Årskrönika

2010, jag är nu 23.

Detta är första året helt utan min far i livet, han dog iofs i början av 2009, men iaf. Ibland känns det som att det var väldigt längre sen. Det känns verkligen som jag fått en distans till det, det är inte alls så närvarande, jag har liksom accepterat det och gjorde det egentligen ganska tidigt.

Men nu lite andra saker, badomdomdisch!

Allmänt
Om vi börjar lite allmänt med året så utser jag lite priser, ur ett personligt plan, eller vad man säger.
Årets TV-program: Mauro & Pluras Kök, Fantastiskt TV-program, jag vet inte riktigt om man helt kan kalla det matprogram, lysande var det iaf.

Årets TV-personlighet: Plura, Vafan, han var trots allt med i två av årets tre bästa program (snart från han köra På Spåret) och var den bästa personen i de program han deltagit i.

Årets Personlighet: Plura, Hehe. 

Årets Romaspelare: Riise, flera Romaspelare har haft bra perioder, så som Vucinic, Menez, Julio Sergio, men Riise är nog den som varit jämnast.

Årets person: Göran Lindberg.

Årets företag: SJ

Årets musik och film: Får någon annan tycka något om. 

Årets politiker: ?

Personligt
Nu får det bli lite mer personligt, hur året har varit för mig. Det jag kommer komma ihåg bäst om 30år är kanske att 2010 var året då jag skaffade körkort, nu ska jag bara klippa mig och skaffa jobb. Jag vann Naffis: La Campusliga. Att dricka öl ur en segerbuckla, det är något extra, nästan oavsett nivå. Skolmässigt har det nog varit mitt bästa år, jag har hittat något som jag är duktig på och som jag på ett eller annat sätt nog kommer kunna tjäna pengar på framöver. Dessutom får jag ju intervjua legendarer som Ove Kindvall och Conny Torstensson. 2010 fick jag också starka känslor för en annan person, det var bra på många sätt. Senare under året skulle det dock slå tillbaka på min vardag och hemmiljö på ett nästan mardrömsliknande sätt. Året som helhet har varit ganska trevligt, jag har haft flera roliga stunder, framförallt under våren, som var riktigt bra, men även under sommaren och hösten. Flera intressanta möten med människor. Jag hoppas dock det blir än mer av den varan under 2011. 2010 var väl främst ett transportår för mig om man ser tillbaka på det. Liksom lugnet innan jag ska ta tag i mitt liv. 

Årets bästa dag: 18 april, Roma-Lazio 2-1 och dagen var väldigt bra på egentligen alla sätt.

Årets sämsta dag: Finns säkert någon, men ingen jag lagt på minnet.

Årets konsert: När Per Persson spelade på Munken i Parken, han lyckades med konststycket att spela tre legendariska låtar direkt, bubblare är Sophie Zelmani och Moneybrother.

Årets rumpa: Min, givetvis.

Årets fotbollsmatch: Finalen i La Campusligan, trots att jag gjorde självmål.

Årets lag: Långemåla IF som gick upp i Division fyra! Jag var personligen inte deltagande i avancemanget, för första gången sen jag var 14år satt jag inte ens på bänken i en enda A-lagsmatch.

Årets nya gata: S.t Persgatan.

Årets maträtt: Potatismos med kött eller fisk till.

Vad jag lärt mig under året? Jag vet inte riktigt, säkert en massa.
Förväntningar på det nya året? Att jag ska bli rik, att jag ska fortsätta vara snygg och att jag ska ha jävligt kul. Jag tror 2011 kan bli kul, ser inget som står i vägen för det liksom, skulle möjligtvis vara jag själv.

Jag struntar i gott nytt år, jag avslutar istället med en textrad från en Eldkvarnslåt, det är inte mer än rätt att Plura får avsluta året:


Man kan bara älska och förlora stort
Det finna alltid saker man inte skulle ha gjort
Att följa sitt hjärta fem ord som jag köpt
Man kan bara förlora och hålla huvudet högt






Alice



Ibland tar man upp saker om och om igen, ibland blir det tjatigt. Hur som helst, Alice får bli sista låten för året.

En älg




Har två horn







Ibland

Ibland

Ibland


Zlatan störst genom alla tider inom svensk idrott?

Zlatan har allt oftare fått det epitet på senare år i svensk sportmedia. Jag ställer mig ganska tveksam till den utmärkelsen. Zlatan är absolut väldigt bra, men han har aldrig varit världens bästa fotbollsspelare, han har i ärlighetens namn aldrig ens varit topp fem över världens bästa spelare. Stenmark, Borg och Waldner rankas alla som en av de största genom alla tider i sina sporter, det är Zlatan inte ens nära. Jag kan nog säga att det finns åtminstonde 100 spelare genom tiderna som är större en Zlatan. Argumentet skulle då vara att fotboll är en så pass mycket större sport en de andra sporterna och det må vara hänt. Men i så fall ska Gunnar Nordahl vara med i diskussionen om den bästa idrottaren i Sverige genom alla tider. Visst det var länge sen han spelade. Men näst mest mål genom tiderna i Serie A är riktigt jävla stort. Och att det skulle vara så mycket lättare att göra mycket mer mål då i Serie A jämfört med nu är inte helt hållbart, fem av de som är med på topp 10 har spelat i Serie A under 2000-talet.


Här kommer en länk där Aftonbladet har rankat de 100 bästa idrottarna genom tiderna i världen:
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article302168.ab

Om man ser en sådan lista så kan man kolla på hur horrbiellt det på något sätt är att säga att Zlatan är den största genom alla tider i svensk idrott. Björn Borg är är på 24e plats, före fotbollsspelare som Ronaldo, Beckenbauer, Garrincha, Platini, fotbollsspelare som Zlatan genom tiderna faktiskt inte ens är nära.





Trams

Trams
Trams

Trams
Trams                            Trams          Trams kobajs
trams    trams
Trams trams     Trams

Trams

Trams

Potatis och purjolök

soppa


Final: Tyskland - Argentina

Tyskland
1 Maier
5 Beckenbauer (C)
2 Vogts - 4 Sammer
7 Breitner - 8 Ballack - 10 Matthäus - 18 Hässler - 3 Brehme
13 Müller - 11 Rummenigge
12 Kahn, 6 Kohler, 14 Overath, 16 Seeler, 9 Klinsmann
Tränare: Hitzfeld 

Argentina
1 Fillol
4 Zanetti - 3 Ayala - 6 Passarella - 2 Marzolini
5 Simeone - 7 Ardiles
8 Messi - 18 Riquelme - 10 Maradona (C)
11 Kempes
12 Goycochea, 15 Ruggieri,  17 Valdano, 14 Sivori, 9 Batistuta
Tränare: Menotti

Matchreferat
Första halvlek

4. Bollen upp på Rummenigge, Rummenigge spelar ut på kanten till Breitner, Breitner slår ett inlägg mot Ballack som löpt in i straffområdet, Ballack nickar över.

6. Messi dribblar på kanten och spelar in bollen i straffområdet, Kempes skarvar bollen med foten mot mål, Maier kan dock hålla bollen.

10. Rummenigge får bollen på vänsterkanten, han spelar tillbaka till Hässler som väggspelar med Rummenigge, Rummenigge kommer ifrån Zanetti, han närmar sig straffområdet, han utmanar Ayala och drar sig in mot planen och får skottläge, han skjuter, MÅL! 1-0! RUMMENIGGE 

14. Hässler på djupet mot Rummenigge till höger, Rummenigge tar sig ifårn Passarella, han närmar sig straffområdet och spelar in mot Müller, Fillol kommer ut bra och gör en jätteräddnig på Müllers iprincip friläge.

17. Ardiles missar passningen på mittplan till Riquelme. Beckenbauer får bollen, han avancerar framåt och spelar till Hässler, Hässler dribblar lite och lägger ut på kanten till Breitner, Breitner spelar in centralt till Rummenigge, Rummenigge håller ifrån och släpper tillbaka till Beckenbauer, Beckenbauer skjuter, över. Argentina får inte alls till spelet inledningsvis.

21. Maradina får bollen i central position, han tar sig ifrån Matthäus och slår en djupledsboll på Kempes, som blir halvt fri, Beckenbauer kan störa Kempes lite i avslutningsläget, Kempes skjuter, i ribban!

25. Riquelme tunnlar Matthäus och sticker sen in bollen i djupled in mot straffområdet och Messi, Messi tar emot bollen och glider förbi, han avslutar med sin andra bolltouch, Maier gör en bra räddning.

28. Passarella kommer sent in mot Hässler och fäller Hässler, gult kort Passarella.

30. Matthäus jobbar hårt och vinner bollen fårn Riquelme på mittplan, han spelar upp bollen på en felvänd Müller, Müller släpper tillbaka till Ballack, Ballack spelar direkt på djupet till Rummenigge som gått till vänster. Rummenigge tar med sig bollen, han stannar sen och vänder tillbaka lite och komemr ifrån Zanetti, Rummenigge försöker med en lobb, men Fillol står bra och kan hålla bollen enkelt.

33. Vogts gör en bensax på Maradona, gult kort Vogts. Vogts fjärde gula kort i turneringen.

37. Maradona med frispark och inpelsläge till höger om straffområdet, han slår mot bortre delen av straffområdet, Ayala är där och nickar tillbaka bollen mot Passarella, Passarella vänder i straffområdet, han hamnar i närkamp med Breitner, Passarella faller enkelt, domaren väljer att inte blåsa, Ardiles slänger sig fram på den förlupna bollen och skjuter, men utanför.

40. Messi dribblar och spelar tillbaka till Simeone, Ballack går in och sparkar ner Messi efter han spelat bollen, gult kort Ballack.

43. Ardiles tar sig framåt i banan, han väggspelar med Kempes och tar sig framåt, han spelar ut till vänster mot Maradona, Maradona lägger direkt in bollen i straffområdet på Ardiles som sprungit sig fri där, han stlrtar fram och får tån på bollen, Maier räddar med en fantastisk fotparad.

45. Första halvlek slut, 1-0!

Efter första
Tyskland - Argentina = 1-0
Gula kort: Passarella Arg, Vogts Tys, Ballack Tys

Andra halvlek

48. Maradona komemr centralt och dribblar, han tar sig förbi Vogts, han utmanar Beckenbauer och skaffar sig skottläge, han skjuer ett skott, men strax över.

51. Maradona centralt, han släpper i djupet mot Messi, Messi komemr djupet ner i straffområdet, han försöker dock vrida in skottet vid bortre stolpen, Maier kan dock rädda.

54. Brehme kommer upp på vönsterkanten, han slår ett skruvat inlägg med högern, den går förbi alla spelare och fortsätter mot mål, Fillol tvingas slänga sig och peta ut bollen till hörna.

55. Fillol boxar undan hörnan.

58. Riquelme spelar ett väggspel med Kempes och skjuter sen, men över.

60. Argentina byter, de tar ut Riquelme och sätter in Batistuta, Batistuta går upp till anfallet och Argentina går till ett 4-2-2-2-formation.

62. Breitner har tagit en central position, han får bollen av Hässler, Breitner skjuter, i insidan av ribban och sen ner på linjen och ut, farligt!

65. Kempes dribblar och tråcklar sig framåt, han ser ut att tappa bollen precis vid straffområdet, han släger sig dock fram och petar fram bollen till Batistuta, Batistuta avslutar snabbt och stressat, i stolpen!

69. Hörna Argentina till vänster, Maradona tar hörnan, Passarella når högst och nickar, Maier kan dock hålla nicken.

71. Simeone kapar Rummenigge fult, gult kort Simeone.

73. Zanetti tar sig framåt, han väggspelare med Messi och tar sig in i straffområdet, han spelar in mot mitten, Vogts tar undan bollen, den går ut till Maradona, Maradona skjuter med bra kraft, Maier gör en bra räddning.

75. Ayala bryter vid straffområdet, han spelar mot Ardiles, Matthäus läser dock passningen och kliver framför, Matthäus avancerar framåt och skjuter, Fillol får handen på bollen men kan inte hålla ifrån, MÅL! 2-0! MATTHÄUS

77. Brehme drar ner Messi, gult kort Brehme.

79. Tyskland tar ut Müller och sätter in Klinsmann.

81. Maradona försöker väggspela med Kempes, Breitner läser dock och bryter, Maradona sparkar då ner Breitner bryskt, gult kort Maradona.

82. Tyskland tar ut Rummenigge och sätter in Seeler, Seeler den enda tyska utespelaren som hitills inte fått spela.

84. Marzolini slår ett inlägg, Batistuta når högst och nickar in bollen, den når dock ingen och Maier kan enkelt plocka bollen.

