Oktober

Är det snart.

Jag tror lite på oktober. Detta ska nog bli bra ska vi se.

Jag har skadetejp hemma, jag tror inte den är aktuellt för användning för tillfället.

Ibland måste man läsa bibeln, annars är man ond.


Ekonomi eller något

Idag har jag faktiskt slagit till och köpt skor, givetvis är det dyrt, men efter marknaden så tycker jag det var helt okej, var 50% rea och 400 för ett par skor tycker jag är helt okej, iaf med det är den typ av skor som jag räknar med ska hålla i tre år och användas iprincip varje dag. Hoppas de är snygga och går hem i det sociala spelet och folk kan finna attraktion av mitt utseende med hjälp av dessa skor, något sådant är väl relativt tvivelaktigt, men skorna var iaf ett godkänt val rent ekonomiskt, som sagt.

Jag har även lagt ut pengar på en Bob Hund biljett som blev ganska dyrt, klart värt, men det är en kostnad. Naffimedlemsskapet som var en annan kostnad jag räknat med blev billigare, nämligen gratis mot att jag åtar mig ansvar, det kan jag leva med.

Det jag egentligen vill komma till är att jag till månadens bokslut är relativt tillfreds med min personliga ekonomi. Till framtida månad har jag dessutom inte någon utgift utöver det vanliga att styra med vilket är bra. Kanske behöver jag köpa ett par nya byxor och en t-shirt, detta kan bli en lyx som jag unnar mig själv med kommande månad, beslutet får tas lite senare.

Nu gäller det att leva kommande månad ekonomiskt smart, jag har ett hopp om att gå plus, ett knepigt men inte omöjligt uppdrag. Lite roligt ska jag försöka ha också och det är väl där det kan bli problem med att klara plusstatisk, men jag ska försöka få det roliga att bli så billigt som möjligt, alternativt dra ner kostnaden på det tråkiga. Detta var min lilla månadsredovisning, hej svejs, eller något, jag har sett mer blinda än blinda har sett mig.

Anka

Det är massa rubriker om någon svensk Anka som bor i USA. Imponerande att man kan skapa så mycket uppståndelse genom ett troligtvis ointressant program på TV3, men säkert kul.

Jag har förövrigt lärt mig att det inte finns ankor i vilt tillstånd i Sverige, fågeln alltså.

Jag tror aldrig jag ätit anka, en liten kommentar från min sida. Det är nog gott. Kyckling har jag ätit.

Det är sådana här fredagskvällar som gör att man fattar att man inte är hemma så ofta på fredagskvällar. Kan inte På Spåret börja snart igen, det gillar jag.

Hushållsnära tjänster, det skulle man fan ha.

Torsdag

I Norrköping.

Jag har en känsla av, jag vet inte vad riktigt.

Gustav Larsson vann medalj på VM-tempot, slivret. Jag missade det, men det kändes värt att missa. Man bra jobbat och riktigt stort!

We're all part of the history of Norrköping


bar en längtan ut i stora världen
Är det ödets nyck att flickor man träffar alltid bär den
Tänk om vi aldrig ses igen

Naiv

Det är något som jag tror många människor är, i alla fall jag. Vad är egentligen alternativet till att vara naiv? Cynisk antar jag, men ofta så tror jag man tenderar att både vara cynisk och naiv, samtidigt, i alla fall jag.

Jag tror det ligger lite i kynnet hos en Romasupporter att vara så, det är nog därför man blir en Romasupporter, man blir en naiv lite av en drömmare, drömmar som ofta krossas av valfritt lag i randigt. Ibland upplever man dock att de naiva drömmarna och då är Romasupporter kanske det bästa man kan vara. Mellan alla dessa gånger flyter dock en ocean av besvikelser och inkompentens. Så man kan nog inte lura sig själv för många gånger, trots att Håkan Hellström sjunger det i en låt.

Roma spelade bra!

Roma spelade bra och vann mot Fiorentina, första halvlek var riktigt roliga att se, första gången det har hänt gällande årets säsong av Roma hitills, mer sådana stunder. Perrotta gjorde en riktigt match, iaf första halvlek och Totti var också väldans bra, eller ja hela laget var bra i stort sätt. Spelarna satte idag press över hela planen, det kanske låter tråkigt, men det är väldigt nyttigt, inhopparna kom in med bra inställning och vilja. Nu väntar jag bara på ett magplask när laget ska ner till Sicilien i veckan...

En annan sak som man bör nämna kring dagens match är att Tony Gustafsson gjorde en utmärkt insats som expertkommenator under matchen, han kom med intressanta tankar och synpunkter som faktiskt tillförde något till matchen, något som de flesta experter har väldigt svårt att komma med. Dessutom så hade han studerat lagen och läst på innan, vilket märktes, något som inte heller kan sägas om särskilt många experter, kul! Hoppas man får höra mer av honom i rutan.

Spring

Spring någonstans vart som helst.

Jag borde skaffa en karta, annars kanske man springer vilse, men vilse är kanske rätt, på sitt sätt.

Toaletten, spegeln, jag har stirrat färdigt på den, jag är fan snygg i de flesta ljus, och jag är inte gravid.

