Årskrönika

Det har nu blivit dags att sumera året, jag gör det ikväll, imorgon tänker jag ha lite annat för mig och eftersom detta verkar vara den sämsta tv-kvällen i mannaminne så ägnar jag lite tid åt detta.

2007 var första året som jag inte tillbringade mest dagar i Långemåla. Nej, detta var året som jag tillbringade mest tid i Norrköping. Det har på många sätt varit trevligt, vissa saker saknar man med Långemåla givetvis, men många utav mina dagar i Norrköping har varit roliga, jag gillar att ha roligt.

2007 har varit ett bra år. Eller bra är kanske att ta i, vad som är bra eller inte bra är alltid svårt att definiera för att man inte vet vilka parametrar som man mäter efter, detta året kan kanske bli början på slutet, det vet man inte förän historien om Simon är skriven. Jag kan i alla fall sträcka mig så långt som att säga att året har varit roligt.

Jag tänkte sätta ut lite olika årets saker, sånt som man gärna gör vid just den här tiden på året av någon anldening.

Årets låt är.... I want know what love is tätt följd utav Total Eclipse of your heart. Total Eclipse kom dock lite för sent in i mitt medvetande för att den skulle kunna utmana ordentligt. Årets Svenska låt är alltid Alla vi av Friends i need, bl.a. Christer Sandelin har gjort några goda försök, men ingt slår Alla vi´.

Årets maträtt är.... Pyttipanna.

Årets musikvideo är.... Hooked on a feeling med David Hasselhoff, ett absolut mästerverk.

Årets citat är.... Nog något som jag sagt. Jag sa det faktiskt inte egentligen, men vissa personer påstår det och det har ju glatt några vilket alltid är kul. Ni som inte vet om det behöver inte veta det

Årets öl är.... Svårt val här men jag får nog ta den där Stella Artois, mest för att jag inte kommer på någon annan för stunden, kanske onödigt att ge ut en titel då men vafan en lista utan öl är som vatten utan syre, dvs väte. 

Årets människa är.... Francesco Totti.

Årets clown är.... Om man ser till hela Sverige mer så är det Magnus Hedman. Om man ser till mitt sälskap så är det nog jag själv, jag anser mig dock vara en lite mer sympatisk och annorlunda clown än Magnus. 

Årets konsert är.... I ärlighetens namn så kommer jag faktiskt inte ihåg riktigt vilka konsterter jag var på. Jag kan dra till med Lekman, men det vore lite enkelt. Jag säger han Appelqvist istället, alltid trevligt att sitta i lugn och ro och dricka öl samtidigt som man hör och ser lite musik. Julkonserten hade varit i toppen och utmanat, om de serverat öl. 

Årets vad händer med mitt liv är.... 75 universitetspoäng.

Årets kompisdiagnos är..... Vemod och ångest.

Årets tumlare är..... Definitivt inte Täppans

Årets blogg är.... folktomt  


Nu kanske jag skulle blicka framåt, till nästa år, dvs 2008. Jag ser på detta år med positiva ögon. Jag tror det kommer bli ett bra roligt och spännande år, kanske är jag överdrivet postiv, men vad skulle kunna gå fel? Jag lever trots allt mitt liv i ett genis kropp. Jag tror faktiskt att 2008 kommer att bli det bästa året i mitt liv, om det blir så återstår att se.

Gott nytt år på er alla!
 
Jag hoppas ni super ordentligt vid nyår. Själv ska jag ta det lugnt. 

Ny film

Simon har nyligen skapat en ny animerad film, denna gång är det en banbrytande kortfilm på 2,23. Snart kommer den ligga ute på youtube, det är bara lite ekonomiska problem samt beslut om och hur ljud ska användas som ska lösas, eventuellt lite kvalitetsstämplig, omklippning och sånt larm.

Filmen är i alla fall tänkt att efterlikna, eller eftersträva att påminna om tre redan gjorda filmer. Filmerna jag talar om är Pulp Fiction, musikvideons till Hasselhoffs Hooked on a feeling samt filmen Reine och Mimmy i fjällen, lite eftersträvan att likna monty python finns också med närmare eftertanke.

Filmen är tänkt att bli mitt stora genombrott. Jag skulle behöva hjälp med två saker innan den släpps, dels titel och dels förslag på musikspår som kan tänkas användas.  