85. Breitner sparkar ner Maradona, gult kort Breitner.

86. Messi lyfter in mot Kempes, bollen blir lite djup, Kempes skjuter ur dålig vinkel, i burgaveln.

87. Tyskland tar ut Hässler och sätter in Kohler. Sammer går upp på mittfältet och Kohler ner i backlinjen.

89. Tyskland får upp bollen på Klinsmann mellan mittfältet och backlinjen, Klisnmann utmanar Passarella och tar sig förbi, han lägger ut bollen till Breitner, Breitner tar med sig bollen och slår sedan inlägg, Seeler är omarkerad i straffområdet och kan nicka in bollen, MÅL! 3-0 SEELER

91. Batistuta skjuter, Maier kan hålla bollen. 

92. Zanetti slår ett inlägg, Simeone är uppe och nickar, Maier håller nicken.

93. Matchen är slut, 3-0! TYSKLAND ÄR MÄSTARE!

Tyskland - Argentina = 3-0
Tyskland, målskyttar: Rummenigge, Matthäus, Seeler, Gula kort: Vogts, Ballack, Brehme, Breitner
Argentina, Gula kort: Passarella, Simeone, Maradona


Resultat

Resultat
Argentina -  Portugal 3-1
Frankrike - England 0-0
Brasilien - Sverige 4-1
Tyskland - Spanien 2-1
Uruguay - Skottland 2-2
Italien - Holland 1-1

England - Argentina 1-2
Frankrike - Portugal 4-3
Spanien - Brasilien 2-3
Tyskland - Sverige 1-0
Holland - Uruguay 4-0
Italien - Skottland 2-1

Argentina - Frankrike 2-2
Portugal - England 3-3
Brasilien - Tyskland 2-4
Sverige - Spanien 1-3
Uruguay - Italien 0-1
Skottland - Holland 2-2

Tabeller
Grupp A
Argentina 7-4 7p
Frankrike 6-5 5p
England 4-5 2p
Portugal 7-10 1p

Grupp B
Tyskland 7-3 9p
Brasilien 9-7 6p
Spanien 6-6 3p
Sverige 2-8 0p

Grupp C
Italien 4-2 7p
Holland 7-3 5p
Skottland 5-6 2p
Uruguay 2-7 1p

Resultat
Holland - Frankrike 2-3
Italien - Brasilien 2-2

Frankrike - Tyskland 0-1
Brasilien - Argentina 1-1

Tyskland - Holland 2-2
Argentina - Italien 2-1

Tabeller
Grupp D
Tyskland 3 3-2 4p
Frankrike 2 3-3 3p
Holland 2 4-5 1p

Grupp E
Argentina 2 3-2 4p
Brasilien 2 3-3 2p
Italien 2 3-4 1p

Final
Tyskland - Argentina 3-0

Skytteliga
Ronaldo Bra 5
Van Basten Hol 5
Eusebio Por 4
Henry Fra 4
Di Stefano Spa 3
Klinsmann Tys 3
Law Sko 3
Maradona Arg 3
Müller Tys 3
Pele Bra 3
Batistuta Arg 2
Cruyff Hol 2
Garrincha Bra 2
Kempes Arg 2
Kopa Fra 2
Messi Arg 2
Nordahl Sve 2
Riva Ita 2
C. Ronaldo Por 2
Rummenigge Tys 2
Platini Fra 2
Totti Ita 2
Villa Spa 2
Baggio Ita 1
Ballack Tys 1
Beckenbauer Tys 1
Beckham Eng 1
Bergkamp Hol 1
Blanc Fra 1
Breitner Tys 1
Daglish Sko 1
Facchetti Ita 1
Gullit Hol 1
Keegan Eng 1
Koeman Hol 1
Matthews Eng 1
Matthäus Tys 1
Neeskens Hol 1
Passarella Arg 1
Raul Spa 1
Recoba Uru 1
Rui Costa Por 1
Romario Bra 1
Schiaffino Uru 1
Seeler Tys 1
Shearer Eng 1
Souness Sko 1
Tardelli Ita 1
Zico Bra 1

Andra Gruppspelet omg3

Grupp D
Tyskland 3 3-2 4p
Frankrike 2 3-3 3p
Holland 2 4-5 1p

Grupp E
Argentina 2 3-2 4p
Brasilien 2 3-3 2p
Italien 2 3-4 1p

Spelschema
Holland - Frankrike 2-3
Italien - Brasilien 2-2

Frankrike - Tyskland 0-1
Brasilien - Argentina 1-1

Tyskland - Holland 2-2
Argentina - Italien 2-1

Skytteliga
Ronaldo Bra 5
Van Basten Hol 5
Eusebio Por 4
Henry Fra 4
Di Stefano Spa 3
Klinsmann Tys 3
Law Sko 3
Maradona Arg 3
Müller Tys 3
Pele Bra 3
Batistuta Arg 2
Cruyff Hol 2
Garrincha Bra 2
Kempes Arg 2
Kopa Fra 2
Messi Arg 2
Nordahl Sve 2
Riva Ita 2
C. Ronaldo Por 2
Platini Fra 2
Totti Ita 2
Villa Spa 2
Baggio Ita 1
Ballack Tys 1
Beckenbauer Tys 1
Beckham Eng 1
Bergkamp Hol 1
Blanc Fra 1
Breitner Tys 1
Daglish Sko 1
Facchetti Ita 1
Gullit Hol 1
Keegan Eng 1
Koeman Hol 1
Matthews Eng 1
Neeskens Hol 1
Passarella Arg 1
Raul Spa 1
Recoba Uru 1
Rui Costa Por 1
Romario Bra 1
Rummenigger Tys 1
Schiaffino Uru 1
Shearer Eng 1
Souness Sko 1
Tardelli Ita 1
Zico Bra 1

Gula kort
Aldair Bra
Ardiles Arg
Ayala Arg
Ballack Tys
Baresi Ita
Beckenbauer Tys
Blanc Fra
Brehme Tys
Breitner Tys
Cannavaro Ita
Conti Ita
Cruyff Hol
De Boer Hol
Evra Fra
Falcao Bra
Kempes Arg
Klinsman Tys
Kohler Tys
Krol Hol
Lucio Bra 2
Maldini Ita
Maradona Arg
Rep Hol
Rijkaard Hol
Rivera Ita
Ronaldo Bra
Rummenigge Tys
Passarella Arg
Scirea Ita
Simeone Arg
Sneijder Hol
Tardelli Ita 2
Thuram Fra
Totti Ita
Vieria Fra
Vogts Tys
Zanetti Arg
Zico Bra

Röda kort
Kohler Tys (match 1)
Lucio Bra (match 2)

Argentina - Italien

Matchförutsättningar: Om det blir 0-0 så går Brasilien vidare på mplskillnad. Vid 1-1 går Italien vidare på målskillnad mot Argentina och på mer poäng i första gruppspelet jämfört med Brasilien, vid 2-2 och uppåt går Italien vidare på målskillnad. om något lag av Argentina-Italien vinner så är de vidare.

Argentina
1 Fillol
4 Zanetti - 3 Ayala - 6 Passarella - 2 Marzolini
5 Simeone - 7 Ardiles
8 Messi - 10 Maradona (C)
9 Batistuta - 11Kempes
12 Goycochea, 15 Ruggieri, 18 Riquelme, 17 Valdano, 14 Sivori
Tränare: Menotti

Italien
1 Buffon
6 Scirea
3 Maldini - 5 Cannavaro - 4 Baresi (C) - 2 Facchetti
18 Rivera - 14 Tardelli
10 Totti
8 Baggio - 11 Riva
12 Zoff, 13 Bergomi, 7 Conti, 17 Del Piero, 9 Rossi
Tränare: Capello

Matchrapport
Första halvlek

4. Maradona vänder upp och släpper bollen klokt till Ardiles, Ardiles avancerar framåt och avslutar med vänstern, Buffon kan hålla bollen.

7. Maradona skjuter från distans, Buffon kan rädda.

10. Totti, Baggio och Rivera spelar runt bollen på offensiv planhalva strax utanför straffområdet, Totti lyfter bollen i djupet mot Maldini, Maldini skjuter volley, Fillol kan rädda och hålla bollen.

14. Maradona med frisparksläge ute till höger, inspelssläge, han slår in bollen, Passarella vinner nickduellen, Buffon kan dock rädda.

18. Rivera lägger fram bollen mot Totti, Totti skarvar direkt mot Riva, Riva tar emot och skjuter, över.

23. Messi dribblar ner sig han utmanar och kommer loss från Baresi i straffområdet, han är nere vid kortlinjen, han vänder upp och spelar bakåt till Batistuta, Batistuta avslutar, Buffon med en bra fotparad.

25. Cannavaro går fram och tvingas fälla Maradona, gult kort Cannavaro.

28. Baggio får bollen felvänd, men vänder upp och spelar fram mot Riva som tar emot bollen felvänd strax utanför straffområdet, Riva lägger upp bollen för Scirea, Scirea skjuter över.

30. Baggio glider förbi Zanetti, han slår ett inlägg mot Riva, Riva får till en farlig nick, men den går utanför.

32. Simeone fäller Totti, gult kort Simeone.

36. Zanetti avancerar upp på kanten, han spelar fram mot Messi och går på överlampning, Messi håller dock i bollen och utmanar Facchetti, han skffar sig inläggsläge och slår in bollen, Batistuta når högst och nickar, MÅL! 1-0! BATISTUTA Målet innebär att Brasilien är utslagna.

39. Ardiles hittar en djupledsboll till Kempes, Kempes skjuter, utanför.

41. Rivera med ett listigt instick mot Totti, Totti tar emot bollen i ett trångt läge, han får iväg ett skott, men det är löst och Fillol kan hålla bollen.

44. Batistuta skjuter från distans, över.

46. Första halvlek slut, 1-0!

Efter första
Argentina - Italien = 1-0
gula kort: Cannavaro Ita, Simeone Arg

Andra halvlek

47. Messi dribblar till sig ett bra skottläge, han skjuter men Buffon gör en bra räddning.

50. Riva fasthållen av Ayala, han får ett bra frisparksläge.

51. Baggio tar frisparken, den går över muren, Fillol sträcker dock ut och gör en bra räddning.

53. Maldini tvingas fälla Maradona, gult kort Maldini.

56. Maradona har tagit sig in centralt, han drar Rivera och avancerar framåt, han hittar Kempes, bollen är svår att ta med den, Kempes får den för långt ifrån sig och Buffon kan glida ut och ta bollen.

58. Rivera med en djuplesboll på Baggio til vänster, Baggio utmanar Marzolini in i straffområdet, han spelar bollen bakåt till Totti, Totti avslutar direkt, i det bortre hörnet, MÅL! 1-1! TOTTI Målet innebär att Italien just nu är vidare på poäng i från första gruppspelet

60. Maradona går hårt och fult in i en närkamp mot Rivera, gult kort Maradona.

63. Maradona slår en djupledsboll mot Kempes, Buffon går dock ut och bryter och boxar undan bollen.

65. Batistuta får bollen i straffområdet, han utmanar Cannvaro och går till vänster och skjuter med vänstern, över.

66. Totti går in hårt och sparkar ner Maradona, gult kort Totti.

68. Italien byter ut Totti och tar in Conti. de går över till ett 1-4-3-1-1.

70. Conti slår ett tidigt inlägg mot Riva, Riva nickar, rakt i famnen på Fillol.

72. Argentina anfaller, centralt, det är trångt, Kempes petar fram bollen till Messi, Messi kommer ifrån Rivera, han dribblar först förbi Cannavaro och sen Scirea och han skjuter strax utanför straffområdet, MÅL! 2-1! MESSI

74. Italien byter ut Cannavaro och tar in Del Piero, de går över till en 4-2-3-1, Maldini - Baresi - Scirea - Facchetti; Tardelli - Rivera; Conti - Baggio - Del Piero; Riva

75. Argentina tar ut Kempes och sätter in Valdano, Argentina går över till ett 4-2-3-1, Valdano går till vänster, Maradona går centralt.

76. Rivera stämplar Ardiles, gult kort Rivera.

78. Baggio drar Simeone, han avancerar framåt och skjuter, strax över.

80. Argentina byter, ut med Batistuta och in med Ruggieri, de byter till ett 1-4-4-1. Passarella; Zanetti - Ayala - Ruggieri - Marzolini; Valdano - Simeone - Ardiles - Maradona; Messi

82. Passarella sparkar ner Baggio, gult kort Passarella.

83. Baggio tar frisparken, han spelar ett inspel, Facchetti nåt högst och nickar mot mål, Fillol håller bollen.

85. Conti på kanten, slår ett inlägg, Tardelli nickar, utanför.

86. Bollen upp mot Messi, Messi dribblar av Scirea och avancerar mot mål, Baresi stöter till och stör Messi i avslutningsmomentet, Buffon kan rädda.

88. Tardelli går hårt in på Maradona och kapar honom, gult kort Tardelli. Tardelli är avstängd i en eventuell final.

89. Italien tar ut Tardelli och byter in Rossi.

90. Rivera spelar ut till Maldini på kanten, Maldini dribblar och spelar tillbaka till Rivera, Rivera chippar in en boll som studsar mot Rossi, Rossi är felvänd, men vänder runt på halvvolley, i stolpen!

91. Scirea hämtar upp bollen och spelar till Baggio som hämtar bollen. Baggio avancerar framåt och utmanar, han spelar Del Piero och får sen tillbaka bollen, han lyfter mot Riva, Riva försöker nicka in mot Rossi, bollen går dock lite för långt och Fillol kan gå ut och ta bollen.

