör det. Jag tror också möjligheten finns att han sätter ut laget största stjärna Steven Gerrard på kanten för att ge plats för Sissoko i mitten, det återstår att se. Bellamy bör inte få spela idag och det bör innebära att Crouch får spela från start, om nu inte Rafa väljer att endast spela med en anfallare. Att spela 4-5-1 kan också vara ett sätt att få med Sissoko i startelvan, hqans närkampsspel kanske kan vara användbart mot Barcelona.


Jag tror detta kommer att bli en mycket spännande match, eller det kan inte bli något annat en det. Som i de flesta andra matcher kommer mittfältet att bli en ganska avgörande duell. Ska Barca dominera spelet högt upp i planen genom att hålla bollen där med sina spelskickliga mittfältare eller kommer Liverpools mittfältare kunna få grepp om dom? Att Barca kommer använda sig av ett offensivt 4-3-3 system är givet, Liverpool har möjligheten att kunna överraska mer i sitt val av taktik. Barcelona har de senaste säsongerna varit Europas bästa lag, den senaste tiden har spelet dock sett lite sämre ut och det är interna stridigheter i klubben, bättre tillfälle för Liverpool att möta Barcelona är svårt att hitta. Denna match kommer bli stentuff tror jag och det blir svårt att tippa vem som kommer vinna, Liverpool har definitivt en bra chans, men jag tror nog ändå att Barcelona kommer dra det längsta strået.


Inför Champions League: Inter- Valencia

Det är stor chans att det finns vissa fel i startelvorna. Det är möjligt att jag har missat t.ex. skador eller avstängningar.

Preliminära startelvor

Inter

J. Cesar


Maicon

N. Burdisso

M. Materazzi

F. Grosso


J. Zanetti

E. Cambiasso

P. Vieira


D. Stankovic


Z. Ibrahimovic

Adriano


Valencia

S. Canizares


Miguel

R. Albiol

R. Ayala

E. Moretti


M. Angulo

R. Baraja

D. Albelda

D. Silva


D. Villa

F. Morientes


Inter har nu säkrat serie A titeln, det kan till och med en romanista som jag erkänna. De ska nu försöka fira triumfer i Champions League också och första hindret på vägen är Valencia. Det kunde definitivt ha varit lättare. Jag tror faktiskt att Valencia kommer att vinna den spanska ligan i år.


Inter kommer nog att ställa upp med den uppställning som de har haft under i stort sätt hela säsongen. Nyckeln som jag ser det är Inters mittfält som är riktigt starkt. De har tre spelare med hög arbetskapacitet och dessutom helt okej framåt, lite mer offensivt på mitten har de Stankovic som har varit en utav Europas bästa spelare denna säsong. Bakåt har det också varit stabilt och den nya ytterbacken Maicon har varit riktigt duktig. Framåt så har de två av världens främsta anfallstalanger och just nu som utnyttjar sin talang och höga kapacitet.


Valencia är ett stabilt lag med en bra organisation. Jag tror de kommer att spela 4-4-2 mednchansen finns också att de använder sig av ett 4-2-3-1 system och plockar bort en utav Villa/ Morientes. Nyckeln för Valencia är deras försvarsspel, om det funkar och de kommer med farliga omställningar med Villa i spetsen så kan Inter komma att få problem. Jag har satt Baraja i startelvan, förmodligen kommer Marchena att spela där istället, men Baraja är lite av en personlig favorit för mig så därför ser jag gärna att han spelar.


Jag tror kampen på mittfältet kan bli en avgörande faktor om vem som tar hem denna match. Inter har som sagt ett starkt mittfält men även om de har hyfsat kreativa mittfältare så har de ingen speluppläggare likt Pirlo, Xavi eller Fabregas. De senaste åren så har Juve dominerat ligaspelet med centrala mittfältare som varit defensivt starka men ganska svaga kreativt. I Champions League däremot så har de haft problem kanske mycket tack vare att de saknat en speluppläggare. Vi får se hur Inter klara sig denna gång. Jag har tidigare trott att Inter kommer att vinna denna match, men min tro har på senare tid vacklat och jag har nu ändrat mig. Jag tror att Valencia är det laget som kommer att gå vidare till kvartsfinal utav dessa två lag.


Inför Champions League: Porto - Chelsea

Det är stor chans att det finns vissa fel i startelvorna. Det är möjligt att jag har missat t.ex. skador eller avstängningar.

Preliminära startelvor

Porto

V. Baia


Bosingwa

Pepe

B. Alves

M. Cech


P. Assuncao

L. Gonzalez

R. Merieles


R. Quaresma

L. Lopez

H. Postiga


Chelsea

P. Cech


Geremi

M. Essien

J. Terry

W. Bridge


C. Makelele

M. Ballack

F. Lampard


S. Kalou

D. Drogba

A. Robben


Mourinho möter sin gamla klubb Porto i denna match. Porto tog sig vidare till denna runda efter en mycket underhållande 0-0 match mot Arsenal. Chelsea som övertygade i sin grupp i CL tappade sedan lite form i sitt ligaspel, mycket p.g.a. skada på John Terry.


Porto kommer nog att spela 4-3-3 eller 4-5-1 beroende på hur yttrarna spelar i matchen. De två bästa spelarna i det portugisiska laget är Lucho Gonzalez och Ricardo Quaresma. Lucho är en centralmittfältare som är i stort sätt ordinarie i det argentinska landslaget, han skulle förmodligen ta en plats i de flesta klubblag i Europa. En annan profil i laget är den offensiva yttern Quaresma som efter en mindre bra sejour i Barcelona för ett antal år sedan så har han kommit igång ordentligt i den portugisiska ligan och Porto. Quaresma kan nog komma att ställa till ganska stora problem för Chelseas ytterbackar, särskilt eftersom att ytterbackarna är Chelseas svagaste spelare i startelvan.