Sova

Ibland måste man sova. En sak som inte är så smart att göra då är att börja tänka på massa saker som man borde fixa men som man inte har gjort. Igår natt  gjorde jag det, i mitt huvud kom olika saker upp som måste ses som ett mindre misslyckande, saker man borde ta tag i men inte har gjort och likande. Då kan man ju lycka till med att somna. Jag lyckades senare somna dock, skönt det.

Rykteskarusellen är igång till silly season nu. Det är inga dåliga namn som i studen ryktas till Roma. Mutu och Robben är det jag talar om. Det innebär troligen att Roma letar ersättare till brassen Mancini, men om Mutu eller Robben kommer till Roma så känns det inte som en förlust om Mancini lämnar.

Julklappar

Jag tänkte nu dela ut lite julklappar till lite personer som jag känner. Dessa julklappar kommer ni dock inte få i verkligheten, bara i fantasinsvärld så att säga.

Adam får en middag ihop med Niklas Sundström.

Tobias får också en middag, en gyrostallrik på Otten. Dryck till maten blir 8,5% cider spetsad med renat. Musiken under middagen spelas utav Irene. Han får också kvinnligt sällskap i form av en stammis från Otten. 

Daniel får ytterligare fyra timmar till per dygn samt en teleportör.

Lali får ett julskägg så han inte ska se ut som tomten samt en käpp så att han ska kunna ta sig fram även vid det ståtliga åldern som han nu har uppnåt.

Camilla får en Limp Bizkit-plansch med tillhörande autografer på.

Johan får ett schackspel, schack är en mer utvecklade hobby en korttrick. 

Sedan får jag ge ett par presenter till hela ksm också, nycklen till systemet en kväll blir väl bra. Dessutom så får alla larjos samlade föreläsningar på ljudband så att vi ska få det lite lättare att somna om nätterna.

God Jul, gott nytt år kommer senare.

God Jul

 

Fotboll, bara fotboll

Roma spelade idag och vann, med 2-0. Målskytten är en bekant herre, det är spelaren som gjort mest mål utav alla spelare som är aktiva nu i serie a. I början av matchen såg det ut som att Roma spelade ett 3-4-2-1 system, detta var dock en feltolkning av mig. det var det gamla vanliga 4-2-3-1, dock så var det inte helt symetriskt, Cassetti, högeryttern hade en lägre utågngsposition än vänsteryttern Vucinic denna match.

Planens gigant var Francesco Totti, igen, äntligen. Kommentatorn sa att Totti spelade på en nivå över alla andra på denna planen idag, jag kan bara instämma. Att Totti är tillbaka från skadan kan förhoppningsvis ge Roma ytterligare en dimension i spelet. Perrotta lyfte sig nu när han fick spela med Totti igen, hans löpningar ger mycket bättre utdelning när det finns en Totti som spelar när han ska ha bollen. Nu låter jag positiv igen, det svänger när man håller på Roma :D. Laget har nog inte jämnheten för en serieseger. Jag hoppas och tror lite dock att det kan bli en spännande CL-sejour, lagets topp är bland de bättre i europa. Redan första slutspelsmatchen är dock riktgigt riktigt tuff, nämligen Real Madrid.

Real är favoriter i matchen mot Roma, de känns framförallt mer stabila. Högstanivån mellan lagen tycker jag är ganska jämn. Om Roma kommer formstarkt och med få skador så tror jag att Roma slår ut Real. Det behövs dock en brijant Totti för att det ska bli vidareavancemang.

Roma-Real är en utav de riktiga godbitarna, det finns dock en del andra också. 

Arsenal-Milan är en väldigt intressant match. Det unga Arsenal mot det rutinerade Milan. Jag misstänker att Milan kan kontrollera Arsenals speed, och i så fall får Arsenal problem. Om det blir mycket tempo och fart i matchen så tror jag att Arsenal kör ifrån Milan och avancerar till kvartsfinal. Duellen mellan mittfältsgeneralerna Pirlo och Fabregas blir spännade, kanske rentav avgörande.

Liverpool-Inter är yttelrigare en match mellan England och Italien, eller England-Milano om man så vill. Jag tror att Inter är lite för bar för Liverpool. forwardsduellen Zlatan Torres blir spännande.

Lyon- Manchester U, jag tror inte denna match blir några större problem för United, United är för bra för Lyon.
 
