EM

Då var EM-slut. Spanien vann. De var helt enkelt turneringens bästa lag och är klart värdiga vinnare.

Här kommer min EM-elva.

Casillas
Ramos - Mertesacker - Puyol - Zhirkov
Sniejder - Altintop - Senna - Podolski
Arshavin
Villa

Matchvinnaren Torres kom inte med. Han var dock ganska nära att peta sin lagkompis Villa.

Tyskland - Spanien

Idag är det dags för EM-finalen, det kommer bli riktigt spännande. Spanien har under turneringen imponerat mest. Skador och formsvackor gör att båda lagen som innan spelade 4-4-2 till finalen kommer spela varianter av 4-5-1, troligtvis. Spaninen som har turneringens bollskickligaste kommer förmodligen att hålla  i mycket boll och tyskland lär packa mittfältet och ställa om på kanterna. Just kantspelet tror jag kan bli viktigt för Tyskland. Deras yttermittfältare Podolski och Schweinstieger har haft en riktigt fin form. Om Lahm fyller på baom Podolski på vänsterkanten så kan det ge 2 mot en läge på Ramos, och då kan det smälla. Fasta situationer är också en sak som Spanien måste se upp med gällande Tyskland. De har många starka huvudspelare, två mål i kvarten bl.a. Spanien har spelare för spelare ett bättre lag en Tyskland denna match. Det känns som att det denna gång kan vara Spaniens främsta vapen mot Tyskland, helt enkelt att spela bort dom genom att vara bättre. fyra matcher känns extra intressanta. Vem utav mittbackarna Mertesacker eller Puyol kommer att leda sin backlinje bäst? Vilken utav ytterbackarna Lahm eller Ramos komemr att dominera sin match? Vem utav mittfältsgeneralerna Ballack eller Fabregas kommer att leda sitt mittfält?  Och så vem utav Klose eller Torres kommer att avgöra framåt? Dessa gåtor har jag inga svar på, men det lär man veta när macthen är över. En nyckelspelare för Tyskland, som jag inte ens nämnt här, kommer att bli Frings. Frings är en utav världens bästa defensiva mittfältare och det är han som ska vinna boll och göra så att de spanska mittfältarna kommer ur balans. Den stora nyckeln för Spanien tycker jag är Torres, det är han som ska göra det framåt. Skadeläget för Spanien inför finalen är att skyttekungen Villa komemr att missa matchen helt, det innebär med största sannolikhet att Fabregas kommer in i stället. Ingen jätteförlust där, men att ha Villa att tillgå för Spanien skulle vara nyttigt. Hos Tyskland så är Ballack tveksam, han skulle vara tung att förlora för Tyskland, till honom finns ingen naturlig ersättare, eller iaf kommer det inte in en spelare med samma rutin eller kvalite. Att lagen har likande dispositioner gör att det verkligen blir många man mot man matcher som ska bli riktigt intressant att följa.

Förmodade laguppställningar

Tyskland
Lehmann
Friedrich - Mertesacker - Metzelder - Lahm
Frings - Hitzelsperger
Schweinstieger - Ballack - Podolski
Klose

Spanien
Casillas
Ramos - Puyol - Marchena - Capdevila
Senna
Iniesta - Fabregas - Xavi - Silva
Torres

En höna

Det var en gång en höna, denna höna var väldigt irriterad på en sak. Det hon var irriterad på var bilarnas miljöförstöring. Hon försökte sätta upp protestlappar, men detta misslyckade eftersom att hon saknade förmågan att skriva dessa. Hönan gick runt och funderade på vad hon kunde göra för att protestera mot biltrafiken. Att skita framför bilar hjälpte föga, ett kackla också. Plötsligt så såg hon en sak på tv som hon inspirerades av. På TV så såg hon en man som protesterade mot pansarvagnar, och lyckade! Detta måste testas tänkta hönan som bagav sig till närmasta väg. Där såg hon bilen komma emot sig, den stannade framför henne, succe! Tänkte hönan. Bilisten tog dock bara vår kära höna och flyttade på henne, allt kacklade från hennes sida hjälpte ej. Hon fick iaf en reaktion tänkte hon. Bara att dra iväg mot nästa bil och försöka lyckas. Hon ställde sig på vägen, bilen kom emot henne, bilen stannade inte, vår höna dog. Tre veckor senare försvann Holland pga den globala uppvärmningen.


Rubrik

Rubrik använder man sig ofta av när man ska skriva saker. Nu tänkte jag berätta varför man använder rubrik. Det är för att förvilla läsare. När du läser rubriken så försvinner halva den ursprungliga texten! Tänk på det nästa gång ni läser rubriken. 

Nu skulle man kunna kritisera kvällstidningar, men det tänker jag inte göra. Istället hyllar jag dem, de är guds gåva till mänskligheten! Eller iaf mänsklighetens gåva till mänskligheten, inte så pjåkigt det heller.

 

Helg

Helg är något som man ofta ser fram emot. Särskilt den senaste tiden i Norrköping tycker jag att helgerna ofta har varit trevliga, eller iaf något att se fram emot. Nu tar jag det mest lugnt, vilket också är skönt. Fotboll lär det bli, men det visste ni redan.

Bara två månader kvar tills man ska tillbaka, det känns ganska länge. Jag mår dock ganska bra utav Lugnet som Långemåla erbjuder annars. Fast jag är sugen att känns pulsen från en stad igen, men det kommer, tids nog. Att vänta mår man bra av ibland.

Ibland gillar man att dra sig emot en opinon, så jag hoppas att det laget som gjort flest mål under slutspelet i EM kommer att vinna finalen genom riktig champangefotboll.


Imponerande

Spanien imponerade väldiga mot Ryssland. De fick knappt låna bollen av Spaniens oerhört spelskickliga mittfält. Dessutom spelade Spanien väldigt smart och de har en balansspelare som vinner matcher åt dom. Det är det jag tycker Spanien främst har saknat i tidigare turneringar, nu har den en riktigt skicklig balansspelare och ett smart lag. Tyskland får det svårt, som om det skulle skrämma dom.

Nyförvärv

Loria och Arthur är de senaste tllskotten till Roma, båda kommer från Siena. Loria är tilltänkt som fjärdemittback och Arthur som andramålvakt, Curci skeppas iväg till Siena på delägarskap. i och med köpet av Loria och Arthur så bör backlinjen och målvaktsbesättningen vara spikad.