I Chelsea så verkar det som att Essien kommer att får spela mittback p.g.a. att Carvalho är skadad och Chelsea har märkbart få ersättare på mittbackspositionen. I ett möte mot Liverpool kunde man se att Essien saknade något som mittback. Jag tror dock att de kommer att fungera bra för honom nu när han spelar ihop med Terry, det är trots allt en liten skillnad att spela mittback ihop med Terry kontra Paulo Ferriera. Terry är något utav en nyckelspelare i Chelsea. Eftersom att de flyttar ner Essien från mittfältet så tror jag att Chelsea kommer använda sig av ett 4-3-3 system istället för det för året mer vanliga 4-1-3-2. Jag tror också att de sätter Milans gamla skyttekung Sjevtjenko på bänken.


Chelsea är egentligen bättre än Porto på alla positioner så Porto bör inte gå vidare härifrån. Om Quaresma är i storform så kan Porto ha en chans. Jag tror att kan komma att ta sig förbi sin ytterback och på så sätt skapa lägen för Porto. Jag tror att Portos mittbackar kommer att få stora problem med den lysande anfallaren Didier Drogba. Jag tror Drogba kommer att avgöra hela mötet.


Inför Champions League: Celtic - Milan

Det är stor chans att det finns vissa fel i startelvorna. Det är möjligt att jag har missat t.ex. skador eller avstängningar.

Celtic

A. Boruc


P. Telfer

D. O’Dea

S. McManus

L. Naylor


S. Nakamura

J. Jarosik

N. Lennon

A. McGeady


J. Vennegoor of Hesselink

K. Miller


Milan

M. Storari


M. Oddo

D. Bondera

K. Kaladze

M. Jankulovski


G. Gattuso

A. Pirlo

C. Brocchi


Kaka


A. Gilardino

R. Oliveira


De överlägsna skotska ligaledarna Celtic möter ett Milan som har haft en ganska dålig säsong i ligan. Det är första gången som Celtic har nått slutspelet i Champions League medans Milan kom till semifinal förra säsongen. Celtic har ett relativt jämnt lag utan någon spelare som sticker ut särskilt mycket. Lagets största profil är den förra detta Reggina spelaren Nakamura, han har en stor del i Celtics avancemang. Om Celtic ska lyckas störa Milan så är det en laginsats som krävs. Det tror jag Celtic kan genomföra, speciellt på Celtic Park där de kan skapa problem för de flesta lag. En sak som skottarna bör utnyttja är Milans ofta ganska svaga försvarsspel på fasta situationer. De har Nakamuras känsliga vänsterfot och ett antal bra huvudspelare bland annat Jan från Holland. Ett problem för Celtic själva kan vara mittförsvaret. Där har de den store Balde skadad, Pressley får inte spela i Europa (p.g.a. spel i annan klubb i Europa tidigare denna säsong) och Caldwell som är tveksam till start. Unge O’Dea får förmodligen komma in istället och det ska bli spännande att se hur det går för honom.


Milan får inte använda sig av mannen som gjorde två mål i deras senaste ligamatch av samma anledning som Pressley. Seedorf är osäker, jag har satt Brochi på hans plats inte bara på grund utav det utan även att jag för tillfället tycker att Brocchi är en bättre spelare, vi får se vad Ancelotti tycker. Gilardino är också osäker, men jag tror han är med och startar till och med.


En riktigt intressant duell som kan vara mycket avgörande för matchen är hur Celtics balansspelare Lennon tar hand om Milans mittfältsstjärna Kaka. Om Celtic inte lyckas stoppa Kaka så kan de glömma spel i kvartsfinalen. Milan bör försöka undvika att spelet ska bli en match med mycket kamp och hjärta utan att den blir mer med hjärnan. Jag tror att Milan kommer att vinna denna match, jag tror dock att Celtic kan ge dom en ordenlig match och om det blir mycket kamp så kan detta gå illa för Milan, riktigt illa.


Inför Champinons League: Bayer Munchen - Real Madrid

Det är stor chans att det finns vissa fel i startelvorna. Det är möjligt att jag har missat t.ex. skador eller avstängningar

Bayer Munchen

O. Kahn


W. Sagnol

D. van Buyten

Lucio

P. Lahm


H. Salihamidzic

M. van Bommel

O. Hargreavs

S. Schweinsteiger


R. Makaay

L. Poldolski


Real Madrid

I. Casillas


M. Torres

I. Helguera

F. Cannavaro

Roberto Carlos


Emerson

J. Guti


D. Beckham

Raul

J-A. Reyes


R. van Nistelrroy


Detta är mötet mellan de som förmodligen är de två bästa klubbarna genom tiderna på den europeiska kontinenten i konkurrens med främst Milan och Juventus. Denna säsong har dock inte varit särskilt bra. I ligan så håller båda lagen på att halka efter så mycket så att deras titelchans håller på att försvinna helt. I Champions League har ock båda lagen chans till titeln. Det skulle inte förvåna mig jättemycket om något utav dessa lag tillslut vinner den så eftertraktade cupen.


Bayern spelar ett 4-4-2 spel med en diamantformation. Hargreavs är den som har ett mer defensivt ansvar medans van Bommel ska fylla på mer i offensiven. Deras högerfotade vänsterkant med Lahm och Schweinsteiger är kanske deras främsta vapen. De två firade stora triumfer under sommarens VM och det kan bli åka av för Beckham och den unge spelaren Torres i Madrid.


Capello (jag försöker vara hyfsat proffsig och undviker därför elaka öknamn på Fabio ) har haft problem att få ordning på Reals spel denna säsong, spelarna har flugit in och ut ur startelvan utan att resultaten har kommit. Inför detta möte ser Beckham ut att vara i startelva åter igen istället för att leta hus i Los Angeles. Capello har i alla fall hittat ett spelsystem som han vill använda sig av.


