Den där Zlatan

Det mesta har väl egentligen redan sagts i ämnet, så jag nöjer mig med att säga att det är tråkigt en utav världens bästa anfallare inte vill spela i det  svenska landslaget.


En annan stor anfallare har gått till sin 5:e europeska fotbollsklubb i karriären. Jag talar natriligtvis om Luiz Nazario de Lima eller Ronaldo som han kallas och det är den italienska klubben Milan som han kommer att representera.


168071-4

Testet Funkade

Testet funkade!  När jag kollade min blogg förut så fanns det reklam för veteks vibrationsmaskin.

sexleksak!

Uppdatering. Testet funkade tydligen inte, vetek sålde inte en sån vibrationsmaskin jag tänkte på.

Citat

Sagt av man i Växjö: "Jag funderar på att hoppa på en tyska. Det vore 10 lätta poäng".

Rubrik på tv4 text-tv: "Nio års fängelse för msn-våldtäkt"

Patric Ramberg vd för Oskarshamns kärnkraftsgrupp: "Jag ser det som ytterst allvarligt, droger och kärnkraft hör definitivt inte ihop".

Reklam

Jag har upptäckt att det finns reklam på min sida. Det är intressant att se vad det blir för reklam på sidan.

En sak som det ganska frekvent görs reklam för är fotbollsresor till AS Romas matcher. Den reklamen tycker jag är fin att ha på min blogg. Anledningen till att den uppkommer måste vara av anledningen att jag nämnt Roma vid ett flertal tillfällen på denna blogg.

En annan reklam som har figurerat på denna sida är någon form av rör dig och må bra reklam.
http://www.iform.se/?stlcmpid=10196
Den här reklamen tycker jag också om. Speicellt tycker jag om de intressanta tester man kan göra på denna sidan. Bl.a. så kan man testa hur lång tid det tar att förbränna ett visst energiintag med hjälp av en viss aktivitet. Aktiviteten kan t.ex. vara "sex (som aktiv part)".  Det är tydligen inte bara i handboll som man kan få pasivitetsvarning. 

En reklam som jag dock är besviken över är reklamen för ett tv-program där de syssar med en form av fysisk aktivitet med musik till. Att jag inte vill nämna programet beror på att jag vill slippa den relamen på bloggen. 

Som helhet är jag dock ganska nöjd med reklamen jag får på denna sida. För att testa om jag får reklam efter vad jag skriver så kommer jag nu avsluta detta inlägg med att skriva sexleksak.

Sexleksak!

Googlande på mig själv

Jag ägnade en tid av gårdagskvällen år att googla på mig själv. Fördelen med att googla på mig är att jag kan hitta saker tidigt eftersom att jag har ett sånt ovanligt namn.
 
Jag hittade faktiskt några för mig själv spännande länkar.

Dels min och en komips gamla hemsida om fotboll som vi gjorde i ettan i gymnasiet. Det jag är mest besviken beträffande den är att jag nämner Reals tränare och den fule flintskalliga mitfälltaren i samma lag i positiva ordalag.  Annars så är det hyfsat intressant läsning, i alla fall för mig själv. Lite synd att forumet och sånt inte funkar också.
http://www.angelfire.com/stars5/fotboll/

De mesta länkarna som jag hittade handlade om fotboll.  Bl.a. denna fråga jag skickade in till en fotbollsida för att få hjälp med ett skolarbete.
http://www.totalfootball.org/swe/home/news.asp?sid=144&mid=3&NewsId=14227&Page=5

Sedan så fanns jag med på Långemåla IF:s eminenta hemsida, jag rekomnederar att ni alla besöker den. Jag länkar till huvudsidan.
http://www.langemalaif.se/

En sak som hamnade utanför kategorin fotboll var ifrån en forumsdiskussion från 2004 där en galning hälsade ifrån mig.
http://mhz.herzeleid.com/index.php?topic=1374.msg18896

Jag sökte även på Långemla. Där hittade jag inget speciellt. En sak som jag hittade långt bak i sökning som var ganska intressant var  2 skunkpresentationer från personer i min ålder som är ifrån Långemåla. Av hänsyn till deras integritet så nämner jag inte vilka.