Spanien-Ryssland

Denna match har det mest som borgar för att det ska bli en riktigt bra match, och bara för det så lär det väl bli en skitmatch. Ite mig emot, på denna nivå så tycker jag även att skitmatcher är bra. En intressant sak med denna match är att båda lagen använder sig av likvärdig taktik. Spanien 4-1-3-2 och Ryssland 4-1-3-2, det gör att det blir många matchen i matchen matcher. En match i matchen match som jag tycker är väldigt intressant och den kan också bli avgörande, är vilken utav balansspelarna som lyckas bäst. Både Senna (Spanien) och Semak (Ryssland) har varit riktigt duktiga denna turnering. Senna kommer få det trevliga ansvaret att ta hand om Arshavin, Arshavin som i min värld har varit strålande och fullständigt briljant under denna turnering tror jag faktiskt kommer få ordentliga problem med Senna. Om Senna vinner den matchn så har Spanien vunnit mycket. En annan intressnat matchen i matchen, är mellan turneringens kanske två största stjärnor hitlls: Arshavin och Villa. Den som vinner denna match för sitt lag kommer troligtvis bli turneringens kung, eller Ballack och Podolski kanske vill annat...
Spanien har hela laget tillgängligt och det lutar åt deras vanliga startelva, jag har dock en känsla av att Fabregas kan peta Xavi, men den lät vara fel. Ryssland saknar den hårdskjutande mittbacken Kolodin samt 2-1 skytten från Hollandsmatchen, Torbinski, eller som Lagerbäck kallar honom: nr7. Jag tror att speciellt Kolodin komemr att saknas för Ryssland i denna match, en utav bröderna Berezutski verkar komma in (jag har inte koll på vem som är vem) och de är inte särskilt snabba, kanske kan duon Villa Torres utnyttja det.

preliminära startelvor
Spanien
Casillas
Ramos - Puyol - Marchena - Capdevila
Senna
Iniesta - Xavi - Silva
Villa - Torres

Ryssland
Akinfeev
Anyukov - Berezutski - Ignaschevish - Zhirkov
Semak
Semshov - Zyrianov - Bilyaledinov
Arshavin
Pavlyuchenko

Tyskland-Turkiet

Till denna match är Tyskland storfavoriter enligt mig. De är ett bättre lag sedan innan och Turkiet har förmodligen bara 14 spelare som kommer vara tillgängliga för spel. Bl.a. så saknas förstamålvakten Volkan, Mittbacksbjässen Servet, anfallstjärnan Nihat, kaptenen Emre, mittfältsprofilen Tuncay, talangen Arda för att nämna några. Tyskland å sin sida saknar inte en enda spelare. Hamit Altintop är Turkiets stora nyckelspelare inför matchen, han har enligt mig varit en utav tuneringens bästa spelare. Tysklandsfödda Altintop är nog extra motiverad till denna match, som att de hade behövts. Kampen mellan Ballack och Altintop på mitten kan bli riktigt spännande. En annan riktigt spännande kamp i matchen kommer att bli mellan målvakterna Rüstü och Lehmann. Två målvakter som till och från kan svaja, men båda har en riktigt hög maxkapacitet. Om Rüstü vaknar på rätt sida så kan han bli en mardröm för tyskarna. Tyskarnas offensiv känns dock överlägsen turkarnas motsvarghet, särskilt med tanke på alla offensiva spelare som inte kan medverka för Turkiet i dagens match, det tror jag kommer fälla avgörandet i kvällens match.

Premilinära startelvor
Tyskland
Lehmann
Friedrich - Mertesacker - Metzelder - Lahm
Frings - Hitzlsperger
Schweinsteiger - Ballack - Podolski
Klose

Det talas om att Frings kan komma att petas till förmån för Rolfes, jag tycker dock att Frings är för bra för det, så i min prel-elva får han starta

Turkiet
Rüstü
Sabri - Gökhan - Topal - Balta
Gökdeniz - Altintop - Aurelio - Ugur 
Kazim - Sentürk

Match

Idag var det återigen dags för mig att spela fotboll, i Långemålas B-lag. Jag har av någin anldening börjat kallas för Mellberg av några spelare, troligtvis är det pga min eleganta och kompromisslösa  spelstil, elelr så kan det bero på skägget, därom tvistar de lärda.

Dagen började dock med arbete, elelr började och började, jag cyklade ut mina 5km till Böt kvarn klockan 12. Därute trimmade jag gräs, klippte buskar och bar bräder. Efter det var det dags att cykla hem de 5km äta lite och sedan fotboll!

Dagen till ära fick jag spela mittback. Jag skötte uppgiften med bravur, vi vann med 5-2. Målen vi släppte in berodde på inkompetenta lagkamrater :). Vi borde ha vunnit med mer, men vi var i många lägen oförmågna att sätta bllen trots att det var de mest givna lägena. Lite jobbigt var att jag fick kramp i båda vaderna i slutminutrarna av matchen. Det kan nog till viss del bero på att jag inte spelat en 90 minuters match på 10 månader elle något. Sedan kan kanske cykelturerna ha påverkat.

Imorgon är det dags för träning igen, dock inget jobb. Träning är kul, min kropp börjar bli i lite slag igen.
 

Feghet

Det var Italiens feghet som själpte dem denna matchen, det och att Spanien för tillfället har något bättre spelare. Spanien var också ganska fega, eller framförallt hade de väldigt med respekt för motståndarna. Italien var för rädda att vinna och då vinner man inga matcher. Detta får givetvis spelarna och kanske framförallt Donadoni ta på sig. Står skillnad mot coachningen som Lippi genomförde i VM. Straffcoachningen av Donadoni är jag inte heller nöjd med, jag sa faktiskt innan straffarna att De Rossi skulle missa om han tog en (jag har bevis :)). Di Natale kom in i sitt inhopp och visade inget självförtroende alls, lustigt att han fick lägga en. Att De Rossi lägger en straff är inte så mycket att säga om, han la en VM06 t.ex. Men jag fattar inte att värken Del Piero eller Toni får lägga en. Dåligt av Donadoni att inte ta ut dem, och om de två inte ville så är det riktigt svagt, det är deras förbannade skyldighet att lägga en straff i detta läge.

Spanien vann klart rättvist.

Spanien-Italien

Troligtvis den mest klassiska matcherna av kvartfinalerna och denna ser jag fram emot mycket. Spanien har under EM valt att använda sig av 4-1-3-2 och det innebär att Arsenals stjärna Fabregas har fått sett början av matcherna på bänken. I anfallet så har Torres och Villa spelat ihop och framförallt Villa har imponerat. Jag får dock en känsla av att Spanien till denna match kommer skifta till 4-1-4-1, kanske inte så troligt med tanke på vad anfallsduon har visat upp, får se hur Aragones gör. Xavi kommer bli en nyckelspelare för Spanien, Italien kommer troligvis packa mittfältet och det är Xavi som ska föra Spaniens spel där. I backlinjen så kommer Puyol bli riktigt viktig för Spanien, hans dueller med Toni under matchen kan bli de avgörande. Italien har två avstöngningar, på Gattuso och Pirlo, detta innbär troligtvis att fyra Roma-spelare kommer ta plats i startelvan, detta gör att jag lite håller tummarna för Italien. När de båda mittfältsgiganterna sedan VM är borta till denna match så är det dags för De Rossi att axla det stora ansvaret. Det är nu han som ska leda detta lag, ska bli intressant att se hur han klarar det. Buffon i målet har hitills varit en av turneringens bästa och det måste han fortsätta vara om Italien ska avancera. Finns vissa rapporter om att Italien kan komma att spela 4-1-4-1, det skulle innebära att de har bytt taktisk formation till varje match denna turnering. Jag tror dock att de håller kvar sig vid 4-3-1-2. Spanien är laget som har den bättre tekniken och spelskickligheten, Italien kan dock vinna genom kraft och fysik, i det spelet blir t.ex. Toni och Perrotta viktiga.