Det finns flera intressanta dueller på planen i denna match. En form av duell är mellan de två målvakterna som de senaste säsongerna har rakats som två av de bästa i världen. Den målvakt som lyckas bäst kan komma att avgöra matchen för hans lag. En annan duell är mellan lagens båda holländska målkungar Makaay och van Nistelrooy som båda två står utanför landslaget av olika anledningar. Denna mach känns väldigt svårtippad, den kan sluta hur som helst känns det som. Om jag ändå ska tippa så säger jag att tyskarna från Bayern vinner denna batalj.


Inför Champions League: Lille- Manchester United

Det är stor chans att det finns vissa fel i startelvorna. Det är möjligt att jag har missat t.ex. skador eller avstängningar.

Preliminära startelvor
Lille

T. Sylva


S. Lichtsteiner
S. Tavlaridis
R. Schimtz
G. Tafforeau


J II. Makoun
Y. Cabaye

M. Debuchy
M. Bodmer
M. Bastos

P. Odemwingie


Manchester United

E. Van der saar

G. Neville
R. Ferdinand
N. Vidic
P. Evra


C. Ronaldo
M. Carrick
P. Scholes
R. Giggs


W. Rooney
H. Larsson


United är storfavorit i mötet mot Lille som ligger på tredjeplats i den franska ligan. Lille har en spelare avstängd inför mötet mot United, det är K. Keita och han har varit en ordinarie ytter under hela säsongen. Lilles största profiler finns på mittfältet och främst centralt. Spelar som Jean II Makoun och Mathieu Bodmer är stora profiler och bl.a. United har varit intresserade av dessa två herrar. Lille har under säsongen haft problem med målskyttet, skärpan i avsluten måste definitivt finnas om Lille ska ha någon som helst chans i denna drabbning. Hela backlinjen har förövrigt ställs upp i en stavningstävling, inte som deltagare dock utan som ord.


United har denna säsong varit kanske Europas bästa lag. De är nu i stort sätt helt utan skador så allt annat en ett avancemang är ett fiasko. Ronaldo har under denna säsong varit väldigt bra och det kommer bli svårt för Lille att stoppa honom. Jag har väldigt svårt att se hur Lille ska kunna ta sig igenom Uniteds starka försvar.
 

Den enda chansen som jag ser att Lille ha i denna match är att vinna det centrala mittfältet. Det är Lilles starkaste position och Uniteds svagaste. Makoun och Bodmer måste spela på sin absoluta topp för att Lille ska kunna avancera i tävlingen, förmodligen räcker inte ens det. Trots att Carrick och Scholes enligt mig utgör United svagaste lagdel så är den förmodligen minst lika bra som Lilles motsvarande. En annan sak kan vara att försöka få Wayne Rooney ur balans och utvisad. Jag tror att United vinner detta möte ganska enkelt p.g.a. att de är ett mycket bättre fotbollslag än Lille.


Inför Champions League: PSV Eindhoven - Arsenal

Det är stor chans att det finns vissa fel i startelvorna. Det är möjligt att jag har missat t.ex. skador eller avstängningar.

Preliminära startelvor
PSV
Gomez

J.Kromkamp
Alex
M. Da Costa
C. Salcido


J. Culina
W. Mendez
T. Simons
P. Cocu

J. Farfan
A. Kone

Arsenal
J. Lehmann

W. Gallas
K. Toure
P. Senderos
G. Clichy


A. Hleb
G. Silva
F. Fabregas
T. Rocisky

E. Adebayor
T. Henry


Detta är mötet mellan holländska ligans suverän de senaste åren och förra årets cl finalist. PSV har under flera år varit den holländska ligans bästa lag trots att flera stjärnspelare har fått lämna klubben de senaste åren. Det gör att de har ett ganska stabilt lag utan de riktigt stora stjärnorna. Lagets största profiler är veteranen Phillip Cocu och den ivorianska anfallaren Arouna Kone. PSV har den senaste tiden växlat mellan de två olika spelsystemen 4-4-2- och 4-3-3 . Jag tror att de kommer att använda sig av 4-4-2 till matchen mot Arsenal. Stjärnan Cocu har de senaste matcherna spelat yttermitt i ett 4-4-2 spel vilket är lite överraskande för mig, det är möjligt att jag har läst uppställningen fel, men jag utgår ifrån att han kommer spela där. PSV:s yttermitfältare är hur som helst inte särskilt bra på att utmana sina motståndare. Så de två forwarden kommer att få se för den mesta av kreativiteten framåt.

Arsenal har också två olika alternativa spelsystem inför matchen. Det ena är 4-4-2 och det andra är 4-5-1. Jag tror dock att de väljer 4-4-2 och sätter Ljungberg på bänken, men min fingertoppskänsla är betydligt sämre än Wenger så det är inte alls omöjligt att han tar ett annat beslut. Arsenal spelar en relativt offensiv fotboll där de försöker att besegra motståndaren med sin egen skicklighet.

Arsenal kommer nog att föra spelet i matchen och PSV kommer nog att backa hem och avvakta lite mer trots att de har hemmaplan. Det är svårt att ta ut en avgörande duell, en given detalj av vad som kommer att avgöra matcherna eftersom att lagen är relativt jämna. Jag tror dock att Arsenals högre spetskompetens hos främst Henry kommer att avgöra mötet till Arsenals fördel. Det kan nog vara viktigt att Arsenal ganska tidigt tar ledningen, för ju längre matchen går desto större problem kan PSV fe Arsenal och det är inte omöjligt att holländarna skräller.


Jahopp

Idag var det trevligt i kyrkan, vi bad bland annat fader vår. Nu är det fotboll på tv, jag känner mig dålig, men jag orkar inte kolla på Catania-Fiorentina fullt ut utan jag följer den lite sömnigt just nu från datorn. Jag kanske rycker upp mig till andra halvlek.