Tillsist så ska jag tilläga att denna blogg är den tredje länken som kommer upp om du söker på kartspelet på google.

"Musiken och bilden hör ihop, man kan säga att de inte alls hör ihop"

Grazie Roma

Grazie Roma finns det en låt som heter och den låten spelar jag i detta nu. Det är positivt för det betyder att AS Roma har segrat i en fotbollsmatch. Denna gång var det Siena som fick på pälsen. Slutresultatet skrevs till 1-0  hemmalaget. Roma gjorde spelmässigt ingen särskilt bra insats, men idag var resultatet det viktigaste.

Det var de två som bevisat minst i Roma tröjan som skapade målet. Inhopparen Tavano spelade fram Vunicic som inte gjorde något misstag i avslutningen, 1-0.

Romas enda svenska spelare Cristian Wilhelmsson fick överraskande inte spela en enda minut i dagens match. Jag trodde att han skulle starta. Startelevan såg lite ovanlig ut mot hur den brukar se ut. De annars givna startspelarna Panucci och Mexes var bänkade och Totti var avstängd p.g.a en förseelse i föregåenden match. Att spelarna vilade beror förmodligen på att Roma i veckan spelar mot Milan i italenska cupen. En cup som Roma satsar på i år. Och till helgen möter Roma ligans suverän Inter.

Jag anslutar inlägget med orden som jag började med.

Grazie Roma!

Öppna Landskap

Öpnna landskap spelas i min högtalare. Trots att man bor i en cell så kan man ändå känna av känslan Lundell förmedlar.

Mitt livs största upplevelse

En gång i min ungdoms sommar så hände en sak som kom att förändra mitt liv för all framtid. Det är en upplevelse så stark att inga ord kan rättfärdiga den känslan men jag ska göra ett halvtaskigt försök att förmedla dessa.

Året var 2001. Datumet var den tredje juni och det var en söndag. På Långemåla idrottspark, som inte bara är en fotbollsplan utan också en dansbana skulle en av de största artisterna som någonsin funnits. Han är den bästa Elvis imitatören genom tiderna, eller imitatör är inte en korrekt beskrivning utan han snarare en genialisk tolkare av av Elvis verk. mannen jag pratar om lever fortfarande, att jag använde ordet var beror på att han slutat tolka Elvis.

Jag skriver naturligvis om Eilert  Pilarm. Det var han som spelade i Långemåla och jag var där! Jag hyar också funnit bevis att han varit i Långemåla, man kan nästan säga att han har satt Långemåla på kartan. På länken nedan kan ni se att min ort Långemåla stor på Eilert den stores tourlist. Jag rekomenderar också att ni surfar ett tag på sidan och lyssnar på hans hitlåtar.

http://eilertpilarm.to/tourlist2001.html

Nu ska jag kolla på filmen/musikvideon Rocky III.

Varför?

En fråga som jag ställer nu är varför man alltid har speglar i Gym? På det gymmet jag går till har de t.o.m en spelgel i duschen. Och jag jag går på gym. I och för sig enbart genom fotbollen och vi sysslar med spinning och att göra situps övningar med hjälp av en instruktör.

Svaret på frågan är ganska givet. Man vill se sina egna muskler och samtidigt kunna jämföra sina muskler med andra individer.  Dessutom så ser ju kroppen annorlunda ut beroende på vilken spegel man speglar sig i. Sedan så vill personer inte visa att man kollar i speglarna och jämför sina muskler med andra. Det är väldigt få personer som säger: Ska vi jämföra våra muskler vid den speglen? 
Istället så görs det i smyg. Personen närmar sig speglen som en annan person står nära. Han försöker sedan ställa sig i en position där hans muskler framhävs på ett bra sätt, men han måste samtidigt undvika att stå i en för tydlig position så att någon upptcker ditt syfte, får då kan det bli pinsamt. Speglingen avgör sedan om han går därifrån med ett stärkt självförtroende eller att han går tillbaka till sin apparat alternativt byter apparat och tränar en timme till. För som alla vet så ljuger ju inte en spegel, i alla fall inte om man jämför sig själv i en sådan med en annan person.


