Grupp E

Holland
Steklenburg
Van der Wiel - Heitinga - Mathijsen - Van Bronckhorst
Van Bommel - De Jong - Sneijder
Kuyt - Van Persien - Van der Vaart

Danmark

Sörensen
Jacobsen - Kjaer - Agger - Kvist
Poulsen - Jensen
Jörgensen - Tomasson - Kahlenberg
Bendtner

Japan
Kawaguchi
Komano - Nagazawa - Tanaka - Nagatomo
Hasebe - Inamoto - Endo - Honda
Nakamura
Okazaki

Kamerun
Kameni
Geremi - R. Song - Mbia - Assou-Ekotto
Emana - A. Song - N'Guemo- Makoun
Webo - Eto'o

Holland är ett landslag som under flera år varit riktigt intressant, de har dock inte nåt riktigt enda fram. Till denna turneringen har de ett lag som är riktigt starkt. Backlinjen är som vanligt ett frågetecken, dock så ser den trots allt relativt stabil ut. Både mittbackarna håller en hyfsad kvalité och de har dessutom rutin och har spelat mästerskap ihop innan. Mittfältet och backlinjen däremot håller riktigt hög klass. Kreativitet, fart, passningsspel och jag tycker även att det finns tyngd och balans, vilket gör ett lag som Holland livsfarligt. De saknas lite centeranfallare, Van Persie är bra, men har varit skadad mycket under säsongen, att han håller sig frisk och i form är viktigt för att Holland ska gå riktigt långt, en ska som de har förutsättningar för.

Danmark är jag tveksam till, ett hyfsat lag, men nyckelspelare som Tomasson och Jörgensen har passerat zenit i sina karriärer och är inte lika bra längre och laget känns överlag ganska blekt. Bendtner på topp kan nog vara jobbig för motståndarna och mittbacksparet är intressant och håller en väldigt bra klass och Sörensen är en stabil målvakt. Japan har numera få spelare som spelar betydelsefulla roller i Europa, Honda i CSKA Moskva är väl den som är mest framträdande där. Japan har som vanligt intressanta distansskyttar men ganska veka anfallare, kommer få svårt att ta sig vidare.

Kamerun är ett lag som jag tycker ser ganska intressant ut. En bra målvakt och backlinje. Mittfältet är också starkt, men något obalanserat, det är väldigt mycket defensiva mittfältare i laget så det är inte omöjligt att Alexandre Song kommer gå ner som mittback. Framåt så är Webo och Etoo bra och Emana kommer bli viktig för kreativiteten på mittfältet

Holland tror jag kommer gå vidare enkelt från gruppen, de är helt enkelt det starkaste laget, har svårt att se att något av de andra ska utmana om den platsen. Kamerun tror jag är det näst starkaste laget i gruppen. De har ett intressant lag på pappret och jag tror de kan få ihop det bra. I min värld så är de det afrikanska laget som har bäst chans att gå långt, delvis beroende på laget och sedan att de har en ganska gynnsam lottning. Både Danmark och Japan har potential att gå vidare, men jag tror inte de kommer att lyckas med det.

Spelarprofiler


Wesley Sneijder, Holland
En klassmittfältare, väldigt duktig passningsspelare och har också ett bra skott.

Arjen Robben, Holland

Ännu mer spektakulär än Wesley, Robben har en fantastisk fart och skott, Bayer Munchens viktigaste spelare i. CL.

Robin Van Persie, Holland

Hårdskjutande centerforward som kommer vara viktig för att Holland ska gå långt.

Simon Kjaer, Danmark

En av Europas hetaste unga mittbackar, jagas redan av många klubbar, trycket kan vara än större efter VM.

Nicklas Bendtner, Danmark
Har under säsongen växt som spelare i Arsenal och är en bra anfallare. Är Danmarks viktigaste offensiva spelare.

Shunsuke Nakamura, Japan
Spektakulär frisparksskytt som tidigare firat framgångar i Celtic.

Alexandre Song, Kamerun
Duktig defensiv mittfältare som varit en av världens bästa på positionen under säsongen.

Samuel Etoo, Kamerun

Kameruns klart störst lysande stjärna, klasspelare som också är en riktig matchvinnare.