Jag vill se spider-man 3 på bio. Jag har också från säkra källor fått reda på vilka som kommer att vara skurkar i den, förmodligen vet alla redan om det, men jag gillar att avslöja saker som alla redan vet. Jag pratar då inte vilka som kommer spela skurkarna utan vilka karaktärer från serien det kommer att vara. Det kommer att vara Green Goblin, Sandman och Venom.

En släktning till mig har nylgen klippt sig. Hon valde att raka skallen, en intressant look. jag har inte hunnit prata med henne och hennes förändring, men det kommer vi förmodligen att göra snart, vi har nämligen samtalsonsdag varannan onsdag. Hon läser dock inte denna blogg p.g.a. att hon är från USA och hon förstår inte den avancerade svenska som används i denna blogg.

För er som kommer hit för att läsa lite mer oseriösa inlägg så måste jag göra er lite besvikna. Imorgon och på tisdag så kommer denna blogg enbart att ägna sig åt Champions League och allt kommer att vara gravallvarligt.

Men resten av detta inlägg ska jag vara oseriös. Nu ett rim:
Ivan Campo använder schampo.

168071-5

Klapp i baken och slick i naveln, hej då ditt tiotåade missfoster!lördagsgodis?

Idag är det lördag, en lite annorlunda lördag. Det kommer nämligen att vara serie A fotboll klockan 15.00 istället för engelsk fotboll vid fyra. Det spelas visserligen fotboll på de brittiska öarna idag, men det är i FA-cupen och den sänds inte i en tv nära mig. Det gör inget, för jag ser hellre på Serie A.

Jag är numera en vuxen, även att kanske inte alla tror det. Så jag kan äta godis på andra dagar än lördagar, om min mamma säger att jag får det.

 


Fiasko

Pantningen var ett fiasko, totalt fiasko. Värdet av tomflaskorna på mitt rum var endast 83kr! Betydligt sämre än förra gången jag pantade flaskor du summan blev 96kr. Efter denna besvikelse så har jag nu bestämt mig för att aldrig mer panta utan att veta att värdet på flaskorna överstiger 100kr, du vet ju själv hur pinsamt det är att komma med ett pant-kvitto i butiken som inte är värt mer än 100kr, du möts av lustig blickar och hånskratt.

Detta var den sista dagen dock jag pantade och värdet var under 100kr!

Pant

Idag är det återigen dags för pantning av tomflaskor för mig. Det var ett tag sedan ett hände sist. Jag gör denna insats främst för miljön men även för att jag själv ska få plats i min herrgård. Jag kommer att redovisa resultatet senare idag alternativt imorgon.

Jag avslutar med Roma-fansen på curva sud och deras hyllningsång till Christian Wilhelmsson, jag gissar att den från början sjöngs på italienska, jag har dock bara sett en svensk text av sången:

Och då så applåderar vi åt Wilhelmsson
som är snygg, som är bra
som är blond, som är arisk
och har en jättekukTid

Tid, Vad är tid?
Tid är ett linjärt  förhållandesätt mellan materiella kroppar vars existens kan påvisas genom multipla materiella kroppars oförmåga att existera på samma plats vid samma tidpunkt
Denna definition av tid har jag snott från någon, men eftersom att allt man gör endast är plagiat från andra personer så har jag inget problem med det. Det finns inget unikt med någon av mina handlingar, jag är en totalt ounik människa.

Åter till tid. Ibland kan det hända att man behöver gå upp en viss tid att passa på morgonen så att man ska hinna med det man ska göra den dagen. Eftersom att jag själv inte är så bra på att bedöma tiden när jag sover så använder jag mig utav en väckarklocka. Som universitetsstuderande så skiljer det gamska mycket på vilken tidpunkt man börjar på från dag till dag. Det gör att jag inte har några exakta tal som jag har för en viss tid. Om jag t.ex. första dagen ska börja kl 10.15 så kanske jag ställer klockan på 9.32, nästa dag när vi börjar kl 9.15 så kanske jag ställer klockan på 8.39 och nästa dag när jag börjar 10.15 så kanske jag satäller klockan på 9.25. Allt beroende på vilket humör jag är på när jag ställer klockan. En sak som jag aldrig gör är att ställa klockan på någon tid typ 9.00 eller 9.30 utan jag vill ha en lite udda tid. Detta är nog ett desperat försök att bevisa att jag är en unik människa, vilket jag dock inte alls är.

Tillsist så har jag genom diskussion med personer kommit fram till att jag skriver ganska ofta och att det ganska ofta bara är skit jag skriver. Då kommer frågan om jag ska vänta lite längre mellan gångerna jag skriver och försöka hålla en lite högre kvalite när jag skriver?
Efter noga övervägande så har jag kommit fram till att jag inte ska dra ner på mitt skrivande. Eftersom att jag ändå inte kan skriva på ett kvalitativt sätt så är det bättre att jag skriver mycket istället. Om jag bara skulle skriva kvalitativa inlägg så skulle det bara bli ett inlägg i halvåret eller något. Nu skriver jag mycket istället så att folk får något att läsa. Trots att jag skriver många inlägg så lovar jag att jag kommer att skriva ett inlägg av kvalite i halvåret!

Idag

De flesta vet nog vad det är för dag idag. Till er som inte vet vad det är för dag så kan jag avslöja att det är onsdag. Onsdagar betyder allt oftare fotboll. Idag kommer det att vara fotboll och nästa onsdag blir det Champions League, härliga  Champions League. Idag är det dock FA-cupen, Arsenal mot Bolton, jag vet inte vilka som spelar på hemmaplan och det skiter jag i tills vidare, om du mot förmodan skulle vara intresserad av det så får du ta mig fan ta reda på det själv.