Förmodade startelvor

Spanien
Casillas
Ramos - Puyol - Marchena - Capdevila
Senna
Iniesta - Xavi - Silva
Villa - Torres

Italien
Buffon
Zambrotta - Panucci - Chiellini - Grosso
Aquilani - De Rossi - Ambrosini
Perrotta
Toni - Cassano

Arshavin

Vilken spelare, jag är fullständigt såld. Hela Ryssland var fantatstiskt bra, spelade stora stunder ut Holland. Bäst var dock Arshavin, det är det bästa jag sett på länge, denna spelare har fan ta mig nästan allt. Om Ryssland vinner EM så ska Arshavin ha guldboll.

Vilket geni.

EM:s skönaste spelare

Här ska jag lista några spelare som deltagit i denna turnering som på olika sätt är sköna profiler. 

Servet Cetin, Turkiet
Turkiets mycket coola mittback som tyvärr var skadad i matchen mot Kroatien, hoppas han är med i semi. Han har sprungit runt som att han vore skadad i varje kroppsdel, men han är bra, riktigt bra, tycker jag. Tror han kallas för något i stil med mannen som är stark som en björn, orkar inte söka upp det på nätet

Ivica Vastic, Österrike
Turneringens äldsta spelare och han var även Österrikes ända målskytt under turneringen. Skandal att han inte fick komma in mot Tyskland! Efter det besultet var de inte värda att avancera. Han gjorde även mål för Österrike i VM-98 och så har han en liten ful mustasch. 

Cristian Panucci, Italien
Världens elegantaste ytterback har under EM blivit turneringens elegantaste mittback. Inte nog med att han har sett till att få ordning på Italiens försvar, han visade dessutom vägen genom att göra deras första mål i turneringen.

Jens Lehmann, Tyskland
Man kan knappt något annat än digga denna man och hans självbild. En person som säger att endast Superman kan bänka honom och verkligen mena det är verkligen värd respekt, speciellt eftersom han satt sitt lag i knipa två matcher i rad genom tavlor.

Jürgen Macho, Österrike
Enbart pga namnet.

Josip Simunic, Kroatien
Stenhård mittback. Förmodligen den enda spelaren i turneringen som fått tre gula kort i en och samma match, hände i VM-06.

Antoni Cassano, Italien
Galen människa, har kanske inte utmärkt sig så mycket på det sättet, men det kanske kommer. Det mest roliga är att han till och med visat ett väldigt postivt kroppspråk gentemot sina lagkamrater, det visar att han väldigt gärna vill hjälpa sitt land till en bra prestation, mot Spanien hoppas jag att han släpper lös det galna.

Rüstü Receber, Turkiet
Mannen som för bara några år sedan var en utav världens bästa målvakter, sen sket att i att lära sig spanska i Barcelona blev petad och sen har han blivit allmänt kass (mot var han var förut). Kommer in mot Kroatien, gör en jättematch, är ute och fladdrar i sista minuterna av matchen och gör iaf en halvtavla som leder till mål för Kroatien. Han får ändå på något obegripligt sätt chansen att bli matchhjälte, och den tar han. 

Daniel Andersson, Sverige
Sveriges mittfältsdynamo kommer överraskande in i laget under turneringen, gör en okej insats och petar gullegrisen Källström. Man kan inte annat än att älska att hata Daniel "sidleds-Danne" Andersson.

Dirk Kuyt, Holland
Mannen som kämpar och sliter och typ alla tycker han är dålig. Trots att han nästan blev ratad av Van Basten innan turneringen så spelar han (andra skadade) till sig en plats i startelvan. I ett offensivt flödande Holland så är spelaren som absolut inte persoinfierar teknik och kreativtet en av de stora offensiva profilerna, härligt! 

sammanfattningsvis så kan man säga att man hittar de skönaste profilerna i målet och i backlinjen.


Holland-Ryssland

Holland är hitills det laget som imponerat mest, de vann "dödens grupp" överlägset. Nu möter de ett offensivt Ryssland med holländska Hiddnik vid rodret. Holland skakas inför denna match av en tragedi, Boulahrouz dotter gick för bara ett par dagar sedan bort pga för tidig födsel. Boulahrouz kommer dock vara med i dagens match. I Holland finns det annars främst frågetecken om hur mittfältet formeras, kommer Robben att komam in och i så fall på vems bekostnad? Kuyt? Engelaar? Sniejder har hitills varit turneringens kanske bästa spelare och kommer bli väldigt viktig för hans lag, kampen mellan han och Rysslands kreatör Arshavin kan komma att bli avgörande. Ryssland som under detta mästerskap spelat en väldigt offensiv fotboll kommer troligtvis att ställa upp med ett liknande lag som mot Sverige, men man vet aldrig med Hiddink. Förutom Arshavin så bör man titta extra på den offensiva vänsterbacken Zhirkov. Att Ryssland spelar med offensiva ytterbackar kan också ge en intressant dimension i matchen i och med att Holalnd har väldigt offensiva och farliga yttrar, den kampen komemr bli mycket intressant. Holland bör vinna, men fotboll är inte alltid logiskt. 

Förmodade laguppställningar

Holland
Van der Saar
Boulahrouz - Ooijer - Mathijsen - van Bronckhorst
De Jong - Engelaar
Robben - Van der Vaart - Sniejder
Van Nistelrooy

Ryssland
Akinfeev
Anyokov - Kolodin - Ignaschevish - Zhirkov
Semak
Zyrianov - Semshov - Bilyaletdinov
Arshavin
Pavlyuchenko

Midsommar

Det som egentligen är Sveriges nationaldag. Det blir dock inte mycket firande för mig denna dag. Det blev mer firande för mig på nationaldagen, efter en relativt sömnlös natt och morgon till den så blev det en del tv-spelande i umgänge med några trevliga klasskamrater samt lite öl. Iofs är det EM-sen idag, så det kanske blir en ungfär lika bra dag som nationaldagen. 


 


Kroatien-Turiket

Blir matchen som går på midsommar. Det är matchen mellan de två lag, utav de som är kvar, som är minst vinnartradition. Det hindrar inte dessa lag från att vara bra. Kroatien kommer troligtvis att använda sig av ett 4-5-1 system till denna match. Deras unga mittfältare Rakitic, Krancjar och Modric kommer bli riktigt intressant att se. Kroatien har också ett ruggigt bra försvarspel, det kommer bli knepigt för Turiket att ta sig igenom. Turkiet vars lagmoral har imponerat under turneringen har väldigt mycket kreativt och intressant folk framåt. Främst Arda, Nihat, Tuncay och även Altintop som förmodligen kommer spela högerback. Jag tycker dock att Altintop är en väldigt fin och kreativ spelare, han bör man kolla lite extra på. Turikets stora problem är dock skador och avstängningar. Målvakten Volkan och Mehmet Aurelio är defintivt borta pga avstängningar. Och två utav lagets stora stjärnor, Servet, och Emre har stora skadeproblem och är mycket tveksama till spel. Jag tror att mittbacken Servet måste vara med för att Turkiet ska ha någon chans denna match. Ska bli intressant att se på vilket sätt den gamla Rüstu Receber klarar av att ersätta ordinarie målvakt Volkan Demirel på. Kroatien är ett bättre lag, särskilt med tanke på Turkiets skador och avstängningar så de bör vinna, men på den här nivån är det som marginaler så allt kan hända.

