Nutida hockeylag

Ett hockeylag som hade varit bäst idag kanske, verkliga reservationer för framförallt backparen. Ett kag tpg jag iaf ut, klart inspirerad av OS.

M: R. Miller
M. H. Lundqvist


B: D. Boyle
B: Z. Chara
C. S. Crosby (A)
HF: J. Iginla
VF: M. Hossa

B: N. Kronvall
B. N. Lidström (C)
C. P. Datsyuk
HF: A. Ovejkin
VF: P. Kane

B: B. Rafalski
B: S. Gonchar
C: E. Malkin
HF: I. Kovalchuk
VF: D. Heatley

B: T. Kaberle
B: S. Niedermayer (A)
C: H. Sedin
HF: H. Zetterberg
VF: D. Sedin

Hockey

Igår blev det faktiskt tre hockeymatcher, eftersom jag inte riktigt kunde somnade så gick jag upp och halvsov till USA-Kanada. Intressant att hopckeyvärldens sex genom tiderna bästa lag spelade matcher mot varandra samma dag. Sådana här hockeymatcher tycker jag också blir ganska roliga.

Eftersom jag fick lite hockeynostalgi så har jag som jag så ofta gör tagit ur ett världslag i hockey, detta genom tiderna, eller en reseveration kring genom tiderna, för detta gäller bara hockeyspelare som jag på något sätt upplevt som spelare. Så laget gäller npgon gång från 90-talet till idag. Spelarna ska också ha haft en lång karriär vilket gör att spelare som Ovekhin och Crosby faller bort. Jag har heller inte alls samma koll på hockey som jag tycker mig ha på fotboll, så jag har säkerligen missat ett par namn och säkert också satt spelarna i dåliga kedjekonstellationer. Jag har också gjort konstellationer som jag tror kan passa ihop, så de fem bästa spelarna behöver nödvändigtvis inte vara i förstafemman.

M: Dominik Hasek
M: Patrick Roy

B: Chris Chelios
B: Nicklas Lidström
C: Wayne Gretsky (C)
HF: Brett Hull
VF: Peter Forsberg

B: Viacheslav Fetisov
B: Paul Coffey
C: Mario Lemieux (A)
HF: Jaromir Jagr
VF: Igor Larionov

B: Rob Blake
B: Ray Bourque (A)
C: Sergei Fedorov
HF: Teemu Selänne
VF: Pavel Bure

B: Al MacInnis
B: Brian Leetch
C: Steve Yzerman
HF: Brendan Shanahan
VF: Mark Messier

Ändring: jag valde att Byta in Brian Leetch mot Scott Niedermayer, tufft val, men blev så tillslut, och Jag väljer även att byta in Rob Blake mot Scott Stevens.  Ytterligare ändringar, för att skapa mer av en chscking line så väljer jag att ta ut Kariya och Sakic fårn laget och ta in Shanahan och Yzerman för att få en lite mer hårdjobbande fjärdekedja
Liverapportering Curling Schweiz - Sverige

Vi kommer in i första rundan, jag sitter i kalsonger och t-shirt, Rolling Stones är kompmusik, nu kör vi.

Sverige har 2p läge i första rundan, de lägger nästsista stenen som block. Schweiz drag blir intressant.

Jag håller på att ta på mig shorts, bara kalsong kändes lite naket, isen från curlinghallen kyler dessutom.

Inga kjolar på spelarna idag, däremot har alla som vanligt kvastar.

Schweiz sista går långt, Sverige ska nu spela sista stenen och har bästa sten, detta bör bli 2p. Men nej, den går långt, jag kanske underskattade svårigheten, för Schweiz misslyckades ocksp lite med samma typ av dragning innan. 1-0 till Sverige efter första, det är de nog int ehelt nöjda med, särskilt efter att de satte bra press på de där rödklädda.

Sverige startar med att lägga upp ett block till andra rundan.

Oj, Schweiz (jävla namn), går ganska långt, tror de ville ha den mer centralt i boet, isen verkar svårspelad idag.

Sverige lyckas bättre med att komma nära boet, kan man gissa att Schweiz väljer att knuffa undan.

De träffar det svenska blocket, men stenen glider in i boet, tveksamt om det var medvetet, kan det knappast ha varit, och Sverige knuffar undan Danmarks och har nu två centralt i boet, blocket gör också att en sprängning problematiseras, får se hir Schweiz löser detta.

Såg fel, blocket hade flyttas och skymde ingetting, Schweiz rensade boet.

Ställningskrig just nu, både ställer lite frågor och hoppas på ett misstag från motståndarna.

Gäsp, nej jag blev trött, nu skiter vi i detta

Livereferat Curling

Hej ni har nu kommit till Simons Liverefering av curlingen, eftersom det är läggdags om en halvtimme kanske så kommer inte hela matchen rapporteras, men iaf ett tag.