Grupp D

Tyskland
Neuner
Boateng - Tasci - Mertesacker - Lahm
Schweinstieger - Khedria
Marin - Özil - Podolski
Cacau

Australien
Schwarzer
Emerton - Neill - Moore - Chipperfield
Culina - Grella
Bresciano - Cahill - Kewell
Kennedy

Serbien
Stojovic
Ivanovic - Subotic - Vidic - Kolarov
Krasic - Stankovic - Kuzmanovic - Jovanovic
Zigic - Pantelic


Ghana
Kingston
Paintsil - Addo - Mensah - Addy
Ayew - Muntari - Appiah - Asamoah - Draman
Gyan


Känns på förhand som en av de tuffaste grupperna. Samtliga lag håller en bra nivå och har möjlighet att gå vidare. Flera intressanta profiler till spelare som finns i gruppen, två tunga namn i Ballack och Essien tillvardags i Chelsea är dock skadade och kan inte vara med i respektive landslag vilket är väldigt tråkigt. Gruppens favorit är Tyskland. Den tyska ligan är återigen på frammarsch och flera i landslaget är givetvis profiler i ligan. Tyskland har dock fått lite skadeproblem inför VM, både den tänkta förstamålvakten Adler och kaptenen Ballack saknas, det är avbräck som kan bli kännbara. Sedan tycker jag anfallet saknar lite kvalité, det är ett getingbo med flera intressanta spelare, dock saknas den riktiga stjärnan. Kanske kan VM dock vara en turnering att etablera sig som en världsspelare för någon av anfallarna. Klose är en anfallare som gjort 10 VM-mål för Tyskland, vilket är imponerande, det blir nog en bänkplats för honom i årets VM, men han kommer säkerligen hoppa in och kanske kan det bli något Klose-mål under turneringen. Australien är ett lag som nu varit med ett tag och flera spelare har rutin, dels från tidigare mästerskap men även från spel i Europa.

Dock känns det som att det saknas saker, backlinjen känns gammal och seg och forwardarna känner inte så starka, det var annat än när Mark Viduka var så bäst. En Viduka hade varit nyttig, nu kommer dock Australien få svårt, särskilt med tanke på den tuffa gruppen. Ett lag som är intressant till VM är Serbien. Efter att Serbien haft lite magrare år fotbollsmässigt så ser de nu ut att vara tillbaka ordentligt. Både backlinjen och mittfältet håller riktigt bra klass. Backlinjen är en av turneringens starkaste och om de lyckas fungera ihop så kan det bli jobbigt att göra mål på Serbien. Framåt ser det dock inte lika starkt ut, anfallarna är ganska svaga och håller inte riktigt samma nivå som övriga laget, vilket är lite synd.  Ett Serbien med en klassanfallare hade varit livsfarligt för samtliga lag i turneringen.

Ghana är också ett intressant lag med ett riktigt tungt centraltmittfält, trots att den stora stjärnan Essien är skadad. Ghanas fysik centralt kan förmodligen inte ens Tyskland matcha. En relativt bra backlinje och också en bra målvakt för ett afrikanskt lag gör att Ghana kommer bli en läskig motståndare. Deeras forward Asamoah Gyan är också en riktigt jobbig spelare att möta för försvaret så som han springer och irriterar.

Australien räknar jag bort från att gå vidare. De är inte lika bra som de var förra VM:et och de har också här hamnat i en riktigt tuff grupp. Mellan de tre andra är det verkligen öppet om vilka som ska gå vidare. Tyskland borde dock, trots vissa frågetecken kring laget, ta sig vidare, så pass starka ska de vara. Mellan Serbien och Ghana känns det nästan helt öppet. Ghana kan ha en fördel av att mästerskapet går i Afrika, trots detta så tror jag Serbien går vidare trots allt, de har ett intressant lag, men kommer med all sannolikhet bli stenhårt, tuff grupp.

Spelarprofiler i gruppen

Philipp Lahm, Tyskland
En av världens bästa ytterbackar, sevärd spelare som kommer vara viktig för Tyskland

Sebastian Schweinsteiger, Tyskland
Har lite av en ny roll som central mittfältare i Bayer Munchen, och där har han spelat riktigt bra iår, en av världens bästa i positionen, kan vara Tyskland absoluta nyckelspelare

Mesut Özil. Tyskland
En väldigt kreativ mittfältare som jag hoppas ska få chansen att visa upp sig i det tyska laget, kan bli en av turneringens behållningar.