Det har annars blivit alldeles för mycket Arsenal för mig denna säsong, jag vet inte varför riktigt. Det är egentligen ganska obegripligt att de kan få så mycket tv-utrymme med tanke på vilken fotboll de presterar. Det är väl David Dein eller vem fan som har ansvaret som har mutat tv-bolagen och inte bara tv-bolagen utan också svensk tv som gör att de jämnt visar detta lag. Det kanske kan bli en spännande match ändån, det är alltid intressant att se Bolton och deras kortpassningsspelande förnurliga och smånätta sätt att spela fotboll med Kevin Nolan, Nicky Hunt och Kevin Davies i spetsen.


Slutlligen, inget kan flyga i vakuum. Jag tycker för övrigt att Johan Gyllensten trots allt ska testa på om han verkligen inte kan flyga, min rekomendation är att han testar detta genom att hoppa från vattentornet.

Flyga

Du kan inte flyga i vakuum.

Inne och utelista

Inspirerad av sidan stureplan.se så har jag bestämt mig för att göra en egen inne och utelista.

Inne
1. Jan Guillou
2. Tiina Rosenberg
3. Jesper Hussfelt

Ute
1. Alex Schulman
2. Lars Danielsson
3. Måns Zelmerlöf


Pastor i kommunen

Enligt säkra källor så har en pastor flyttat till min hemkommun, visserligen kommunens skithåla Berga, fast det är ändå häftigt att den pastor har flyttat till kommunen. Jag talar naturligtvis om pingst-pastorn Åke Green. Äntligen så har Högsby-kommun något att skryta om mer än att jag kommer därifrån. Nu finns det en anledening att gå till Berga kyrka, men jag är inte säker på om pastor Green tillhör svenska-kyrkan, jag tror han tillhör en frikyrka.

Jag kommer givetvis att hylla Åke en dag. Jag kommer att hylla Åke genom att tälta utanför hans hus och sjunga hyllningsånger till hans ära, om du också vill följa med på det skriv upp ditt namn!

Till Åke Green säger jag välkommen vill en utav Sveriges sämsta kommuner, profiler som du behövs för att höja statsuen på skiten.

Doping och alkohol

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=21335&a=759582&lid=puff_759582&lpos=lasMer

Om jag tolkar denna länk rätt så är det förbjudet att ha alkohol i blodet när man spelar fotboll. Det borde i så fall betyda att åtminstånde alla b-lagsspelare i div. 4 (förmodligen ännu högre) och neråt skulle vara avstängda för doping.

Msn-skit

Förbannade satans jävla skit-msn. Msn har tydligen fixat en ny uppgradering där man kan skriva och måla med musen istället för tangentbordet. Det låter spännande och jag har haft möjligheten att testa på funktionen också, i Långemåla. Sedan kommer jag upp till Norrköping ivrig om att få använda den nya funktionen även här. Jag uppgraderade msn-skiten, men när jag skulle måla står det ett förbannat jävla satans meddelande: För att kunna använda handskriftsfuntkionen kan du vara tvungen att installera eller uppgradera mjukvara. För information om aktiverig avaktivering av handskriftsfuntkionen klicka på Hjälp.  Givetvis orkar man inte läsa igenom det förbannade hjälpmeddelande första gången, orkade inte bry mig mer igår.

Idag. idag fick jag ideen om att jag skulle fixa så att jag kan måla på msn. Jag går till msn:s hemsida och hämtar hem den satans förbannade jävla skiten igen, jag installerar den satans förbannade jävla skiten igen, måla funtkionern funkar inte. Jag har nu tagit bort msn-skiten och installerat nytt ett antal gånger, alla dessa med samma resultat, totalt satans jävla fiasko. Efter dessa försök så går jag in på hjälp. Det står där att det kanske inte funkar ifall man inte har alla uppgraderingar till windows microsoft eller något, jag installerar alla satans jävla förbannde uppdateringar. Efter det så testar jag om jag kan måla, tror ni det gick?

I helvete heller det förbannade satans jävla meddelandet kom upp igen för jag vet inte vilken gång i ordningen.

Den som eveentuellt kommer att skicka ett målat meddelande till mig kommer att få känna på min vrede. Jag kommer att lämna ut den persons namn och adress på  denna blogg och så kommer jag ge en belöning på 20 000kr till den som sticker ut ögonen samt hugger av båda benen på personen.


Högsby

När jag kommer till Högsby så händer något speciellt. Jag har redan misslyckast att rta ut pengar i bankomaten de senaste tre gångerna eller något på grund av att kortet ej funkar. Efter det på andra orter så har det funkat finemang. Idag hade jag tänkt handla min överdrivet dyra tågbiljett med kortet vid stationen i Högsby, hutr tror ni det gick? Åt helvet givetvis, givetvis åt helvete. Den kvinliga slaven frågade mig om jag verkligen hade täckning på kortet, jag svarade ja, men började samtidigt tänka tänk om det inte finns några pengar, tänk om någon har rånat mitt konto. jag han dpck inte bli så jätteorolig, jag betalde med kontaner och satte mig på tåget.

När jag kom upp till Linköping så får man som vanligt vänta på pendlen i cirka 35 min minuter eftersom att SJ inte kan lösa saker på ett bra sätt. När man ändå ska slå ihjäl tid och pensionärer så kan jag lika gärna testa om kortet funkar, det gjorde det, givetvis. Det måset finna snågon märklig spärr i Högsby som gör att jag inte kan använda mitt kort, förbannade Högsby, aja det är tur att man inte är så ofta i Högsby.

Hej och puss på bröstvårtan!


Bland det löligaste jag sett

Detta är bland det löjligaste jag sett. Jag kollar lite på ne.se och ser då en sak som jag blir mycket konfunderad över. Den grekisk mittbacken Dellas finns med som eget sökord på ne. Visst det hade väl funkat, men när man söker vidare och finner att en spelar som Paolo Maldini inte finns med så är det bara löjligt. Jag förstår inte hur ne kan räkna Dellas som en person som är värd att vara med i ne när inte Maldini är det. Mycket konstig prioritering.