Schalke-Porto är lite av en drömlottning för båda lagen, jag tror Porto går vidare.

Fenerbache-Sevilla, inte heller Sevilla som tillsammans med Porto är de två lite svagare gruppvinnarna fick också ett lättare motstånd, lite typiskt. Jag tror Sevilla går vidare, men det lär bli två tuffa matcher.

Celtic-Barcelona, Celtic kan nog irritera Barca en del, men Barca är för starka, särskilt när de ska spela på camp nou.

Olympiakos-Chelsea, Chelsea ska och kommer köra över grekerna.

Vi avslutar väl med lite ord till morgondagens drabbningar också, Inter-Milan, Barcelona-Real Madrid, ibaldn blir det flera guldkorn en ett på samma dag. Matcherna känns oerhört intressanta, och också ovissa. I sådana här matcher så brukar nått utav lagen vara lite starkare, nu känns styrekföhållandena i matcherna dock väldigt lika. Jag längtar tillimorgon, mer än till julafton.   
 
  

David Albelda tvingas lämna Valencia

Valencias kapten och trotjänare i laget blir nu sparkad från klubben, otroligt dåligt anser jag. Inte konstigt att spelare saknar klubbkänsla om lagen tar hand om deras hjältar på detta sätt. 

Orsaken till detta är formodligen sämre form hos Albelda och hela Valencia samt att den nya tränaren inte verkar tro på honom. Men för i helvete, en trotjänare som i princip spelat hela sin karriär i klubben och som kämpat för laget och hjälpt den till många titlar genom åren. Att hans sejour i laget ska avslutas på detta sätt är skamligt.  

Jul

Nu är den alltså här igen, julen. Man känner hur den kommer, tempot går liksom ner och rutinerna in. Det är under julen som man märker att det inte har hänt så mycket i ens liv, bara att man blivit ett år äldre(nu vill jag sluta åldras, jag håller för övrigt snart på att få en liten åldersnoja).

Jul för mig är stresslöshet på ett nästan jobbigt sätt, det vill säga tristess. Verkligen tur att man har fotboll att tänka på, utan den så skulle julen vara än mer kämpsam att ta sig igenom. Återstår att se om det blir något fotbollspel för mig under annandagen. Jag räknar med att inte bli med, men jag hoppas fortfarande. Sen hjälper premier league mig igenom julen. Juletider är det bästa med premier league, julen och under augusti, då serie A inte spelas

Vad som mer personifierar julen är lite knepigt att sätta fingret på, eller egentligen inte, jag ska nu sätta fingret på några saker. Dels så är julen en tid då man kollar på väldigt mycket dålg tv för att fördriva tiden. Sedan finns också söttsaker i ett överflöd som aldrig tar slut, på gott och ont. Nu har man också kommit upp i en sådan ålder så att man förmodligen inte kommer att få något roligt paket som man ägnar en större tid åt under julen. Kanske jag kommer att sätta mig vid flash och animera lite, vem vet.

Apropå fotboll så ser Romas säsong att gå lite åt fel håll, absolut ingen fiasko säsongen men definitivt ingen succe. Roma fortsätter på den inslagna vägen att tappa poäng mot de mindre lagen, det kan man inte göra om man vill ha scudetton. Så här i mitten av december så ser Roma ut att bli utan titel, men mkt kan hända. Lite otur med skador har det varit, alla lag har givetvis skadeproblem så det är saker man får räkna med. Extra tråkigt är dock att han som skulle ta steget iår, han som skulle lyfta laget en extra dimension har drabbats av skada (liksom förra året). Jag tror mycket på Aquilani, han är nog nästa spelare i Roma som har chansen att bli en världstjärna, Roma behöver en världstjärna till. Taddei är en annan spelare som är vital för laget som har varit skadad lite mycket. Kanske förstörde Terje Hauge indirekt Romas chanser till ligaseger i och med hans inkompetens och feghet som domare. Eller så är Inter helt enkelt för bra.     

Radiobilder från julspecialen

Här kan ni se bilderna från Varför Jimmy Hendrix inte spelar på republik och Centrifugs samsändning. Det var lika trevligt som det såg ut att vara.  

För er som eventuellt inte har sett mig så kan jag tilläga att jag är den snygga i sällskapet. Dvs den med ansiktbehåring och en öl i handen vid varje bild.

