Blasfemi

Blasfemi är ett ord som jag ibland finner intressant att säga eller skriva. Särskilt effektiv tycker jag det är att använda när man inte kommer på någon vettig kommentar till något. Jag ska i ärlighetens namn säga att jag faktiskt inte vet vad blasfemi betyder (jag kommer från de småländska skogarna så förvänta dig inte att jag ska vara bildad). Jag har i vilket fall som helst använt uppslagsverket wikipedia till att ta reda på vad ordet betyder. Efter att ha slagit upp blasfemi så har jag sett att det betyder hädelse. När jag nu har tagit reda på vad order betyder så har jag bestämt mig för att det fortfarande är intressant att använda och jag kommer därför även i fortsättningen använda mig av ordet blasfemi, inte nödvändigtvis i rätt sammanhang men i alla fall i sammanhang.
 
Lite kuriosa är att det formodligen var tidningen Herman Hedning så introducerade ordet för mig. Herman Hedning är en bra tidning.

blasfemi!


Valfri rubrik

Ibland regnar det, ibland skiner solen, det är sällan sakerna ser samtidigt.
Att en dör betyder inte att två dör.
Katter är ofta mindre än hundar om hunden nu inte är en liten hund.

Denna
intressanta elva tänkte jag länka till hör på min blogg, mkt för eget intresse så att jag kan hitta den men annat folk får gärna läsa. Elvan är bra förutom tränaren, dör ska svensken in, jag lossas om som att det är han som står som tränare också. 

Upptagen

Så, nu har jag väntat lite med att blogga så att det ska ha sett ut som att jag har varit mycket upptagen i runt midsommar. Om jag har varit det eller ej tvistar de lärda om. De har nog tvistat klart runt den 24 juli 2009. Då kommer jag också presentera resultatet hurvida jag var upptagen eller ej.

Jag har ännu inte presenterat mitt sommarmotto. Det hade jag tänkt göra nu. Mitt sommarmotto är följande: Jag måste gå och lägga mig i tid så jag hinner upp till att slappa imorgon.

Jag borde egentligen skriva ett par rader till i detta inlägg men jag känner inte riktigt för det.

Mercaton

En spelare som är helt ordinarie i det Brasilianska landslaget har skrivit på för Roma! Vi pratar om mittbacken Juan, det är klart intressant. Kanske hade det varit mer intressant med Kaka men det duger gott med Juan, han är en aning billigare. 

Ytterligare uppdateringar för den intresserade(förmodligen bara jag själv) så är Pizzaro numer till 100% en Romaspelare. Roma har bestämt sig för att sasta ytterligare en säsong på Vucinic, de har lagt ut drygt tre miljoner euro för något konstigt delgarskap som jag inhte är 100 på hur det ser ut. Det som verkar vara kvar nu för Roma på transfern är en offensivmitfälltare, förhoppningsvis Quagliarella eller Rosina, mer troligt Semioli eller Esposito och så stannar förhoppningsvis Chivu. 

 

Dr.Alban har gjort det igen

Han har iofs inte släppt en ny låt vad jag har fått vetskap om. Han har däremot lämnat ett kolckrent citat på tv4 text-tv. Jag länkar länken till text-tvn, men den kommer nog vara bort aom någon dag, länken

Så här säger Alban om att hans låt är med i Tampax reklam för tamponger: "Låten Passar bra för det. Det är liksom "det här är mitt liv och inte dit så stick, jag användet Tampax.""

Jag ska erkänna att jag också vet hur det känns, jag får alltid den känslan när jag använder dessa tamponger.


Flugor

Nu tänkte jag försöka skriva vad flugor kan vara bra till.

De äter upp skit.
Föda åt diverse olika snälla och mindre snälla djur


Jag kommer inte på något mer.