Serie A- återstarten

Först måste jag be om ursäkt för mitt förra inlägg, jag fick ett hjärnsläpp helt enkelt, vilket får vara acceptabelt ibland.

Imorgon är det serie A igen, det kan vara serie A idag också, jag är inte helt säker, i så fall är det klockan 15.00, för det kommer inte att gå några kvällsmatcher. Jag tror dock att alla matcher kommer att spelas imorgon klockan 15.00. Den matchen jag är mest intresserad av kommer i alla fall spelas då, och jag tror det är klart att den kommer att gå på canal+. Det kommer bli ite jobbigt att man bara kan se en direktsänd serie A match i veckan, men bättre det en ingen.

Vad jag tycker om att serie A startar?
Jag tycker givetvis att det är skönt, jg vill se på serie A fotboll. Våldet måste dock nästan försöka ordna upp, även att jag i första hand tycker att det är ett samhällsproblem snarare än ett fotbollsproblem.

Reglerna har gjort att det endast är  sex arenor som får ta emot publik. Romas hemmaarena Olimpico får ta emot publik, ja! Det kan vara en hjälp i kampen om lgaguldet, jag har fortfarande hopp och om att Roma ska ta hem scudetton. Det mest uppseendeväckande annars är att Milan och Inters hemmarena San Siro/Giuseppe Meazza inte får ta emot publik! Det kommer dock att åtgärdas coh det talas till och med om att det finns chans att de kan få ha publik redan på söndag, den som lever får se.

Den nya reglerna:
http://www.svenskafans.com/italien/gliazzurri/artikel.asp?id=153042

Varför?

En lila växt, en blp tomte, en orange orangutang en vit banan, en grå bibel.

Ibalnd kan det vara gott med mat, andra stunder är det inte gott med mat.

Äta svamp. Är det mord?

Världen är tydligen runt, kan jag vara säker på det?

Vad är menningen med lIvet? 

Undra om jag är släkt med Blackadder?

Varför finns det så få bruna toalettlock?

Varför är månnen en stor ost?

Varför finns mandelmassa?

Varför kan man ibland se stjärnor på natten?

Varför är biblen flera böcker?

Varför är gräs inte svart?

Varför är det så långt till Australien om man är i Sverige?

Varför är det närmare till Finland än Austalien om man är  Sverige?

Kan man strypa en människa genom att bara krama människan ben?

Hur stort är det största potatischipset som någonsin gjorts?

Varför är inte en Tv rund?

Varför har man strumpor?

Varför har grisar ögon?

Varför ska man göra kunskapsöversikter?

Varför är inte basketkorgar större?

Varför är oboy brunt?

Varför äter människr inte gräs?

Varför slutar jag inte?

Varför spelas tennis?

Varför finns det is?

Varför snöar det snö och inte is?

Varför finns inte en känguru i Långemåla?

Varför dricker man kaffe?

Handboll?


Den levande Guden

Det har tydligen kommit önskemål om att jag ska skriva om serie A fotboll i denna blogg, det trodde jag aldrig skulle inträffa. Jag ska förmodligen kommentera min känslor rörande återuppstarten i serie A innan matcherna på söndag har startat, dock inte i detta inlägg. Det finns dock en person som jag i vardagligt tal talar ganska mycket om men som jag knappt inte har nämnt i denna blogg. Det är dags att göra det nu. Jag pratar naturligtvis om den levande Guden, prinsen av Rom som är döpt till namnet Francesco Totti. Francesco är en underbar fotbollspelare med ett hjärta som alla bör respektera. Jag vet att Totti ofta nämns som prinsen  Rom, men jag personligen kommer att uppgradera hans namn till kungen av Rom. Det var dagens rader om Totti det, det kommer fömodligen mer i denna blogg, var så säkra.

Jag kollar lite slött på komediserien Cheers och tyvärr jag kan inte släppa det, jag sitter nämligen i detta nu och funderar på om Cheers kan räknas till vårt kulturarv. Svaret? Det borde jag veta. Jag kanske vet. Ni som vill veta vad jag tror får sväva i ovisshet för jag kommer inte berätta om jag tror det är ett kulturarv eller ej.

Snart är det South Park, denna komediserie som jag tycker har väldigt höga toppar och ibland lite djupa dalar, som helhet så är det oftast väldigt bra, väldigt väldigt bra. Mina förväntningar är höga, jag hoppas jag är tillfreds efter avsnittet, det är jag värd en dag som denna.

För övrigt så är det inte bara Totti som är en levande Gud, författaren till denna blogg är nämligen också det, en levande Gud alltså. 

 

Kunskap..bla

Nu har jag blvit klar med första delen av kunskapsöversikten. Det har mest varit amatörfilosofi och allmänt struntpladder om ingenting, men jag hoppas jag kan bli godkänd ändån.

Fan vad snurrig i huvudet man blir när man tänker på sådant. Jag mspet komma in på något annat. varför inte då nämna att Sverige tog medalj i mixstaffet i skidskytte. Det var bra, visst Norge och Tyskland ställde upp med lite halvtaskiga lag och de kom, men guld är alltid guld, precis som en serieseger alltid är en serieseger.

Serieseger, det får mig att tänka tillbaka på när jag vann serien med Långemåla IF. Det var härligt. Dagen efter var då enda gången någonsin som jag har varit bakfull i skolan. Nu stämmer ju inte den sanningen längre i och med att jag går i KSM. Apropå alkohol, imorgon blir det ännu mer kunskapsskrivning, man kanske ska vara full när man skriver den. På min gata finns det tydligen folk som bränner, man kanske ska hälsa på där imorgon. Till polisen kan jag säga att det sista jag sa bara var en lögn, ett skämt, till er andra, skål!