Tim Cahill, Australien
Flera år i Everton, duktig mittfältare som kommer bli väldigt nyttig för sitt lag

Harry Kewell, Austalien

Ständigt skadade Kewell har varit bra i Galatasaray och om han är frisk så är han en klasspelare.

Nemanja Vidic, Serbien

En av världens bästa mittbackar som ska leda en av turneringens bästa försvarslinjer, en nyckelspelare för Serbien.

Alexandar Kolarov, Serbien
Hårdskjutande vänsterback som är intressant för flera klubbar i Europa, för närvarande i Lazio.

Milos Krasic, Serbien

Ytter i CSKA Moskva, flera europeiska klubbar är intresserade, kanske främst Milan, VM blir ett skyltfönster för Krasic, ska bli intressant att se hur bra han är.

Asamoah Gyan, Ghana

Jobbig anfallare som kommer att irritera motståndarförsvaren, han som ska göra målen.

Kwadwo Asamoah, Ghana

Riktigt sevärd centralmittfältare som tillvardags spelar i Udinese.

Grupp C

England
Hart
Johnson - King - Terry - Cole
Lennon - Lampard - Barry - Gerrard
Rooney - Heskey

USA
Howard
Cherundolo - Onyewu - Bocanegra - Bornstein
Da Beasley - Bradley - Felihaber - Donovan
Dempsey - Altidore

Algeriet
Gaouaoui
Laifaoui - Yahia - Bougherra - Belhadj
Mansouri - Yebda
Matmour - Guardioura - Ziani
Ghezzal

Slovenien
Handanovic
Ilic - Cesar - Brecko - Jokic
Komac - Koren - Stevanovic - Kirm
Novakovic - Dedic

En grupp där Capellos England får räknas som klara favoriter. England har ett intressant lag, VM kan dock ha kommit ett år för sent, om VM spelats 2009 så hade jag trott på ett engelskt guld, men formen hos vissa spelare gör att jag inte tror riktigt på det. England har flera av sina spelare i kanske sin bästa ålder och framförallt rutin av att vinna. Terry, Ferdinand, A.Cole, Lampard, Gerrard är alla spelare under den kategorin och detta är kanske deras sista chans att vinna något stort med sitt landslag. Jag tycker det är liknande läge som Italien hade 06 där det troligtvis var sista chansen för spelare som Nesta, Cannavaro, Totti och Del Piero, och vi vet ju hur det gick. Formen på framförallt Gerrard och Ferdinand reser dock vissa frågetecken. En spelare som har haft en fantastisk säsong är Wayne Rooney och han kan nästan själv föra England ganska långt. Lägg där till att England har kanske turneringens bästa tränare så förstår man att England kommer vara med och utmana om framskjutna placeringar i detta mästerskap. 

USA är ett stabilt lag med flera intressanta spelare och många har också rutin från Europa vilket kan vara viktigt. De har dessutom en mästerskapsrutin vilket man inte riktigt kan säga om Algeriet och Slovenien. USA kan bli en obehaglig motståndare för flera lag under turneringen, speciellt om de kan få ihop ett fungernade försvarsspel, det känns som en nyckel. Algeriet slog överraskande ut Egypten i en avgörande kvalmatch. Spelarna i laget är ganska okända, men att ha slagit ut Egypten visar dock att laget har kvalitéer, så motståndarna ska passa sig för att underskatta Algeriet.  Slovenien är liksom Algeriet ett ganska anonymt lag, det mest profillösa av de europeiska lagen. Slovenien är ett lag som verkligen spelar som ett lag och det är också det som gjort att de lyckats ta sig till VM.

England bör gå vidare utan några problem i den här gruppen, de är helt enkelt bäst. Jag tror USA kommer ta andraplatsen, de har ett intressant lag och de lite starkare än Algeriet och Slovenien.

Spelarprofiler i gruppen

Wayne Rooney, England
En av världens bästa spelare den gångna säsongen, Rooney är den absoluta nyckelspelaren om England ska gå långt.