Tänkartratten

Tänkartratten

Detta är tänkartratten. Om man någongång får idetorka så hjälper denna tratt till att ta en ut ifrån det idelösa tillståndet.

Mustacher och diktatorer

Precis som de flesta andra i världen så har även jag märkt att diktatorer ofta skaffar sig ansiktshår i form av en mustach.
Det är ganska faschinerande och jag tycker det är ganska tydligt att människor som väljer att bära mustach även har en fallenhet av att kontrollera och ta livet av oliktänkande. Jag har ockå räknat ut att män i skor som väljer att bära mustach har 40% större chans att bli diktatorer, massmördare eller poliser jämfört med män som väljer att inte klä sig  i mustach. Kvinnor är inte med i  uträkningen eftersom det är ovanligt att kvinnor väljer att odla hår mellan näsan och munnen.

Det finns givetivs diktatorer som har avstått från att pryda sitt ansikte med en mustach. Jag har fina exempel så som Pol Pot och Idi Amin. Det är inte utan att man blir lite sentimental när man tänker tillbaka på alla komiska och galna upptåg som t.ex. Stalin och Idi Amin ägnat sig åt. Det är med en viss sorg man kan konstatera att det numer finns ganska få diktatorer som är profilstarka i livet, forstätt förgylla mitt liv Kim Jong ll. Visst många diktatorer var och är råa, kalla egostiska mördare, men det var härliga sådana.


     

Träning, muisk och manlighet

Idag var det träning. Eftersom att mitt underställ är kvar i Långemåla och temperaturen är på minus så var det bara att gå ner till en sportbutik nära mig och inhandla varan, några andra alternativ fanns inte. När man har köpt tajta kläder så vill man alltid spegla sig i dom och se hur man ser ut. Så det spelar inte någon roll att det förmodligen bara är män i ett omklädningsrum som kommer se mig i understället man måste ändå veta hur man ser ut. Nu vill alla givetvis veta hur jag såg ut i understället.
Byxdelen var ganska löst åtsittande, särskilt runt rump och penispartiet. Och det är ju bättre att det är löst åtsittande en tajta i det området, trots att min bakdel inte visas från sin sexigaste sida. Överdelen däremot satt tajtare åt. Mina enorma bröstmuskler framhävdes på ett bra sätt, iofs så framhävs ju mina bröstmusklerna även om jag har dunjacka, men denna utstyrsel gjorde musklerna ännu tydligare.

Sedan var det dags för träning. Träningen som jag hade bävat för en vecka, alltså sedan förra gången jag genomförde den träningen (jag har tränat emellan dessa men det var verkligen denna träning jag bävade för). Vi får först springa till träningsplanen. Jag började springa och det kändes bra! Sedan flöt hela träning på för mig på ett tillfredställande sätt. Jag kommer att klara denna vinters vinterträning, det är jag övertygad om. Underbart!

Efter träningspasset blev det omklädning och dusch. Det fick vi göra ackompanjerade av de underbara tonerna från Peter Jöbacks Guldet blev till sand. Det är dessa stunder som man verkligen förstår varför man håller på med en lagsport. Finns det något manligare än sådana stunder?

Avslöjande!

Nu är jag tillbaka här igen, till ingen större glädje för någon alls. Folktomt har verkligen blivit ett passande namn  för denna blogg.

Trots att jag kollade på flera fotbollsmatcher i helgen så har jag endast en korta kommentarer i ämnet. Montella gjorde mål i helgen, givetvis. Sedan tycker jag det är märkligt att Chelsea knappt har tre mittbackar i truppen. De flesta andra lag i de stora ligorna har fyra spelare som kan agera mittback på ett hyfsat tillfredsställande sätt.