Förmodade startelvor

Kroatien
Pletikosa
Corluka - R.Kovac - Simunic - Pranjic
Srna - N.Kovac - Modric - Rakitic
Krancjar
Olic

Turkiet
Rüstu
Altintop - Servet - E.Asik - Balta
Topal - Emre
Sabri - Tuncay - Arda
Nihat

 

Norrman

Just det.

Världens bästa norska vänsterback är klar för Roma.

Välkommen John Arne Riise.

Sverige utslaget, mycket roligt kvar

Trist att Sverige åkte ut, så här efter Rysslandsmatchn så kan man dock konstatera att Serige saknade för mycket för att kunna göra något ordenligt spännande den här turneringen. Nu tänker jag se vidare.

Jag börjar med att ta ut gruppspelets drömelva, jag är lite svag för sånt där.

Buffon
Lahm - Pepe - Carvalho - Van Bronckhorst
Srna - Deco - De Jong - Sniejder
Villa - Podolski

Buffon går före Van der Saar pga hans straffräddning mor Rumänien som tillslut tog laget vidare. Pepe och Carvalho bästa mittlåset hitills, Van Bronckhorst lysande på sin kant, Lahm har hållt en bra nivå. På mitten behövs en balanspelare, De Jong har varit bäst. Deco har visat fin kapacitet hitills. Srna blev matchvinnare mot Tyskland och Sniejder har förmodligen varit turneringens bästa spelare hitills. Villa och Podolski är de som gjort flest mål.

Matchen mellan Portugal och Tyskland imorgon kommer att bli fantastisk. Många intressanta dueller komer det att bli. Framförallt mittfältskampen mellan Deco och Ballack, samt vem utav de offensiva kantspelarna Ronaldo och Podolski (om han nu inte spelare forward) som lyckas bäst. Efter gruppspelet så tycker jag att Portugal på ett bra sätt har rättat ut frågetecknen jag hade på dom. Tyskland har inte riktigt gjort det. Jag tror Portugals backlinje, som är mycket bra, samt deras offensiva profiler i Ronaldo, Deco och Simao kommer att avgöra matchen till Portugals fördel. Matchen kommer hur som helst bli dödligt spännande. 

Förmodade startelvor

Portugal
Ricardo
Bosingwa - Pepe - Carvalho - P.Ferriera
Deco - Petit - Moutinho
Ronaldo - N.Gomes - Simao

Tyskland
Lehmann
Friedrich - Mertesacker - Metzelder - Lahm
Fritz - Ballack - Frings - Schweinsteiger
Klose  - Podolski

Frings och Podolski är tveksama för Tyskland pga skadebekymmer.

 

Hej Världen

Jag sitter här och studerar den från en del av världen. En plats som på många sätt inte riktigt är världen. Eller det kanske är detta som är det riktiga och det andra som jag mest bara ser och hör om som är något annat.

Lodjur ser man inte allt för ofta. Det beror nog till stor del på att det inte finsn så många av dom, samt att de är skygga. Flugor ser man oftast. undra om man helst skulle ha tio flugor eller tio lodjur i ett rum. lodjur kan ju trots allt kanske vara lie farliga. Flugor är mest bara irriterande.

Jag tror jag kan döda en tiger med mina bara händer. jag är ganska stark.

Amazonfloden ska vara ganska bred har jag hört, men få saker kan jämföras med Emån, inte ens Amazonfloden.

Hopp och Cassano

Inför ikväll lägger Italien sitt hopp till en galen 25-åring. Det är Cassano, eller Peter Pan som han också kallas ska frälsa Italien inför matchen mot Frankrike. Och även om han lyckas mot Frankrike så är det inte ens säkert att han kan frälsa sitt land. För fyra år sedan var han i samma läge, Italien mötte Bulgarien i sista matchen, de vann med 2-1 efter att Cassano gjorde sista målet, det hjälpte inte, Sverige och Danmark gick vidare. Efter denna turnering gick det utför för Cassano. Cassano fick storhetsvansinne bråkade med det mesta i Roma, gick till Real, misslyckades där. Sedan kom han tillbaka till Italien och Sampdoria där han återigen hittade glädjen och kom tillbaka som en fotbollspelare att räkna med. Nu kommer han att starta i matchen mot Frankrike ikväll och det är han av alla spelare som ska frälsa Italien, och det kan bara sluta på ett sätt, vilket har jag ingen aning om.


Fotboll och lite lite annat

Tyskland gick som väntat vidare. i Kvarten väntar Portugal, en jättematch. Tyskland imponerade inte så mycket dock och det finns en del frågetecken att räta ut.

Imorgon är det dags för den på förhand tuffaste gruppen. Ödesmatch för både Frankrike och Italien. Inget utav lagen har imponerat och det skulle inte förvåna mig om de spelar oavgjort. Jag tror i vilket fall att Rumänien har en fin chans att gå vidare, jag tror mycket väl att de kan slå Holland och om Frankrike/Italien åker på det så har de bara sig själva att skylla. Om något av de två dock skulle lyckas traggla sig vidare så skulle det inte förvåna mig ett dugg om de slår ut publikfavoriterna Spanien och Holland och tar sig till final.

Tydligen så har både mittbacken Thuram och högerbacken Sagnol varit svaga och kan mycket väl bli petade till sista matchen, så går det när man tar med bänkade veteraner. Kanske inte hade varit så dumt att ha med sig Mexes och Sagna. Boumsong kan ju inte ha varit ett rimligt mittbacksalternativ, han fungerar nog mer som en maskot.

Nästan skandal att inte Vastic kom in för Österrike idag.

Nu till något annat än fotboll. gå barfota är härligt, det kan man göra ute nu för tiden. Risken finns att jag går i en hundskit, men den risken får man ta. Vatten finns ju alltid att tillgå och i annat fall är lite skit under fötterna lite småmysigt.

Karel Brückner ser ut som den där gubbtanten som varit med i 100höjdare.

Vilken jävla match!

Andra halvlek mellan Turiket och Tjeckien var helt galen. Turkiet vände 0-2 till 3-2 och de gjorde det fullt rättvist. Den anfallsfotboll som Turiket presterar i andra är på samma nivå som den Holland har presterat i denna turnering enligt mig. Trots det så behövde de hjälp genom en målvaktstavla från Tjeckiens målvakt Cech i 87. När alla sen gick och väntade på förlängning så gick Turkiet upp och gjorde ett mål. Det var längesedan jag såg en sådan match som jag blev så medrykt i som denna, knappt det händer ens när det är ett lag jag följer. Jag kan inte komma ihåg sist det hände när jag var neutral åskådare.