Frank Lampard, England
Han är nästan alltid bra och har återigen gjort en riktigt bra säsong. Det är han som ska styra Englands mittfält

John Terry, England
Den avsatta kaptenen kommer bli intressant att följa på planen och även hur han hanterar det som kommer vara kring honom utanför planen

Jozy Altidore, USA

En intressant ung och tung anfallare som kan bli jobbig för motståndarlagen

Landon Donovan, USA

USA:s kapten, hade en bra sejour i Everton och frågan är om Donovan någonsin har varit bättre, ska bli intressant att följa honom under turneringen.

Karim Ziani, Algeriet
En offensivt skicklig mittfältare som kommer bli Algeriets viktigaste spelare framåt

Nadir Belhadj, Algeriet

En vänsterback so under säsongen spelat i Portsmouth, flera europeiska klubbar är intresserad e och VM är ett bra skyltfönster för Nadir

Samir Handanovic, Slovenien
Udinesemålvakten är den största profilen i det slovenska laget.

Flyktsoda

Lyckan kommer, lyckan går, dom säger
tiden läker sår
Jag släcker lampor, jag öppnar fönster
letar efter mönster

Jag kommer aldrig, jag kommer aldrig, kommer
kommer aldrig komma hem

Grupp B

Argentina
Romero
Otamendi - Demichellis - Samuel - Heinze
Gutierrez - Veron - Mascherano - Di Maria
Messi - Tevez

Nigeria
Enemaya
Odiah - Afolabi - Yobo - Taiwo
Odemwingie - Etuhu - Yussuf - Obinna
Yakubu - Martins

SydKorea
Woon-Jae
Du-Ri - Yong-Hyung - Dong-Jin - Young-Pyo
C-Y.Lee - Nam-ll - Sung-Yong - J-S. Park
Jung-Hwan
Dong-Gook

Grekland
Sifaklis
Papdopoulus - Moras - Kyrigiakos
Seitaridis - Katsouranis - Karagounis - Torosidis
Ninis
Gekas - Samaras

Argentina och Maradona är en gåta, Argentina lämnar så mycket bra spelare utanför truppen helt, så pass bra att man skulle kunna göra en 11a med dessa spelare som är nästan lika stark som VM-elvan. Att han lämnar spelare som Zanetti och Cambiasso utanför truppen är bara märkligt, båda är nyckelspelare i ett Inter som just nu kanske är världens bästa klubblag. Framförallt eftersom både är spelare som går att använda i olika roller. Detta till trots så har Argentina ett intressant lag, framförallt toppen och bredden i anfallet är fantastisk. Detta kan bli Turneringen där Messi erövrar fotbollsvärlden och turneringen som kan göra att han förevigt rankas som en av de absolut största. Messi har hamnat lite i samma läge som Maradona till VM 1986 där han nästan själv avgjorde för Argentina på egen hand. Eftersom Maradona också struntar i att ta ut många av de bästa spelarna till detta VM som hamnar Messi i lite samma läge, det kommer bli han som får bära laget på sina axlar.  Walter Samuel är dock en Interspelare som Maradona troligtvis kommer visa förtionde för till VM. Han kommer bli viktig och han kan vara skillnaden mellan ett starkt och ett svagt försvar.

Lagerbäck får en chans att delta även i detta VM och detta med Nigeria. Nigeria är ett hyfsat lag som mycket väl kan störa de andra och gå vidare, varje lagdel är habil men utan riktiga toppar. Mikel blir förhoppningsvis frisk till VM, han kommer vara nyttig. Grekland kommer spela på liknande sätt som de gjorde under EM2004, Grekland är lite i samma läge som Nigeria, hyfsat lag men utan riktiga profiler. Sydkorea ska bli intressanta, svårt att veta riktigt var man har laget. De var uppskrivna till VM2006 efter deras framgångsrika hemma-VM 02. Nu är de inte alls lika heta. Jag tror dock att Sydkorea kan bli farliga. De har intressanta yttrar i Premier League-bekantingarna Lee och Park. Om Sydkorea får till ett jobbigt kontringsspel så kommer de bli irriterande för de flesta lagen i gruppen.

Argentina bör klara sig vidare från denna grupp och som gruppvinnare, det ska de klara på ren talang, jag tror dock inte de kommer gå vidare med full pott till slutspelet. Bakom Argentina är det väldigt öppet, tre som på förhand känns som jämbördiga lag. Jag tror inte Grekland går vidare, det känns som att de saknar lite för mycket kvalité i laget och deras taktik känns passé.  Jag är väldigt tveksam till vem utav Sydkorea eller Nigeria som ska ta den andra platsen och det laget som gör det utav de två tror jag även har bra chans att skrälla fram till en kvartsfinal. Jag tror Sydkorea tar den andra platsen i gruppen och går vidare tror att Bolton-spelaren Lee kommer göra en väldigt fin turnering.