Kulturarv

Jag skriver om kulturarv, och det känns fan nästan lika tugnt och jobbigt som när man skrev filosofi-arbeten. Fyfan, men nu måste jag tillbaka till mina "djupa" funderingar och diskussion om kulturarv. Denna vecka kommer att bli ett helvete.

Åter till kunskapsöversikten, över och ut!

Penna

Om man ska skriva så kan det vara bra att använda penna ibland.

Internet i skogen

Jag är tillfälligt i Långemåla igen, samhället som jag hyser en hatkärlek till. Nu har vi iaf bredband här så att jag kan skriva lite blogginlägg t.ex.

Det första jag fick göra när jag kom hem var att skotta den förbannade snön som var i gången. Esikmåer sägs ha 100 ord eller vad det är för snö, jag lovar jag kan 100 svordomar för snö.

Igår var min favoritfeminist Tiina Rosenberg i Norrköping, jag hade dock inte orken att gå på den "föreläsningen". Lite tråkigt för det hade varit intressant.

Om ni vill ha reda på sanningen så ska ni besöka denna sida
http://www.sanningen.nu/

Jag har inte läst igenom den så noga, men vem vet svaret på min skitfråga kanske finns.

En konsert i framtiden

Någon gång kommer jag själv att göra en konsert där jag kommer att framföra låtar som jag själv gillar. Alla eventuella arrangörer av musikevenmang läs detta noga.

1. Öppna din dörr
2. Teddybear
3. Licens för kilt- egenskriven text
4. Can you fell the love tonight
5. Guldet blev till sand
6. Fear of the dark
7. Sprit, sprit och vin- egenskriven text
8. I'm so exited
9. Bohemain Rhapsody
10. Tio små moppepojkar

extranummer

Mitt kön- egenskriven text
Roma Roma Roma

Denna låtlista är bara preliminär, den kan komma att ändras. Om du tycker att någon sång fattas eller har andra synpunkter så tar jag för givet att du delger mig det på något sätt.

Simon Bjerkhaug är på väg ut på turne så håll ögon och öron öppna, för ingen vet när detta kommer att inträffa, bara att det kommer att inträffa!

Humörsvängningar

Idag har det varit ner och upp och ner igen för att slutligen landa på något lite under normal glädje.

Dagen började med att jag vaknade av att min mobiltelefon ringde. Det var Daniel. Han frågade i vilken sal föreläsningen skulle vara. Jag svarde att jag inte visste och så frågade jag vad klockan var (min klockradio var nämligen totalt svart). Daniel sa då att klockan var strax över tio alltså cirka 10 minuter tills att föreläsningen skulle börja. Jag förstod då att mitt rum hade blivit av med strömmen och att det var bara att snabbt gå över gatan till föreläsningsalen.

Väl där kom nästa chock. Personen med namnet Tobias som jag hade skrivit uppsatsen ihop med sade att han hade fått U på kursen. Jag hamnade då i chocktillstånd p.g.a att jag själva då var ganska säker på att jag också hade fått U. Föreläsningen var då en enda pina av ångest över min existens samt oro över eventuella kompletteringar. Jag var under föreläsningen arg, stressad och hungrig. Efter föreläsningen skulle vi nämligen på en förbannad utställning också, så jag kunde inte kolla upp mitt betyg och kolla upp eventuella missar förrän efter det.

När jag kom hem till min herrgård så kunde jag se att jag inte längre var strömlös. Och när jag satte på min bästa vän så förvandlades all sorg och förtvivlan till glädje och lättnad, för på min bästa väns skärm kunde jag nämligen läsa att jag hade fått G i kursen. Om jag inte hade blivit fylld med oro över chansen för att få U så hade beskedet blvit en axelryckning, men nu fick hela min kropp istället ett glädjerus. det visade sig att Tobias hade struntat i att gå på opponeringen och om man inte är på den så är det ju ganska uppenbart att man inte kan få G.

En stund senare så  tog mitt känsloliv en ny berg och dalbanevändning neråt. Vi hade fått vår hemtenta eller kunskapsöversikt som tydligen namnet på det hela är. Den såg både krånglig, jobbig och tråkig ut, alltså kommer det att bli en jobbig fortsatt vecka. Nu har det hela dock sjunkit in och jag känner mig lite lugnare.

Under kunskapsöversikten kommer jag dock förmodligen drabbas av förtvivlan, ilska, glädje, depression och förhoppningsvis i slutet också lättnad.

En fundering

Jag har en fråga eller snarare en fundering. Kan man, eller snarare får man enligt typ kristendomen be till Gud medans man sitter på dass? Det skulle vara väldigt smidigt om man fick göra det med tanke på att man inte har så mycket annat för sig när man sitter och skiter.

I väntans tider

Så här mitt i natten så väntar jag på att tvätten ska torka och super bowl ska starta. För superbowl ser det bra ut, det spelas nationalsången nu. Ganska underhållande syn fakiskt. Man har fått se soldater från bagdad stå uppradade och kolla, man har fått se en kvinna stå mitt i arenan och röra på händerna och huvudet på konstigt sätt, gjorde hon teckenversionen av nationalsången måntro? Cheerleader var hon definitivt inte.

Mitt tvätt då, min helvetes tvätt. Torktumlarjävlen verkar inte fungera. Så när det i stort sätt var klart (jag tog ut tvätten lite innan) så tog jag upp det, och det var genomblött. Inte kul,. Jag kunde inte ta det tillbaka för att torkskåpet var upptaget (inte min tid) och torktumlarten kan gå och hänga sig eller bli svald av en tumlare eller något. Så jag fick ta upp tvätten och hänga den på mitt rum, inte så lyckat. Värmen från de blöta kläderna gjorde att luftfuktigheten blev hög. Värmen steg då givetvis i rummet på ett otrevligt vis, det kändes som att jag hade åkt ner till sydeuropa eller något liknade. Nu börjar temperaturen återhämta sig, när tvätten är i tvättstugan och fönstret är öppet.