Pju

Knott

Knott är trevliga djur, dessa har vi inte i Långemåla så ofta, det är synd. På andra orter här finns det mer utav dem. Det är tur.

2-2 blev det i fotbollen vilket var skit, vi borde ha vunnit, jag spelade mestadels innermittfältare, lite forward också, det var ovant. Nu säger jag inte mer om den.

Det var längesedan man läste Guds bok. Tur att jag vet att jag ändå aldrig syndar. Jag lever som ett föredöme för resten av mänskligheten. Jag skulle vara ett perfekt barn i 7himlen, eller kompis till något av deras barn. Jag tror pastorn hade tyckt om mig mycket.


Laddning

Nu sitter jag hemma istället för att vara ute och roa mig en lördagskväll. Orsaken till detta är att jag laddar inför en fotbollsmatch imorgon. Det är visserligen bara en b-lagsmatch, men jag ville vara förberedd på bästa sätt så att jag ska kunna prestera på den nivån som jag vill och vet att jag kan. Jag har även hört att A-lagstränaren ska vara med som ledare till denna b-lagsmatch, det känns bra, jag vill visa upp mig lite. Ett problem är dock min häl. Klantigt nog så drog jag på mig ett ordentligt skoskav efter träningarna i måndags och tisdags. Hälen är ännu inte läkt, men den håller förhoppningsvis imorgon, det borde det göra, man får väl bita ihop lite. Jag funderar på lite olika kurrer, men mer än compeed lär det inte bli, och mina gamla fotbollskor också. Imorgon smäller det.  

Lite rolig reklam

Systembolaget gör lite reklamfilmer om att våga stå emot att köpa alkohol till ungdomar. Oftast tycker jag de är ganska oroliga, en som jag hörde alldeles nyss är dock underhållande, en ungdom säger ungefär:
Det är ett brat-party, så vi ska inte dricka champangen utan vi ska spruta den.

Om jag var förälder och hade en unge som sa så skulle jag köpa ut direkt, fast bara om han ljög, om han verkligen skulle till en brat-fest så skulle han inte få nåt.

Dans

I wanna dance with somebdoy, i wanna feel the heat with somebody.
Det lär dock inte bli så mycket dansade i sommar.

Offensivt

Frankrike tyckte tydligen det spelade för offensivt och släppte hängslena alldeles för lösa mot Rumänien. Inför Holland funderar de på att spela med en toppforward. Jag brukar annars försvara lag som spelar så och med offensiva kanter, men i Frankrikes fall vet i fan.

Idag går många ut

Idag tar många studenten, bl.a. min syster, det kommer innebära att folk kommer att komma hit och äta mat och sådana saker, då får man försöka vara trevlig och social. Den bärbara datorn är flyttad från sitt vanliga bord (där alla sen ska äta) till tv-bordet. Det passar mig perfekt. Hoppas att man får se på fotbollen utan att bli kallad för att vara osocial. Inte för att det gör mig så mycket att jag kallas osocial, jag vill nämligen inte socialisera, jag vill se fotboll. Jag är förövrigt ett socialt geni.

Efter studentveckorna i Norrköping som man har betraktat från båda långt håll och på ganska nära så kan jag nog konstatera att studenten är roligare att ta i en stad, men landet kan också vara kul.

ska vi gå hem till dig eller hem till mig?

Diska och laga mat

Det är de två enda sakerna jag gjort idag som inte relaterar till fotboll. Eller förresten, jag flyttade ett par plank också. Det var annars ganska kul att laga mat, hoppas jag inte slappar till som jag brukar kunna göra under sommaren utan att jag faktiskt ägnar mig åt lite småaktiviteter.

Till lite fotboll. Idag tränade jag igen, fotboll. Det kändes bra, min form är väl sådär, emn den ska nog snart komma igång. Jag drog på mig ett skavsår på hälen, lite dumt, men med lite compeed ska det vara lugnt.

I EM så imponerade Italien inte alls, jag förväntar mig mycket annat folk till nästa match. Holland imponerade destå mer. Just nu känns fyra lag hetare än alla andra: Holland, Tyskland, Portugal och Spanien. Spanien har ännu inte spelat, efter imorgon får vi se om de fortfarande känns heta.

Någon gång nästa vecka blir det dags för mig att komma igång och arbeta, känns både kul och tråkigt. Jag trivs med mitt liv ganska bra just nu, ibland ska man göra det.

Grupp D

Spanien
Sverige
Grekland
Ryssland

Spanien kommer till denna EM-turneringen med ett på pappret riktigt bra lag, för en gångs skulle kanske det spanska laget till och med är det starkaste på pappret, i min värld så har de tidigare aldrig varit det till någon turnering tidigare. Spaniens största akilleshäl har oftast varit vem som ska vara balansspelare på mitten, där har de inte alls samma kvalite så lag som t.ex. Italien, Frankrike, Tyskland. Även till detta mästerskap så är det lagets svagaste lagdel, alternativt vem som ska vara den andra mittbacken. Xabi Alonso och Senna som slåss om balansrollen är dock okej fotbollspelare, och kanske kan de klara den rollen under mästerskapet. Det mest intressanta med Spanien i taktisk väg är om de ska ställa upp med en eller två anfallare. Om Spanien väljer två anfallare så innebär det troligtvis att Arsenals mittfältsstjärna Fabregas hamnar utanför startelvan. Med tanke på Villas form under lägret så lutar det åt två anfallare till premiären. Målvakten Casillas är en av lagets stora profiler, den som kan konkurrera med Buffon om titeln världens bösta målvakt. Högerbacken Serrgio Ramos är en oerhört skicklig back och han kommer troligtvis bli mycket nyttig för Spanien. I anfallet är det Torres som ska leverera, han har inte riktigt lyckats med det i landslaget, dags att kliva fram nu. Jag tror att Spanien tar sig vidare från gruppen, till slutspelet kan det gå hur som helst, om de unga spelarna Ramos, Fabregas, Torres, Silva kan kliva in med en annan vinnarinstinkt än tidigare Spanien så kan det rentav bli guld. 

Sverige fortsätter att komma till stora mästerskap. Till detta har de kommit utan att egentligen imponera under en hyfsat lång tid. Sverige har till detta mästerskap ett lite annorlunda lag en tidigare, backlinjen känsn relativt svagt medans anfallet är ett av de bästa till hela mästerskapet, båda startspelarna och bänken. Om Sverige lyckas med sitt försvarsspel samt får de offensiva spelarna att funka ihop så kan detta mästerskap bli riktigt spännande, om inte spelarna är på topp så kan det mycket väl bli ett fiasko. Lagets stora profil är givetvis Ibramhimovic som är en utav EM:s bästa spelare, det krävs nästan att han ska lyckas för att Sverige ska ha en chans att gå riktigt långt. På mitten så har Anders Svensson växt och hans känns som den mest givna på hela mittfältet. Kan mycket väl komma att få spela i Linderoths balansroll om inte Linderoth kommer upp till sin toppform, jag tror inte det behöver vara sämre för  Sverige. I försvaret så är det Mellberg som ska leda sin styrkor, det kommer bli viktigt att han lyckas. Jag tror Sverige tar sig vidare, de är i grunden bättre fotbollslag än både Grekland och Ryssland. Fotboll handlar dock ibland om små marginaler och både Ryssland och Grekland har monstertränare. 