Spelarprofiler i gruppen

Lionel Messi, Argentina
Världens bästa spelare och han som Argentinas spel kommer kretsa krig.

Angel Di Maria, Argentina
Yttermittfältaren har gjort en riktigt bra säsong i Benfica, han är inte så jättekänd för den breda fotbollspubliken och ska bli riktigt intressant att följa, han kan få ett genombrott.

Walter Samuel, Argentina
En av världens absolut bästa mittbackar, kommer bli intressant att se om han klarar av att leda Argentinas försvar.

Taye Taiwo, Nigeria
Spelar till vardags i de franska mästarna Marseille och är en av världens bästa vänsterbackar, ska bli intressant att följa vad han kan prestera under VM-turneringen

Nwanko Kanu, Nigeria
Lär börja på bänken, men förhoppningsvis får vi se denna lirare och profil spela lite i VM, kan bli en joker att slänga in.

Park Ji-Sung, Sydkorea
Efter rutin i framförallt United så kommer Parks erfarenhet bli viktig för Sydkorea

Lee Chung-Yong, Sydkorea
En intressant kantspelare som kan komma att hitta på en del spännande saker under VM

Ahn Jung Hwan, Sydkorea
Han som målade mot Italien i VM 2002 och blev sparkad av Perugia, bara för det är han intressant, tveksamt om han får startplats, men man får se, troligtvis tar Chu-Young den platsen.

Sotris Ninis, Grekland

Intressant ung offensiv mittfältare som kan få ett genombrott under VM.Grupp A

Första delen i min genomgång av grupperna, jag börjar följdaktligen med grupp A.

Sydafrika

Khune
Gaxa - Booth - Mokoena -  Masilela
Modise -  Sibaya - Dikgacoi - Tshabalala
Pieenar
Mphela

Mexico
Ocoha
Osorio - Marquez - Rodriguez - Salcido
Castro - Torrado
Medina - Blanco - Guardado
Hernandez

Uruguay
Muslera
Caceres - Lugano - Godin  
M.Pereira - Perez - Gargano - A.Pereira
Eguren
Forlan - Suarez

Frankrike
Lloris
Sagna - Gallas - Abidal - Evra
Gourcuff - Toulalan - Malouda
Govou -Anelka - Ribery


Startelvorna är mer eller mindre kvalificerade gissnigar, vissa är närmare och vissa längre ifrån sanningen.

En ganska öppen grupp. Frankrike är på förhand det klart starkaste laget, dock finns det vissa frågetecken, framförallt tränaren Domenech som har haft väldigt svårt att få Frankrike att spela ett eget spel. Frankrike ser dock ut att kunna balansera upp en stark defensiv och därmed bli en läskig motståndare för de stora lagen längre fram i turneringen, om de tar sig dit. För jag tror Frankrike kommer få stora problem mot lag där Frankrike förväntas föra spelet och det kommer de behöva göra i den här gruppen.

Det största hotet för Frankrike tror jag blir Uruguay. Uruguay har ett lag där nästan alla har rutin från Europeiskt spel. Tycker att laget har en intressant mix av spelartyper, Lugano i backlinjen har bra rutin och Gargano bör borga för bra balans på mittfältet och framåt finns en hyperintressant anfallsduo i Forlan och Suarez. Det Uruguay kanske framförallt saknar är en kreativ mittfältare, Eguren kan mycket väl får den rollen, tveksamt dock om han är rätt spelare. En Recoba från när han var som bäst hade kunnat göra underverk med detta Uruguay. Ett lagom cyniskt försvarsspel och en dödlig anfallsduo i Forlan och Suarez gör att jag tror att Uruguay tar sig vidare från gruppen.