Frukt

Frukt är godare än grönsaker, grönsaker är inte särskilt gott. Många frukter däremot är aptitliga, egentligen kanske man borde äta lite mer frukt. En stor nackdel med frukt är dock det förbannade skalet som omringar det goda innehållet på vissa produkter. Fruken måste lösa det problemet innan man kan räkna in mig som en frukterist, chokladpaket är mycket lättare att ta sig in i, därför väljer jag choklad före frukt, och sen givetvis för att choklad är mycket godare. Lite frukt en gång i veckan är en ganska lagom ranson.


Mercatoskadad

Jag har fått denna allvarliga åkomma den senaste dagarna, främst beroende på dels ett stort fotbollsintresse och dels för lite annat att göra. Mercatoskadad man flera gånger per dag kollar efter nyheter om vad som händer på transfermaknaden, för mig är det mestadels nyheter om Roma som kollas upp. Nyheterna senaste tiden har inte varit de bästa. Visserligen två heta nyförvärv i Adrian Florian Pit och Ahmed Barruso, skriv en kommentar ni som hört dessa namn innan, jag hade inte gjort det. Svensken i klubben med smeknamnet chippen ser inte ut att bli klar, lite tråkigt men samtidigt förståligt. Roma kanske dock adopterar Chippens flickvän Oksana och gör henne till maskot, hon har trots allt med i ett tv-program i Italien och vill säkert stanna kvar. 

Det ser inte heller ut att bli något stort namn till Roma som man hade hoppats på. Suazo gick till Inter och Iaquinta till Juventus exempelvis. De största namnen som ser ut att kunna anlända är Juan och Semioli, skriv en kommentar om ni hört dessa namn innan. Det enskilt mest jobbiga ryktet är dock att Chivu kan vara på väg bort, så det viktigaste på årets mercato ser ut att bli att skriva ett nytt kontrakt med denne rumän.
 
 

Censur när den är som bäst

E radiokanal i Sverige vägrar tydligen att spela nån låt av en Frida som Heter Dunka mig gul och blå, ett härligt initiativ av den radiokanalen. Det är bra att det finns någon gräns för vilken skit som får spelas även i dessa kanaler. Oavsett vilken anldening folk har till att de inte vill spelas så uppmuntrar jag dem,denna form av låg musik är till för att stoppas. Tänk på den gammla goda tiden när Hej Hej Monika var sommarplåga, det var tider det. 


Torka

Ibland blir det så, man kan inte riktigt undvika det så man får väl vänta till det ger med sig. Det kan knappst hålla på för evigt, förr eller senare släpper det. Förmodligen tackvare lite regn.

Sveriges Hitler är avgjort

I all hast igår så glömde jag bort att tävlningen Sveriges Hitlwer är avslutad. Vinnaren blev Bert Karlsson.Grattis Bert

Avsked av Norrköping

Avskedet är visserligen bara tillfälligt man ack så ett avsked.Jag kan inte riktigt bestämma mig hur det känns, det känns bara att komma hem till sköna lugna Långemåla men samtiodigt hade det varit intressant att tillbringa sommaren i en stad, det bästa hade varit om Långemåla och Norrköping lågt en halvtimme ifrån varandra med perfekt kollektivtrafik. Då hade man kunnat fly Långemåla när det behövdes. Vem vet, det kanske blir någon vecka under sommaren i Norrköping. Att komma hem till Långemåla och  spela lite fotboll ska bli väldigt kul, det ser jag fram emot.

Jag har nu hållit på att städa mitt rum och en städning av Simon så blir inte bättre än det här, om någon elak förälder känner för att gnälla så får jag ta det. Förövrigt så hatar jag att städa..

Ett intressant dagboksinlägg blev detta, men med tanke på vad intressant mitt liv är så finner nog alla människor detta oerhört intressant att läsa. jag menar, vem vill inte läsa om stora profilers vardag?

För att förmedla sommaren, solen och värmen som är nu så känner jag för att at en bild på mig i mina nyinköpta solglasögon med hjälp av en dålig webcam, håll tillgodo.

image30

 Till nästa skolår så ska jag undvika att göra en Tobias.

Sjunga en sång?

Är det någon som känner för att sjunga en sång? Jag känner för att sjunga en sång nämligen.