Sedan känns det så bra att man inte fick igen denna helg för att man var skadglad mot alla dessa strömlösa människor och djur. När jag i helgen åkte hem till de djupa smålänska skogarna och fick inofrmatin om att en ny storm skulle komma så blev jag orolig, att inte fått se helgens fotboll hade gjort mig ordenligt besviken. Det visade sig dock att trots att många småläningar blev strömlösa så drabbade det inte min by. Alltså kunde man sitta och vara skadeglad när man satt framför tv:n i ett varmt hus och man visste att andra var strömlösa, haha. Skadeglädjen är dock inte lika stark när man inte känner personerna som blivit drabbade.

Tillsist så ska jag nu avslöja vem som skriver denna blogg. Det är inte Lars Adaktusson som skriver denna blogg. Utan jag heter Simon Bjerkhaug och jag kommer leva ett tag till!


Långemåla

Jag ska imorgon förmodligen åka till en by som jag har levat i ett antal år, den byn heter Långemåla. Jag kommer då att vara bortkopplad från allt vad Internet heter. Så det dröjer förmodligen några dagar innan nästa inlägg kommer, jag hoppas ni kan stå ut med er menningslösa tillvaro ändån.  Om Långemåla är strömlöst eller på andra sätt har problem efter stormen Pers härjningar så kommer jag stanna kvar vid min herrgård.


Snart är det dags för match i coppa italia, det ska bli spännande att se AS Roma spöa Parma.

En ny dag i mitt liv

Det är en ny dag i mitt liv. Trots att detta är en ny dag i mitt liv så är det mest händelser från gårdagen som jag finner intressanta att ta upp.

Till att börja med så släpptes igår nyheten att mister Spaletti kommer att skriva på ett nytt kontrakt för fotbollsklubben AS Roma. Det ska presenteras senare idag på en presskonferans. Jag länkar nyheten här:
http://www.asroma.it/NewsDoc.aspx?Categoria=ITPrimoPiano&Documento=7147
Det står på Italienska så visa människor inklusive jag själv kan ha problem att förstå texten, men  man kan gissa till sig det mesta och jag har dessutom hört nyheten från andra sidor, Romas officiella hemsida kändes dock som den mest legitima.

Jag har ännu inte skaffat mig kunskapen att göra smidigare länkar där länkens namn inte behöver vara med, men å andra sidan, vem uppskattar inte att läsa en länk som har primopiano i namnet?

Att mister Spaletti skriver på är bra för Roma. I Romas situation så kunde de inte få tag på en bättre tränare och det Spaletti har gjort med laget sedan han kom är imponerande. Roma är påväg åt rätt håll om de kan behålla nykelspelarna samt rekrytera rätt spelare så går klubben en ljus framtid till mötes.

En annan sak som hände igår var  den svenska idrottsgalan. Sussana Kallur vann Jerringpriset vilket givetvis var korrekt eftersom att folket alltid har rätt.

En annan rolig sak var att svenska spel stoltserade med att de kunde ge svenskidrott sin hitills största pengagåva. Det är fint att ett företag som ägs av staten är glada över att svenska folket har förlorat mer pengar en någonsin tidigare på spel.

En nyhet som dock kom fram idag är att den förre detta mycket lovande mitfälltaren Sebasitian Deisler vid en ålder av 27 år bestämt sig för att sluta med fotbollen. Han är trött på hans ständiga skadeproblem som har varit både psykiska och fysiska. Nyheten finns att läsa på bland annat svt-text. Till sist önskar jag Ingemar Gens all lycka till i livet!   http://www.gens.nu/ 

Ännu en länk rörande kartspelet

http://sv.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Kartspelet

Mer info kartspelet

Efter att ha sökt på kartspelet så har jag hittat lite länkar i ärendet:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Sidor_f%C3%B6reslagna_f%C3%B6r_radering/Avslutade_omr%C3%B6stningar/2006/december#Kartspelet


Kartspelet

En sorglig nyhet har kommit till min vetskap. Man kan inte längre på wikipedia.org söka efter kartspelet och få information om det underbara spelet. Om man nu söker efter kartspelet på wikipedia så får man denna information http://sv.wikipedia.org/wiki/Kartspelet.

Förhållandet varade i knappt ett år. Det har varit ett underbart förhållande men jag är besviken på hur wikipedia avslutade det.