Mexico är ett lag som jag är väldigt osäker på till kommande turnering, utan att ha följt Mexico allt för mycket så känns det som att det är den svagaste upplagan Mexico skickat till ett VM-slutspel på ett bra tag. De saknar en fixstjärna, anfallet känns ganska blekt och mittfältet är inget speciellt. Nu har faktiskt flera av de Mexikanska spelarna europeisk rutin vilket inte alltid är det vanligaste, få av spelarna har dock gjort något speciellt avtryck i Europa, den som gjort det bäst är Rafael Marquez. Trots alla dessa tveksamheter kring laget så finns det alltid talang och skicklighet i ett mexikanskt landslag och de kommer att utmana om en slutspelsplats och det kan mycket väl sluta med att laget kniper en slutspelsplats.

Sydafrika är hemmanation och sådana brukar vanligtvis gå vidare från gruppen. Det tror jag dock inte kommer hända för Sydafrika. Min uppfattning är att det saknas för mycket kvalité i laget, Sydafrika har inte presterat några speciella resultat i fotbollsvärlden på nästan 10 år. I Sydafrika saknas också profiler i laget, deras största profil är Steven Pieenar, som haft en bra säsong i Everton, men inte någon fixstjärna direkt. Laget saknar också en riktigt bra spetsforward. Sydafrika bör inte gå vidare från gruppen.

Jag tror det blir en hård kamp mellan Uruguay, Frankrike och Mexico om de slutspelsplatser, jag tror Uruguay tar en och sen tror jag Frankrike tar den andra platsen, knappt före Mexico.

Spelarprofiler i gruppen


Steven Pieenar, Sydafrika

Han har haft en bra säsong bakom sig i Everton och är en intressant offensiv spelare. Kommer ligga bakom det mesta framåt för Sydafrika.

Guillermo Ocoha, Mexico
En sak som Mexico haft under många år är duktiga målvakter, Ocoha är inget undantag och bör bli en av profilerna i det Mexikanska laget

Rafael Marquez, Mexico
Lagkapten och ledaren för Mexico. Barcelona-försvaren är också den spelaren som är mest känd för oss i Europa.

Diego Forlan, Uruguay
Har under flera års tid gjort mycket mål i den europeiska fotbollen, han kommer nu äntligen få chansen att visa upp sig i ett VM, kommer bli mycket viktig för sitt lag under turneringen.

Luis Suarez, Uruguay
Forlands anfallspartner och intressant spelare, spelare i Ajax och är redan intressant för flera stora klubbar. VM kan bli hans skyltfönster och även hans genombrott.

Hugo Lloris, Frankrike
Han är född 86 och kan mycket väl bli världens bästa målvakt om några år, är nästan däruppe redan, VM kan bli hans stora genombrott internationellt.

Yohann Gourcuff, Frankrike

Hans position har länge varit en nyckelposition i Frankrike (bl.a. Zidane och Platinis). Domencech kommer till VM att välja ett 4-2-3-1 istället för ett 4-4-2 som användes i EM08. Gourcuff är den som blir länken mellan anfallet och mittfältet, en vital spelare för att Frankrike ska lyckas.

Franck Ribery, Frankrike
Franrikes och gruppens stora fixstjärna, kan avgöra matcher på egen hand, och det kommer han behöva göra om Frankrike ska lyckas.

Europa genom tiderna 11a

1. Gianluigi Buffon
En position som det är hård konkurrens på kring och finns många klassiska målvaker som Yashin, Banks, Zoff Schmeichel. Jag ville ha en relativ modern och då stod det mellan Buffon och Schmeichel. Buffon har under flera år varit en av och världens bästa målvakt och han är bra på allt.

2. Paul Breitner
Mångsidig spelare som kunde spela både på mittfältet och som ytterback. En av Tysklands bästa spelare på 70-talet och i börkan av 80. Har gjort mål i två VM-finaler. Tar positionen delvis på grund av att konkurrensen inte är så hård.

4. Franz Beckenbauer
Han är kanske den mest givna i detta lag, om han spelar som back eller mittfältare beror på vilka övriga spelare som finns i laget. Har får han bli back en av lagets ledarfigurer.

6. Franco Baresi

Den viktigaste länken i Milans försvar i början av 90-talet när det var som bäst. Helt enkelt en väldigt skicklig försvare och ganska given i laget, spelare som Bobby Moore eller Fabio Cannavaro är inte riktigt nära.

3. Paolo Maldini
Europas ganska klart bästa vänsterback genom tiderna, finns få fotbollsspelare som är lika klocka, duktig i offensiven och ännu bättre i försvarsspelet.