De sångerna jag känner för att sjunga på är Ted Gärdestad- För kärlekens skulle, Friends in need- Alla vi och Arvingarnas- Eloise. Jag hoppas du stämmer in i sången, det kommer bli mysigt.  

Förbannade festande

Nu är det några jäkla idioter som bestämt sig för att grilla, spela någon satans musik och skratta på min innergård. Det förbannde varma vädret gör att jag måste ha fönstet öppet vilket gör att jag inte kan undvika att höra idioterna. Visst jag kan acceptera lite måttligt festande, men över tre pers är inte acceptabelt, de är säkert minst 7 men den värsta hädelsen är att de festar ute utan en tv när svenskalandslaget spelar, att göra på detta sätt är som att spotta på hela den resterande befolkningen. De kan festa lite lugnt eller hårt på annan plats innan och efter matchen, men under matchhelvetet ska den ända musiken vara Glenn Hysens rap med beat från läktarljud.

Förövrigt så blev det 5-0 till Sverige, men nej jag tänker inte fira utan jag kommer sitta här och vara bitter på de förbannde huliganerna. De har ju inte ens landslagströja på sig!  


God morgon

Säger jag såhär precis innan frukost. Jag sitter här och börjar bli hungrig, det känns bra. Eftersom det är nationaldag idag så biorde man dra till med en ordentlig svenskfrukost. Som dricka blir det Sveriges nationaldrycker mjölk och absolut vodka. Brödet som kommer att tuggas blir givetvis knäckebröd och pålägget får bli lite köttbullar. Som avrundning av frukosten blir det lite jordgubbar, det är en riktig svenskfrukost det mina vänner.

När jag tänker på nationaldagen så kommer jag osökt att tänka på.... nä om jag ska vara ärlig så kommer jag inte på något att tänka. Heja Sverige!  

Vem blir Sveriges Hitler

Lördag klockan 14.37 avslutas tävlingen. Just nu ser Bert ut att vinna, om du vill ha ett annat resultat rösta.

Sveriges Hitler


Kultlista

Här kommer en kultlista på fotbollspelare som jag respekterar väldigt mycket. De måste ha spelat under den tiden jag har följt fotbololen för att kujnna komma med. Spelare som Garrincha och Conti.
 
1.Francesco Totti
Kungen av Rom är Gud. Finns ingen större i mitt fotbolslhjärta.

2. Damiano Tommasi
Oändlig respekt för denna människa och ahsn inställning. Större kämpe får man leta efter och förmodligen finner man inte det även om man letar.

3. Vincenzo Montella
Det lilla flygplanet börjar så smått tappa flygförmågan. Det förtar inte alla härliga prestationer han gjort för Roma

4. Robbie Fowler
Fowler är nästan gud. En underbarspelare när mitt Liverpoolhjärta var som störst. Det är något visst med vänsterfotade forwards.

5. Håkan Mild
Få spelare har blivit lika bespottad som Håkan Mild. Håkan Mild personifierar dock hjärta. En hjälte

6. Steve McManaman
Min barndomsidol, han var en stor anldening till att jag blev ytterspelare i min ungdom. Jag är tveksam till att en elegantare ytter någonsin har funnits.

7. Daniele De Rossi
Det är vanskligt att at med unga spelare för deras karriärsval kan krossa ens hjärta. De Rossi tror jag inte kommer göra det, jag hoppas han kommer bli en äkta bandiera och blir trogen Roma hela hans karriär, iså fall kommer han anvancera på denna kultlista.

8. Marco Delvecchio
Ingen kultlista utan Laziodödaren Supermarco Delvecchio. 

9. Niclas Alexandersson
En härlig spelare för IFK som snart är uppe i 100 landskamper. Om alla var som Alex skulle världen vara en bättre plats.

10. Leandro Damian Cufre
Är med av två anledningar, hans hjärta och inställning samt hans hockeytackling på Zebina.


När man nu har tänkt på positiva minne så är det nu dgas för att göra en okultlista, en lista spå spelare som jag ogillar eller tom avskyr.