93. Conti får bollen ute på högerkanten, han drar Maradona och slår ett inlägg mot bortre delen av straffområdet, Facchetti nickar in bollen centralt mot Del Piero, Del Piero skjuter med vänstern, över.

94. Matchen är slut, 2-1! Argentina till final!

Argentina - Italien = 2-1
Argentina, målskyttar: Batistuta, Messi, Gula kort: Simeone, Maradona, Passarella
Italien, målskyttar: Totti, Gula kort: Cannavaro, Maldini, Totti, Rivera, Tardelli


Tyskland - Holland

Matchförutsättningar: Om Tyskland tar poäng är Tyskland vidare. Om Holland vinner med 1-0 är Frankrike vidare på målskillnad över Tyskland och på inbördesmöten över Holland. Holland är vidare om de gör två mål och vinner matchen

ordning:
Poäng
Målskillnad
Inbördes möten
Mest poäng i första grupprundan
Mest mål totalt

Tyskland
1 Maier
5 Beckenbauer (C)
2 Vogts - 4 Sammer
7 Breitner - 8 Ballack - 10 Matthäus - 18 Hässler - 3 Brehme
13 Müller - 11 Rummenigge
12 Kahn, 14 Overath, 16 Seeler, 9 Klinsmann, 6 Kohler (avs)
Tränare: Hitzfeld 

Holland
1 Van der Saar
7 Neeskens - 6 Koeman - 5 F. De Boer - 3 Krol
11 Sneijder - 4 Rijkaard - 8 Gullit
14 Cruyff (C)
10 Bergkamp - 9 Van Basten
12 Van Breukelen, 2 Stam,  18 Seedorf, 16 Rep, 15 Rensenbrink
Tränare: Michels

Matchreferat
Första Halvlek

3. Beckenbauer på mittplan slår en djupledsboll mot Rummenigger på högerkanten, Rummenigge tar med sig bollen, men hamnar ur vinkel, han sljuter, utanför.

8. Gullit gör en tvåfotare precis utanför straffområdet och sticker in bollen mot Bergkamp, Maier är ute bra och kan blockera skottet.

10. Cruyff traskar in från vänsterkanten, han lägger över bollen till andra kanten till Neeskens, Neeskens tar med sig bollen till höger precis vid straffområdeslinjen, han slår ett hårt inspel, Beckenbauer tar undan halvt, men bollen går till Sneijder som skjuter, över.

12. Brehme avancerar framåt, han får dock bollen för långt ifrån sig och går in allt för hårt mot Neeskens när han försöker vinna tillbaka bollen, gult kort Brehme.

15. Sneijder släpper till Bergkamp i högerposition några meter utanför straffområdet, Bergkamp tar emot och spelar bollen i djupled in i straffområdet mot Van Basten, Van Basten avslutar direkt, i nättaket, MÅL! 0-1! VAN BASTEN

18. Breitner avancerar uppåt till höger, men realtivt centralt, han spelar in till Müller som grundlurar Koeman genom att göra en tunnel, Müller i bra läge men han sljuter högt över Inget avslut värdigt en målkung som Müller.

20. Müller ute på vänsterkanten, han fintar bort Neeskens för att sen släppa på Hässler, Hässler tar sig in i straffområdet och slår ett inlägg med vänstern mot Rummenigge, Rummenigge snuddar bollen med huvet, men han får ingen träff alls och bollen byter knappt riktning.

22. Bergkamp får bollen en meter upp i luften ungefär, han gör en fantastiskt dragning, med klacken mellan sina ben och drar både Vogts och Breitner, inne i straffområdet tvekar Bergkamp dock lite och Beckenbauer kan bryta hans passning.

25. Cruyff utmanar Tysklands försvar, han tar sig förbi Vogts och Sammer och går in i straffområdet, Beckenbauer kan dock bryta med en glidtackling, bollen går till Bergkamp, Bergkamp avslutar, bollen touchar överkanten av ribban.

28. Rijkaard försöker hitta Cruyff med en passning på mittplan, Beckenbauer läser dock passningen och ställer om framåt, han avancerar och väggspelar med Müller, Beckenbauer utmanar och tar sig förbi Koeman, ett par meter utanför straffområdet så avslutar Beckenbauer, i krysset, MÅL! 1-1! BECKENBAUER. Målet innebär att Frankrike inte längre kan nå finalen

31. Van Basten fixar i närkamp med Sammer frispark utanför straffområdet.

32. Koeman tar frisparken, den är hård, Maier får fingertopparna på den och kan tippa över.

33. Sneijder tar hörnan från vänster, Krol går upp och nickar i ribban. Tyskland tar undan bollen, Hässler snappar upp och ställer om, Han släpper på Rummenigge i djupet, Rummeningger hamnar i en en mot två situation med De Boer och Koeman, han håller in bollen och släpper sen i sidled mot Sammer, Sammer avslutar direkt med bredsidan, över.

35. Matthäus på offensiv planhalva, han lyfter in bollen mot Rummenigge, Rummenigge försöker ta med sig bollen, men han får den lite för långt ifrån sig, Van der Saar hinner före på bollen, Rummenigge går in hårt med dobbar mot Van der Saar, gult kort Rummenigge.

38. Sneijder ute på högerkanten, han slår ett inlägg mot Van Basten, Van Basten har sökt upp den korta Vogts, han vinner också nickduellen och nickar bollen ner i backen och mot mål, han får dock ingen riktig fart i nicken och Maier kan sträcka ut och rädda.

40. Cruyff tar emot bollen och går förbi både Ballack och Matthäus, Vogts kapar Cruyff, gult kort Vogts.

41. Neeskens tar frisparken, bra tryck, men den går strax utanför.

43. Breitner på högerkanten, han slår inlägg mot Ballack som tagit sig in i straffområdet, Ballack nickar dock utanför

45. Första halvlek slut, 1-1!

Efter första
Tyskland - Holland = 1-1
Gula kort: Brehme, Rummenigge, Vogts

Andra halvlek
48. Hässler med låg tyngdpunkt, han dribblar sig in i straffområdet och skjuter, men över.

51. Rijkaard vinner boll och hittar Gullit, Gullit spelar framåt ut på vänsterkanten mot Bergkamp, Bergkamp slår ett inlägg, Van Basten når högst, men han nickar högt över.

53. Cruyff dribblar sig in i straffområdet till höger, han släpper bak i straffområdet mot Van Basten, Van Basten tar emot bollen felvänd, han spelar bak till Sniejder, Sneijder skjuter över.

57. Ballack lägger en djupledsboll till höger mot Rummenigge. Rummenigge tar med sig bollen i närkamp mot Krol, Krol drar ner Rummeningge, frispark till Tyskland och gult kort Krol.

58. Tyskland har mycket folk i straffområdet, frisparken ganska långt ner till höger, Hässler tar den, han spelar in centralt, bollen studsar på spelar och går fram till Müller som står längst bort till vänster i straffområdet, Müller tar emot bollen och avslutar upp i nättaket, MÅL! 2-1! Müller

61. Bergkamp möter bollen, han spelar direkt på djupet mot Cruyff, Cruyff är på väg loss och kommer in i straffområdet, han avslutar men Beckenbauer blockar skottet med en strålande tackling.

64. Beckenbauer går fram och fäller Cruyff, gult kort Beckenbauer.

65. Sneijder tar hand om frisparken, han lyfter bollen mot Gullit, Gullit skarvar bollen, precis utanför stolpen.

68. Riijkard drar ner Hässler på mittplan, gult kort Rijkaard.

70. Tyskland byter ut Müller och sätter in Klinsmann, ett byte rakt av.

72. Sneijder spelar en hög djupledsboll in i straffområdet mot Bergkamp, Bergkamp tar ner bollen på bröstet, dock felvänd i straffområdet, han håller ifrån Vogts och släpper tillbaka bollen till Gullit som är precis utanför straffområdet, Gullit tar emot bollen och lyfter in den mot Cruyff, Cruyff vinner nickduellen mot Brehme och nickar in bollen vid stolpen, MÅL! 2-2! CRUYFF

74. Ballack skjuter från distans, strax utanför.

75. Cruyff lyfter en svår boll in i straffområdet mot Van Basten, Van Basten sträcker ut och får foten på bollen, han lyckas dock inte få bollen mot mål.

77. Cruyff släpper ut bollen till höger mot Neeskens, Neeskens slår ett inlägg efter backen, Bergkamp släpper bollen mellan benen, bollen går fram till Van Basten vid straffpunkten, Van Basten vrider om kroppen och skjuter, i ribban! Van Basten ligger kvar och har ont, han måste ha vridit något vid skotttillfället.

78. Holland tvingas byta ut Van Basten, de byter också ut Rijkaard, Holland tar in Rep och Rensenbrink. Holland går över till en 3-3-3-1 formation. Koeman - De Boer - Krol; Sneijder - Neeskens - Gullit; Rep - Cruyff - Rensenbrink; Bergkamp.

80. Klinsmann jobbar tillbaka och fäller Sneijder, gult kort Klinsmann.

83. Rep på kanten, han släpper i djupet på Cruyff, Cruyff avslutar direkt, över.

84. Rep fäller Brehme, gult kort Rep.

86. Krol uppe på vänsterkanten, han slår inlägg, Gullit nickar över.

88. Matthäus vinner bollen och spelar Hässler, Hässler släpper på djupet till Rummenigge, Rummenigge i en en mot en situation med De Boer, han utmanar och får skottläge, men han skjuter strax utanför.

90. Neeskens skjuter från distans, Maier räddar men tvingas släppa retur, Beckenbauer hinner precis före Bergkamp till bollen och rensar till hörna.

91. Hörnan går långt och förbi nästan alla till Rep i bortre delen av straffområdet, han slår ett hårt inlägg, Sammer når bollen med huvudet, han håller på att nicka mot eget mål, men den går strax utanför.

92. Tyskland tar undan hörnan.

93. Bollen studsar fram till Cruyff utanför straffområdet, Cruyff tar sig halvt loss och sticker in bollen mot Rensenbrink i straffområdet, Rensenbrink avslutar, i burgaveln.

94. Matchen är slut, 2-2! Resultatet innebär att Tyskland är klara för final!

Tyskland - Holland = 2-2
Tyskland, målskyttar: Beckenbauer, Müller, gula kort: Brehme, Rummenigge, Vogts, Beckenbauer, Klinsmann
Holland, målskyttar: Van Basten, Cruyff, gula kort: Krol, Rijkaard, Rep


Andra Gruppspelet omg2

Grupp D
Frankrike 2 3-3 3p
Tyskland 1 1-0 3p
Holland 1 2-3 0p

Grupp E
Brasilien 2 3-3 2p
Italien 1 2-2 1p
Argentina 1 1-1 1p

Spelschema
Holland - Frankrike 2-3
Italien - Brasilien 2-2

Frankrike - Tyskland 0-1
Brasilien - Argentina 1-1

Tyskland - Holland
Argentina - Italien

Skytteliga
Ronaldo Bra 5
Eusebio Por 4
Henry Fra 4
Van Basten Hol 4
Di Stefano Spa 3
Klinsmann Tys 3
Law Sko 3
Maradona Arg 3
Pele Bra 3
Garrincha Bra 2
Kempes Arg 2
Kopa Fra 2
Müller Tys 2
Nordahl Sve 2
Riva Ita 2
C. Ronaldo Por 2
Platini Fra 2
Villa Spa 2
Baggio Ita 1
Ballack Tys 1
Batistuta Arg 1
Beckham Eng 1
Bergkamp Hol 1
Blanc Fra 1
Breitner Tys 1
Cruyff 1
Daglish Sko 1
Facchetti Ita 1
Gullit Hol 1
Keegan Eng 1
Koeman Hol 1
Matthews Eng 1
Messi Arg 1
Neeskens Hol 1
Passarella Arg 1
Raul Spa 1
Recoba Uru 1
Rui Costa Por 1
Romario Bra 1
Rummenigger Tys 1
Schiaffino Uru 1
Shearer Eng 1
Souness Sko 1
Tardelli Ita 1
Totti Ita 1
Zico Bra 1

Gula kort
Aldair Bra
Ardiles Arg
Ayala Arg
Ballack Tys
Baresi Ita
Blanc Fra
Breitner Tys
Conti Ita
Cruyff Hol
De Boer Hol
Evra Fra
Falcao Bra
Kempes Arg
Kohler Tys
Lucio Bra 2
Ronaldo Bra
Scirea Ita
Sneijder Hol
Tardelli Ita
Thuram Fra
Vieria Fra
Zanetti Arg
Zico Bra

Röda kort
Kohler Tys
Lucio Bra

Brasilien - Argentina

Brasilien
1 Julio Cesar
2 Cafu - 5 Lucio - 6 Aldair - 3 Roberto Carlos
4 Falcao
7 Garrincha - 11 Zico - 8 Ronaldinho
9 Ronaldo - 10 Pele (C)
12 Taffarel, 14 Djalma Santos, 18 Socrates, 17 Jairzinho, 15 Romario
Tränare: Parreira

Argentina
1 Fillol
4 Zanetti - 3 Ayala - 6 Passarella - 2 Marzolini
5 Simeone - 7 Ardiles
8 Messi - 10 Maradona (C)
9 Batistuta - 11Kempes
12 Goycochea, 15 Ruggieri, 18 Riquelme, 17 Valdano, 14 Sivori
Tränare: Menotti

Matchreferat
Första halvlek

3. Zico glider fram centralt och skjuter, strax utanför.

7. Maradona får Cafu i ryggen, Maradona vänder bort Cafu på mittplan och avancerar framåt, Han spelar till vänster i djupet mot Kempes, Kempes löper men vänder inåt i planen strax innan straffområdet, han tar avslut men Julio Cesar kan enkelt hålla bollen.

