Brädspel

Jag håller på att uttveckla ett brädspel, vilket känns lite kul. Nu har jag kommit så pass långt tycker jag att det snart är redo för test. Jag ska bara skriva klart alla "frågor" eller vad man ska säga det samt designa en lite snyggare spelplan. Alla andra moment har jag kommit underfund med en lösning till som det känns just nu, innan ett praktiskt test har skett, vilket bör ske för att kunna se diverse eventuella buggar. Om två veckor cirka räknar jag med att genomföra själva testet.

Det ultimata kommer senare vara att ha frågekorten och så att säga spelkorten på samma kort, men eftersom en sådan lösning just nu är omöjlig så kommer ett första test ske genom papperslappar där frågorna står på och sedan en vanlig kortlek (kommer krävas flera) som blir de korten som man senare kommer att spela med.

Jag vet att det här nlir väldigt otydligt förklarat men jag orkar inte förklara reglerna och alla sammanhang just nu. Dessutom kan ju faktiskt någon sno min helt geniala idé. Tänkte dock bara berätta om mitt oerhört spännande projekt och att det snart förväntas en eller eventuellt flera testrundor, om inte folk är av intresse så tvingar jag folk att spela iaf.

Den preliminära arbetstiteln är Karaktärsexpeditionen.

Handla efter kilopris

Det är något jag inte brukar ägna mig åt. Idag blev dock ett sådant tillfälle och detta kring toalettpapper. Jag blev lite osäker på vilket jag skulel köpa, icas standard kändes jobbigt eftersom de ofta gör billigare för om man köper två paket, eftersom jag inte hade två pack så kändes det dumt att köpa. Nu var det iofs inte så, men jag valde ändå att leta efter andra lösningar, efter ett tag studerande så såg jag ett problem, det gick inte bara att gå efter priset, för det skiljde ju i tjocklek på rullarna! Efter en lång stunds övervägande så kom jag fram till att ett åtta-pack av ett visst märke var det bästa beslutet att ta.

Vem köper förövrigt special edition toalettpapper? Okej om det var danska flaggor, Emerson eller Lazio som motiv, men motivet verkade av den ringa tid jag kollade på det som att det bara var lite krimskrams. Så frågan, vem köper special edition toalettpapper?


Lördag

Är det idag, det känns helt okej så här på lördagsmorgonen, eller jag förmiddagen och stadigt börjar det närma sig vad som vid iaf veckodagarna innebär lunch för folk. För mig är det snart frukost.

Lördag utan Premier Leaguefotboll, passar då bra att egna sig åt lite andra saker, men givetvis blir det fotboll idag också. Juventus mot Roma ikväll, mycket viktig match. Roma är i bra form, Juventus i dålig, i en sådan här match känns det som att det dock inte betyder så mycket. Milan vände sin säsong detta året när de mötte Roma, Leonardo hade typ fått sparken om de förlorat den matchen, och lite tur hade de också Milan, men efter en bra insats och marginaler på sin sida så fick de med sig tre jobbiga poäng. Vi får hoppas att detta inte blir vändningen för Juventus och Ferrara, utan att Roma vinner lägger sig fem poäng för Juventus och sparkar ner Juventus en bit till mot avgrunden, medan Roma kan titta framåt än mer.

Jag vet annars inte vad ,an ska tycka om världen, den känns liksom helt okej just nu, det kan bli bättre men det kan också bli sämre. Lite mer mod kanske kunde efterlysas, men äsch, att det bara får glida på med saker och så blir det som det blir, det känns helt okej.

Får och hästar springer på en äng. En rullande kannibal funderar, det är fel att äta hästar, nä, nu ska jag leta upp en människopenis att förtära tillsammans med en kreation av spenatblad.

Drömlag genom tiderna

Här kommer mitt drömlag genom tiderna. Jag har bara sett fyra spela live på tv, men det hindar mig inte från att ta ut detta lag

1 Gianluigi Buffon2 Cafu4 Franco Baresi6 Daniel Passarella
3 Paolo Maldini5 Franz Beckenbauer11 Johan Cruyff7 Garrincha8 Zinedine Zidane10 Diego Armando Maradona9 Pelé
så här ser den taktiska dispositioneringen ut
1 Buffon
2 Cafu - 4 Baresi - 6 Passarella - 3 Maldini
5 Beckenbauer - 11 Cruyff
7 Garrincha - 8 Zidane - 10 Maradona
9 Pelé

Jag är extra nöjd över att laget är välbalanserat, det största frågtecknet i laget är väl längden kanske dels på anfallet och dels mittbackarna, men skickligheten på spelarna gör att det inte ska vara några problem. Ett mycket bra lag om jag får säga det själv, svårt att se något lag som skulle vara bättre


Roma

Seger idag mot Genoa med 3-0 vilket innebär att Roma avancerar till tredjeplatsen eftersom alla andra resultat i princip gick som man ville. Luca Toni gjorde två mål och spelade bra vilket är oerhört kul. Vad som är ännu roligare är Romas fina form för tillfället, det var 2 år sen Roma låg på den nivån som de låg på nu. Högstanivån är inte på samma nivå som då, däremot så har Roma äntligen fått ordning på försvarsspelet vilket känns väligt bra, det var Spallettis stora brist som tränare. Med de kreativa spelarna som ändå finns i Roma så gör det dock att laget trots allt blir ganska underhållande, vilket är trevligt.