Jag försöker komma på något smart att säga nu. Tyvärr så komme rjag inte på något smart. Jag skriver då istället lite menningsösa oneliners (ni som kommer på ett bra svenskt uttryck till det skriv det så att jag kan byta):

Moskva ligger i Ryssland

Jean-Paul Sartes humansim är bara som kristendom fast utan en Gud.

Pablo Aimar ser ut som Frodo

Biblen är en bok med många böcker

Nu har superbow börjat och det blev touchdown direkt. fan jag vet inte ens vilket lag som är vilket, men det kommer jag nog komma på om ett tag. Hej då!

Ingen riktig söndag

Det här är ingen riktig söndag. Jag har kollat i kalendern och jag ser att det är söndag, men det är något som inte stämmer. När jag kommer hem ifrån kyrkan så känner man att det är något som saknas. Det är inte ens som en lördagseftermiddag när man kan se den näst bästa underhållningen, utan det är ingenting det är tomt, borta. Har jag kanske kommit till en parallell verklighet där undehållningen jag vill se inte existerar? Nej, jag vet att det inte är så (eller jag är iaf ganska säker på att det inte är så). Jag vet den egentliga orsaken,  men jag vill inte tro på det, jag vill inte känna vid den, jag vill inte att den sanningen ska existera. Fast nu är det så och det till min stora besvikelse och sorg.

Nu får jag väl försöka att läsa kurslitteraturen istället.

Johan is here!

Yeah! I'm on fire! Det finns två saker Simon tror på här i livet. Roma och Eilert, skit båda två. Jag heter Johan och jag har en blogg. Jag är här för att göra reklam för den, min blogg heter glasbutiken - en transparent värld... bara att googla. Simon är upptagen av melodifestivaeln just nu, därför skriver jag i hans blogg.

Jag själv tror endast på två saker, att vara bäst och att vara dryg. Jag tycker jag klarar av båda hur bra som helst. Nu tänker jag sluta... vi ses på glasbutiken. Ha en otrevlig Lördag.


Musik

igår var jag på fest i val. Det var en drogfri tillställning. Det var ett tag sedan jag var på ett uteställe och helt var utan alkoholintag. Det mest kända bandet för dagen var Billie the vision. Gårdagen var, en upplevelse.

Ikväll så är det dags för melodifestivalen, jag har ännu inte bstämt mig för om jag ska titta eller ej. Det får tiden utvisa. jag lånar ett textstycke från Magnus Uggla som kommenterar den beryktade festivalen:

Den värsta skandalen är schlagerfinalen,
där menlösa fån visas upp vartenda år, med sina nyvunna flammor,
presskåta mammor, som inför fotografer, står och ger autografer.


Jag önskar förövrigt Magnus lycka till i årets festival.

Om du har en gyrostallrik vill du dela den med nån eller tar du hela själv(Tobias)?

Jag har en gammal klasskompis som nyligen har startat en blogg, min rekomendation är att du läser den. Han heter Adam. Det är svårt är alltid svårt att beskriva personer, men med Adam kan jag sträcka mig till att säga att Adam är en man med principer. 
http://individ.blogg.se/
Hans blogg finns också länkad i min blogg under rubriken länkar.

Slutligen så hoppas jag på en fin Onsdag.

Fan

Jag tänkte egentligen skriva något annat men det är inte aktuellt just nu p.g.a händelser i Italien. Dessa händelser innebär att jag inte kommer få se Inter-Roma eller någon annan serie  A eller serie B match i helgen. Jag skulle kunna skriva något typ vilka idioter det är som gör så men jag är bara tom.

Länkar för läsning av nyheten:
http://www.svenskafans.com/italien/palermo/artikel.asp?id=152727
http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=152726

Fan.

Mitt kylskåp

Mitt kylskåp är mitt, bara mitt och inte ditt. Egentligen är det studentbos kylskåp, men jag hyr det utav dom så jag räknar det som mitt.

Det som är bra med mitt kylskap är att det står på mitt rum och då har jag aldrig särskilt långt till kylvarorna.  Det finns dock en gigantiskt problem beträffande mitt kylskåp, det är ett  problem som får miljöproblemet att framstå som en löjlig bagatell. På mitt rum så finns det en fåtölj-aktig sak som jag sitter i ganska ofta. Kylskåpet står bredvid fåtöljen,  men om jag känner för att dricka en kall dryck så måste jag resa på mig trots att kylskåpet står bredvid fåtöljen p.g.a att handtaget på kylskåpet är på den andra sidan. Tänk er själva, jag sitter i min fåtölj och kollar på något intressant tv-program, plötsligt känner jag en läskande känsla i munnen, ja i hela kroppen. Då måste jag gå ifrån min sköna position i fåtöljen och vandra genom hela rummen för att hämta ut den läskande drycken istället för att kunna sitta kvar i fåtöljen och ta ut drycken. Medans jag går felvänd åt tv:n så kan det roligaste skämtet, det bästa Rockey-citatet eller ett viktigt mål göras. Jag kan inte ens förmelda den jobbiga situation på ett bra sätt, det måste helt enkelt upplevas.

Ett annat problem är att kylskåpet låter. När jag ska sova så brukar kylskåpet ge ifrån sig ljud som låter som att du sitter i en helikopter, det är näst intill olidigt.

För det mesta älskar jag dock mitt kylskåp, men det finns ju brister även hos de man tycker bäst om.

Visst var det en vacker avslutning jag fick till?

SJ

SJ min gamla vän, jag hoppas att tåget kör på dig. Eran värdelösa kampanj stinker och ger felaktig information.

Visst är det roligt när folk bestämmer sig för att göra en lista över tre saker som de är arga eller glada över men halvvägs in kommer på att de inte har tre anledningar.