10. Maradona med frispark till vänster, Passarella vinner nickduellen men nickar över.

14. Garrincha dribblar, han tar sig in centralt och skjuter med vänstern, Fillol kan enkelt hålla.

17. Ardiles sliter ner Garrincha, gult kort Ardiles.

20. Garrincha dribblar på kanten, han släpper bollen till Pele, Pele glider ifrån Simeone och han drar Passarella, han släpper i djupet på Ronaldo som kommer fri, Fillol är dock bra ute och kan rädda.

25. Falcao hittar ut till Roberto Carlos till vänster, Carlos tar emot bollen, han laddar skott från dålig vinkel, skottet går strax utanför.

27. Hörna Brasilien till vänster. Ronaldinho tar bollen, Aldair når högst på hörnan, Fillol kan dock rädda och hålla bollen.
30. Messi slår en djupledsboll in mot straffområdet mot Batistuta som tagit en djupledslöpning, Julio Cesar är långt ute och boxar undan bollen, Maradona snappar dock upp andrabollen, han skjuter från 35 meter i vänsterposition, bollen går över Julio Cesar och i mål, MÅL! 0-1! MARADONA

34. Ronaldinho centralt, han drar Ardiles och hamnar i skottläge, han skjuter men strax över.

36. Aldair går hårt in i ryggen på Kempes på mittplan, gult kort Aldair.

38. Garrincha slår inlägg, Zico har löpt in i straffområdet men nickar över.

41. Messi får bollen, han kommer med fart, han drar Roberto Carlos, han springer ifrån Falcao och så drar han Aldair till höger och går in i straffområdet, han chippar bollen mot bortre hörnet, bollen går i Stolpen! Lucio hinner först på returen och rensar undan.

43. Kempes jobabr tillbaka, han sparkar dock ner Zico ganska ordentligt, gult kort Kempes.

44. Falcao chippar in bollen mot Ronaldo, Ronaldo tar ner den i straffområdet, Passarella kan dock bryta i sista stund.

45. Första halvlek slut, 0-!!

Efter första
Brasilien - Argentina
Gula kort: Ardiles Arg, Aldair Bra, Kempes Arg

Andra halvlek.

46. Argentina byter ut Batistuta och tar in Riquelme, de går över till en 4-2-3-1-formation, Zanetti - Ayala - Passarella - Marzolini; Simeone - Ardiles; Messi - Riquelme - Maradona; Kempes.

48. Ronaldinho får bollen av Zico, Ronaldinho spelar in i djupet mot Ronaldo, Fillol hinner precis ut och sträcker sig och lyckas få undan bollen framför fötterna på Ronaldo.

50. Kempes vinner nickduell mot Falcao, bollen fram till Maradona, Maradona hinner före Cafu till bollen, han utmanar Lucio, Lucio tvingas fälla Maradona, gult kort Lucio, till en eventuell final är Lucio avstängd.

54. Pele får tag i bollen utanför straffområdet, han gör ett par tvåfotare och går förbi tre försvare och gör ett snabbt tåpajsavslut, Fillol hinner ner och gör en väldigt bra räddning.

57. Zico fäller Messi, gult kort Zico.

60. Maradona går loss centralt, han släpper på Kempes som hamnar i en en mot en siuation med Lucio, Maradona vill ha tillbaka bollen men Kempes går själv, han tar sig förbi Lucio och avslutar med en yttersida, upp i famnen på Julio Cesar. Maradona skäller på Kempes för att han inte passade.

62. Falcao drar ner Maradona, gult kort Falcao. 

64. Cafu dribblar sig in centralt, han spelar Zico, Zico tar med sig bollen och försöker placera in bollen, bollen tar i stolpen!

66. Brasilien sätter tryck, Garrincha dribblar på kanten och spelar in med vänsterfoten, Falcao fyller på i straffområdet, bollen går förbi Falaco, Pele hamnar i närkamp med Ayala, bollen studsar tillbaka till Falcao, Falaco tar emot bollen i straffområdet. Fillol störtar ut, Falcao skjuter, Fillol lyckas rädda med fingertopparna, en strålande räddning.

68. Zico dribblar centralt och spelar bollen till Ronaldinho, Ronaldinho lyfter mot Roberto Carlos, i straffområdet, Carlos skarvar in centralt, Ronaldo avslutar direkt, precis utanför.

70. Zico dribblar sig fram centralt, han väggspelar med Pele vid straffområdet och tar sig in i straffområdet, han spelar mot bortre stolpen, där är Ronaldo som får öppet mål, MÅL! 1-1! RONALDO

72. Ayala går bryskt åt Pele, gult kort Ayala, och farligt frisparksläge.

73. Zico tar hand om frisparken, han försöker placera in den i målvaktens hörn, Fillol sträcker dock ut och får fingertopparna på bollen.

75. Riquelme får tag i bollen centralt, han spelar ut till Messi, Messi är före Roberto Carlos, han utmanar Aldair och tar sig förbi Aldair, han försöker spela in bollen i straffområdet mot Kempes, Lucio slänger sig dock fram och glidtacklar undan bollen, bollen går precis utanför stolpen.

77. Zanetti i löpduell med Ronaldo, Zanetti sliter Ronaldo i armen, gult kort Zanetti.

78. Brasilien tar ut Garrincha och sätter in Romario, Brasilien spelar nu: Cafu - Lucio - Aldair - Roberto Carlos; Zico - Falcao - Ronaldinho; Pele; Romario - Ronaldo.

80. Cafu högt upp på kanten, han spelar in centralt till Pele, Pele sticker in bollen mot Romario, Romario slänger sig fram och avslutar, bollen går dock utanför.

83. Pele nickskarvar mot Ronaldo som försöker ta med sig bollen med bröstet i straffområdet, Passarella petar undan bollen med hjölp av handen, domaren missar det och blåser inte. Vilda protester från Brasilien.

86. Maradona vinner bollen på egen planhalva, han ställer om framåt, han komemr ifrån Falcao och slår sen en djupledsboll mot Kempes, Kempes tar med sig bollen men komemr lite ur läge, Julio Cesar kan rädda Kempes avslut.

87. Brasilien ställer om, Ronaldinho dribblar centralt och hittar ut till vänster mot Ronaldo, Ronaldo släpper in mot Pele, Pele drar ifrån Ayala och in i straffområdet, han lägger ett skottinlägg mot bortre, bollen går förbi Romario, Marzolini rensar ut till hörna.

88. Ronaldinho med hörna från höger, Argentina tar undan bollen, till Roberto Carlos, Carlos skjuter, bollen tar Ayala i bröstet och studsar fram till Lucio, Lucio avslutar, men över.

90. Zico dribblar centralt, han lägger i djupet mot Ronaldo ute till vänster i straffområdet, Ronaldo skjuter med vänstern ifrån dålig vinkel, över.

92. Simeone lyckas bryta och spelar fram bollen till Kempes, Kempes håller undan Aldair och spelar bollen till Messi, Messi drar sig ner mot hörnaflaggan och håller i bollen, Lucio tappar tålamodet och sparkar ner Messi bakifrån, RÖTT KORT Lucio.

93. Argentina och Maradona håller bollen nere vid hörnflaggan

94. Matchen är slut, 1-1!

Brasilien - Argentina = 1-1
Brasilien, målskyttar: Ronaldo, gula kort: Aldair, Lucio, Zico, Falcao, röda kort: Lucio
Argentina, målskyttar: Maradona, gula kort: Ardiles, Kempes, Ayala, Zanetti 


Frankrike - Tyskland

Frankrike
1 Bats
2 Thuram - 6 Desailly - 5 Blanc - 3 Evra
7 Tigana - 4 Vieria
9 Kopa - 8 Zidane - 10 Platini (C)
14 Henry
12 Barthez, 15 Lizarazu, 16 Deschamps, 17 Papin, 11 Fontaine
Tränare: Wenger

Tyskland
1 Maier
4 Sammer - 5 Beckenbauer (C) - 6 Kohler 
7 Breitner - 8 Ballack - 10 Matthäus - 3 Brehme
11 Rummenigge
13 Müller - 9 Klinsmann
12 Kahn, 14 Overath, 18 Hässler, 16 Seeler,  2 Vogts (avs)

Tränare: Hitzfeld 

Matchreferat
Första halvlek

2. Ballack slår en längre boll i djupled mot Klinsmann, Klinsmann tar med sig bollen och avslutar, över.

6. Evra slår inlägg från kanten, Platini nickar, Maier kan dock enkelt hålla.

11. Zidane dribblar centralt och får skottläge, han skjuter, Maier gör dock en bra räddning.

16. Rummenigge dribblar centralt och spelar ut till Breitner, Breitner tar med sig bollen och slår ett inlägg, Klinsmann nickar mot mål, Bats kan rädda.

20. Zidane kommer centralt och dribblar, han får Beckenbauer emot sig, han håller ifårn Beckenbauer och splar ut mot Kopa precis vid straffområdeskanten till höger, Kopa tar emot och avslutar från dålig vinkel, Maier tvingas dock rädda till hörna.

21. Vieria hoppar upp och nickar hörnan, klart över. 

24. Ballack lägger en djupledsboll på Rummenigge, Rummenigge är före Thuram, men Thuram tar tag i Rummenigge och drar ner honom, gult kort Thuram. 

27. Matthäus spelar väggspel med Rummenigge, han avancerar framåt och skjuter, Bats räddar, men lämnar retur, Müller är först på returen, i mål, men Müller var offside, offside Müller.

31. Platini glider fram centralt, han spelar till Henry, Hanry kommer loss, Beckenbauer hinner dock precis fram och bryter framför Henry i straffområdet. 

35. Ballack i anfallsposition, han släpper till Beckenbauer som avancerar framåt, Beckenbauer går förbi Tigana, han utmanar backlinjen och spelar Müller, Müller skarvar tillbaka mot Beckenbauer med en djupledsboll på höjden in mot straffområdet, Beckenbauer i hård närkamp om bollen med Blanc i straffområdet och faller. Tyskland ropar på straff, men domaren vinkar avvärjande. 

40. Platini till vänster, Thuram har smygit sig in i straffområdet, obevakad, Platini hittar Thuram, Thuram nickar dock över.

42. Matthäus vinner bollen ifrån Kopa, han ställer om och spelar i djupet ut till vänster mot Klinsmann, Klinsmann försöker spela in bollen centralt mot Müller, Blanc bryet dock passningen, bollen går ut till Rummenigge, Rummenigge försöker med ett direktskott, Bats kan dock sträcka ut och rädda.

45. Första halvlek slut, 0-0!

Efter första
Frankrike - Tyskland = 0-0
Gula kort: Thuram Fra

Andra halvlek

47. Breitner centralt, han försöker med skott från distans, över.

50. Ballack går hårt in mot Zidane, gult kort Ballack.

54. Brehme kommer på vänsterkanten, många spelare har fyllt på i straffområdet, inlägget går mot Ballack, Ballack nickar ner mot Müller, Müller tvingas avsluta med knät, han får ingen fart i avslutet och Bats kan hålla bollen.

57. Tigana i djupledsboll mot Kopa, Kopa tar emot och tunnlar Brehme och tar sig in i straffområdet, han drar Beckenbauer och spelar in centralt mot Henry, Henry slänger sig fram, men är en decimeter ifrån att kunna stöta in bollen.

60. Platini fintar Breitner, Breitner sliter Platini i tröjan, gult kort Breitner.

64. Tyskland fyller på med många i straffområdet, bollen ut till Matthäus, Matthäus hittar in mot Rummnigge kring straffområdeslinjen, Rummenigge tar emot och vänder in centralt, han kommer loss från Desailly och avslutar, upp i nättaket, MÅL! 0-1! RUMMENIGGE

66. Tyskland tar ut Klinsmann, de sätter in Hässler och går över till ett 3-5-2, Hässler går in centralt på mittfältet, Rummenigge upp på topp bredvid Müller.

69. Zidane ute på högerkanten, han slår inlägg mot Platini, Platini får ingen fart på nicken, Maier kan enklet hålla bollen.

71. Zidane i nickduell, i mitten mitten av Tysklands planhalva, Kohler komemr in sent tufft och med armbågen före. blodvitor på Zidane, gult kort Kohler.

72. Frankrike tar in Papin och byter ut Kopa. 4-2-2-2 nu för Frankrike, Tigana - Vieria; Platini - Zidane; Papin - Henry, fyrbacklinjen hålls kvar.

75. Henry ute till vänster, han tar sig in mot mitten och skjuter, över.

77. Hässler spelar framåt mot Rummenigge i djupet, Rummenigge i en mot en mot Desailly, Rummenigge drar Desailly och tar sig in i straffområdet, Bats är dock med bra ute och kan rädda avslutet. 

