Flyktsoda är alltid aktuell

jag går på glödande kol
Lyckan kommer, lyckan går, dom säger
tiden läker sår
Jag släcker lampor, jag öppnar fönster
letar efter mönster

sluta fråga hur jag mår
Precis som vanligt men försöker ändå
fast jag har öppna sår

Jag kommer aldrig, jag kommer aldrig, kommer
kommer aldrig komma hemLigaelvor

Lagom till att ligorna startat lite smått, eller är på väg att starta så är det dags att ta ut drömelvor för de olika ligorna, för det tycker jag är kul.

Bundesliga
Adler
Lahm - Mertesacker - Kjaer - Badstuber
Schweinstieger - Ballack
Robben - Müller - Ribery
Dzeko

Bänk: Benaglio, Hyypiä, Friedrich, Van Bommel, Misimovic, Raul, Olic

La Liga
Casillas
Dani Alves - Pique - Puyol - Capdevila
Xavi - Xabi Alonso
Messi - Iniesta - C. Ronaldo
Villa

Bänk: Valdes, Sergio Ramos, Abidal, Busquets, Kaka, Forlan, Ibrahimovic

Premier League
Cech
Sagna - Vidic - Terry - Evra
Essien - Lampard
Rooney - Fabregas - Malouda
Drogba

Bänk: Van der Saar, Ferdinand, A. Cole, Mascherano, Gerrard, Tevez, Torres

Serie A
Julio Cesar
Maicon - Juan - Samuel - Riise
De Rossi - Cambiasso
Etoo - Sniejder - Di Natale
Milito

Bänk: Buffon, Chiellini, J. Zanetti, Hamsik, Ronaldinho, Cassano, Totti

Premier League 10-11

på allmän begäran, eller något, kommer mitt Pl-tips.

1. Chelsea
2. Arsenal
3. Manchester United
4. Manchester City
5. Liverpool
6. Tottenham
7. Everton
8. Sunderland
9. Aston Villa
10. Blackburn
11. Stoke
12. Bolton
13. Birmingham
14. West Ham
15. West Bromwich
16. Newcastle
17. Fulham

18. Wigan
19. Wolverhampton
20. Blackpool

Chelsea och United är huvudkandidater till titeln och någon av de två bör vinna, Arsenal och City är utmanare med potential. Både Liverpool och Tottenham har topp fyra potential men kan knappast utmana om ligaseger. Det enda laget som har fått starkare trupp till denna säsong är City, de andra spelar med iprincip samma material, vilket väl i stort är ett sundhetstecken. Chelsea har iofs rensat en del i truppen, men har inte plockat in någon spelare som givet kommer bli ordinarie, även om Ramires kan bli en viktig spelare. Jag tror Carvalho-tappet kan bli kännbart, i min värld har de just nu bara tre mittbackar som håller måttet, sånt kan bli kännbart. Dock så tror jag Chelsea är det stabilaste laget och kommer vinna mycket beroende på det.

Arsenal är det laget som har mest potential i offensiven om de får allt att fungera och spelarna är friska, Arshavin kan förhoppningsvis höja sig ett snäpp till, Robin Van Persie är nästan ett nyförvärv och Chamack kan ge en ny dimension till anfallsspelet. Frågetecknet är givetvis försvaret, får spelare som visat att de verkligen håller, både i PL och på internationell nivå. Dessutom lär nuvarande målvakter göra att Arsenal kommer tappa onödiga poäng, och då vinner man inga ligatitlar, frågan är om Arsenal inte är det laget mest högst topp, men det lär inte räcka hela vägen. 

United kan, som jag varit inne på tidigare, lika gärna vinna. Försvaret håller riktigt bra klass. Mittfältet centralt är starkt, men saknar något numera. framåt så är Rooney ensam stjärna och han ska axla mycket, han kan nog klara av det till stor del. Bakom honom kan Nani få sitt genombrott, den i United som har störst potential att växa till en världsspelare och dessutom ser Valencia ut att gå mot en bra säsong. United känns väldigt stabila, men frågan är om det är tillräckligt. City har värvat mycket och det ska bli intressant att se hur de får ihop laget. Jag är inte säker på att de har värvat rätt spelare, jag tyckte Chelsea skötte värvningarna bättre. Mycket ansvar på Mancini och sen att spelarna som finns i laget växer ut och tar ansvar och plats.

Liverpool är bättre än förra säsongen, men motståndet är också starkare. Tottenham bör känna av CL-spel och kommer nog inte riktigt orka utmana om CL-plats. Everton kommer säkert gå bra, ett stabilt lag som i sommar inte tappat spelare, dessutom ser Jagielka ut att vara tillbaka, viktig för sitt lag. Jag har en känsla för Sunderland, har i många år värvat mycket, iår har det också varit lite omsättning, men jag tror ändå de hittat mer stabilitet. Aston Villa tappar ideer och moral i och med att de förlorar O'Neill och Milner, vilket gör att de bör falla ett par plater i tabellen. Blackburn tror jag nu har hittat en gnetspel som kommer funka bra för laget, de kommer ta sina poäng och hamna på en stabil placering.

Stoke är jobbiga att möta, Bolton kommer spela mer fotboll till denna säsong, båda bör hamna stabilt i mitten. Birmimingham tror jag inte är lika bra som förra. West Ham kan gå lite hur som, så varför inte på plats 14. Både WBA och Newcastle är intressanta nykomligar och jag tror de håller sig kvar. Fulham får säkert en negativ reaktion av Hogdson-tappet. 

Tycker det känns lite tråkigt att tippa Wigan på nerflyttning, för de är ett lag som vågar spela, men men, jag akn inte hjälpa att de åker ut. Wolverhampton känns mest tråkiga. Och Blackpool och Premier League känns som en omaka kombination.

 Så var det med detta.