Denna vecka gör nog bäst i att ta slut, sen kan framtiden ske.

I ditt huvud, Tommy?

Det här är en måndagsfredagskväll

Vi är inte sådana som till kaffet äter chips

Jag är som en boll i ett flipperspel

På fredagskvällen bubblar det i blodet, sjung en låt.

Inatt inatt är det en mm-stock (min mäter ej tum) och jag och vi mäter så lätt minsta millimeter i rummet.

 


Härligt SVT

SVT sänder cykel-VM i Mendrisio, ett härligt beslut. Ska bli spännande att se hur de förvaltar detta, hoppas kommenatorerna gör ett bra jobb, blir svårt att överträffa Eurosports kommenatorer, men hoppas som sagt det blir bra. Jag kommer följa VM på SVT, mycket för att jag inte har Eurosport,men iaf, härligt att de sänder!

2004, ta mig tillbakaMichael Ricketts

Är lite av en hjälte. Hans 2-1 mål mot United på Old Trafford för Bolton var stort, hans största grej i karriären och det gav även inbringande av pengar för en annan.

Var länge sedan jag spelade på pengaspel överhuvudtaget. Och jag tycker det är så pass ointressant att jag kanske aldrig gör det igen, men sånt får framtiden utvisa.

Michael Ricketts kommer för alltid vara kult. Orsaken jag tog upp honom just nu är att han nyligen blivit uttagen (av Daily Mail) till den sämsta landslagsmannen genom tiderna för England, han har spelat en landskamp. Bah till det, för mig kommer Ricketts alltid vara en gigant och typ bäst.

Numera är han 30 år och spelar i Tranmere, lycka till Michael Ricketts!

Hmm

Det är måndag i september, jag trodde jag längtade till oktober. Jag tror dock på september, jag har hopp för månaden.


Undra om man gör rätt med saker och ting? Det är svårt att veta i förväg.

Jag tror på Elfenbenskusten och Eloise.

Ibland pirrar det lite i min mage, jag tror dock inte jag är gravid trots det.


Så dåligt

Det är så dåligt att det blir komiskt.

Föredettningar, medelmåttor, glaslirare och strandraggare ställer sig på en fotbollsplan och gör ett halvhjärtat försök till att försöka se intresserade ut av att vinna en fotbollsmatch.


Fanfanfan (kl 03 på natten(punkversion))


Ikväll ska jag bli full för kärlekens skullEller något


Deborah

Your name is Deborah, Deborah. It never suited ya.


Filmningsdebatten

Är ganska tröttsam, speciellt från engelsk sida där de många gånger ska hävda att de minsann inte filmar, därför blir det bara löjligt när Gerrard eller Rooney filmar till sig straffar eller andra fördelar. Debattens hyckleri är många gånger bara patetisk och man kastar skit höger och vänster på andra lag och spelare tills ens eget lag gör en filmning, då ska det försvaras.

David Beckham kommer med ett ganska bra uttalande ifråga:
Det pratas för mycket om filmningar den senaste tiden. Ingen gillar ju att se sånt, men det händer varje vecka och Eduardo är inte den förste som gjort något sånt. Hela grejen bör läggas åt sidan. Han är en lysande fotbollsspelare och det har inte gått speciellt lång tid sen han kom tillbaka efter en fruktansvärd skada - vi vet inte vad som flög genom hans huvud när han ramlade, kanske försökte han bara undgå kontakt av rädsla för nya skador.

Flera gånger handlar filmningar kanske om just att undvika skador eller farliga tacklingar. Så när Ronaldo eller Totti är på väg att bli fällda för femte gången i en match kanske de väljer att lägga sig innan för att indvika en farlig smäll som kan ge en skada. Givetvis är filmningar ett fusk också, jag skulle likställa det med tröjdragningar och andra metoder som försvarsspelare tar till för att skaffa sig fördelar jäntemot den anfallande spelaren. Sedan ska ju filmningar givetvis straffas, men efter propotioner för var det är. 

Kanske var det rätt att ge Eduardo ett hundhuvud och en avstängning på två matcher för att få att känna att det kan ge konsekvenser för de allra klaraste filmningarna som skulle kunna vara matchavgörande (Eduardos var inte matchavgörande). 
I regel tycker jag dock att en filmning bara ska vara värt ett gult kort, när det är filmningar som enbart handlar om att lura domaren och spelaren inte är nära motståndaren så kan det finnas en poäng med att titta på att ge mer straff, det är inte någon lätt avvägning. 

 

Ligornas elvor

Fotbollens toppligor har dragit igång, värvningarna har gjorts, elvorna börjar sätta sig litegrann i de olika lagen och man kan börja se tendenser kring form hos spelarna. Jag har valt att ta ut bästa elvan samt en bänk i de tre stora ligorna. Bästa elvan ska dock vara en 11 som skulle göra den bästa prestationen på planen, och behöver nödvändigtvis inte vara de 11 bästa spelarna i ligan. 