79. Evra går in sent hårt och fult mot Ballack, gult kort Evra

81. Zidane centralt, han drar på sig mycket folk och släpper bollen till Tigana, Tigana glider fram och avslutar med vänsterfoten, rakt på Maier. 

84. Platini med farligt skott från distans, Maier kan rädda.

86. Platini dribblar sig framåt, Kohler slänger sig fram med dobbarna före, han missar bollen och kapar Platini. Kohlers andra gula kort och RÖTT KORT!

87. Tyskland tar ut Müller och sätter in Overath, de går över till 3-5-1. Sammer - Beckenbauer - Matthäus; Breitner - Overath - Ballack - Hässler - Brehme; Rummenigge. 

89. Brehme dribblar på vänsterkanten, han spelar till Rummenigge, Rummenigge håller ifrån och spelar tillbaka till Brehme, Brehme drar Vieria och skaffar sig skottläge, han skjuter, i stolpen!

91. Blanc har dykt upp i straffområdet, Thuram slår ett inlägg, Blanc skarvar, Papin sträcker sig fram och får tån på bollen, men Maier kan rädda.

92. Zidane väggspelar med Henry, och han avslutar, strax utanför.

Matchen är slut, 0-1!

Frankrike - Tyskland = 0-1
Frankrike, gula kort: Thuram, Evra
Tyskland, målskyttar: Rummenigge, gula kort: Ballack, Breitner, Kohler röda kort: Kohler

Andra Gruppspelet omg1

Grupp D
Frankrike 1 3-2 3p
Tyskland 0 0-0 0p
Holland 1 2-3 0p

Grupp E
Brasilien 1 2-2 1p
Italien 1 2-2 1p
Argentina 0 0-0 0p

Spelschema
Holland - Frankrike 2-3
Italien - Brasilien 2-2

Frankrike - Tyskland
Brasilien - Argentina

Tyskland - Holland
Argentina - Italien

Skytteliga
Eusebio Por 4
Henry Fra 4
Ronaldo Bra 4
Van Basten Hol 4
Di Stefano Spa 3
Klinsmann Tys 3
Law Sko 3
Pele Bra 3
Garrincha Bra 2
Kempes Arg 2
Kopa Fra 2
Maradona Arg 2
Müller Tys 2
Nordahl Sve 2
Riva Ita 2
C. Ronaldo Por 2
Platini Fra 2
Villa Spa 2
Baggio Ita 1
Ballack Tys 1
Batistuta Arg 1
Beckham Eng 1
Bergkamp Hol 1
Blanc Fra 1
Breitner Tys 1
Cruyff 1
Daglish Sko 1
Facchetti Ita 1
Gullit Hol 1
Keegan Eng 1
Koeman Hol 1
Matthews Eng 1
Messi Arg 1
Neeskens Hol 1
Passarella Arg 1
Raul Spa 1
Recoba Uru 1
Rui Costa Por 1
Romario Bra 1
Schiaffino Uru 1
Shearer Eng 1
Souness Sko 1
Tardelli Ita 1
Totti Ita 1
Zico Bra 1

Gula kort
Baresi Ita
Blanc Fra
Conti Ita
Cruyff Hol
De Boer Hol
Lucio Bra
Ronaldo Bra
Scirea Ita
Sneijder Hol
Tardelli Ita
Vieria Fra

Italien - Brasilien

Italien
1 Buffon
6 Scirea
3 Maldini - 5 Cannavaro - 4 Baresi (C) - 2 Facchetti
18 Rivera - 14 Tardelli
10 Totti
8 Baggio - 11 Riva
12 Zoff, 13 Bergomi, 7 Conti, 17 Del Piero, 9 Rossi
Tränare: Capello

Brasilien
1 Julio Cesar
2 Cafu - 5 Lucio - 6 Aldair - 3 Roberto Carlos
4 Falcao
7 Garrincha - 11 Zico - 8 Ronaldinho
9 Ronaldo - 10 Pele (C)
12 Taffarel, 14 Djalma Santos, 18 Socrates, 17 Jairzinho, 15 Romario
Tränare: Parreira

Matchreferat

Första halvlek

3. Rpnaldinho tar sig in centralt fårn vänster och försöker med ett inspel, bollen går precis över Ronaldos huvud och till inspark.

8. Ronaldinho lägger en djupledsboll på Ronaldo, Ronaldo i löpduell med Baresi, han hamnar före och kan utmanar Scirea, han skaffar sig skottyta och skjuter, Buffon räddar.

10. Rivera spelar upp bollen till Baggio, Baggio vänder bort Lucio, han avancerar framåt och skjuter, utanför.

13, Garrincha dribblar på sin kant och går in centralt, han släpper till Zico, Zico sticker in bollen till Ronaldo, Ronaldo tar emot och skjuter, Buffon gör en bra räddning.

17. Totti får Falcao och Cafu på sig, han håller ifrån dom och släpper bollen till Facchetti som kommer i bra fart, Facchetti avancerar och spelar in till Riva utanför straffområdet, Riva tar emot och laddar sin vänsterslägga, skottet tar på Lucio och rullar in i straffområdet, Facchetti är först på bollen och kan avsluta, MÅL! 1-0! FACCHETTI

20. Garrincha dribblar på kanten, han slår inlägg med vänstern, Peler får huvudet på bollen, men nicken går långt utanför.

22. Ronaldinho försöker med instick mot Ronaldo, Baresi bryter, bollen går ut till Zico, Zico med direktskott, skottet går över.

24. Garrincha komemr förbi Facchetti, Scirea försöker stöta fram och bryta, han kommer dock in för sent och fäller Garrincha bryskt, gult kort Scirea.

27. Pele utmanar och dribblar utanför straffområdet, det blir dock trångt och Scirea kan tillslut bryta, han ställer om och hittar Riva ute på högerkanten, Riva i en en mot en situation med Aladir. Riva vänder tillbaka och spelar Baggio, Baggio tar emot och spelar i djupled där Scirea har tagit en lång löpning, Scirea i en en mot en situation med Lucio, Scirea skaffar sig skottläge men skjuter över.

30. Totti kommer förbi Falcao och ställer om, han utmanar Lucio och släpper över bollen till Baggio, Baggio tar med sig bollen och släpper tillbaka till Totti, Totti sticker in bollen direkt i djupled mot Riva, Julio Cesar hinenr dock ut och kan ta bollen precis framför Riva.

32. Ronaldinho med frispark, strax över.

34. Garrincha utmanar Facchetti, Facchetti kan dock bryta, Facchetti försöker spela upp bollen på kanten mot Bggio, Cafu går dock fram och bryter, bollen går fram till Zico, Zico tar med sig bollen framåt och slår ett inlägg mot Pele, Pele nickar, MÅL! 1-1! PELE

37. Boll i djupled ut till vänster mot Pele, pele tar sig loss mot Cannavaro, Scirea stöter till, Pele går emellan Scirea och Cannavaro, det blir trångt och även Baresi stöter till Pele hinner dock få iväg en tåfjutt, Buffon med en bra fotparad.

40. Zico dribblar centralt, han spelar i djupet på Ronaldinho, Ronaldinho slår inlägg direkt med vänstern, Scirea är dock först med bollen på huvudet, den håller på att gå miot eget mål, men går strax utanför.

42. Italien sätter dålig press och Roberto Carlos får skottyta, han skjuter ett bra skott och Buffon tvingas till en bra räddning.

44. Rivera spelar Totti, Totti skjuter från distans, Julio Cesar kan hålla.

46. Första halvlek slut, 1-1!

Efter första
Italien - Brasilien = 1-1
Gula kort: Scirea Ita

Andra halvlek

47. Maldini med en längre boll mot Riva. Lucio vinner nickduellen, Baggio är dock först på andrabollen och får fram den till Riva, Riva skjuter direkt på halvvolley, ahn får en bra träff, men avslutet går strax utanför.

49. Pele håller på att vända bort Baresi, men Baresi går hårt in och fäller Pele, gult kort Baresi.

50. Garrincha petar frisparekn till Roberto Carlos, Roberto Carlos får jätteträff, i ribban!

52. Tardelli vinnder bollen från Ronaldinho och spelar Baggio, Baggio spelar direkt i djupet på Riva, Lucio hinner precis före på bollen och kan bryta.

54. Pele Får bollen utanför straffområdet ifrån Roberto Carlos, Pele tar sig loss från Cannavaro och skaffar sig skottläge, skottet går strax över.

57. Tardelli går in stenhårt mot Falcao men vinnder bollen, Totti snappar upp andrabollen och lägger i djupet mot Riva. Riva tar med sig bollen, Lucio hinner dock precis fram och kan vinna bollen genom en glidtackling. Tardelli har börjat vinna boll på mitten.

60. Rivera i väggspel med Totti, Rivera lägger ut till Facchetti, Facchetti slår inlägg mot Riva, Riva kan nicka, Julio Cesar kan rädda och hålla bollen.

62. Boll mot Ronaldo, Ronaldo trycker bort Cannavaro i en närkamp, han vänder upp utanför straffområdet och skaffar sig skottläge och skjuter, över.

64. Tardelli går in stenhårt och fäller Zico bryskt. gult kort Tardelli.

66. Ronaldinho dribblar cantralt, han sticker in bollen i djupet i straffområdet till höger mot Garrincha, Garrincha tar med sig bollen och spelar snett inåt bakåt, där kommer Pele, Pele avslutar, MÅL! 1-2!

69. Lucio går hårt in mot Baggio och fäller honom, gult kort Lucio.

71. Ronaldo försöker ta med sig bollen med handen, gult kort Ronaldo.

74. Garrincha dribblar in mot mitten och skjuter från distans, över.

75. Båda lagen byter, Brasilien byter ut Ronaldinho och sätter in Socrates, de går över till en 4-2-3-1-formation, Cafu-Lucio-Aldair-Carlos; Socrates-Falcao;Garrincha-Pele-Zico; Ronaldo. Italien byter ut Cannavaro och tar in Conti och går över till 4-3-1-2, Maldini-Scirea-Baresi-Facchetti; Conti-Rivera-Tardelli;Totti; Baggio-Riva.

77. Conti kommer upp på kanten och slår ett tidigt inlägg. Riva kan bara toucha bollen och den går klart utanför.

79. Falcao lägger bollen på djupet mot Cafu, Cafu utmanar och tar sig förbi Facchetti, han spelar in bollen i straffområdet efter backen, där kommer Zico, Zico får ett jätteläge, men skjuter över.

81. Facchetti kommer upp på kanten, han slår ett inlägg, Lucio får huvdet på bollen, bollen går dock upp i en båge till bortre delen av straffområdet, där är Totti, Totti tar ner bollen, han har Roberto Carlos i ryggen, Carlos går lite hårt in, Totti faller, straff!

82. Baggio tar straffen, han lägger in den i vänstra hörnet, Julio Cesar går fel, MÅL! 2-2! BAGGIO

83. Conti fäller Zico, gult kort Conti.

85. Roberto Carlos lägger en boll i djupled Baresi nickar undan, Socrates tar ner andrabollen, han håller ifrån och dribblar både Tardelli och Rivera, han spelar Pele som tar emot bollen felvänd, Pele vänder upp och skjuter, Buffon kan rädda.

86. Brasilien tar ut Zico och sätter in Romario, Brasilien spelar nu mer eller mindre med ett tremannaanfall.

88. Italien tar ut Totti och sätter in Del Piero.

90. Brasilien har fyllt på med mycket folk, Cafu slår inlägg, Romario får huvudet på bollen och nickar, Buffon kan dock hålla bollen.

91. Pele utmanar och sticker in bollen mot Romario, Buffon hinner dock ut framför och slänger sig fram och håller bollen.

93. Falcao skjuter från distans, utanför.

94. Matchen är slut, 2-2!

Italien - Brasilien = 2-2
Italien, målskyttar: Facchetti, Baggio, gula kort: Scirea, Baresi, Tardelli, Conti
Brasilien, målskyttar: Pele 2, gula kort: Lucio, Ronaldo

Holland - Frankrike


Holland
1 Van der Saar
7 Neeskens - 6 Koeman - 5 F. De Boer - 3 Krol
11 Sneijder - 4 Rijkaard - 8 Gullit
14 Cruyff (C)
10 Bergkamp - 9 Van Basten
12 Van Breukelen, 2 Stam,  18 Seedorf, 16 Rep, 15 Rensenbrink
Tränare: Michels

Frankrike
1 Bats
2 Thuram - 6 Desailly - 5 Blanc - 3 Evra
7 Tigana - 4 Vieria
9 Kopa - 8 Zidane - 10 Platini (C)
14 Henry
12 Barthez, 15 Lizarazu, 16 Deschamps, 17 Papin, 11 Fontaine
Tränare: Wenger

Matchreferat
Första halvlek

4. Cruyff släpper bollen till Sneijder, Sneijder stegar fram och skjuter från distans, Bats kan hålla bollen. 

10. Vieria avancerar fram och skjuter ett skott, Van der Saar håller bollen enkelt. 

12. Gullit avancerar i mittplan, han släpper till Bergkamp, Bergkamp spelar tillbaka mot Gullit, Gullit hinner precis före Blanc, Blanc fäller Gullit. Gult kort Blanc. Frisparken är i bra läge på högersidan, 25 meter från mål.