Underbar liknelse

Simon Bank från Aftonbladet:

Cassano gör sådana saker.

Att se honom spela fotboll är som att se Thomas Voeckler cykla - varje enskild sekund ser man exakt hur han mår, vad han känner.

Det är kul när man verkligen förstår och kan uppskatta liknelser, särskilt närmånga andra inte kan förstå dom. Då känne rman sig lite unik. Eventuellt lite insnöad, ibalnd kan det vara kul natt vara insnöad, iaf i saker som fotboll och cyckling (jag är väl inte så insnöad i cykel, men jag kan nog mer än den gemene svensken).


Många lokaler

Igår besökte jag många lokaler. Jag gick hemifrån till Daniel på tornet och åt och hängde där ett tag. Sedan gtick vi vidare till Camilla där vi bakade pepparkakor och annat juligt. De skulle sedan se den där piratfilmen med Johnny Depp, det hade inte jag någon lust med så jag gick själv till Marko och Danne där de hade spelkväll. Där stannade jag ett tag innan jag bestämde mig för att gå vidare. Det var den ingan annan som var sugen på förutom någon som jag sedan tidigare inte kände. Jag gick till Trappan. Efter att ha varit på trappan tills det stängde så hängde jag med några till efterfest hos ett pokerproffs, vi spelade buzz. Sen blev det att gå hem och lägga sig.

Studiovärld

Jag råkade ha på lite hockey mellan Ryssland och Sverige på tv.n. När det nu blev periodpaus så såg jag till min glädje att David Fjäll är studiovärld. Jag tycker det är bra att SVT har rekryterat honom, så länge han inte lämnar Fan TV.

Jag har sett honom i programet Euro Talk på FanTV och har och är han en väldigt duktig studiovärld. Jag är inte så jätteintresserad av ishockey men det är positivt att de större kanalerna rekryterar bra personer, kompetens ska löna sig. Skulle vara fint om han i framitden kan vara med i någon av SVT:s (få) fotbollssatsningar/sändningar.

Vuxen

Känner jag mig ikväll. Jag håller i detta nu på att tvätta och jag fick nyligen ringa kundtjänst om viktiga saker. Ringa kundservice är det värsta som finns, usch.

För att visa ännu mer hutr vuxen jag är så tänker jag nu se på På Spåret och ta det lugnt, inte en droppe alkohol så långt ögat kan nå (om man nu inte räknar det som står i kylen).

Jag har faktiskt inte ens förtärt någon cola idag, det ska det bli ändring på nu, skål!

CL

Nu är 16 lag klara för slutspel, lottningen kommer att ske nästa vecka. Lite spekuleranjde innan den är genomförd kan man dock gotta sig med.

Gruppettor
Porto
Chelsea
Real Madrid
Milan
Barcelona
Manchester United
Inter
Sevilla

Grupptvåor
Liverpool
Schalke 04
Olympiakos
Celtic
Lyon
Roma
Fenerbache
Arsenal

det finns ju alltid vissa lag som de olika sidorna vill undvika. Guppettorna vill säkerligen inte ha något utav lagen i trion Liverpool, Arsenal, Roma. Grupptvåorna vill väl egentligen undvika de flesta lagen. Önskemotstånden skulle väl vara Porto och Sevilla. Det kommer i alla fall bli spännande matcher, hela vägen. Milan och Liverpool i åttondel skulle vara ganska intressant, eller varför inte Arsenal-Barcelona. För Romas del så hoppas jag att de ska få möta Porto, det är ett bra lag men jag tycker Roma är ett bättre lag. Det skulel dock också vara kul om Roma sparkade ut Sevilla, jag är övertygad om att Roma är bättre än Sevilla. Real Madrid är nog det laget jag känenr skulle vara roligast att slå ut, de eller möjligtvis Chelsea.

Kul att en Italienare förmodligen kommer gå till England och lära deras landslag att spela fotboll.

Ljummet

Det är lite ljummet inför Romas möte mot Uniteds b-lag. Med tanke på laget som Roma ställer upp med så är allt annat en seger inte bra. De mest intressanta att se idag är Esposito, Cicinho samt kaptenen Totti. Totti har inte hittat formen riktigt igen efter sin skada, hoppas den kommer tillbaka ordentligt idag.

