Förvirrad

Jag tror bestämt jag är lite förvirrad. Framtiden är snart här och nutid är snart dåtid och det finsn inget jag kan göra åt det.

Undra om jag ska införskaffa mig lite tandpetare.

Jag borde göra något bra, jag vet bara inte vad.

I helgen blev jag målskytt i Fotboll, vi vann med 10-0.

Jag tror inte jag har blivit klokare av detta.



En av huvudrollsinnehavarna kring animeringsdelen i vår film. Den som gissar vilken svensk kung detta är får en guldstjärna i boken.

Den nya hjälten





Matteo Brighi, den stora talangen som gjorde landskampsdebut för Italien redan när han var 21. Sen försvann han några år. Kom till Roma i samband med när Emerson gick till Juventus. Han blev dock utlånad till Chievo och stannade där hela tre säsonger. Till 2007/2008 fick han ta plats i Romas trupp. Han var då en hyfsat okej komplementspelare att kasta in ibland. Nu till sommaren var han till och från nära att säljas, som tur är blev han inte det. Nu till denna säsong så har han kommit in och varit helt dominant i Roma, otroligt jävla bra. Klart bäst i Roma hitills iår, bara Mexes som varit nära samma nivå. Nu känns han inte längre felplacerad i utmärkelsen
årets unga spelare i serie a, som han blev utsedd till för några år sedan.

Brighi är nu värd all uppskattning han kan få, och om han fortsätter att spela på denna nivå eller utvecklas lite till till och med så är det en mittfältare Roma kommer ha gläjde av många år framöver, vem hade trott det bara för tre månader sen?

CL

Roma vann en viktig seger mor Cluj igår. Eftersom Chelsea tappade poäng mot Bordeaux så leder Roma gruppen. Denna glädje äver gruppledning kan dock riktigt sätta sig i halsen om Roma förlorar mot Bordeaux, för då åker Roma troligtvis ut fårn CL. Det skulle vara väldigt skönt med en gruppseger, och hemma mot Bordeaux, förhoppningsvis går det.

Brighi är förövrigt en totalt strålande fotbollsspelare.

Totti fortsätter att göra mål.

Två bra saker.

Tänd ett ljus

Snart är det första december. woho, på söndag ska man tända ljus.

Undrar vad grodorna gör såhär års. Grodor känns som ett sommardjur. Nu skulle jag ha kollat upp hur gamla grodor blir, men jag vet inte hur man gör, fan.

Undra om något djur uppskattar ett tänt ljus. Jag tror sparvfinken gör det.

Fan, tänk om alkohol var olagligt. Då skulle man säkert äta svamp mer.

Jävla jobbigt att plocka svamp.

Svamp och grodor, det känns så jävla höst, men nu är det typ vinter. Vad förknippar man med vinter? Typ grisar och äpplen.

tänd ett ljus, för jag ska inte göra det.


Klippt

Igår klippte jag mig, håret blev ganska kort. En vardagsuppdatering.

Sängkammarmusik

Bra låtar att spela vid speciella tillfällen.

Vill du ha sex med mig- Tommy Nilsson

Snart Tystnar musiken - Tomas Ledin

Jump in my car - David Hasselhoff

Två av oss - X-Models

I wanna know what love is - Foreigners


Det får räcka för nu, ggrrrr ;)

Andra segern i rad

Kors i tak, 3-0 mot Lecce borta. Gubben kan än, Totti gjorde ett mål och en assist, jag tror han så smått börjar komma i form, liksom hela Roma. "Bara" 10poäng upp till cl-plats nu, tror jag, dessutom en match mindre spelad, klättringen kan börja.

Allt annat en fotboll, pja, det kanske blir en annan gång.

Befruktad

"Min" lilla hund Kajsa blev förra helgen befruktad tydligen. Hon har varit svår innan, det var nog trejde gången det försöktes, och även denna gång vägrade hon, men efter att två envisa kärringar tagit tag i saker så blev det tillslut en befruktning. Hon har verkligen varit kräsen, undra om hon är lesbisk. Eller så har hon bara haft så fina manliga förebilder kring sig så att hon har haft så höga krav på eventuella partners. Får se om det blir några valpar från Kajsa. 

