Tarmsköljning

Äntligen har erbjudandet kommit, och det som reklam på min blogg. i Bloggen fanns en annons om tarmsköljning. Det är en sak som jag ska göra i alla fall en gång under min livstid, kanske ska jag ta chansen nu. Detta är nog den bästa reklamen som jag har haft på min blogg, ja tillsammans med fotbollsresor till Rom, det är också fin reklam.

Det är som man säger, livet är inte komplett förrän man genomfört en tarmsköljning.

Nu jävlar

Nu jävlar ska kreativiteten flöda. Jag ska visa mitt konstnärskap genom att skriva det mest kreativa och smarta som du någonsin har läst. 

Jag såg en gång en Tiger som var lila! Vet ni hur jag visste att det var en tiger? 
Jag såg det på tänderna. Och svansen.
 

Det var en gång en Konung

Denna konung var inte som alla andra konungar. Förutom att denna konung gillar honung så gillade han väldigt mycket att spela på triss. Ja denna konung spelade faktiskt upp hela apanachet, men det gjorde inget för konungen, hans apanach är nämligen obegränsat. 


Det är över nu

Och det känns ganska skönt att det äntligen är klart. Jag är faktiskt inte särskilt arg, bara besviken, hade väntat mig något större av honom. Beteendet är ej värdigt en romanista så det är rätt att han lämnar, Roma klarar sig bra utan honom. Jag känner ingen ilska som jag gjorde och gör mot Zebina och Emerson utan jag känner bara likgiltighet. Han hade en stor potential, han fick inte ut den, framförallt så var han inte den ledare som han hade behövt vara.

 

Man kommer att minnas Chivu för två saker, att han all för ofta var skadad och att han svek när det gällde som mest.


Slavhandel

Idag tänkte jag att vi skulle behandla ämnet slavhandel. Jag tycker denna förföljelse är hemsk. Den var visserligen värre för ett antal år sedan men denna förföljelse existerar fortfarande! Jag blir så arg. Kan inte journalister, FN, rädda barnen och andra smutsiga organisationer lämna slavhandlarna ifred! Jag menar det är faktiskt deras levebröd! Förföljelsen som de har blivitt utsatta fär har gjort att kvaliten på slavarna har minskats. slavhandlarna har det så knapert att de bara kan köpa en mercedes och en rolex varannan månad istället för varje, det gör givetvis också att boskapen svälter och blir undernärda eftersom att slavhandlarna bara har råd att ge dem mat var tredje dag. Jag tycker rädda barnen borde skämmas

Prutt

Prutt är bara ett läte, men det är ett läte som man kan uttrycka många olika saker med. Prutt är inte som splash eller kaboom. Nej prutt är mycket djupare.

För någondag sedan tänkte jag skriva ett manus till en framtida film, sen kom jag på att jag inte orkar genomföra projektet. Handlingen är i alla fall något sånär uppstakad. Jag får se om jag om en stund i framtiden tycker att min ide håller samt att jag har kraft att genomföra den.

 Vi avslutar med ett bibelcitat från Psaltaren 67:7 1917 års utgåva: "Jorden har givit sin gröda.Gud, vår Gud, välsigne oss."
.

Rasmusen vs Contador

Med största sannolikhet kommer någon utav överstående att vinna Tour de France. Dessa två drygade ut ytterligare denna etapp. Det är en bergsetapp kvar. På denna så kommer dessa två förmodligen ha skaffat sig ett försprång till tempoetappen som värken  Evans eller Klöden kan ta igen. Jag hoppas på spanjoren Contador, man kan inte heja på en dansk. Contadors intressanta om en något kraftödslade cykelåkning är verkligen faschinernade och inte alls lika beräkande som Lance Armstrongs, den också fascinerande iofs. De sista etapperna av Touren kommer bli högintressanta, Heja Contador!

Nu ska jag avsluta med något att tänka. Om du ska ta reda på den gamla Helsingborgsmålvakten Sven Anderssons nummer så får du tänka på att det finns med än en Sven Andersson i telefonboken

Att äta ett ägg

Om man ska äta ett ägg har man olika valmöjligheter om hur man ska gå till väga. Först  måste man välja tillagningsätt eller välja att inte ha ett tilllagningsätt. När man sedan har gjort det svåra valet så måste man välja vilket redskap man ska dela upp maten och föra den till munnen med. Alla dessa val tar kål på än, varför måste man välja? Varför kan inte slippa helt att ta ställning och göra urval? Varför måste ett ägg kunna tillagas på olika sätt? Fan.

Blå

Om hela vår värld var blå så skulle den inte vara så grå.
Stora delar av jorden blå, hur grå är vår värld då?

Vikten av skydd

Alla inklusive jag vet att det är viktigt med skydd. Det var därför jag idag förutom det mest givna skyddet även använde vantar, skidglasögon och hörselskydd.
 
När jag kapade ved förut idag.