Grekland är regerande mästare, trots detta så kommer de till turneringen som en outsider, och konstigt vora annars, de överpresterade förra mästerskapet. Det hindrar inte Grekland fårn att ha ett intressant lag, många starka och fysiska spelare och ett mycket spännande innermittfält. Det ska bli spännande att se hur deras 4-3-3 spel funkar, kantspelarna i anfallet verkar inte vara några utpräglade kantspelare. Kyrigiakos kommer att vara Greklands försvarsgeneral, det är viktigt att han håller koll på backlinjen, jag är lite orolig för hans mittbackskollega i Dellas, jag tror inte Dellas håller måtet längre. på mitten så är Karagounis en stor profil, lagen får se upp med hans vassa skott, framförallt i samband med frisparkar. i Anfallet så är det Gekas som är den stora stjärnan och ska göra målen, han har presterat bra i Bundesliga de senaste åren, nu ska han visa upp sig för en bredare massa. Grekland kommer vara med och tampas som slutspelsplats, jag tror dock inte de räcker till i detta mästerskap.
 
Ryssland har sin största profil på tränarbänken i laget. Hiddink verkar alltid ha förmågan att höja sina lag när de ska vara med i mästerskap., hur han ska lyckas med Ryssland ska bli spännande. Rysk fotboll känns hetare än på mycket länge, jag har dock dålig kol på spelarna vilket många andra som följer Europeisk fotboll har, alla spelare utom en i truppen spelar nämligen i Ryska ligan. Zenits framgång i UEFA-cupen, samt CSKA Moskvas CL-spel (dock inte detta året som var ganska svagt),  visar på att det finns kapacitet i Rysk fotboll. Lagets profiler är målvakten Akinfeev, som ofta räknas som tio topp bland målvakter i världen, om han lyckas kan Ryssland lyckas. Det ser ut som att Semak kommer bli kapten för Ryssland till detta mästerskap och han ska leda sitt mittfält. Rysslands stora fixstjärna är Arshavin, trots att han är avstängd de två första matcherna så är han med i truppen, han kan bli fundamental för Ryssland mot slutet av turneringen. Han bli extra viktig då hans lagkompis i Zenit, Pogrebnyak är skadad och missar hela turneringen. Jag tycker det känns hugget som stucket om Ryssland eller Sverige går vidare, men tillslut tror jag Sverige kniper platsen bredvid Spanien.  

Grupp C

Italien
Frankrike
Holland
Rumänien

Italien kommer till denna EM-turneringen som världsmästare, de vann dessutom sin kvalgrupp före Frankrike. Detta gör automatiskt att Italien har ganska stora förväntningar på sig. Italien komemr med ett ganska gamalt lag till EM, många utav spelarna som var med under VM-06 utgör stommen till detta lag, det är egentligen bara ett par tre nya namn som slår sig in i startelvan, troligtvis bara Barzagli, Panucci (som är 35) och Di Natale, beroende på hur elvan ser ut. Om man jämför med med VM så är det tre riktigt stora profiler som inte är med, Nesta (tackat nej), Totti (tackat nej/ skadad) och Cannavaro (skadad). Italiens tre största spelare ifrån sin generation och här är Cannavaro det tyngsta avbräcket, den tänkta kaptenen skadade sig på en träning med laget. Det är ett stort frågetecken för att det Italienska försvaret kommer hålla. Buffon är en utav det Italienska lagets stora profiler, världens bästa målvakt kommer att få ett stirt annsvar med att styra sitt försvar. På mitten är det fortfarande Pirlo som är boss, vissa känner att De Rossi borde bli det, men jag tror fortfarande att Italien komemr ha Pirlo som mittfälltsboss. Framåt är det Luca Toni som är nyckeln, han är mycket viktig, både i uppseplsfasen för Italien och i straffområdet. Italien har hamnat i en riktigt tuff grupp, jag tror de komemr gå vidare från den, dock tror jag inte att det komemr räcka hela vägen till EM-guld för Italien.

I Frankrike är det fortsatt Domenech som coachar. När han ska ta ut laget berukar det bli lite kontroversiellt och småunderligt. Detta sägs till stor del bero på att han vill ha en bra stämning i laget, samt att han spår i stjärntecken. Frankrike har många rutinerande rävar i sitt lag, spelare som Thuram och Makelele (som tackat nej att spela mer för Frankrike men blev uttagna ändå) samt Vieria och Henry utmärker sig i denna kategori. Det finns dock ett par yngre spelare som är med och komemr spela i startelvan, Ribery (iofs 25) och 87:an Benzema. På bänken så finns talangerna Gomis och Nasri att slänga in för Domenech. Ribery blir en utav Frankrikes nyckelspelare, den aviga yttern har gjort en riktigt bra säsong i Bayer München och är numer Frankrikes största stjärna, upp till bevis i EM som gäller. Henry har inte gjort en lysande säsong i sitt klubblag, han är dock viktig för sitt landslag, inför VM-06 så hade inte Zidane sin bästa säsong och alla minns vad han gjorde. Kanske kan Henry göra något likande. I backlinjen så är det Gallas som ska vara generalen. Frankrike har ett mycket bra lag, och borde ha en stor chans att gå vidare och senare vinna hela turneringen. Jag tror dock att Frankrike skr'ller lite, i negativ bemärkelse, det är en tuff grupp och i fotboll är det små marginaler, så jag tror de kan komma att ryka redan i gruppspelet.

Holland är en nation som främst har riktigt bra anfallare. Backlinjen håller ungefär likvärdig klass som det svenska och inte alls samma nivå som många av de största nationerna. Målvakt mittfält och anfall håller dock världsklass. Det finns vissa frågetecken i laget på forwardsidan som har kommit upp, Babel är borta från turneringen pga skada sedan innan och värken Robben eller Van Persie komemr kunna deltaga i första matchen mot Italien som det ser ut. En forwardstrio med Van der Vaart - Van Nistelrooy och Kuyt och dessutom Huntelaar på bänk räcker dock för att skrämma de flesta lagen. Målvakten Van der Saar komemr bli mycket viktig för sin nation i detta EM, han kommer inte bara få stå för räddningar, utan han ska också se till att det hålla koll på det ospektakulära försvaret. På mitten så känns det som att det är dags för Van der Vaaart att kliva fram, osäkert om han kommer ingå i tremannamittfältet eller ta en ytterforwardsplats, i vilket fall så är det dags för honom att kliva fram nu. i Anfallet så är det som vanligt Van Nistelrooy som ska prestera mål, han har ännu inte riktigt lyckats i ett mästerskap för Holland, det är dags nu, annars är Huntelaar redo. Det komemr bli tufft för Holland att gp vidare, men jag blir inte överraskad om de går vidare.