Någon som definitivt inte är ljummet är kvällens första öl, underbart.

Julradio

Idag är det julradio, det är ett specialprogram som håller på i tre timmar.

Jag har redan gjort reklam för det här, men en gång till.
 
mellan 21-24, lyssna för i helvete för det kommer bli bra!

Extra: Messi, Henry och Ronaldo på gång till Roma

Det är nära att dessa tre ska komma till Roma, eller i alla fall två av dessa.

http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=509722

Licens för kilt

För drygt ett år sedan så kladdade jag på en omarbetning utav låten Licence to kill. Jag dammade av den för några dagar sedan. Planen på att sjunga in den förstördes dock att en katastrofal sångröst samt att jag inte kunde finna en instrumental version av låthelvetet. Jag lägger iaf upp texten här och hoppas att någon kreativ sångare ska finna detta och genomföra låten, brister i rytmkänsla i texten finns givetvis, jag är ju tondöv.

Licens för kilt

Oooooh

oh-hooo

jag känner, känner, vinden blåsa underifrån

oooh


hej soladaten, jag vet att du tycker det är skönt att dingla fritt

åh soldaten, är det inte så här fritt du  alltid velat hänga?

licensen är inte så dyr.

endast femtitvå


har en license för kilt (för kilt)

och jag kommer aldrig mer ha kalsong

(har en licens för kilt)

har en licens för kilt (för kilt)

min kompis nu är du så fri

har en licens för kilt

(licens för kilt)


Hej soldaten, jag hoppas du gillar det tyget som jag bär?

 jag gör (ja gör)

åhh soldaten, jag lovar att aldrig använda dåligt tyg (dåligt tyg)

licensen är inte så dyr.

endast femtitvå


har en license för kilt (för kilt)

och jag kommer aldrig mer ha kalsong

(har en licens för kilt)

har en licens för kilt (för kilt)

min kompis nu är du så fri

har en licens för kilt

har en licens för kilt

och jag kommer aldrig mer ha kalsong

har en licens för kilt

har en licens för kilt

min kompis nu är du så fri

har en licens för kilt du om nån säger du är en kvinnokjol

 Komme jag direkt, och smäker han

 så han får ordentligt med stryk

tills han dör hårt

tills han dör hårt

tills han dör hårt


har en license för kilt (för kilt)

och jag kommer aldrig mer ha kalsong

(har en licens för kilt)

har en licens för kilt (för kilt)

min kompis nu är du så fri

(har en licens för kilt)


har en license för kilt (för kilt)

och jag kommer aldrig mer ha kalsong

(har en licens för kilt)

har en licens för kilt (för kilt)

min kompis nu är du så fri

(har en licens för kilt)

 licens för kilt

säckpippan kommer med

licens för kilt

oohooo


Radio imorgon

Så det lär lika bra att göra reklam för det idag. Vi ska ha ett julspecial, där ska vi spela massor med julåtar ha rimstuga prova olika julsaker typ julöl med mera, det kommer bli trevligt.

Jag kan redan nu avslöja att Simon kommer att tolka tänd ett ljus i sex stämmor. detta var möjligt med lite hjälp från wavelab. Kommer det bli en slakt eller kommer låten att upphöjas i all sin prakt? DEt får ni bara höra om ni slår på radion mellan 21-24, det är nämligen så länge vi kör.

Vi samsänder också med Centrifug.

December

Är månaden som vi nu är inne på, advent är det också. Om jag har förstått rätt så betyder advent väntan typ (jag orkar inte wikipedia på det).

Det känns lite som väntans tider, fast ändå inte riktigt. För det man väntar på känns liksom inte så spännande, hela julen är ett väntande, ett väntande på att julen ska ta slut. Iofs kan det vara skönt att slippa sysselsätta sig med saker. Julen blir dock lite fär mycket av att inte göra något, iaf för mig.

De sista dagarna innan man åker tillfälligt till Småland igen kan bli roliga. Aktiviteter finns det hyfsat gott om innan man ner jag är väl inte jätte sugen på det, men det blir nog kul.

De kommer också bli ett avslut av mitt leverne under hösten, efter julen så ska det bli mer träning, det ska bli skänt att komma igång med det igen. Jag har tjuvstartat lite i december, men i Januari blir det på riktigt. Idag blir det nog också fotbollsträning med ett lag, det var länge sedan, det ska bli spännande att känna lite var man står nu. Med tanke på gårdagen så kanske det inte blir en helt rättvis bild jag får av var jag står formmässigt, jag får se.