11. Johan Cruyff
Är tillsammans med Beckenbauer de stora centralgestalterna i europeisk fotboll, både på och utanför planen. Totalfotbollenspionjär, kunde spela iprincip var som helst, tvåvägsspelare och mittfältsregisör passar bäst i detta lag.

5. Lothar Matthäus
Också en spelare som kan spela i flera roller, i detta lag så passar det bäst att han tar den defensiva mittfältsrollen. bra i försvar men också bra framåt.

7. George Best
Europas bästa kantspelare genom tiderna och därför så ska han ha en plats i detta lag där det annars blir ganska trångt med mittfältregissörer. Komemr bli viktig i att utmana fårn kanten.

8. Zinedine Zidane
får ta trequartistarollen i laget och är den om är länken mellan mittfält och anfall. Är europas bästa i just denna roll, trots att flera stora namn suktar efter denna rollen, både Cruyff och Platini i detta lag.

10. Michel Platini
Får bli utskickad på kanten i detta lag. Dock kommer hans roll bli ganska fri och han komemr säkerligen vandra in i planen en del, han ska ha en plats, trots att det inte blir hans naturliga.

9. Marco van Basten
En riktigt hård position och tuff konkurrens. Att van Basten får platsen beror på hans spetsgeneskaper, bra i straffområdet, teknisk och lång vilket kompletterar övriga laget bra, samt att han är lite modern en ett par andra alternativ.

Laget
Balansen i laget blir ganska bra. En intressant faktor är att flera spelare i laget är beväma i flera roller vilket kan ge en dimension till laget. Stora ledare i laget blir givetvis Beckenbauer och Cruyff som var auktoritärer som spelare och senare också som tränare. mycket skickliga passningsspelare i laget, framförallt på mittfältet, intressant att se om de kan sammarbeta eller om det blir för mycket av det goda. En lag som kan saknas är en förmåga att utmana och ta sig förbi motståndarna med fart. Det är framförallt Best som har den egenskapen, i övrigt saknas den något av den offensiva fyran. Försvarslinjen känns väldigt stabil och den kommer bli svår att ta sig igenom. Ett svaghet i laget är att laget saknar vänsterfötter vilket gör att det kan bli lite fattigt på fasta situationer. I övrigt ett ganska komplett lag, ingen position som är direkt svagare än någon annan, möjligtvis högerbacken, men Breitner håller bra nivå trots allt. Taktiskt skickligt lag med många väldigt bra passningsspelare.

Buffon
Breitner - Beckebauer - Baresi - Maldini
Cruyff - Matthäus
Best - Zidane - Platini
van Basten

Sydamerika genom tiderna 11a

1. Jose Luis Chilavert
Har blivit utsedd till världens bästa målvakt tre gånger och är en väldigt stark målvakt. En av Sydamerikas svagaste positioner. Higuita, Taffarel, Dida och Julo Cesar är de som närmast utmanar, men profilen Chilavert är ändå bäst, i detta lag kommer han dock inte få lägga frisparkar.

2. Cafu
Måste vara den bästa högerbacken genom tiderna och är därmed given i detta laget, konkurrensen är dock ganska hård. Förhoppningsvis räcker hans defensiv till i ett lag som kommer vara ganska offensivt balanserat. Hans löpvillighet är nyttig.

5. Elias Figueroa
En av Chiles bästa spelare genom tiderna. En försvarare som under 70-talet blev den bästa fotbollsspelaren som spelade hemma i Sydamerika tre gånger, vilket är imponerande.

6. Daniel Passarella
En kort men stenhård mittback som kan vara elak om han vill. Stark på huvudspelet och han är även farlig framåt, en av de försvarana som gjort mest mål genom tiderna

3. Roberto Carlos
Hårdskjutande vänsterback som när han var som bäst spelade ett ytterbackspel som kanske är det bästa genom tiderna, offensivt finns egentligen inget att anmärka på, defensiven var till och från för svag, dock mindre konkurrens på denna kant jämfört med Cafus

5. Javier Zanetti
Den hårda konkurrensen på högerbacken gör att universalspelaren får gå upp på mittfältet. Eftersom det saknas riktigt bra balansspelare i Sydamerikansk fotboll så får Zanetti äran att ta denna plats. Dunga var den hetaste konkurrenten, men eftersom jag inte tycker han riktigt räcker till som spelare så får Zanetti den rollen.