Giuly

Giuly är klar för Roma. Jag litar i alla fall på Giulys egna hemasida som bekräftar nyheten, http://www.ludovic-giuly.com/ (Romas funkar ej för tillfället). En bra spelare med massor av rutin ska bli intressant att följa under säsongen. Nu ska bara en andramålvakt in sedan är Romas mercato över (förutsatt att inget händer i rumänsoppan, vilket det inte verkar göra). Några spelare kommer att försvinna från klubben, Nonda och Kuffour är de som jag främst tänker på. 

De nya namnen till Roma är:
Giuly
Juan
Esposito
Barusso
Zarineh (kan komma att utlånas)
Pit (kommer med största sannolikhet lånas ut)

Nu är det bara att invänta tills säsongen drar igång.

Färgblindhet

Igår för första gången upplevde jag att jag har drag av färgblindhet. Det ligger i släkten vet jag, så jätteförvånande var inte detta. Detta upptäcktes när jag hade uppe en grön hemsida. Jag hade varit inne i tv-rummet och när jag skulle gå tillbaka så i en vinkel så var hemsida plötsligt röd! När jag gick närmare var den emellertid grön. Nu finns det väl bara två saker att göra, dricka vatten eller genomföra en amputation.  

Banker och dess ränta

Banker tar ut ränta. Dessa hedningar borde hängas!

Dagens cykeltur

Idag har jag cyklat. Det blev en träningsrunda eftersom att jag måste cykla så fort som jag klarar. En söndagsrunda där jag kör i makligt tempo och kollar efter diverse bär eller svamp är inget som attraherar mig. Förutom att min uppvärmning var alldeles för kort och att jag inte hade kommit in i andra andningen innan jag började vilket gjorde att jag blev väldigt trött efter bara en kilometer så gjorde jag två misstag i förberedelserna. Det första var att shortsen jag tog på mig var alldeles för tajta, de shortsen kommer jag aldrig använda igen. Det andra var att jag underskattade distansen och dess behov av vatten. Redan efter kanske tre km så kände jag törsten och förbarmade mig över klantigheten.

Hela första delen av cyklingen var jobbig, jag känner inte min nya cykel riktigt ännu och det var ett tag sedan jag cyklade vilket gör att tajmingen, vilka växlar man ska använda och på vilka ställen inte sitter. Sedan så var min form för dagen inte den bästa, jag blev jobbigt trött tidigt vilket inte alls kändes bra. Bara efter kanske 7 km så kändes det som att min kropp hade tagit slut, vilket inte var bra eftersom att bara en fjärdedel var avverkat. Jag jobbade vidare och min kropp  började saktmalet att kännas bättre. Jag var dock inte alls nöjd med farten på min egen cykling. Innan ett kors som innebär slutet av den första vägen jag körde på så kollade jag för första gången klockan, till min förvåning så hade jag dock en klart ok tid. När jag kom ut på vägen så blev jag än lite mer nöjd över tiden, jag hade nämligen cyklat 15 km och det på 40 min, en acceptabel tid. 

Efter detta så gick det lättare. Då förstod jag också beslutet av varför jag inte tog med mig vatten. Jag har ingen hållare som gör att jag inte på ett smidigt kan ta vatten, så jag måste stanna när jag ska ta vatten. Om jag ska vara ärlig så hade jag inte stannat denna gång. Korset var där jag hade tänkt stanna, men nu hade jag fått krafter som gör att jag inte hade velat stanna. De kanske 11km som var kvar kände jag ny energi. I ärlighetens namn så var väl inte hastigheten tillbaka så vidare bra heller. Distansen var kanske totalt 26 km och det tog mig cirka 1h10min att ta mig runt denna sträcka. Relatvit godkänt och ungefär vad jag har gjort tidigare, men detta ska definitivt förbättras. Jag får se om jag tar denna distans på de kommande turerna eller om jag väljer andra vägar.

Trots att det  stora delar av dagen kändes ganska trögt och jobbigt, jobbigare än jag trott så är jag ändå sugen på nästa cykeltur. 

Glenn Hysen inviger Pride

Det är ett bra val måste jag säga. Till och med bättre än Jan Guillou förra året. Det finns nog bara fem personer jag tycker skulle vara mer passande: Mats Sundin, Claes Malmberg, Mark Levengood, Lennart "Liston" Söderberg och Agneta Sjödin. Gleen har sina brister när det gäller kommenterande om fotboll men det är en trevlig person. Jag hoppas att han avslutar sitt tal så här: Jag kan acceptera, jag till och med gilla bögar så länge de inte kollar in mig i duschen, för då jävlar åker de på en hurring!   


Semester- Jobb?

Nu går många till semester, själv har jag ett långt sommarlov. En sak som jag faschineras av är att en del folk känner typ så här: nu har jag äntligen semester så nu kan jag jobba på huset. Personligen finner jag den attityden en smula jobbig. Jag som i och för sig är en ganska lat person känner att man på sin semester borde vilja vara ledig (inte som mitt långa sommarlov, en sådan lång ledighet är nog inte så nyttig). Ska man då leka amatörpsykolog och gissa vad detta beror på så är min kvalificerade gissning att det beror på tristess och att man vill aktivera sig med något, att man vill fixa på sitt hem är också en bidragande faktor men jag tror inte det är huvudfaktorn. För att det folket som jag pratar om ska få avkoppling så måste de konstigt nog resa bort och koppla av, hemma så måste det ständigt fixas något.