Den bästa känslan är nästan när man förväntar sig att vara jäkligt bakfull fast man inte blir det, det kan förgylla en hel dag, iofs förstördes den utav fotboll senare, men det är en annan sak.

Foringerlåt

Ni vet vilken (även om jag stavat fel).

Totti är ïaf Gud imorgon, så till tre ska jag vara vaken och se den levande Guden. Hoppas alla andra har trevligt. Jag har iaf AS Roma och det är faktiskt vackert nog.

Alla bor i en pokemonvärld!

Evetuella mstavningsfel skyller jag på min vän. Den börjar på A och vännen har vvarit medmig fårn 16.45 tills 01.4.5

DBMIK

Min resa var mot solen

Är början på en mycket bra låt. Det är faktiskt en schlager, men i detta fall är det sak samma. Igår var det sol, på kvällen/natten var det tom stjärnklart och då kommer man lätt att tänka på: vem tänder stjärnorna.

Idag ska man ta en vandring till en butik som kallas systemet. Det är ganska vacket på något vis. På systemet så samlas alla samhällsklasser och trängs (förutom parkbänksfyllosen, de får gå före i kön och får specialkassar utav personalen, deras vipgäster skulle man kunna säga ). Annars så får alla på systemet egentligen samma behandlning. Det lite på grund av att det finns få andra alternativ köpa alkoholhaltiga drycker över 3,5%. Så alla som vill ha sådana drycker måste trängas på systemet. Till och med kändisar måste handla på systemet. Vem vet, idag kanske jag träffar Pontiak, Peter Harrysson, Malin Baryard eller någon annan kändis i Norrköping. Om inte det så kanske man åtminstone stöter på någon ksm:are


Kenta, tillfälligt insnöad

Ibland händer det att jag snöar in på lite olika saker i min vardag. Oftast råkar det bli fotboll och diverse triviala fakta. Exempel på fakta är t.ex. att Patrick Kluivert är den som gjort mest mål för det Holländska landslaget genom tiderna. Att serie A i år har 12 förstamålvakter som kommer från Italien. Att Totti är på 14:e plats i serie A målskyttsmaratontabell på 158 mål. 116 efter den som gjort mest mål och han har 47 mål kvar till en topp 5 placering.

Just idag (och även igår) så har jag dock snöat in på en artist. Hans namn är Kenta, han är tyvärr död. Han skapade dock en del häftig musik, speciellt känslan i hans sång tycker jag om. Följande låt är den som jag gillar bäst.Jag vill även ta med låten när Hammarbysupportar sjunger den innan en match. Visserligen gillar jag inte Hammarby, men sånt här är stort nästan oavsett lag. 20 sekunder in i videon kommer det man vill höra.


Konungens återkomst

Idag var Totti tillbaka i Roma vid 2-0 segern mot Cagliari. Totti gjorde en okej insats, lite ringrostig men några briljanta saker fick vi se från il capitano.
 
Matchens konung var annars Taddei, 2 mål och strålande spel matchen igenom. hans pressspel är helt underbart att skåda. Han vinner mycket boll och han gör även så att motståndarna får svårare att ställa om till kontring. Riktigt bra har han varit sedan han kom tillbaka. 

Roma gjorde igen en riktigt bra insats återingen. Spelet flyter nu på fint och laget klarar av att behålla bollen i på motståndarens planhalva mycket bättre nu. Passningsspelet vissa gånger är ruggigt vackert att skåda. 

Jag fick se matchen via stream, tv4 visar bara Inter-Lazio eftersänt, detta pga av hockey, bara en parantes. 

p76

Blommorna blommar, men kanske inte just här. Blommorna blommar kanske i Kongo vid ett skär. Prästkragen fryser på grund av jordens rotation.

En bibel en bibel, inte så grå, för denna bibel är nämligen blå. Moses han fråga: har ni dödat alla kvinnor och barn? Hans folk svara nej varpå Moses sa: Gör det då.

Klockan den går, även om du bor på en ö som inte har några klockor.

Om en fotboll inte vore rund så hade den varit oval, och då hade det varit rugby istället.

MIN GUD MIN GUD VARFÖR HAR DU ÖVERGETT MIG!