Rumänien är för första gången på 8 år klara med i ett stort mästerskap, och nu är det dags för denna generations Rumäner med Mutu och Chivu som fältherrar att komma upp i samma nivå som Rumänien under 90-talet när Hagi, Popescu, Petrescu var fältherrar. Tveksamt om detta lag kan komma upp i samma nivå som 90-talslaget, men Rumäniens lag ser på många sätt intressant ut. Backlinjen håller en ganska bra klass och Chivu och Mutu är två klasspelare som skulle platsa i de flesta lag. Som redan antytt som är Chivu en av nyckelspelarna för Rumänien, denna mångsidiga spelare kommer att få spela på mitten främst efetrsom att konkurransen är mindre på den positionen än backlinjen. i Anfallet så är Mutu en nyckel, jag tror han kan bli en av EM:s mest sevärda spelare, han har dock lite problem med att ha blivit skyldig att betala Chelsa 120 miljoner i skadestånd pga av kokainincidenten när han spelade där, får hoppas att detta inte påverkar hans EM. Den tredje nyckeln är klart svårare att välja ut, det kommer vara viktigt att målvakten Lobont gör ett bra mästerskap. Jag får faktiskt lite skrällvibbar av Rumänien, jag har en liten magkänsla av att de ska gå vidare. Mitt försök till intellekt säger dock att de inte gör det, men de kommer säkert ge de andra lagen en match.   

Terminsslut för Norrköping

Denna termin har på många sätt varit händelserik, vissa gånger har det inte hänt saker, men när jag ser tillbaka på det hela så kan jag konstatera att det för mig har hänt ganska mycket. Det här knappa halvåret kommer jag nog minnas ganska länge.

Sommaren blir troligtvis och förmodligen ganska lugn, blir ju lite jobb och sånt, pengar är bra att ha. Fotboll i massor också :)

Ha det bra alla jag inte kommer att träffa på ett tag.


Grupp B

Tyskland
Kroatien
Polen
Österrike

Tyskland känns som på förhand en utav de stora favoriterna till EM-seger, kanske den största. Detta beroende på ett intressant hemma VM med många unga spelare på väg framåt, samt ett imponerande EM-kval. Jag har dock börjat tveka lite på Tyskland nu, jag tycker få spelare i det tyska laget har någon rktigt bra form nu när de ska träda in i turneringen. Schweinsteiger är en spelare som inte riktigt tagit steget och nyckelspelare som Ballack och Klose har inte blivit bättre, snarare sämre. Ballack är dock givetvis ändå en utav nyckelspelarna i Tyskland, han har inte riktigt presterat som han bordee i sitt klubblag Chelsea, de sista månaderna har dock varit riktigt bra och han kommer till turneringen med ganska fin form trots allt. Klose är den som i mästerskapen de senaste åren gjort mål för Tyskland, även i detta mästerskap är det främst han som har denna börda på sina axlar, frågan är om han lyckas. Den trejde nyckelspelaren är Torsten Frings som ska  kampera ihop på det centralamittfältet med Ballack. Den lagedelen är Tyskland klart starkast, och kanske EM-s bästa, där ligger Tysklands nyckel. Innan turneringen trodde jag Tyskland skulle vinna, nu är jag klart mer tveksam beroende på spelares form. Vidare från gruppen komemr de dock med all sannolikhet att gå, även att jag tror Polen kan bli lite otäcka.

Kroatien gjorde ett riktigt bra kval, där de vann gruppen före Ryssland och England. De kommer till denna EM-turneringen med ett starkt lag och många unga intressanta spelare, bl.a. Modric, Krancjar och Corluka. Kroatiens försvarspel är riktigt starkt och har varit det en tid, bröderna Kovac är en viktig del i detta, och trots att de blivit äldre så är de fortfarande riktigt viktiga för sitt land. Det Kroatien främst saknar är ett riktigt anfalls-ess. Olic, Petric och kompany håller en helt okej klass, men det är inte direkt några världspelare. Eduardo som blev skyttebäst i laget under kvalet är pga skada in med i turneringen, ett tungt avbräck. Nyckelspelarna i Kroatien blir mittbacken Rpbert Kovac som ska hålla ihop försvaret. Innermittfältstalangen Modric som under denna turneringen ska få ett internationellt erkännande och Srna som är en vass kantspelare och mycket duktig frisparksskytt. Kroatien har ett intressant lag och jag tror de kommer vidare från gruppen, jag lägger dock en lien varning för Polen här också. Efter gruppen så kan de slå vilket lag som helst.

Polen är ett lag som inför denna turnering iprincip helt saknar stora profiler. Detta kanske Polen konstigt nog dock dra en fördel av eftersom att detta borde innebära att laget verkligen kan underordna sig varandra och kämpa som ett lag. De gjorde också ett imponerande kval där de vann gruppen före Portugal. Polens nyckelspelare till turneringen kommer att bli målvakten Boruc. Celticmålvakten är en av Europas allra vassaste och flera toppklubbar i de allra största ligorna håller ögonen på honom. Forwarden Ebi Smolarek har presterat mycket bra i landslaget, han har inte övsertygat riktigt på samma sätt i sitt spanska klubblag Racing Santander, men han komemr troligtvis göra ett riktigt fint EM för sitt Polen. Den rutinerade mittfältaren  Krzynówek kommer också bli en nyckelspelare, han känenr Tyskarna väl efter många pr i den ligan. Jag tror Polen komemr göra livet surt för både Tyskland och Kroatien, men det kommer inte räcka till vidare avancemang. 

Österrike är på förhand turneringens svagaste lag och det är väl egentligen bara hemmaplan som gör att de inte känns helt avsågade, det och kanske att lag tar matcherna mot Österrike för enkelt. Om Polen var profilöst så är Österrike det ännu mer. Deras största stjärnor är komplementspelare i Napoli och  Middlesbrough. En annan interssant spelare som är med i det Österrikiska laget är turneringens äldsta spelare vid namn Ivica Vastic, han har blivit Österrikes bästa spelare 4 gånger genom åren, och man minns honom bäst för VM-98 där han gjorde en mycket snyggt mål mot Chile. Österrikes tre nyckelspelare blir målvakten Manninger, den före detta något misslyckade Arsenal-talangen (sett till förväntningarna på honom) har i Siena gjort en riktigt fin säsong, och han komemr bli mycket spännande att följa. Kaptenen Ivanschitz på mitten komemr också att vara riktigt viktig för Österrike under turneringen. Den trejde nyckelspelaren blir Napolis yttebrack Garics som under säsongen tagit en ordinarie plats i det Italienska mittenlaget, mycket mer än så är det dock inte. Jag tror inte Österrike går vidare, jag tror inte de tar en endaste poäng.