Skola

Fan, det kommer bli fullt upp. Just därför som jag sitter här och gör ingenting, men sanningen att säga är att jag väntar. Vi har lämnat in lite text till handledningen som vi ska ha imorgon, därför känns uppsatsen som att den är lite i träda. Jag skulle i och för sig kunna läsa lite, men jag känner att jag har koll på texten, halvdant, och vill ha en bedömning av det jag skrivit innan jag vill gå vidare. Till filmen väntar jag på manus, gubbar och bakgrunder innan jag kan börja dra igång med det. För filmen ska nämligen innehålla animationer. Så när väl teoridelen är klar så man kan gå igång med det stora artilleriet och när allt finns där för mig så jag kan kunna börja animera så kommer det verkligen verkligen ta fart. Dessutom ska vi upp till Stockholm och filma, det lär garanterat också ta sin tid. 

Idag kan man säga att jag laddar upp för vad som komma skall. 

Förövrigt är jag besviken över att tillvanska inte är ett ord. 




  

Grazie Roma

Roma var knappast bättre spelmässigt och de visade egentligen inte upp mer individuell-kvalite än Lazio. Trots det gick Roma segrande ur striden, 1-0, Baptista. Matchen kunde ha slutat hur som helst, som tur är vann Roma. Det var ingen spelare i Roma som imponerade jättemycket. Baptista får givetvis plus i kanten för målet, Doni gjorde en bra insats liksom Mexes och Brighi, men mycket mer än så var det inte.

Underbart med en derbyseger i alla fall!


Ord

Fan, ibland är det svårt att lägga ord på saker. Jag har någon form av spändhet, förväntan, förhoppning, men ändå liksom inte. Man borde inte ha några förväntningar, men fan klart man har det. Helvete nu är det fan dags för en uppryckning, en svag insats nu och hela det bottenlösa hålet skulle ta mig tusan nästan bli än mer djupt.

Men fan, inte kan man förlora mot Lazio. Eller det kan man fan, speciellt Roma, de kan förlora mot allt och alla, till och med IFK Malmö säkert. Helvete, dessa derbyn är en pina, usch och fy.



G


Självbiografi

Fotbollspelare ger ut självbiografier titt som tätt. Ofta finner jag att de känns ganska ointressanta. Nu är det dock en spelare som skriver en biografi som jag skulle tycka vara mycket intressant att läsa. Spelarens namn är Antonio Cassano. Han är helt galen och jag kan tänka mig att det finns många underhållande händelser och tankar i boken. Tyvärr släpps den nu bara på Italienska vilket är surt. Hoppas den kommer ut på andra språk senare.

en artikel angående boken

En annan fotbollsbok jag också vill läsa är den med Totti-skämt som är samlade av Francesco själv. Tyvärr finns den bara på italienska, och skämten kanske skulle bli svårare att begripa, alternativt missta sin poäng genom en översättning.

Själv ska jag skriva en självbiografi när jag är 34, den kommer att handla om mitt liv, troligtvis med viss glorifiering.



Ibland



Ibland kan det vara bra att inte tänka.

Ibland kan det vara bra att tänka.

Det gäller att välja rätt, annars kan man dö. Eller ännu värre.

Upprörd

Fan, det är så jävla irriterande. Jag är ta mig tusan inte upprörd över en enda sak, jag är ta mig tusan helt apatisk, helvetes jävla skit.

Aja, då får man väl glida runt och liksom vara tillfreds med sin tillvaro, kanske inte det absolut värsta man kan vara.


Kalmar FF

Kalmar vann idag som förväntat SM-guld, ganska häftigt.

Kalmar känns som ett sympatiskt lag med många fina profiler, så jag tyckte det var kul att de vann. Dessutom är det ju faktiskt smålänningar i laget. Lite lokalpatriotism får man lov att inneha.

Jag har förövrigt både varit med och spöat och gjort mål mot Kalmar FF, iofs i pojklagssammanhang och 7-manna, men alltid något. Ibland måste man leva på gamla meriter som inte har någon betydelse överhuvudtaget.

Jävla blåshål till stad är i alla fall Kalmar.

Jävla bondförening, men hellre det en mycket annat.

Mars månar

Deimos Deimos, din rotation får hela min själ att vibrerar likt en cementborr som försker borra sig igenom den tjockaste cement. Kan du aldrig stilla din rotation och bara för någon minut stilla dig så vid kunde ligga tätt tillsamans och inte tänka på något alls. Det känns som att jag är Phobos, jag cirkulerar nära dig, så nära, men dragningskraften gör att jag inte kan komma nära, min dragningskraft är inte tillräckligt stark för att kunna krocka med dig i en gigantisk explosion av lycka.
 

Jag tror bestämt att Fenrisulven bor på Mars, om man tittar riktigt noga så kan man se honom yla, det är hans kraftiga ylningar som gör att mars månar rör sig.