Boom boom boom boom
boom boom boom
boom boom boom boom
boom boom boom

Skittumlare

Det är meningen att tvätten ska bli torr i dig. Inte cirkulera hos dig i tre timmar för att sedan komma ut halvtorr.

Vintervemod

Det känns som att det lagt sig ett vemodstäcke över ksm, ja lite över hela Norrköping. In i projektet kommer vi, relativt orkeslösa och osugna på den mesta aktivitet som man kan syssla med, iaf jag. Just nu vill man bara ligga i en dvala, en dvala som kopplar än bort från verkligeheten och kanske framförallt allt vad ansvar heter. Egentligen så känner jag väl inte så ansvarstygnd just nu, men likväl så vill man känna sig helt fri från att göra saker, man vill helt enkelt bara vara.

Komma in i mitt hus

Nu kan jag äntligen komma in i mitt hus igen. Under helgen så funkade inta tagen, så man kunde inte låsa upp porten. Detta gjorde att man fick ringa på någon oskyldig stackares porttelefon och be dom öppna. Jag behövde dock bara gör adet en gång. Andra gången jag gick ut i helgen så använde jag mig en livlina i att jag tog brandstegen och lämnade den öppen.

Det var kanske tur att jag inte var utepå fest i helgen, om man ringer på vid tre så kanske det inte är så många som svarar i sin portelefon. Jag var förövrigt hjälpsam jag själv, vid klockan 2.30 på natten cirka (jag kollar aldrig klockan när jag ligger i sängen och ska sova, då slipper man känna ångest över tiden det tar att somna) fick jag en ringning på min porttelefon och jag öppnade åt min granne. Det var en god gärning tyckte jag, iofs en självklar handling, men det rycker inte jag förringar dess godhet.

Grazie Roma

Det var en ganska bra match som spelades när Roma idag besegrade Udinese med 2-1. Taddei var tillbaka han var duktig idag, han spelade klokt och vann mycket boll i viktiga lägen. Balansen var bättre idag än vad den har varit till och från under säsongen, frågan är om det är en slump att det blir så när nu Taddei är tillbaka? Juan gjorde återigen en riktigt bra match. Lysande mittbackspel genom matchen och han kryddade insatsen med ett mål. Romas bästa spelare den senaste tiden har nog dock varit Pizarro och han gjorde återigen en formidabel match. När Pizarro är så här bra som han är nu så finns det inte många regista i världen som är bättre. Aquilani får grymt svårt att ta tillbaka platsen när han kommer tillbaka från sin skada.

Nu komemr inte ett riktigt tufft motstånd i ligan förrän i ferbuari. Detta är en viktig tid, nu kommer det krävas trepoängar i stort sätt i varje match, speciellt när Inter går som tåget. En bra sak var att Totti satt på bänken idag, han hoppade inte in dock. Förhoppningsvis kan han komma tillbaka till veckan då Roma möter Cagliari. Totti behövs i Roma, Roma är dock inte lika beroende av Totti som laget har varit.


EM

Grupp A
Schweiz
Tjeckien
Portugal
Turkiet

Grupp B
Österrike
Kroatien
Tyskland
Polen

Grupp C
Holland
Italien
Rumänien
Frankrike

Grupp D
Grekland
Sverige
Spanien
Ryssland

Jag tänkte sammanfatta grupperna lite snabbt och vad jag tror så här ett halvår innan själva turneringen.

Jag tror Schweiz är ganska vassa  och hemmaplan på det kommer göra att de går vidare trots att de är ett lite sämre lag än både Portugal och Tjeckien. Det blir en tuff match vilka som går vidare utav Portugal och Tjeckien, Portugal är nog ett lite bättre lag, men jag tror Tjeckien avancerar i alla fall.

Jag tror Tyskland går vidare enkelt från grupp B och har autobahn enda fram till finalen. Kroatien känns klart starkare än de två andra, Kroatien går också vidare från grupp B.

Grupp C är den klart tuffaste gruppen. Nästan omöjlig att tippa, jag tror inte heller det är helt omöjligt att Rumänien tar sig vidare, Mutu kan mycket väl bli turneringens stora profil. Jag tror nog att Italien och Holland går vidare, Domencech får gärna misslyckas för mig, så kan Frankrike få en riktigt förbundskapten istället för denna stolle.