Står nu 3-1 till danskorna i kjol mot svenskorna i gult efter fem rundor.

Just nu är det apelsinhalvtid, men de verkar vara på gång igen. Passande med pausen, för då hinner jag förbereda mig.

En mörkhårig danska bland blondinerna, hyfsad söt var hon, de väljer placera den första i boet, nästan i mitten.


Sverige, som har sistastenen väljer en sådan där block, förtydligande, runand har precis börjat, jag planerar bara i förväg.

Danskorna verkar vilja hålla relativt rent i boet, Sverige kommer nog få svårt att ta mer än 1p denna runda.

Dom sopar.

En liten miss där av danskorna eventuellt, de lyckas inte kunna ut den svenska ur boet, de har visserligen den närmaste, men Sverige har nu ett litet 2p läge.

Sverige spelar vågat, boet fylls nu upp och detta bör bli en poängomgång.

Nu ligger det tripp trapp trull i boet, ser nästan töntigt ut, hoppas på en megasprängning, men det lär inte Sverige göra, snarare utöka kösystemet. Nä, de lägger på ett annat ställe i boet, Sverige har nog just nu de två bäst palcerade stenarna, iaf dne närmaste.
Eller hade, en bra darg av danskorna och nu har de de två närmaste, sånt som kan händ amed många stenar i boet, tror jag.

Sverige kontrat bra och får ut de danska, nu är de danska blondinerna i kjolarna pressade. Och totalmiss, nu har Sverige läge. 2 stenar kvar Sverige, en Danmark.

De väljer block, och tycker blev misslyckats, tror danskan kommer lyckas spränga undan och eftersom de har två i boet så kommer Sverige bli tvingade att ta 1p.

Intressant spel av danskorna, de väljer ett spel där de på någon konstig vänster stöter in sin sten, Sverige har nu den närmaste och sista stenen, deras egen blockar dock draget, får se hur många p Sverige lyckas få. De Lyckas få 2, helt okej utdelning, de bjöds in av den danska totalmissen och utnyttjade det.

3-3 nu alltså inför 7e rundan, jag börjar bli trött så får se hur mycket mer det blir, Bus stop med The Hollies spelas iaf ur mina högtalare.

Båda lagen vill hålla boet rent inldeningsvis. Så händer inte så jävla mycket.

Curling när den är som tråkigast, fia med knuff hela tiden, gäsp, har det hänt ngt på facebook måntro.

Nej, än mer händelslöst än curlingen, synd att inte skridskon sänds med kommenator.

Det som har hänt nu är att de har bytt sida att spela fia med knuff, rafflande.

De verkar bara vilja spela av denna rundor och liksom spela om poängen framtida rundor. Om jag kunde spela 0-0 i 7e rundan skulle jag göra det. Publikvänligt.

Danmarks skipper kan eventueltl ha förstorat läpparna, men bara en teori. Kojuver ska vara bra till det.

Omgångens sista sten, någon som bryr sig?

Fortsatt 3-3 inför runda 8, om det inte blir mer action denna runda så blir det fan sängen, och ingen jävla apelsipaus eller time out vill vi se.


Nu blir det iaf lite annorlunda spel, Sverige väljer ett block. Jag tror det är så att man inte helelr få spränga bort ett block de två första stenarna fårn respektive lag, just för att ge möjlighet till lite spel.

As tears go by - The Rolling Stone, It is the evening of the day, i sit and watch the children play.

Och nu bygger de bo, härligt. Svenskorna som har bjudit upp till spel, taktisakt elelr inte vet jag inte riktigt. Risken finns ju att danskorna kan vinna omgången med ett par p eftersom de har sista sten.

Nu har danskorna tre i rad, hoppas vi får se en sprängning här, en sprängning då borgar iofs för en 0-0 omgång igen, men för svensk del är det helt ok

I mina ögon ett konstigt spel av Sverige,väljer att inte spränga, modigt, men känns som att de tkan straffa sig, de vill väl pressa danskorna att vinna med 1p, men jag tror kjoldamerna får med sig iaf 2p.

Och nu tar de time out, är för i helvete curling, ska väl inte ta jävla fem minuter att tänka ur ett jävla drag. Time Out i Curling är ta mig fan skandal. vad får vi se härnäst, time out i cykel? Men time outen tyder väl på att svenskorna är pressade, de har ett läge att spränga fortsatt, men ser ut at vilja spela.

Nu är det långsam väntan på att skipprana ska få de sista stenarna, mer eller mindre väntar de på misstag, det är väl här matcherna elelr ngt avgörs, men ganska tröttsamt ställningskrig.

Jag ser inte hur denna ska kunna sluta på annat sätt än en dansk tvåa.