8. Carlos Valderrama
Valderrama är den som får bli spelfördelare samt tvåvägsspelare på mitten, en roll han behärskar. Han var inte given på rollen, utan hård konkurrens med framförallt Falcao och Socrates, dock är det väldigt jämt mellan dessa tre, och så intressant med Valderrama för han inte är brasse eller argentinare.

7. Garrincha
En utav världens bästa dribbler genom tiderna, det är svårt att peta Garrincha från detta lag trots att han var så pass långt tillbaka, jag vill ha med honom, stenhård kokurrens från framförallt Messi och Zico.

11. Pele

Måste bara vara med i detta laget, kan spela både på topp och släpande, med tanke på andra alternativ i laget så får han ta rollen som släpande.

10. Diego Armando Maradona
Vem som är bäst genom tiderna står troligtvis mellan Maradona och Pele, så både är givna i laget, Maradona får här en utgångspunkt till vänster.

9. Ronaldo
Har gjort mest mål genom tiderna i VM. Farten och styrkan Ronaldo kom fram med i sin karriär har uttvecklat fotbollen, Ronaldo är den bästa toppforwarden genom tiderna i sydamerika, men konkurrens från bla.a Romario och Batistuta.

Laget
Laget blir lite obalanserat, ingen av de fyra offensiva är särskilt starka i defensiven och det kan bli ett problem för laget. Dock tycker jag att dessa fyra är så pass givna att de ska vara med, man kan inte peta någon av dem i mitt sätt att se på det hela. Lagets svaghet är egentligen det centrala mittfältet, de håller en bra kvalite, men är inte lika slagkraftigt som de offensiva spelarna. Backlinjen tycker jag också är stark, ytterbackarna är bland de bästa genom tiderna och mittbackarna håller bra nivå och de skulle troligtvis också komplettera varandra bra. Summa sumarum, fullkomligt livsfarlig offensiv och alla spelare i laget är så pass skickliga att de kan slå motståndarna i en mot en situationer. Skulle nästan vara omöjligt att hålla nollan mot detta lag. Lagets nackdel är den egentligen lite för offensiva balansen, de kommer troligtvis vara känsliga för kontringar.

Chilavert
Cafu - Figueroa - Passarella - R. Carlos
J. Zanetti - Valderrama
Garrincha - Pele - Maradona
Ronaldo

Thåström Live
Rymd

taba.

Hockeyfrilla.

tråktisdag.

Sommaren närmar sig.

Ibland görs inga fel, det är bara inte tillräckligt många rätt.

Romas säsong är slut, den var totalt sätt bra, över förväntan, men tvåa är tvåa.

Vucinic, Pizarro, Juan, De Rossi, Julio Sergio och Riise är de spelare som ska ha mest beröm för säsongen, men hela laget har gjort en bra säsong.

Inte jättelänge kvar tills det blir Långemåla igen, det kanske kan vara helt okej.

Rymdraket mot ingenstans.


Spondel
Jag tror jag har IQ under medel.

Kör

En av dina bilar.

Maj

Nu är det maj, jag har ännu inte ätit paj.

Saker som kanske borde vara fixade är inte riktigt ordnade, annars flyter det mesta på ganska bra. Jag mår bra just nu, oftast mår jag ganska bra, men just nu mår jag lite extra bra.

Maj, snart förväntar jag mig sol och värme. Sol är det idag minsann, värmen är bara sådär.

Jag såg en majbrasa, det betyder att inga häxor kommer komma och fördärva saker för mig, bra grej!

Birro pratade om något, hörde inte, satt för långt ifrån. Han pratatde säkert inte om Roma, men han borde rimligtvis ha nämnt iaf Totti. Totti och kanske flyktsoda. Alla tal som innehåller Totti och flyktsoda är bra tal, basta! Så vida man inte talar illa om Totti, men vem skulle kunna tala illa om Totti? Möjligtvis på ett ironiskt sätt då. Totti är bäst, basta!

Förutom paj så rimmar maj också på paj.

Ruter ess.

Tuggummin, bah.

Är det lite ute att skriva om Island just nu? Jag tror inte jag har något att skriva om Island iaf. Eller, Gunnar Thor Gunnarsson kommer därifrån!