Orginalsidan finns dock fortfarande kvar fast på en annan liknade sida http://www.all2know.com/sv/wikipedia/k/ka/kartspelet.html.

bakgrundskratt saknas

Det kom inget inlägg i bloggen i söndags beroende på att det var en jävla skitdag. Det enda postiva var att cirka 200 000 hushåll var strömlösa, länge leve skadeglädjen!

Montella spelade 20 minuter i Fulham i helgen i matchen som slutade 3-3. Att han var inhoppare var ganska rimligt med tanke på att han är ny i klubben, kommande match startar han förmodligen. Jag tänker inte kommentera helgens serie A i denna blogg.

Jag ägnade annars tid i helgen åt att se på den lysande komedi serien the office. Det är en serie som människor borde se. Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta åt pinsamheterna som de olika karaktärerna utsätter sig för.
Jag har dock en läskig känsla av att jag kan påminna eller i mitt framtida arbete kan komma att vara hyfsat lik chefen David Brent. Att jag ska går runt och drar skämt som ingen tycker är särskilt roliga och att jag rent allmänt tycker att jag är en väldigt rolig person fast jag inte är det. Fast så är det inte och kommer inte heller att bli eftersom att jag helt enkelt är en väldigt rolig person  med genialisk humor, så mina framtida anställda kommer att skratta ihjäl sig åt mina skämt varje dag.

En annan sak med the office är att det inte förekommer något bakgrundskratt. Att jag gillar det och dessutom uppskattar Ali G show mycket gör att det riktas hårt slag mot människor som påstår att jag bara kan uppskatta komedi med ett bakgrundsskratt till. 
 


bakgrundskratt saknas

En utav Brents underhuggare.
Han är en framgångsrik förre detta
militär i det stenhårda förbandet
Hemvärnet.

det lilla flygplanet

det lilla flygplanet

Idag ska denna man spela spela sin första match i den engelska ligan och fotbollsklubben Fulham. Han har sedan 1999 spelat för den fotbollsklubb som jag tycker allra bästa om här i världen, nämlogen AS Roma. I Romas mycket vackra röda fotbollsteröja så har han väldigt många gånger flygit på planen och varje gång han flyger så vet man att han gjort ett mål.


Han har de senaste säsongerna fått relativt lite speltid i Roma, dels beroende på skador men också för att han inte riktigt passat in i den lysande coachen Spalettis taktik. En så stor fotbollspelare som som dessutom har gjort så mycket för klubben Roma förtjänar att få spela från start i det lag han representerar och då var den bästa lösningen för båda parter att låna ut honom till Fulham.


Jag önskar det lilla flygplanet all lycka till i hans nya klubb. Jag kommer att följa honom med minst lika stort intresse som jag kommer att följa Henrik Larssons spel i Manchester United. Vi får hoppas att Montella stänker in en eller två baljor i dagns match mot West Ham. Den engelska fotbolspubliken förtjänar att få se Vincenzo flyga.


Folktomt

Hej, det här är bloggen folktomt, mitt namn måste för närvarande vara hemligt, för att jag säger att det måste vara det. Jag har skapat denna blogg av precis samma anledning som de flesta andra som skapar en blogg har, nämligen att jag vill visa hur intressant, rolig och smart jag är. Det kommer vara ganska lätt att visa eftersom att jag är än rolig och smart människa som är väldigt intressant.

Den här bloggen kommer att handla om världsfrågor som jag kommenterar eller upplever själv och sedan berättar i den här bloggen. Denna blogg kommer vara allmännyttig för alla människor som förstår svenska (jag kommer inte att försöka skriva på något annat språk så att fler förstår). Om du skulle avstår från att läsa denna blogg så kommer det liv bli mycket mer fattigt och innehållslöst än vad det skulle vara om du läser detta underbara litterära mästerverk. 

Denna blogg heter folktomt för att jag ser denna blogg som en tomt för folk där folk kan samlas kring och må bra, ha trevligt och känna samhörighet. Nu ska jag gå och steka korv i min fina herrgård hej så länge!