Tour de France- startlista

Startlistan

Väldigt många intressanta cyklister som är med. En svensk i Gustav Larsson, han har världsåkare som bröderna Schleck och Cancellara i sitt stall. Larsson lär få hjälpa bröderna Schleck till en bra totalplacering, men räkna med att Gustav kommer göra någon fin prestation under tävlingen, tror han kommer bli ett bra stöd till bröderna i bergen. Han är bra i tempo så jag tror han kan vara med långt framme första veckan, lagtempo blir det tidigt i Touren, Sax bank bör ha ett bra lag för den disiplinen, ettan och tvåan (Larsson) i  OS är med i laget, dock är bröderna Schleck lite svagare i tempo, så man får se hur det går för laget.

Spänande spännande blir det.

U21(U23)-EM drömelva

Jag har följt turneringen hyfsat, detta blir min 11, bara för det är kul.

Neuner (Tyskland)
Beck (Tyskland) - Boateng (Tyskland) - Bocchetti (Italien) - Criscito (Italien)
Muamba (England) - Wernbloom (Sverige)
Milner (England) - Özil (Tyskland) - Giovinco (Italien)
Berg (Sverige)

Fåraherde

Varför har du en ekorrmösa?

Snart kan inte träden stoppa vinden från att blåsa i ditt hår, då måste du välja, ska du klippa dig, eller ska du låta det vara? Om vägen till höger är blockerad, borde man då gå åt vänster, eller ska man vara en lax.


Pellizotti blir tydligen med i Touren, det gör att Liquigasstallet ser riktigt starkt ut, det starkaste stallet tillsammans med Astana och Saxo Bank, iaf när det gäller åkare för bra placering i totalen.

När världen slutar vara grön kanske det bara betyder att den slutar vara grön.


Irritation, eller ej

Jag blir nu om dagarna sällan irriterad över saker. Något som väl både är bra och dåligt, kul att raljera över småsaker som förstör ens vardag.

Det som är mina mesta irritationsmoment just nu är väl egentligen reklam på tv, framförallt dålig reklam, eller samma reklamfilm som återkommer femhundratregånger under samma reklampaus, jag är dock både en mästerzappare och text-tv användare under reklamerna, så jag utsätts sällan för det. Ett annat litet störningsmoment är att fotbollslaget nu har fixat en cd-spelare till omklädningsrummet, CD-skivan är absolut music nr någonting, hemskt är det. Jag kanske börjar bli för kulturell, men fan. En annan sak är intrnationella matcher de där jävla barnen som ska gå ut till matcherna med spelarna, jag tycker inte om det, samma sak med de där jävla talen FIFA bestämt att spelarna ska hålla för att förbättra världen. Påminner om någon jävla miss vad som helst tävling. Jag tycker det blir så äckligt, och det bara handlar om att FIFA ska visa upp sig som en god kraft, bah. TV sänder ofta skit, speciellt sådanahär kvällar, det är som att de ber om att man ska aktivera sig med något, men jag vill inte, jag vill sitta och glo, ge mig utbud.

Världen är underbar, gå ut i den och krama varandra.


Någon form av text

Varenda gång jag börjar dansa med en mäkta sexig blondin, är jag på gång, med rentvättat hår och leende flin, sen jag tatt ett bad och tagit på en snygg och romantisk stil. Då är jag man som vickar höfter och är rolig och ler och är glad. Och som ibland smaskar läppar på ett strålande vis, sånt slår an den sträng som efter en timme leder rakt ner i säng.Blommor och bin

Bina verkar döda, eller i alla fall ganska gömda och tillbakadragna nu. Det är väl inte så mycket blommor som visar upp sig i sin prakt just nu heller, kanske därav biförlusten? Några blommor ser jag i alla fall, om jag tittar ut genom fönstret.

Flugor däremot, de existerar.


Barndom/ungdom

Igår spelade jag fotboll. Idag har jag kalasat till det med ostbågar och lite läsk, och sett fotboll på tv. Imorgon och troligtvis på fredag ska jag spela fotboll.

Såhär såg min ungdom ut till stora delar. Nu får jag uppleva den igen för någon månad sådär, inte fy skam. Jag gillar detta, jag gillar mitt "andra liv" också, rent av lite bättre.

Palsternacka

Jag tror man borde göra en film om palsternacka.

Varför inte en kärleksfulltragik i dokumentärform.

Palsternacka åts redan av Grekerna och Romarna, men inte bara nu utan även när dessa två riken var stormakter. Palsternackan är släkt med morot. De gamla romarna hade svårt att skilja de båda rotfrukterna åt. Paltsernackan hade sin storhetstid någon gång på 1500-1600-talet då var det stora basfödan bland rotfrukter. Sedan kom Jonas Alströmer och hans gelikar och införde den onda potatisen. Sedan dess har paltsernackan levt en undanskymd tillvaro bakom potaitsen. Paktsernackan upplevde svåra år under 1900-talet, ibland så användes den som ersättning för morötter till kaniner. Paltsernackans vänner kämpar hårt för att man ska komma bort från jämförelse med morot, och framförallt inte användas som kaninföda. Palsternacka kan vara farligt, det dödade filosofen Sokrates. det finns 25mg c-vitmain i 100gram palsternacka.

Det är nu dags för palsternacka att återigen inträda och bli ett stort och stolt kompliment i våra kök, 2000-talet kommer bli palsternackans århundrade! Jag uppmanar alla att äta en Palsternackagratäng, det smakar otroligt gott, tror jag, jag har nämligen aldrig förtärt det.

Peru

Peru rimmar egentligen inte på så mycket, men det sket Attack i och rimmade nu med Peru, det låter väl i alla fall som ett rim.