Fitta

Fitta också.


Kamerun

Kamerun är ett land i Afrika. Huvudstaden i Kamerun är Lagos. Kaffe är en av landets viktigaste exportvara. Kamerun har ingen framstående backhoppare. Kamerun ligger i Afrika. Presidenten heter Paul Biya. Rigobert Song är den enda från Kamerun som blivitt utvisad i två VM-slutspel i fotboll. I Kamerun blir kvinnor gravida. I Kamerun blir man lättare solbränd jämfört med Sverige. Spädbansdödligheteten är  6,584%. Kamerun har varit ett självständigt land i över 3000 år. Samuel Eto'o har gjort mest mål för Kameruns fotbollslandslag. Det finns friidrottare som kommer från Kamerun.


Säsongen satt sig, jag vill leka

Nu har säsongerna i fotboll satt sig lite, och eftersom att Roma trots allt vann igår så kan jag återigen börja tänka mer på fotboll utan att må dåligt. Eftersom ligorna så smått satt sig så tänkte jag ta ut drömelvor från de tre största ligorna. Det går väl någonstans i hur bra spelarna är kombinerat med nuvarande form, vissa är exempelvis skadade men får vara med i alla fall.

Premier League
Cech
Sagna - Ferdinand - Terry - Evra
Gerrard - Fabregas - Mascherano - Ronaldo
Rooney - Torres

bänk: Van der Saar, Vidic, Clichy, Essien, Lampard, Drogba, Adebayor

Serie A
Buffon
Maicon - Nesta - Mexes - Zambrotta
Hamsik - De Rossi - Cambiasso
Kaka - Ronaldinho
Ibrahimovic

bänk : Frey, Chiellni, Zanetti, Camoranesi, Di Natale, Totti, Mutu

La Liga
Casillas
D. Alves - Pepe - Puyol - Capdevila
Xavi - Senna - Sneijder
Messi - Villa - Iniesta

bänk: D. Lopez, S. Ramos, Cannavaro, Keita, Silva, Agüero, Eto'o


Förändring

När vi vaknade upp imorse så kändes en förändringens vind. Den kändes ganska positiv, förhoppningsvis håller den i sig ett bra tag till.





Roma vann över Chelsea igår, fan vad bra.


1987, fotbollspelare

Hart
Crespo - Fazio - Pique - Drenthe
Fabregas - Mikel - Hamsik
Messi - Benzema - Rossi

En ganska hyfsad fotbollselva, främst framåt kanske. Backlinjen är inte den starkaste, men mittfälltet och forwardslinjen är däremot lite vassare.

Pigg

Det mest klara tecknet på att man är pigg är att man är rastlös. man vill göra en massa saker, men det liksom bromsar upp för en att göra massa saker, framförallt att det är måndag och även att det ikväll blir tvätt för mig. Läsning till skolan borde göras, och till viss del ska jag ta tag i det, men det är inte riktigt det jag vill göra. Projektet får ses till att ta tag med snart också, men det blir inte riktigt idag det blir.

Man får på något sätt vänta sig igenom måndag och sen komma in i aktivteter under veckans gång, min förkylning är ju fortfarande existerande, så lite lugnt bör jag trots allt ta det.

Fan vad dagbokigt det blir, men så kan det gå när det inte är fredag.

Min Gud min Gud varför har du övergivit mig?

För varje sekund som går så kommer man lite framåt.

Överskottenergi var ett tag sedan jag hade, men inte nu längre, ta mig fan, jag tror jag såg en pygmeisbjörn precis. Det kan ha varit en albinotvättbjörn också.

När älgarna demonsterar!

Hmm

Jag är lite lätt förvirrad just nu, utan att veta varför. Det blir väl så när man för sin arma själs skull försöker undvika allt vad fotboll heter och istället försöka ägna sig åt andra saker. Ibland är även det enklaste krångligt.

ibland är man fundersam men får inte ut sina funderingar, kanske inte alltid vill ha utom dem heller. Egentligen ger det väl inte så jävla mycklet att jag skriver detta i min blogg, men vafan, nu blir det så i alla fall.

Banan på pizza. Det är lite som bearnaisesås på glass.

Veganska baconchips, det är grejor det.

Så jävla bra låt



I förrgår sa jag plötsligt nej till killarna
När de skulle ha ett party
Se'n satt jag en hel kväll och konverserade
Med din mamma och va' arti'

Fan, detta måste vara en av de bästa textraderna i en låt någonsin.


Claes-Göran Hedenström bor förövrigt i Norrköping nu.