13. Koeman, Neeskens och De Boer står vid bollen. De Boer tar frisparken som ett inspel, den går dock förbi alla och Bats håller bollen. 

17. Cruyff på vänsterkanten lyfter in mot Van Basten som springer in i straffområdet, han tar emot bollen felvänd med Blanc i ryggen, Van Basten vänder om snyggt åt vänster osh skjuter Desailly hinner dock fram och blockar skottet som studsar ner till Bats. 

21. Zidane har både Rijkaard och Gullit på sig, han dribblar sig dock loss och spelar fram till Henry, Henry släpper bollen till Kopa som tagit sig in centralt, Kopa tar emot bollen och försöker placera in bollen, Van der Saar står dock rätt och kan hålla bollen.

24. Rijkaard vinner bollen från Zidane, han släpper ut på Neeskens, Neeskens slår en imponerande djupledsboll mot Bergkamp, Bergkamp hinner ifrån försvararna och hinner också före Bats, som rusar ut, till bollen, han petar den förbi Bats men han kommer ganska långt ut till vänster långt ner i straffområdet, han försöker spela in bollen mot mitten, Blanc är dock först på bollen och kan rensa.

27. Zidane kommer loss centralt och nörmare sig straffområdet, han spelar mot Henry, Koeman försöker gå framför och bryta, men når inte bollen, Henry tar med sig bollen in i straffområdet, och avslutar, tunnel på Van der Saar, MÅL! 0-1! HENRY

31. Bergkamp får bollen lite till höger han håller ifrån försvaret och chippar sen in bollen med höger yttersida mot Krol som löper in i straffområdet till vänster, Krol avslutar på halvvolley, högt över.

34. Platini tar sig fram på vänsterkanten in mot mitten, han spelar in centralt men bollen går förbi folk och Krol kan bryta passningen, Krol ställer om och lägger bollen i djupled till vänster mot Cruyff, Cruyff är före Thuram, Cruyff löper med bollen, han utmanar Desailly och tar sig ut mot vänster och slår ett inlägg. Blanc kan nicka undan precis framför Van Basten.

35. Sneijder går in med dobbar före i en närkamp med Vieria, gult kort Sneijder.

38. Zidane släpper bollen till Tigana som kommer i bra fart och utmanar försvaret, han slår bollen på ena sidan och sticker på andra om De Boer och tar sig in i straffområdet, Krol kommer med en perfekt glidtackling precis när Tigana ska skjuta.

41. Holland har hörna till vänster Sneijder tar den. Han slår in, Gullit försöker nicka ner till Bergkamp, Thuram kan dock bryta Bergkamps avslutningsförsök, bollen går ut i andraytan där Neeskens står, Neeskens avslutar, men strax över.

44. Tigana spelar bollen ut mot vänsterkanten, Henry utnyttjar att Neeskens är lite ur position, han tar sig lätt loss ifrån Neeskens och avancerar inåt i planen, han drar Koeman och avslutar, Van der Saar tvingas till en kvalificerad räddning.

46. Första halvlek slut, 0-1!

Efter första
Holland - Frankrike 0-1
Gula kort: Blanc Fra, Sneijder Hol

Andra halvlek

48. Cruyff kommer med fart, han utmanar Desailly och gör en tvåfotare på honom, han avslutar med vänstern strax utanför straffområdet, Bats kan hålla bollen.

49. De Boer går in hårt i ryggen på Henry, gult koer De Boer.

54. Vieria, bryter och Frankrike ställer om, Platini drar Neeskens och spelar sätter fart framåt och spelar i djupet mot Henry, Henry sätter, fart han utmanar Koeman och sätter fart mot mål, han spelar snett inåt bakåt mot straffpunkten, där kommer Platini och avslutar, MÅL! 0-2! PLATINI

59. Gullit ute till vänster, får utrymme att slå ett inlägg emd vänsterfoten, Van Basten nickar, Bats kan hålla.

61. Cruyff har bollen på mittplan ungefär och utmanar ett samlat Frankrike, Zidane bryter dock Cruyff och Cruyff tvingas dra ner Zidane för att stoppa kontring. Gult kort Cruyff.

63. Holland byter ut Sniejder och tar in Seedorf.

68. Cruyff spelar i djupet till höger ner mot Neeskens precis utanför straffområdet, Neeskens spelar ett hårt lågt inspel i mitten, Desailly tar undan, andrabollen går dock till Cruyff vid straffområdetslinjen, Cruyff avslutar direkt med en bredsida, MÅL! 1-2! CRUYFF

72. De Boer lyfter en boll mot straffområdet, Frankrike tar undan, bollen går ut till hlger mot Neeskens, Neeskens drar till på halvvolley trots långt ut och dålig vinkel, han får bra träff, Bats tvingas boxa undan bollen.

75. Seeddorf skjuter från distans, Bats tippar bollen över.

77. Zidane får bollen och ställer om, han spelar i djupled mot Henry som springer sig fri, Henry ensam mot Van der Saar, han placerar in bollen till vänster, MÅL! 1-3! HENRY

79. Frankrike tar ut Kopa och sätter in Deschamps. De ställer nu upp med en 4-3-2-1-formation. Thuram-Desailly-Blanc-Evra; Tigana -Deschamps-Vieria; Platini-Zidane; Henry

81. Vieria sätter en bensax på Cruyff, gult kort Vieria.

83. Henry till höger, han utmanar och tar sig förbi Krol och spelar in i mitten till Platini, Platini tar emot och skjuter, över.

84. Van Basten skjuter från 25 meter, över.

85. Van Basten i närkamp med Desailly, Desailly håller fast Van Basten, frispark Holland, 32 meter från mål.

86. Koeman tar frisparken, han får en fin träff, MÅL! 2-3! KOEMAN

88. Bergkamp försöker lobba från distans, men bollen går över.

90. Neeskens slår ett inlägg, Van Basten slänger sig fram på inlägg och avslutar med volley, över.

92. Seedorf chippar in mot Van Basten i straffområdet, Van Basten tar emot bollen och spelar tillbaka till Gullit, Gullit skjuter, över.

93. Matchen är slut, 2-3!

Holland - Frankrike = 2-3
Holland, målskyttar: Cruyff, Koeman, gula kort: Sneijder, De Boer, Cruyff
Frankrike, målskyttar: Henry 2, Platini, gula kort: Blanc, Vieria

Andra Gruppspelet

Grupp D
Tyskland
Holland
Frankrike

Grupp E
Argentina
Italien
Brasilien

Spelschema
Holland - Frankrike
Italien - Brasilien

Frankrike - Tyskland
Brasilien - Argentina

Tyskland - Holland
Argentina - Italien

Omgång 3: Tabeller och Statistik

Grupp A
Argentina 7-4 7p
Frankrike 6-5 5p
England 4-5 2p
Portugal 7-10 1p

Grupp B
Tyskland 7-3 9p
Brasilien 9-7 6p
Spanien 6-6 3p
Sverige 2-8 0p

Grupp C
Italien 4-2 7p
Holland 7-3 5p
Skottland 5-6 2p
Uruguay 2-7 1p

Skytteliga
Eusebio Por 4
Ronaldo Bra 4
Van Basten Hol 4
Di Stefano Spa 3
Klinsmann Tys 3
Law Sko 3
Garrincha Bra 2
Henry Fra 2
Kempes Arg 2
Kopa Fra 2
Maradona Arg 2
Müller Tys 2
Nordahl Sve 2
Riva Ita 2
C. Ronaldo Por 2
Villa Spa 2
Ballack Tys 1
Batistuta Arg 1
Beckham Eng 1
Bergkamp Hol 1
Blanc Fra 1
Breitner Tys 1
Daglish Sko 1
Gullit Hol 1
Keegan Eng 1
Matthews Eng 1
Messi Arg 1
Neeskens Hol 1
Passarella Arg 1
Pele Bra 1
Platini Fra 1
Raul Spa 1
Recoba Uru 1
Rui Costa Por 1
Romario Bra 1
Schiaffino Uru 1
Shearer Eng 1
Souness Sko 1
Tardelli Ita 1
Totti Ita 1
Zico Bra 1

Resultat
Argentina -  Portugal 3-1
Frankrike - England 0-0
Brasilien - Sverige 4-1
Tyskland - Spanien 2-1
Uruguay - Skottland 2-2
Italien - Holland 1-1

England - Argentina 1-2
Frankrike - Portugal 4-3
Spanien - Brasilien 2-3
Tyskland - Sverige 1-0
Holland - Uruguay 4-0
Italien - Skottland 2-1

Argentina - Frankrike 2-2
Portugal - England 3-3
Brasilien - Tyskland 2-4
Sverige - Spanien 1-3
Uruguay - Italien 0-1
Skottland - Holland 2-2

Avstängningar
Vogts Tys 2 gula
korten nollställs till andra rundan

Andra rundan
Gruppettan med mest poäng hamnar i Grupp D tillsammans med de två grupptvåorna som inte var i deras grupp. De två övriga gruppettorna hamnar i samma grupp som den grupptvåan som är kvar i Grupp E.

Skottland - Holland

Skottland
1 Leighton
2 McGrain - 6 Mackay - 5 Hansen - 3 T. Gemmell
7 Johnstone -  9 Fletcher - 4 Bremner (C) - 17 Strachan
8 Dalglish - 10 Law
12 Goram, 14 Greig, 15 Jordon, 19 McCoist, 11 Souness (avs)
Tränare: Ferguson


Holland
1 Van der Saar
7 Neeskens - 6 Koeman - 5 F. De Boer - 3 Krol
11 Sneijder - 4 Rijkaard - 8 Gullit
14 Cruyff (C)
10 Bergkamp - 9 Van Basten
12 Van Breukelen, 2 Stam,  18 Seedorf, 16 Rep, 15 Rensenbrink
Tränare: Michels

Matchreferat
Första halvlek

2. Cruyff avancerar framåt, han går ut mot höger och slår ett inlägg, Van Basten med en halv konstspark, över.

5. Skottland etablerar lite tryck, T. Gemmell lyfter en boll, Daglish skarvar ut till höger i straffområdet mot Law, Law skottpassar på halvvolley, Neeskens är passiv och Strachan slänger sig in framför honom och avslutar, MÅL! 1-0!10.

10. Bergkamp får bollen utanför straffområdet, han stciker in perfekt mot Cruyff, Cruyff avslutar direkt med vänstern, utanför.

15. Sneijder skjuter från distans, skottett går strax utanför.

22. Gullit utmanar McGrain på vänsterkanten, han drar honom och slår ett inlägg, Van Basten nickar, över.

25. Mackay går hårt åt Cruyff, gult kort Mackay.

30. Hörna till höger för Skottland, Strachan tar den, Law går upp och nickar, MÅL! 2-0!

34. Cruyff, slår på ena sidan och sticker på andra på McGrain, och kommer in i straffområdet, han vänder och och spelar bak bollen till Bergkamp, Bergkamp skjuter, Leighton kan rädda.

36. Bremner går hårt åt Cruyff, gult kort Bremner.

39. Sneijder slår en djupledsboll mot Van Basten, Van Basten lyckas ta ner den höga bollen men får inte riktigt bollkontroll och är ur balans när han avslutar. Leighton kommer ut bra och räddar.

41. Johnstone vänder bort Krol i mottagningen, han avancerar framåt och utmanar De Boer, han tar sog förbi och går ner mot kanten och spelar in mot Daglish, Daglish slänger sig fram men når inte bollen, om han nått den hade det varit mål.

44. Cruyff dribblar fram och väggspelar med Van Basten, Cruyff får avslutsläge och avslutar, men skjuter mittpå Leighton som räddar.

45. Första halvlek slut, 2-0

Efter första 
Skottland - Holland = 2-0
Gula kort: Mackay, Bremner

Andra halvlek

48. Gullit kommer fram, han spelar till Bergkamp, Bergkamp lägger tillbaka på Sneijder, Sneijder avslutar, Leighton räddar.

51. Neeskens har fyllt på och får skottläge, han sljuter, över.

55. Cruyff får bollen på vänsterkanten, han utmanar och slår in bollen, Gullit löper in i straffområdet och skarvar bollen till Van Basten, Van Basten nickar ner bollen tillbaka till Gullit, Gullit kan avsluta, MÅL! 2-1!

58. Bergkamp får bollen av Krol, Bergkamp vänder bort Mackay och släpper i djupet på Gullit, Gullit har hög fart och drar Hansen, Leighton hinner dock ut bra och kan rädda Gullits avslut.

61. McGrain stämplar Cruyff, gult koer McGrain.

64. Bollen upp till Daglish. Daglish tunnlar De Boer, Law vill ha bollen i djupet, Daglish håller dock i bollen, han drar Koeman och avslutar med vänstern, Van der Saar kan dock hålla bollen.

67. Cruyff slår ut bollen till Neeskens, Neeskens slår ett inlägg, Gullit nickar, han försöker nicka in mot Van Basten, Leighton slänger sig dock ut framför och håller bollen.