Personligen som det redan har antydigt så är jag inte en sådan människa som gillar sådana aktiviteter, i alla fall inte vad gäller att bygga på hus och likande. Det är klart jag kan få knäppar ibland som gör att jag börjar skriva saker eller animera eller nåt likande, men det är ju inte arbete ;). Jag skulle vilja utse mig själv som någonform av expert i att slappa. Jag kan klara av att i flera dagar inte göra någon som helst nytta eller någon anna vettig sysselsättning och bara sitta och stirra. Jag vill hävda att det är en form av talang, kanske inte en bra talang, men i alla fall en talang. Samvete gör dock att man känner att man måste hjälpa till en del hemma.

Min far har nu semester, det kommer betyda att jag kommer få göra en del arbete 4 veckor framöver. Min far är en rastlös arbetsnarkoman som inte klarar av eller förstår att andra vill ta det lugnt. Jag ska i alla falla inte gå upp tidigare än när jag vaknar, det kriget ska jag inte förlora!    

Jerry Springer

På tv400 sänds ett tvprogram som heter Jerry Springer. Det är ganska underhållande. Programet går ut på att folk som känner varandra ska bråka i tv, ett väldigt bra format. Att det sedan med all sannolikhet är redigerat gör det samma det är bra i alla fall. Jag ska snart glida in i tv-rummet och se när diverse mer eller mindre tragiska människor ska bli arga på varandra i tv, hoppas jag får en trevlig stund.  


En varitant av Wiki

Detta är en ny intressant variant av Wikipedia. Vissa skulle säga att de är mer oberoende, de flesta skulle säga att den är mer beroende.
 
Sidan tar upp flera intressanta saker. Det finns bl.a. en artikel om Sverige. Där kan man hitta lite info om Sverige. De skriver också om en del kända svenska profiler. Det finns dock inga länkar till t.ex. Carl von Linne, Astrid Lindgren, Fredrik Ljungberg, Greta Garbo etc. Två svenska profiler finns i alla fall på denna sida, Alfred Nobel och en annan mycket stor svensk profil vid namn Åke Green. Det är bra att denna har med denna person som kämpar för kristnas rättigheter i Sverige Jag har även tidigare skrivit om Åke Green i denna blogg, jag länkar till det inlägget    

Väkommen Mauro

Romas tredje nyförvärv är klart (Pit ej inräknad pga att han kommer bli utlånad). Det är Mauro Esposito som blivit klar för roms finaste fotbollsklubb. Romas hemsida bekräftar nyheten.

19.30 ska han presternteras på Roma Channel, ni som har den hoppas jag sitter bänkade, själv saknar jag den så jag kommer ägna mig åt annan aktivitet.

Det är inte varje dag en geting surrar vid ens fönster

Idag på morgonen gjorde det dock det, runt det hemska klockslaget 06.10. Att jag kunde veta detta beror på att jag vaknade av insektens förbannade surrande. Getingen som av sig själv hittade in kunde också hitta ut från rummet. Jag stängde då fönstret. Emellertid så är det ganska svårt att somna när man väl har vaknat så tidigt. Efter ungefär en timmes tänkande på alla små och stora problem jag har så föll jag dock i sömn.
 
Runt klockan 9.20 så bestämde sig min fader för att knacka på min dörr och säga att han tycker jag skulle gå upp (min far tror att lösningen på alla problem är att gå upp tidigare). Som alla vet så gör uppstigningskrav att en person blir väldigt sömning. Det är väl någon slags motpol till att om man ska gå upp till något nästa dag så kan man inte somna när man går och lägger sig. Eftersom att jag fick kravet på mig att gå upp så somnade jag då snabbt om och sov till cirka 10.48. När jag efter frukost kollade ut så såg jag att det regnade och det innebar att dagen var slut, kanske lika bra det.

Affärer kring fotboll kan ibland vara klart enerverande. Egentligen borde man lägga ner att följa fotbollen till innan ligan startade och vara nöjd med alla ävergångar, klubbarna kan nog sköta det bra sjäva, men vafan jag har inget bättre för mig, hoppas det händer nåt bra i fotbollens löjliga värld imorgon.  

Beslut

En viss Rumän har väldigt svårt att bestämma sig vilket beslut han ska ta. Visst det är inte lätt att välja glass och alla vet vilken jäkla tid kan ta och rumänen har ett lite viktigare beslut att fatta men nu har fan glassen snart helt smält för att frysen har gått sönder och så lång tid tar det i alla fall inte för mig att välja glass. Förövrigt så skulle jag alla dagar i veckan välja en blåröd knappt framför en vit och klart före en blåsvart.  Den röda glassen är dock alltid mitt förstaval.

En annan sitter också och funderar på om jag man har tagit rätt beslut, men det har man nog. Det värsta som kan hända är att man blir arbetslös med en massa studieskulder, men jag har hört att soc ska vara ganska bra på att ta hand om folk så det ska nog lösa sig.