1. Emerson
Jag skrev nyligen att Poulsen hade gått om Emerson, men sedan såg jag Emersons fula tryne och kom ihåg vilken hycklare han är. Usch.

2. Christain Poulsen
Avskyvärda Dansk.

3. Paolo Di Canio
Laziale och fascist

4. Jonathan Zebina
Korkad idiot

5. Bröderna Filippini
Skiter i att skriva förnamn eftersom att man inte kan skilja på idioterna. De har spelat i Lazio och står för allt som folk hatar med italienskfotboll.


Egen kategori
Antonio Cassano
Ja vad ska man säga om denna pojke. Jag har aldrig blivit mer underhållen av en enskild spelare på när jag kollat på fotboll än just Antonio. Samtidigt är han så oerhört dum i huvudet. Han har gjort flera idiotiska val i sin karriär och visar ingen respekt för andra människor. Om det inte var lite charmigt med att han var dum i huvudet och att man inte hade härliga Cassano-minnen så skulle han nog hamnat på ogillalistan En spelare som totalt har slösat bort sin makalösa talang. Känslan till Cassano beskrivs bäst med hatkärlek.   

 

Lite olyckligt

Det kanske blev lite olyckligt på oilka sätt igår, det kommer mycket känslor och adrenalin som svallar. Elaka kommentarer och hånfulla jubel kan förekomma, någon slänger en mobiltelefon i backen, nån slänger ut tv:n, nån går in på toaletten och grinar och andra dricker öl och attackerar domare. Det finns olika sätt att hantera glädje ilska och runt fotboll. Dock kommer det en morgondag och då tycker jag att alla ska ta varandra i hand och sjunga  We shall overcome

Och en gång till
 

Överlägset

Överlägsen 3-0 seger för Sverige. Känn er krossade danskjävlar.

Rövhålet Poulsen

Poulsen är ett rövhål. Jag sa förut att det fanns två spelare som var på samma nivå, men Poulsen är n utnämnd till den största idioten någonsin. Klart när man inte kan åsyka pga språkliga brister så måste man ju slå. Med tanke på Materazzis avstängning så kan man bara gissa vilket straff Poulsen hade fått om Totti gått ut och skvallrat som Zidane. Det borde vara tillåtet att spotta på honom. 

Ett ännu större rovhål en Poulsen är dock den fulla dropgade idiotsupporten till danskjävel. Applåd till Gravgaard som var livvakt till domaren, en halvvettig dansk iaf. 

Nu sitter jag och väntar på vad som kommer hända.  

Danskjävlar

Nu ska vi (eller svenska landslaget i fotboll) krossa är era fula fanskap.

Det finns inget bra med det förbannade jävla landet i närheten av Skåne. Det är helt otroligt hur det kan samlas så många idioter på ett och samma ställe. Spräng Barsebäck säger jag så vi en gånmg för alla krossar kärnkraftsrädda rökarna!

Alfred Nobel spränger Tycho Brahe och hans jävla näsjobb, Strindberg fäktar ner pedofilen och barnboksförfattaren Andersen lätt och och Linderoth krossar den fulaste dansken av de alla, Christan Poulsen (större avskum i fotbollsvärlden finns bara i Emerson och Di Canio). Poulsens förolämpningar kunde kanske bli jobbiga om någon skulle förstå vad danskjävlarna säger.

Godnatt

Eventuella särskirvingar och stavfel skyller jag på spriten. det blev annars en ganska lagom nivå på alkohol, jag blev fukll men jag kunde ta mig hem för egen r'kning. Det var roligt när jag på hemvägen mötte en person em dstudnethatt, jag sjöng lite lugnt vi har tagit studneten, han sjöng inte med, antingen var ghan för full (troligt), eller så hade aha inte tagit studenten. Fört övrigt sp misslyvkades jag me dkvinnogroggarna, det smakde nämligen bara sprit.

Jesiusoch Buddha älskar dig, spåeicellt om du följer hans ord.