71. Krol kapar Johnstone, gult kort Krol.

74. Bergkamp lyfter i djupet mot Cruyff, Cruyff tar med den med huvudet, han får den dock för långt ifrån sig och Leighton hinner före på bollen.

77. Hollan skapar tryck i staffområdet via ett par fasta Rijaard får in bollen i straffområdet igen mot en felvänd Van Basten, Van Basten gör en tvåfotare på Hansen, han vänder upp och skaffar sig skottläge och avslutar, MÅL! 2-2!

80. Sneijder slår upp en boll, Mackay missbedömmer den och den går över honom och till Van Basten, Van Basten tar ner på bröstet, han hamnar lite ur balans vid avslutet och avslutar över.

83. Fletcher kapar Bergkamp fult, gult kort Fletcher.

84. Rijkaard spelar upp på Bergkamp, Bergkamp skarvar vidare till Sneijder, Sneijder lyfter mot Van Basten, Van Basten får en tå på bollen men Leighton kan rädda.

85. Johnstone kommer på kanten, han spelar in centalt till Bremner som kommer i fin kart, Bremner drar Koeman och han får ett bra läge, han skjuter men Van der Saar gör en bra räddning.

88. Neeskens slår inlägg, Van Basten nickar, över.

90. Sneijder tar en hörna till höger, Rijkaard nickar, strax utanför.

91. Cruyff dribblar på mitten, han släpper till Gullit, Gullit spelar direkt till Sniejder, Sneijder tar emot och skjuter, strax över.

92. Matachen är slut! 2-2!

Skottland - Holland = 2-2
Skottland, målskyttar: Law 2, gula kort: Mackay, Bremner, McGrain, Fletcher
Holland, målskyttar: Gullit, Van Basten, gula kort: Krol











Uruguay - Italien

Uruguay
1 Mazurkiewicz
2 Lugano - 3 Santamaria - 4 Montero
7 Ghiggia - 6 Varela (C) - 5 Martinez- 8 Recoba
10 Francescoli
9 Schiaffino - 11 Forlan
12 Rodriguez, 14 Nasazzi, 15 Pablo Garcia, 16 Paz, 17 Aguilera
Tränare: Tabarez

Italien
1 Buffon
6 Scirea
3 Maldini - 5 Cannavaro - 4 Baresi (C) - 2 Facchetti
18 Rivera - 14 Tardelli
10 Totti
8 Baggio - 11 Riva
12 Zoff, 13 Bergomi, 7 Conti, 17 Del Piero, 9 Rossi
Tränare: Capello

Matchreferat
Första halvlek

3. Totti hittar Baggio, Baggio dribblar och lägger i djupet mot Totti, Totti Tar med sig bollen, vänder bort Santamaria och placerar bollen i bortre hörnet, MÅL! 0-1!

7. Baggio får bollen ute på högerkanten, han slår ett inlägg, Riva nickar, Mazurkiewicz håller bollen.

12. Utspark Mazurkiewicz, Forlan skrvar vidare bollen, Schiaffino slår till på halvvolley, Buffon tippar bollen över.

20. Recoba dribblar centralt, det blir trångt med han kommer tillslut loss med bollen och skjuter ett skruvat skott som går strax utanför.

24. Totti får bollen på mittplan, han släpper ut bollen mot Facchetti, Facchetti, ställer om och krossar bollen över mot Riva, Riva lägger bak mot Baggio, Baggio avslutar Mazurkiewicz håller bollen.

28. Francescoli tar sig loss centralt, han väggspelar med Forlan och hamnar i skottläge, men han sticker in bollen mot Schiaffino, Schiaffino är en tå ifårn att nå bollen.

34. Forlan skjuter, Buffon räddar

36. Montero syämplar Totti fult, gult kort Montero.

41. Baresi bryter Forlan, han ställer om och spelar upp bollen till Baggio, Baggio lägger bollen ut på högerkanten till Totti, Totti avancerar och vänder sen tillbaka och spelar bak till Baggio, Baggio slår in bollen mot straffområdet där Baresi störtar fram och avslutar men Mazurkiewicz.

45. Första halvlek slut, 0-1!

Efter första
Uruguay - Italien = 0-1
Gula kort: Montero Uru

Andra halvlek

48. Ghiggia dribblar på kanten och slår ett inlägg, Forlan får huvudet på bollen, men nickar utanför.

54. Totti får tag på bollen, han försöker med en chip fårn 30 meter, Mazurkiewicz når bollen och lyckas tippa över.

60. Varela går hårt in på Totti, gult kort Varela.

65. Rivera hittar en perfekt genomskärare i djupet på Maldini, Maldini spelar direkt in mot Riva, Riva slänger sig fram, men avslutet går utanför.

71. Recoba i frisparksläge, han slår en bra frispark, men Buffon kan hålla bollen.

75. Recoba med frispark till höger, Varela får en bra skarv på frisparken och Buffon får göre en väldigt bra reflexräddning.

79. Cannavaro håller i Forlan och får gult kort.

83. Francescoli tar sig loss och skjuter,  strax utanför.

86. Francescoli dribblar sig in i straffområdet, han kommer långt ut men hittar ett tillbakaspel till Forlan, Forlan avslutar med vänstern, över.

89. Ghiggia slår ett inlägg, Buffon kan dock gå ut och plocka bollen.

91. Matchen är slut, 0-1!

Uruguay - Italien = 0-1
Uruguay, gula kort: Montero, Varela
Italien, målskyttar: Totti, gula kort: Cannavaro


Sverige - Spanien

Sverige
1 Hellström
2 Nilsson - 3 P. Andersson - 5 Hysen - 4 B. Andersson
10 Brolin - 7 B. Larsson - 6 Liedholm (C) - 8 Ljungberg
9 Nordahl - 11 Ibrahimovic
12 Ravelli, 15 Nordqvist, 14 Hamrin, 19 Skoglund, 17 H. Larsson
Tränare: S-G. Eriksson

Spanien
1 Casillas
2 Sergio Ramos - 5 Puyol - 4 Hierro (C) - 3 Camacho
6 Xavi - 8 Luis Suarez
9 Villa - 10 Di Stefano - 11 Gento
7 Raul
12 Zubizareta, 13 Nadal, 14 Guardiola, 19 Butragueno, 17 Torres
Tränare: Del Bosque

Matchreferat
Första halvlek

6. Brolin dribblar mot Camacho, han kommer loss, han spelar i djupet ner mot Ljungberg, den blir lite lång, Ljungberg hämtar upp bollen och släpper till Ibrahimovic, Ibrahimovic avslutar direkt med vänstern, över.

11. Xavi sticker i djupet mott Raul, Raul vänder upp och försöker placera bollen i bortre hörnet, Hellström stcäker ut och räddar.

16. Luis Suarez släpper i djupet mot Gento, Gento spelar in bollen, den går förbi alla, förutom Villa som är vid bortre stolpen, Villa lägger in bollen i öppet mål, MÅL! 0-1!

20. Spanien spelar runt centralt mellan, Xavi, Suaraez och Di stefano, de lägger tillslut fram bollen till Raul, Xavi skarvar direkt mot Villa, Villa avslutar, men Hellström kan rädda.

25. Liedholm lägger i djupet mot Ljungberg, Ljungberg hamnar i duell med Puyol, han sliter sig fram och avslutar med en tåfjutt, Casillas hionner dock ut och blockerar skottet.

28. Raul tar emot bollen och vänder upp, han lyfter mot Di Stefano som springer emellan de två mittbackarna Di Stefano tar med sig bollen på bröstet och lägger den förbi Hellström, MÅL! 0-2!

31. Gento skjuter från distans, över.

34. Larsson får upp bollen mot Ibrahimovic, Ibrahimovic håller ifrån och släpper bollen mellan mittbackarna till en djupledslöpande Nordahl, Nordahl blir fri och kan placera in bollen, MÅL! 1-2!

40. Xavi spelar bollen i djupet mot Villa, Villa petar bollen förbi P. Andersson och avslutar med vänstern, Hellström räddar med en fotparad.

45. Första halvlek slut! 1-2!

Efter Första
Sverige - Spanien = 1-2

Andra halvlek

51. Hörna Sverige, Brolin tar den, Hysen går upp och nickar, över.

54. Sergio Ramos kommer upp på högerkanten, han slår ett inlägg, Raul nickar ner mot Di Stefano, Di Stefano sträcker sig fram och avslutar, men avslutet blir löst och Hellström kan rädda.

60. Xavi väggar med Di Stefano, Xavi spelar tillbaka mot Di Stefano, Di Stefano tar sig loss från P. Andersson och avslutar med vänstern, MÅL! 1-3!

65. Luis Suarez sticker in mot Raul, Raul avslutar, utanför. 

68. Brolin slår ett inlägg, Nordahl nickar, Casillas kan hålla bollen. 

73. Xavi kommer loss centralt och skjuter, strax utanför. 

78. Xavi slår en hörna, Hierro går upp och nickar mot Villa, bollen går strax förbi Villa, om han nått bollen hade han haft i princip öppet mål. 

83. Sergio Ramos försöker sig på ett långskott, Hellström hinner dock in i målet och kan hålla bollen. 

87. Liedholm väggar med Ibrahimovic, han avancerar fram och Liedholm vänder upp och försöker placera, lobba in bollen, Casillas petar dock undan bollen.

91. Matchen är slut, 1-3!

Sverige - Spanien = 1-3
Sverige, målskyttar: Nordahl
Spanien, målskyttar: Villa, Di Stefano 2

 

Brasilien - Tyskland

Brasilien
1 Julio Cesar
2 Cafu - 5 Lucio - 6 Aldair - 3 Roberto Carlos
4 Falcao
7 Garrincha - 11 Zico - 8 Ronaldinho
9 Ronaldo - 10 Pele (C)
12 Taffarel, 14 Djalma Santos, 18 Socrates, 17 Jairzinho, 15 Romario
Tränare: Parreira

Tyskland
1 Maier
6 Kohler - 5 Beckenbauer (C)- 2 Vogts
7 Breitner - 8 Ballack - 4 Sammer- 3 Brehme
11 Rummenigge
13 Müller - 9 Klinsmann
12 Kahn, 14 Overath, 18 Hässler, 16 Seeler, 10 Matthäus (avs)
Tränare: Hitzfeld 

Matchreferat
Första halvlek

1. Falcao lyfter en längre boll mot Ronaldo, Beckenbauer nickar undan, Ronaldinho tar ner den på bröstet och skjuter på volley från 35 meter, Maier ströcker ut och räddar.

7. Pele, tar sig loss från Vogts till vänster, han utmanar mot straffområdet mot Beckenbauer, han tar sig förbi ner mot kanten och spelar in bollen, bollken går precis förbi Ronaldo, Brehme kan rensa. 

11. Rummenigge försöker spela mot Müller, Aladir går dock framför och bryter och släpper bollen till Ronaldinho, Ronaldinho slår en djupledsboll mot Ronaldo till höger, Ronaldo utmanar Kohler och spelar snett inåt bakåt till Pele, Peler skjuter, bollen touchar överkanten av ribban.

14. Brehme fyller på på kanten, han försöker spela in bollen mot Klinsmann, Lucio stöter undan bollen, den går tillbaka till Brehme, Brehme skjuter, strax över.

17. Rummenigge spelar ut mot Breitner på högerkanten, Breitner slår tidigt inlägg, Klinsmann slänger sig fram med en halv språngskalle och nickar, MÅL! 0-1!

20. Falcao upp till Pele, Pele släpper till Zico spelar fram bollem mot en felvänd Ronaldo, Ronaldo håller ifårn Kohler och släpper sen i djupet in i straffområdet mot Garrincha, Garrincha avslutar direkt, MÅL! 1-1!

24. Pele kommer i fart, Tyskland kan inte stoppa han rinner igenom försvaret och avslutar, Maier räddar med knät.

27. Roberto Carlos skjuter frispark fårn distans, Maier kan rädda.

31. Zico får loss bollen centralt, han utmanar försvaret och släpper bollen till Pele, Pele spelar på djupet mor Ronaldo, Ronaldo tar med sig den i fart och avslutar med en tåfjutt, MÅL! 2-1!

33. Kohler går hårt åt Ronaldo, gult kort Kohler.

35. Garrincha dribblar bort Brehme och Sammer, han utmanar framåt, han får Beckenbauer emot sig, han går åt höger, drar Beckenbauer och avslutar, över.

39. Ronaldinho försöker nå Zico men slår en slarvig passning, Beckenbauer går fram och bryter, han avancerar framåt. Beckenbauer väggspelar med Müller och kommer loss, han utmanar försvaret, Klinsmann går i djupet, Beckenbauer håller dock i bollen och gå framåt ytterligare, han försöker placera in bollen, Julio Cesar sträcker ut och räddar skottet.

41. Falcao spelar i djupet mot Cafu långt ner på kanten, Cafu slår ett inlägg, Pele når högst, Pele nickar, över.

45. Hörna Tyskland, Rummenigge tar hörnan, Brasilien nickar undan, andrabollen till Breitner som tar emot, laddar och får jätteträff, MÅL! 2-2!