Perus bästa fotbollspelare genom tiderna är Teofilo Cubillas. Politiken i Peru är faktiskt ett av få länder som baserar sin politik på Aristoteles teorier kring hur de bestämmande postionerna ska väljas ut. Perus flagga är rödvit. Peru var under 1950-talet i krig med Ecuador om Galapagosöarna, det blev ett blodigt krig där miljotals fick sätta livet till. Kriget är nu dock helt nertystat och det är få som vet att det verkligen har existerat. Ecuador och Peru är nu goda vänner.
Snömannen kommer från Peru, hans favoriträtt är grekisk gyros med sallasdblad indränkta i tabasco. Peru ligger vid Stilla havet.

Peru är mycket stolta över att landet nämnts i Attacks låt Oa hela natten och har därför gjort Attacks medlemmar till hedersmedborgare i Peru. Christer Sandelin försökte svara på detta genom att hitta på en låt om Peru, men han kom aldrig på något rim till Peru och bestämde sig för en folkparksturne med gamla Freestyleshits istället.  

Perus favoritbakelse är Wienerbröd.


Superstar

Iår har tydligen Långemåla IF en tävling inom laget som heter Superstar. Igår var den andra deltävlingen, orientering. Jag valde att cykla 15km till startplatsen, jag tänkte att det skulle ge lite extra träning vilket jag kan behöva. 

Orintering är ju inte något jag är bekväm med. Det gick dock bra, jag vann nämligen! Man får väl tllskriva det en taktisk seger som gick ut på att försöka komma ifatt någon framför eller låta någon komma ifatt mig bakifrån, så man kunde springa lite ihop. Det gick bra, folk fick problem vid andra kontrollen, sen splittrades folk, men jag tog rätt sammarbete och vann tillslut. Jag var dock snabbast till första kontrollen av de som gick i mål, så helt bortkommen var jag inte. Min kondition var knappast bäst i laget, men med lite taktisk klokhet så gick det ju att vinna i alla fall, och det ska nog vara på samma sätt på fotbollsplanen, när andra springer så står jag rätt.

Efter segern i detta, som var min tredje träning för året så var det dags för mig att cykla hem. Eller ja, först fick jag vänta in de andra och äta lite korv.

Orienteringsbanan var fågelvägen 4,8km, jag sprang definitivt inte fågelvägen, och cyklingen var på nästan 3 mil, så gårdagen blev det helt klart kondtionsträning, och benen känns ganska pigga. 

Woho, vinnare i superstar deltävling 2!

 

A-lags comeback

Idag ska jag tydligen sitta på bänk i a-laget, blev inringd nyss. Känns lite speciellt, heja heja Långemåla!

Längtan

Ibland längtar man efter saker. Ibland längtar man efter att göra flera saker samtidigt, tyvärr går inte det, då måste man göra val. Jag hoppas jag gör rätt. För ibland vill man att det ska bli rätt.


Nu är jag kryptisk, men det måste man vara ibland.


Något som är glasklart är inte kaffe, men man kan dricka det i alla fall. Dock inget jag brukar göra.

Jag har lugnat ner min följande av silly season, jag tror det är sunt, och inget går som man vill där iaf.Gryt

Gäddor.

Smör.

Vitlöksspenat.

Anjovis.

Potatis.

Dill.

Grädde.

Mens.

Te.

Rabarber.

Fågelinfluensa.

Tarmvred.

Tomat.

Årets mål!

Idag gjorde jag årets mål, iaf i Långemålas b-lag.

Vi förlorade matchen med 8-4 mot Mönsterås. Jag fick spela högerback! Tränarna tyckte väl inte jag är redo för att spela mittback ännu, men nu skiter vi i detta och kommenterar målet.

Jag som är högerback får ett tillbakaspel i en position ganska högt upp på deras planhalva, jag går framåt in mot mitten, ingen går riktigt på utan täcker pass så jag avancerar lite till och sen skjuter jag ifrån kanske 30 meter. Bollen får en båge och sänker sig perfekt så att den hamnar i målvaktens högra kryss, oerhört stiligt.

I Småland igen

Har jag varit sedan igår. Här  händer inte så mycket, imorgon är det fotbollsträning, ser jag fram emot. På tisdag b-lagsmatch, också kul. Ska det verkligen vara kallt nu?

Ibland får man känslan av att saker man upplevt egentligen bara var en dröm och inte alls verklighet.

Bra vibrationer

Var har du varit någonstans?
Jag vet ju att du fanns, innan jag fick se dig
Visst fanns det andra i mitt liv
Men mer än tidsfördriv, det kunde ingen ge mig
Men i dag känner jag något som jag aldrig känt
Jag kan se att det är nåt som hänt


Du ger mig bra vibrationer
Varje gång du tar min hand i din
Och varje gång du ler
Så får jag bra vibrationer


Onsdag

Kom igen,

Tron på Bilbo

jag är inte så jättemycket fantasy.

Jag tror Påven finns, undra om Påven har kul? Tänk om han bara fick frispel någongång och typ tog lite herion och onanerade på Globen. Att moralisera över folk kan ju iofs vara en grej. Tänk att vara mest ren i hela världen. Den mannen begår ju sällan synd.

Jag är ganska osyndig själv, jag är en godhjärtad pojke.

Jämna år är bättre än ojämna, annars gillar jag nog jämna siffor mer en jämna. Undantag för årtal. Detta beror givetvis på idrott, annars skulle det inte spela roll.

Min rumpa är fastare än vanligt nu. Grattis världen.

Detta hade inte så mycket med onsdag att göra.