Nu är jag troligtvis överdrivet optmitiskt, men äntligen ser det bra ut i Roma, laget visar kvalite och det är en hög konkurrenssituation om platserna. Hoppas att formen kan konserveras, då bör Roma definitivt ta en Champions League-plats. Någon svacka till kommer troligtvis komma, men just nu är formen god och man ser äntligen ljuset igen.

Till sist, en spelares form som jag verkligen gläjds över är Perrottas, han är återigen landslagsmässig. Hans löper alltid mycket, men nu sitter tajmingen på dem så han kommer rätt till situationerna och han besitter nu också självförtroendet och kylan som gör att han tar rätt beslut ovh visar upp en god funktionell teknik och plockar även fram trevlig kreativtet ibland, grande Perrotta!

Termin

Ny termin, det är alltid något speicellt med det. Man kommer tillbaka till det gamla, men det är liksom mer fräscht, mer färg. Nu ska lite av de mönster som man satt upp under förra terminen, nu ska man testa lite nya saker. Till exempel som för Roma nu som värvat Luca Toni, det är fortfarande Roma, men ett Roma med en lite annan karaktär, lite andra förutsättningar.

Skillnaderna med mig inför denna termin, vad är det? Jag vet faktiskt inte, något lär det vara. Jag är hur som helst försiktigt optimist till terminen. Som så ofta avslutar med terminen med ångest som stegrar lite över julen och sen eskalera till nyår, och sen går man in i den nya terminen, men nya ögon, lite nollställd, tabula rasa för att bruka latin.

Snö, det är ganska kallt, och är det inte kallt så är det inte snö.

Jag brinner inte, men lite glöd är det allt.

Mer än en cigarrett i mitt askfat.


Träden byts snart ut mot hus, det finns hus här också, men det är bara mer av dem där, på den där andra platsen.


Decenniumelvor, de sista

här kommer mina absolut sista deccenimuelvor för detta decennium.

Bundeliga

Målvakt
Oliver Kahn
Överlägsen.

Backlinje
Philipp Lahm - Lucio - Per Mertesacker - Bixente Lizarazu
Lahm kan spela på åda kanter, valde andra platsen mellan Lizarazu och Sagnol, en smaksak, jag föredrar Lizarazu. Lucio given och Mertesacker tar den andra platsen.

Mittfält
Michael Ballack - Torsten Frings - Ze Roberto
Marcelinho
Ballack var storstjärna både i Lverkusen och Bayer Munchen. Frings bra genom hela 00-talet och riktigt bra när Weder Bremen vann ligan, Z Roberto har hållt en bra nivå hela decenniumet. Marcelinho har varit bra och framförallt spelat mer säsonger än andra konkurrenter som Effenberg, Diego och Ribery

Anfall
Klose - Ailton
Klose är framförallt en landslagsstjärna, men bra även i Bundesliga. Ailton har bra målsnitt och var som bäst i mitten av 00-talet.

Tränare
Ottmar Hitzfeld, tränade Bayer Munchen när de var som bäst, räcker så.

Ligue 1

Målvakt
Gregory Coupet
Lyons etta och landslagsmålvakt under 00-talet, räcker så.

Backlinje
Eric Abidal - Phillipe Mexes - Cris - Patrice Evra
Avsaknaden av bra högerbackar gör att det blir två vänsterbackar. Abidal duktig under flera år. Evra viktig kugge i när Monaco gick till cl-final. Saknas mittbackar som vatir riktigt bra över flera säsonger, men Mexes och Cris har varit bra.

Mittfält
Jeremy Toulalan - Michael Essien
Ludovic Giuly - Juninho - Florent Malouda
Toulalan var bra innan han gick toll Lyon, är numera viktig där och ordinarie i Franska landslaget. Essien bra i Bastia och sen fantatsiskt bra ett par säsonger i Lyon. Giuly var nyckelspelaren i Monaco när de gick till cl-final. Maoluda hade när han var som bäst högst högstanivå i ligan. Juninho har spelat i Ligue 1 nästan hela 00-talet och har hela tiden varit bra.

Anfall
Pedro Pauleta
Vunnit skytteligan 3 gånger och den som blivit utsedd till Ligue 1 bästa spelare flest gånger under decenniumet, två gånger.

Tränare
Paul Le Guen, tränade Lyon när de var som bäst.