Efter första
Brasilien - Tyskland = 2-2
Gula kort: Kohler Tys

Andra halvlek

46. Tyskland väljer att byta direkt i halvlek, de tar ut Rummenigge som inte fått till det och tar in Hässler, de går över till en 3-5-2-formation.

48. Pele kommer loss, han utmanar Beckenbauer, Beckenbauer tvingas fälla Pele strax utanför straffområdet, gult kort Beckenbauer.

49. Ronaldinho tar frisparken och skjuter, i ribban!

52. Hässler håller i bollen på mitten, han släpper på ballack i djupet som tar sig loss och utmanar backlinjen, han försöker chippa in bollen mot Müller, bollen blir dock för lång, Julio Cesar hinner ut och håller bollen.

55. Vogts tvingas kapa Pele, gult kort Vogts, Vogts är avstängd första matchen i andra rundan.

60. Hörna tyskland till höger, Hässler tar den, det blir kalabalik och bollen studsar fram framför mål, där står Müller, han får halvträff, men bollen går under och förbi Julio Cesar, MÅL! 2-3!

64. Hässler tar sig loss i mitten och spelar ut mot Brehme, Brehme en mot en med Cafu, han utmanar och slår ett inlägg mot Müller, Müller nickar, men Julio Cesar kan rädda.

67. Garrincha, tunnlar Brehme och tar sig loss, han slår ett inlägg mot Zico, Zico nickar, i stolpen!

70. Pele får bollen av Falcao, han vänder upp och avslutar, Maier tippar bollen över.

73. Hässler lägger en djupledsboll mot Breitner, Breitner löper upp och spelar in bollen, bollen tas undan men Ballack samlar upp andrabollen, han chippar den fram mot Klinsmann, Klinsmann får en tå på bollen, men får ingen träff, så Julio Cesar hinner i fatt bollen och lägger sig på den.

77. Sammer bryter bollen på mittplan fram till Ballack, Ballack spelar en djupledsboll mot Klinsmann, Klinsmann blir fri och kan avsluta, MÅL! 2-4!

80. Ronaldinho släpper på Roberto Carlos, Carlos slår in bollen, bollen tas halvt undan, Zico får bollen och lyfter in den igen, Maier hinner docj först på bollen och kan hålla den.

81. Gult kort Müller, han använde armbågen för mycket i en duell med Aldair.

84. Falcao lyfter en boll mot Ronaldo, Ronaldo tar emot men får dne lite för långt ifrån sig och Maierr hinner ut och tar bollen.

86. Garrincha dribblar sig in mot mitten, han väggspelar med Pele och avslutar sen med vänstern, strax utanför.

89. Pele långt ute till vänster, han utmanar Breitner och slår ett inlägg, Lucio går upp, han får halvträff på nicken, maier kastar sig fram och boxar undan bollen precis framför Ronaldo, bollen går ut mot Falcao, Falcao försöker avsluta med vänstern i ett svårt läge, bollen går klart över.

92. Matchen är slut! 2-4!

Brasilien - Tyskland = 2-4
Tyskland, målskyttar: Klinsmann 2, Breitner, Müller, Gula kort: Kohler, Beckenbauer, Vogts
Brasilien, målskyttar: Garrincha, Ronaldo









Portugal - England

Portugal
1 Vitor Baia
2 Joao Pinto - 4 Carvalho - 5 Couto - 3 Paulo Ferriera
8 Deco - 6 Mario Coluna (C)
7 Figo - 10 Rui Costa - 11 C. Ronaldo
9 Eusebio
12 Ricardo,  14 Jorge Costa, 15 Paulo Sousa, 17 Nene, 19 Pauleta
Tränare: Mourinho

England
1 Banks
2 Neville - 6 Moore (C) - 5 Adams - 3 Cole
7 Beckham - 4 Gerrard - 8 Charlton - 11 Matthews
9 Shearer - 10 Keegan
12 Shilton, 15 Ferdinand, 16 Gascoigne, 14 Greaves, 18 Lineker
Tränare: Clough

Matchreferat
Första halvlek

2. Figo utmanar på högerkanten, han stciker bollen i djupet mot Eusebio, Eusebio avslutar direkt, strax över.

5. Keegan släpper bollen i djupet mot Gerrard som tagit en löpning, Gerrard avslutar med en bredsida, strax útanför.

8. Rui Costa lägger i djupet mot Eusebio, Moore går nära Eusebio, Eusebio tunnlar Moore och avslutar iskallt, MÅL! 1-0!

17. Beckham slår ett inlägg, Charlton nickar, Vitor Baia kan hålla bollen.

20. Ronaldo kommer loss till vänster, han avslutar stenhård Banks räddar, Eusebio kastar sig dock fram och nickar in Returen, MÅL! 2-0!

26. Charlton tar ett distansskott, Vitor Baia kan hålla.

31. Cole tar sig in centralt och dribblar, han förasöker passa in bollen, bollen studsar dock tillbaka till Cole, Cole skjuter, Baia kan rädda.

35. Rui Costa försöker sig på en fräckis från över 40 meter, han försöker slå bollen över Banks i mål, Banks kan dock tippa bollen över.

38. Hörna, Adams nickar, över.

41. Beckham på högerkanten, han slår ett inlägg, Sherarer når högst och nickar, MÅL! 2-1!

45. Första halvlek slut, 2-1!

Efter första
Portugal - England = 2-1

53. Keegan dribblar, han får fram bollen till Shearer, Shearer avslutar men Baia kan rädda.

57. Matthews har bytt kant, han dribblar sig loss på högerkanten och spelar ett inspel efter backen mot Sherarer, Shearer sträcker ut och får tån på bollen, han kan dock inte få riktning, utanför.

59. Carvalho fäller Sherarer bryskt, gult kort Carvalho.

62. Mario Coluna bryter Gerrard på mittplan, han avancerar framåt, han fortsätter framåt, ingen går riktigt på, han dribblar in i straffområdet och avslutar, strax utanför.

65. Figo kommer in i straffområdet och utmanar inåt och ner mot kanten, han spelar in bollen till Ronaldo som får öppet mål, Ronaldo lägger dock bollen i stolpen, från 5 meter, otroligt!

71. Matthews dribblar på vänsterkanten, han väggspelar med Keegan kommer in i straffområdet och chippar över en utrusande Baia, MÅL! 2-2

74. Gerrard skjuter från distans, Baia tippar över.

79. Shearer och Couto i nickduell 27 meter utanför straffområdet, Couto håller i Sherarer lite väl mycket, frispark.

80. Beckham tar frisparken, han skruvar in bollen, MÅL! 2-3!

84. Keegan får tag bollen 30 meter fårn målet, han försöker lobba i mål, bollen lägger sig dock i taket på målet.

86. Coluna lägger i djupled mot Figo. Cole hinner före och spelar hem bollen, bollen är dock för lös och Eusebio hinner före Banks och han slår bollen förbi Banks, MÅL! 3-3!

87. England byter ut Cole och sätter in Lineker och satsar framåt.

89. Beckham slår ett inlägg, Lineker nickar, Baia räddar och håller bollen.

91. Frispark Beckham från kanten, det blir kalabalik i mitten och Adams avslutar tillslut på volley, i ribba!

93. Matchen är slut, 3-3!

Portugal - England = 3-3
Portugal, målskyttar: Eusebio 3, gula kort: Carvalho
England, målskyttar: Shearer, Matthews, Beckham





Argentina - Frankrike

Argentina
1 Fillol
4 Zanetti - 3 Ayala - 6 Passarella - 2 Marzolini
5 Simeone - 7 Ardiles
8 Messi - 10 Maradona (C)
9 Batistuta - 11Kempes
12 Goycochea, 15 Ruggieri, 18 Riquelme, 17 Valdano, 14 Sivori
Tränare: Menotti

Frankrike
1 Bats
2 Thuram - 6 Desailly - 5 Blanc - 3 Evra
7 Tigana - 16 Deschamps
9 Kopa - 8 Zidane - 10 Platini (C)
14 Henry
12 Barthez, 15 Lizarazu, 17 Papin, 11 Fontaine, 4 Vieria (avs)
Tränare: Wenger

Matchreferat
Första halvlek

5. Maradona slår ett inlägg, Batistuta nickar, över.

8. Platini tar sig in från kanten, spelar in till Zidane, Zidane rör en snurrfint och kommer loss från Passarella och skjuter, Fillol sträcker ut och tippar bollen utanför.

11. Evra avancerar framåt, Argentina avvaktar och går inte på, Evra går framåt och väggspelar med Henry och kommer in i straffområdet, Evra skjuter fårn halvdålig vinkel, Fillol räddar genom en fotparad.

15. Blanc går fram och bryter en passning och avancerar framåt, han spelar ut bollen till Kopa, Kopa utmanar Marzolini och chippar sen bollen till Henry, Henry sträcker ut, får till en volley, ganska lös och den går över.

18. Maradona utmanar Frankrike centralt, han chippar ut mot Kempes som har tagit sig en löpning till vänster, Kempes spelar in bollen i straffområdet efter backen mot Batistuta, bollen går dock precis förbi Batistuta.

21. Platini tar sig loss centralt, han hittar en djupledsboll åt vänster mot Henry, Henry hamnar i en en mot en situation med Ayala, Henry går förbi Ayala till vänster och placerar bollen i det bortre högra hörnet, MÅL! 0-1!

24. Deschamps komemr sent in på Messi och fäller honom, Gult kort Deschamps.

28. Simeone skjuter ett distansskott, strax utanför.

31. Messi dribblar på kanten och slår ett inlägg mot mitten, Marzolini har fyllt på från sin vänsterbacksplats och nickar, Bats kan hålla bollen.

34. Kopa kommer fram på vänsterkanten och väggar sig fram med Henry, Kopa avslutar, utanför.

37. Tigana. Slår en djupledsboll mot Zidane som gör en djupledslöpning till vänster, Zidane tar ner på bröstet, och slår sen bollen över huvudet vid straffområdkanten och avslutar direkt på volley, strax över ribban.

39. Batistuta skarvar bollen direkt mot Kempes, Kempes är på väg fri mot mål, han hamnar i duell med Bats, Kempes är först på bollen, Bats är dock ute bra och kan blocka avslutet.

42. Marzolini chippar in bollen mot Batituta som går i nickduell med Blanc, Andrabollen hamnar hos Ardiles som nickar mot mål, Bats kan dock hålla bollen, ganska enkelt

45. Första halvlek slut! 0-1!

Efter första
Argentina - Frankrike 0-1
Gula kort: Deschamps Fra

Andra halvlek

47. Tigana hittar Zidane utanför straffområdet, Zidane lägger ut till Thuram, Thuram slår ett inlägg, Platini når högst, nickar, strax utanför.

49. Maradona i en högerposition går in mot planen och utmanar, han sticker in bollen i straffområdet mot Kempes, Bats rusar mot bollen, Kempes hinner före och rundar Bats och lägger in bollen i öppet mål, MÅL! 1-1!

51. Batistuta får tag i bollen, han skjuter från 28 meter, Bats kan hålla bollen.

54. Maradona kommer med fart och utmanar hela Frankrikes försvar och går mot straffområdet, han lägger ut till höger mot Messi, Messi är fri, han tar emot bollen och kan placera den i mål, MÅL! 2-1!

61. Maradona väggspelar med Batistuta och hamnar i en en mot en situation med Desailly, Maradona drar Desailly och avslutar, i ribban!

64. Platini kommer in från kanten, han spelar till Zidanre, Platini vill ha tillbaka bollen på djupet, men Zidane håller i den, han tråcklar och kommer tillslut till skottläge, skottet går efter marken, Fillol kan hålla bollen.

66. Ayala går hårt åt Zidane, gult kort Ayala.

70. Byte, Frankrike tar in Papin och byter ut Kopa och går över till en form av 4-2-2-2-formation.

73. Platini går nu till höger på mitten, han spelar en boll i djupet mot Henry, Henry kommer i fart, gör en stopmottagning och går förbi Passarella och in i planen, han avslutar med vänsterfoten, efter backen, strax utanför.

75. Argentina tar ut Batistuta och sätter in Valdano, Argentina byter till en 4-2-3-1-formation. Valdano går till vänster.

78. Maradona fixar frispark efter en rusch och närkamp med Tigana, gult kort Tigana.

79. Maradona tar frisparken, han tvingar Bats till en bra räddning.

83. Zidane väggspelar med Papin och avslutar, strax över.

84. Thuram kommer in från kanten, han får in bollen till Papin som avslutar direkt, Fillol reflexräddar.

86. Maradona hittar i djupled mot Valdano som springer sig fri, Desailly kan störa Valdano, Valdano avslutar bedrövligt, utanför.

88. Hörna Frankrike, Zidane tar hörnan, Blanc når högst och nickar bollen, MÅL! 2-2! Om resultatet står sig så har Frankrike säkrat avancemang

90. Frankrike bollar runt bollen i backlinjen på egen planhalva, Argentina anstränger sig inte för att pressa.

92. Matchen är slut! 2-2!

Argentina - Frankrike = 2-2
Argentina, målskyttar: Kempes, Messi, Gula kort: Ayala
Frankrike, målskyttar: Henry, Blanc, Gula kort: Deschamps, Tigana

Knut Julkalendern - Den Andra Vintern, 1 december