Grupp A

Snart är det dags för EM, jag tänkte gå igenom grupperna lite, lagen i grupp A är följande:
Portugal
Schweiz
Tjeckien
Turiket

Portugal kommer till turneringen med den på förhand största stjärnan i Cristiano Ronaldo. Han är deras stora profil och kommer givetvis att bli en nyckelspelare i laget. Portugal har lite frågetecken i sitt lag, framförallt målvakten och toppforwaden känns som att de inte riktigt håller klassen jämfört med de bästa lagen. Det offensiva mittfältet och backlinjen håller absolut toppnivå. Jag tycker att det finsn vissa frågetecken för Portugals centralamittfält, det känns på förhand inte så starkt som det borde vara för att de på riktigt ska utmana om seger i hela turneringen. Deco blir mycket viktig för Portugal, om han kommer upp i toppnivå så har Portugal en riktigt stor chans att vinna hela EM. Portuglas tre nyckelspelare i turneringen blir redan nämnda Ronaldo och Deco samt försvarsgeneralen Carvalho. Det bör inte bli några större bekymmer för Portugal att gå vidare ifrån gruppen och om alt klaffar så kan de vinna hela turneringen.

Schweiz har hemmaplan under denna turneringen vilket ofta betyder mycket. Dessutom har de många intressanta spelare, mittfältet och kantspelarna ser intressant ut. Spelarna de har på vänsterkanten i Magnin och Barnetta är bland turneringens intressantaste i kantväg och högerkanten håller i princip samma nivå. Jag tror Att Müller som varit långtidsskadad denna säsong men nu kommit med EM-truppen kan bli mycket viktig för laget. Framförallt har han rutin, vilket många spelare i Schweiz saknar.  Jag tror att Schweiz tillslut tar den andra platsen vidare från denna grupp, de har ett stabilt lag med bra försvar. Om de väl gå vidare så kan de gå ganska långt genom att de får med sig hemmapubliken, Schweiz känns som en liten outsider. Deras nyckelspelare blit Frei som måste producera framåt, Behrami som är en rivig och viljestark yttermittfältare samt Müller som förhoppningsvis för Schweiz kan komma iform och bli deras försvarsgeneral.

Tjeckien gör nästan alltid bra EM turneringar och har ofta spelat en fröjdig och offensiv fotboll. Laget saknar just nu dock offensiva profiler i laget vilket gör att jag tror de kan få problem i denna turneringen. Målvakten och försvaret är ett av turneringens bättre, så den delen bör inte vara några problem. Offensiven känns dock mager, avsaknaden av Nedved och Rosicky som offensiva mittfältare lär märkas och Baros, Koller på topp håller inte samma nivå som för fyra år sedan. Dessa faktorer kan borga för ett litet fiasko för Tjeckien, ett hemmatänt Schweiz kommer att bli en mycket svår nöt att knäcka för det Tjeckiska laget. Nyckelspelarna för Tjeckien blir Cech, som är en av världens bästa målvakter. Den offensiva ytterbacken Jankulovski kommer bli viktig han kanske till och med kan få gå upp i mittfältet  för att ge det lite mer klass. Att Koller kommer upp i en hög klass kommer också bli centralt i fall det Tjeckiska laget ska lyckas med att först och främst gå vidare från gruppen.

Turiket känns på förhand som gruppens svagaste lag. De är inte alls lika starka som för några år sedan när kulmen var ett VM-brons. Nu har de återigen lyckats kvallificera sig för ett stort mästerskap. Turiket saknar lite profiler i laget, som de hade för några säsonger sedan, det känns nu som ett jämt lag utan några riktiga toppar. Fenerbache gick långt i Champions League och det tyder trots allt på att det finns en klass i Turkisk fotboll. Trots att de känns som gruppens svagaste lag så kan de göra livet surt för de andra lagen och mycket väl gå vidare, det är inte så stor skillnad mellan lagen. Jag tror dock att de slutar sist i gruppen trots allt. Lagets tre nyckelspelare är Villarreals duktiga forward Nihat, Servet är spelaren som ska hålla ihop försvaret och på mittfältet ska Emre, som misslyckats sin tid ute i Europa, vara regissör.

Idag är det onsdag

Jag sitter i skolan, spelar betapet och lyssnar på Linda Bengtzing. Jag har nog världens häftigaste liv.

I två dagar ska jag göra aktiviteter som har att göra med att socialisera sig med folk, sen är det fotboll, för nästan hela slanten som gäller.

Det rödtröjiga fanskapet

Det rödtröjiga fanskapet släpper inte saker, utan han håller på och är i vägen samt förstör för andra, suck, jävla idiot.


Jag är fan lite förbannnad.Snöar in

EM närmar sig och jag börjar så smått snöa in mig. Idag har jag kollat upp vilka startelvor samtliga lag i EM har haft för startelvor i deras träningsmatcher nu precis innan turneringen. De mesta utfallen var ganska väntade, vissa intressanta saker kunde dock ses, främst att Portugal spelade Ronaldo som mittfältare och valde Simao före Quaresma i startelvan. Att Aquilani fick starta för Italien var också intressant, han kanske kan bli en spelare som spelar roll för italien i EM. Det var även intressant att se att min preliminärelva för den Rumänska truppen passade ganska bra överens med den de träningsspelade med, bara Sienas mittfältare Codrea som inte startade av de jag tagit med. 

De lagen där jag känner mest osäkerhet inför premiärelvor, utav de stora, en del mindre lag har jag dålig koll på, är Italien, Tyskland och Spanien. Italiens målvakt försvar och anfall känns klart, mittfältet däremot känns väldigt öppet, tre Roma-spelare och tre Milan-spelare slåss om tre platser, lutar just nu åt en övervikt för Milanlägret. Hos tyskland så är det färmst vem som ska ta den ena av två ytterflanker, Löw har matchat lite olika folk och de två som jag trodde mest på har inte ens spelat på de postionerna under dessa träningsmatcher (Borowski, Hitzelsperger). Forwardspositionerna i Tyskland är inte heller helt givna, jag tycker Podolski borde petas till förmån för Gomez. I Spanien så är det framförallt intressant om vem som petas av trion Fabregas, Villa och Torres, jag tror inte Aragones spelar med alla tre av dessa, inte från start iaf. Det finsn även en osäkerhet kring en av mittbackpositionerna samt, Spaniens största akilleshäl de senaste åren angående vem som ska vara defensiv balansspelare på mittfältet, i träningsmatchen startade Marchena som mittback och Xabi Alonso som balansspelare, möjligt att det blir samma i EM.  


Full fart

Känns som en hyfsat bra beskrivning av gårdagen.

Den började med uppgång runt klockan 8, för att gå bort och vara flytthjälp. Med alla trappor och saker så blev det gamska jobbigt. Vi höll på från 9, eller kanske halv tio till typ klockan tre. Efter det så väntade lite dusch och sedan mat som lite andhämtning. Sen ut i parken, iofs mest hänga, men lite socialisering och bollspelande blev det också. Sedan ut och festa loss och hemma runt klockan fyra. En helt okej gårdag, idag blir kanske något lugnare och mindre hektisk.

Lögner

Ibland ljuger folk om saker, jag vet inte riktigt varför.

Idag träffade jag iaf en som var svettigare än mig på dansgolvet, även när jag är så svettig att jag har gjort saker som man uppfattar som totalt fel för den sociala normen. Då är man ganska svettig, m'nniskan var dock trevlig och dansade och hade roligt.

Ni som läser detta, kom ihåg att inlägget trots allt är efter en utekvällen och att texten trots allt är ganska nykter.