Premier League
Cech
Sagna - Ferdinand - Vidic - Evra
Gerrard - Fabregas - Essien - Arshavin
Torres - Rooney

bänk
Reina, Terry, Clichy, Mascherano, Lampard, Robinho, Drogba

Kommentar: Försvaret är riktigt starkt och samspelt, blir svårt att ta sig igenom. Problemet med laget är att det inte finns någon natrulig kantspelare, utan hela mittfältet gillar att ta centrala positioner. Dock så var den typen av spelare klart bättre, än de kantalternativ som fanns, så därför får Gerrard spela kant. En taktisk förändring som är tänkbar är att flytta in Gerrard som släpande centralt och sätta Rooney på en kant i ett 4-2-3-1. 4-4-2 med stor rörelse i offensiven och Essien i mer av en balansroll tror jag dock är det stabilaste att starta med.

Serie A
Buffon
Juan - Samuel - Chiellini
Maicon - De Rossi - Cambiasso - J. Zanetti
Diego
Pato - Etoo

bänk
Julio Cesar, Nesta, Criscito, Felipe Melo, Hamsik, Cassano, Totti

Kommentar: Serie A saknar lite den stora profilen för tillfället, laget blir trots det ganska intressant. Eftersom bra offensiva kantspelare saknas, så måste det lösas på något sätt. de flesta topplagen spelare 4-3-1-2, men eftersom jag vill ha med både De Rossi och Cambiasso i laget så känns 3-4-1-2, mer naturligt för det. trebackslinje är lite riskabelt och ovanligt, men jag tror det kan funka bra med tanke på spelarmaterialet, det finns goda ytterspringare för systemet. Flera lag i Italien precis under toppen spelar också med trebackslinje (Genoa, Napoli ex). Eftersom att den individuella skickligheten är lite svagare blir det än mer viktigt med ett rörligt lag som springer mycket både framåt och bakåt.

La Liga
Casillas
D. Alves - Pepe - Pique - Capdevila
Xavi - Senna - Iniesta
Messi - Ibrahimovic - C. Ronaldo

bänk
Diego Lopez, Puyol, Sergio Ramos, Xabi Alonso, Kaka, David Villa, Agüero

Kommentar: Att det finns mycket kvalite i Spanien nu visas här med att framförallt Kaka inte platsar i startelvan för tillfället. Barcelona och Spanien domienrar klart i detta lag, och därför blir detta lags taktik mer naturligt för spelarna i detta lag jämfört med de två andra. Ingen spelare som behöver ta en roll som inte är spelarens naturliga, vilket är en väldig styrka. Offensiven är fantatisk, både samspelt och hög individuell skicklighet, backlinjen är lite svagare individuellt och heller inte lika samspelt, så det är där lagets lilla svaghet finns.


Kalas

Imorgon är det kalas, min syster fyller 20, och har bjudit halva tjocka släkten och ännu mer av hennes kille, kanske tjocka släkt.
Allt kommer kännas så där jobbigt vuxet och artigt, tror jag. Där alla ska bete sig som brådmogna och typ prata om något jobbigt i samhället, typ att arbetslösheten är förjävligt, eller om whiskey. Det är trevliga människor, många av dem, men jag blir nog bara trött av det hela. Kanske kan man prata lite sport och fotboll, men det lär nog bara bli något tröttsamt Zlatan-prat i så fall.

Dessutom ska det ätas smörgåstårta av alla jävla påhitt. Trots att jag blir mindre och mindre kräsen angående mat så lyckas det alltid finnas någon jävla ingrediens som förstår maträtten till det närmaste oätlighet och varje tugga blir en kamp för att man inte ska spy rätt ut. Allt vad skaldjur är får min mage att vändas ut och in. 

Dessutom kommer jag nog bli förhörd om vad jag gör om dagar och ännu värre helger, vilket är en sak jag absolut inte trivs med, att prata om mitt liv är bland det mest tråkiga och menningslösa som finns. Oavsett att det egentligen gäller nyfikenhet kring vad andra människor gör. 

Hmm, kanske jag skulle försöka väcka min syster med ett sms snart, hon grattade mig innan 9 på morgonen när jag fyllde år, sicken styggelse, jag är för bövelen student. 


Det kan väl dock bli lite trevligt med kalas, och kul för min syster att hon verkar trivas med tillvaron eller något.  

Aquilani

Verkar av många anses som en dålig värvnig av Liverpool och rankas på ställen till och med innan han har spelat en minut som årets sämsta värvning.

Jag kan inte hålla med, det finns frågetecken för Aquilani, eller egentligen bara ett, och det är hans skadesituation, och möjligtvis acklimatisering, dock så tror jag Aquilani är en spelare med ganska bra förmåga vad gäller just acklimatisering.

Xabi Alonso är en bra spelare, men att sälja och ersätta med Aquilani och få 100 miljoner kr över är en bra affär. En Aquilani som är skadefri en hel säsong är en bättre spelare än Xabi Alonso. Aquilani är en spelare som har en potential på Gerrards nivå. Liverpool har inte bara hittat en ersättare för Xabi Alonso, utan även fått in en spelare som kan fylla Gerrards roll om han är borta.

Lite av en chansing är det med Aquilani och kring vissa saker, men det är helt klart en prisvärd chansning.