Om det händer så lär de fia med knuff deffa genom resten av matchen, och kommer förmodligen vinna.

Nu fatta jag Dennis Dupont-koppling, hon är även lite lik en annan i laget, så kanske är det två dupontar.

2p till danskorna, vågat spel av Sverige denna runda, men en anings dåligt tålamod måste jag säga, eftersom det var dansk sistasten så tycker jag snarare det var danskornas uppgift att lägga upp så det skulle bli spel om fler poäng än Sverige. Men men, lite vågat och troligtvis matchen förlorad.

5-3 Danmark, två rundor kvar.

Det går inte bara att sopa undan problemen och tro att allt ska lösa sig.

Jag var och borstade tänderna och missade, Danmark verkar försöka göra som jag trodde ungefär, de har dock varsinn i boet förutom de som sprängs undan, Svenska är närmast, så just nu finns det lite 2p läge för Sverige.
Två stenar kvar fårn vardera lag i näst sista omgången, jag ser klart det, sen måste jag sova.

Sverige har tempo för att använda curlingens töntigaste term, om ni inte fattar så behöver ni inte veta. Men är ungefär den som har momentet i rundan just nu, det var säkert också oklart. Imorgon ska jag inte äta pasta.

Sista stenen nu och bra läg för 2p för Sverige.

2p för Sverige i rundan. och 5-5 inför sista rundan (kallar det rundan, heter säker ngt annat). Men nu ska jag sova, jag tippar på dansk vinst, men man vet aldrig.

Godnattt alla tappra OS-själar

OS hitills

Ganska kul ur svenskt perspektiv hitills, två guld, och häng på fler medaljer. Kul att det går bra i två sporter som jag tycker är ganska kul, skidskytte och framförallt längdskidor. Lite snack om dopning har det varit nu när det gått bra. Var iofs lite gnäll på Kuzmina, men i takt med att det gått bättre för Sverige så har det snacket avstannat ganska rejält.

Kring tv-sändningarna, jag kan konstatera att curlingen var mer intressant att titta på utan en kommentator som pratade, förslagsvis med lite bakgrundmusik. Min favoritkommenator hitills är expertkommentatorn Jasmin Krohn i skridsko, en hörlig röst, hon låter lite som Klara Zimmergren i Mia och Klara. Dessutom verkar hon både insatt och intresserad. Lite humor (mest röstlikheten) och så en kunnighet och relativt bra information i en ganska intressant sport har gjort att skridsko blivit lite av en favorit så här i inledningen. Skridsko vill jag dock kolla emd kommenator, min ringa kunskap gör att det blir väldans svårt att följa med, jag behöver Jasmins och den andra nissens guide-ning genom tävlingarna för det ska bli bra.

Nu väntar vi in hockeyn, tråkigt att det är så jävla sent många matcher, men som student kan man hantera det, och till de viktigaste kommer man ju iaf sitta upp, helst hade man ju velat se de flesta matcher, men jag prioriterar dygnrytm.

Till sist kan jag väl bara tillägga att Champions League är så 00-tal, på 10-talet är det Europa League som gäller, elelr iaf denna säsong, nästa säsong är det CL som är det största igen.

Februari

Är det nu, det har varit en månad som hitills har gjort mig ganska trött framår en klockan 18 varje dag, vilket har inneburit en del tupplurar mitt på dagen, eller ja, krign den tiden, mycket intressant.

Snart är det OS, vilket jag inte är helt säker på hur jag ska förhålla mig till ännu. Givetvis blir det en dle tittande. Frågan är dock om det ger några OS-kvällart och nätter eller om det bara blir lite tittande när det väl blir. Hockeyn och längdskidåkningen är det mest intressanta. Även skidskytte och till viss dle alpint (även att det är en sport som jag har underligt svårt för). Ska även försöka se nordisk kombination någon gång.

Curling är en sport som har blivit något överskattad under OS-tider. Jag tycker strategispel med taktik är ganska intressant, men curling tar dock lite för lång tid och för sega pauser, men varfan, klart det kommer bli att kolla på lite curling under OS.

Annars är denna feburari verkligen vinter, något tröttsamt börjar det bli.

Jag tror det där med snö har att göra med att det har varit ovanligt mycket vatten i havet i år. Allt detta är Mugabes och Rumäniens fel. Ofta underskattar man Rumänien när det är saker som går eller blir fel, det är ofta deras fel. Ta till exempel det där med trafikolyckor, ofta Rumäniens fel.

Fotboll är kul just nu, bara ett konstaterande.

Ett annat konstaterande är att Paris är 10 mil närmare Norrköping än vad man tidigare trott, detta kommer innebära stora problem för flygtrafiken.

Trams, jag tror på trams, om det nu inte vore för att det var trams.