Grupp D känns jämn, alla lag känns som att de har en hyfsad chans att gå vidare. Spanien är det bästa laget och borde gå vidare, men sen är det Spanien och deras bristande förmåga i mästerskap, men denna gång går de vidare. Sverige är det näst bästa laget i gruppen tycker jag. Jag är orolig för att att Hiddink som är tränare i Ryssland, han kan nog höja Ryssland lite. Jag är rädd för att Ryssland och Spanien går vidare, men både Sverige och Grekland har bra chans att gå vidare.


Serie A, första toppmatchen i helgen

Helgens första toppmatch utav tre var mellan Milan och Juventus. Det var en ganska trist historia. Några bra chanser var det, men detta kändes som en 0-0 match vilket det också blev. Det sprudlade inte på det sättet det brukar kunna göra i serie A:s toppmatcher. Milans oförmåga i serie a är skrämmande, de är ju inte ens bra mot de bra lagen. Det är lustigt att laget visar oförmåga vecka efter vecka, enligt experterna så spelar ju trots allt 2 utav världens fem bästa spelare i detta laget, och det är jag väl nästan beredd att hålla med om. Kanske undervärderar jag Juventus men jag tyckler att Milan borde kunna vinna den här matchen relativt säkert, vi pratar trots allt om laget med högsta högsta nivå i Europa. Milan får nog förita sig på en 18åring om det ska bli fart på dom. Pato ska tydligen vara något alldeles extra, han blir spelklar i januari. Undra om städningen i Milan kommer till nästa säsong, jag har väntat på den i ett par år, men den kommer nog inte bli av då heller.
 
Juventus fortsätter att vara ganska imponerande. Serie A:s bästa målvakt och Serie A:s kanske bästa anfall (i konkurrans med Inter) räcker ganska långt trots allt. Att de kan hålla nollan i en mot Milan med en backlinje bestånde av Zebina Legrottaglie Chiellini Molinaro är väldigt underligt. Att man kan säga säkerhetsriskerna Zebina och Legrottaglie i samband med stabil backlinje känns bara fel. Det borde inte hålla för Juventus, varför i hevete gör det då det? Jag skyller på Buffon, han är så bra nu att man nästan blir mörkrädd, inte för att han behövde göra så mycket mot Milan, men det han gjorde gjorde han med pondus, precis allt. Han måste vara på samma nivå som Peter Schmeichel på den tiden som han var igång.

Vardagstankar

Varför känner man ibland av tristess av att man inte gör något men samtidigt orkar man inte göra något?
Varför måste man jämt diska och varför är diska så förbannat tråkigt? Det finns ta mig fan inget i hela världen som är tråkigare än att diska, jag skulle fan hellre sitta och spy just nu än ta itu med den förbannade disken. Varför sköljer man inte ut tallriken trots att man vet att det blir så mycket mer jobb när man ska diska sen? Detta måste vara höjden av lathet. Det finns liksom ingen nackdel med att inte skölja av den förbannade tallriken och likförbanmnat så skjuter man på det.
Det är bara lite tragiskt att mitt största vardagsproblemet just nu är disk.

Idag ska jag förövrigt se på tyskfotboll. Det är alltid nåt speciellt med att se på det, det känns liksom fel. Att se på tyskfotboll är på något vis ett tecken på att man inte har nåt att göra. Tyskfotboll är i alla fall väldigt mycket roligare än att diska.

Jag orkar inte ens leta efter youtube-klipp. Det är avstängande. Man kanske borde läsa lite saker till uppsatsen som kan ska skriva sen. Nä, det skjuter jag på tills jag har saker att göra, onödig stress gör än bara gott.  Min Norge-kampanj fortsätter
En engelska sketch på hans kommentarer följer nedan


Min fotbollsvärld

Det är väl egentligen inte min värld, rubriken är egentliegn helt malplacerad, men det hindrar mig inte fårn att använda den.

Ibland händer det galna saker i fotbollsvärlden. En galen sak är att olof Mellberg har kopplats samman med tre klubbar i Italien på senare tid. Det är inte lag som Parma, Sampdoria och Palermo som man skulle kunna tro. Utan lagen som Mellberg kopplas samman med är Milan, Juventus och Roma. Mellberg är en skplig mittback helt klart, så i Juventus skulle han ju platsa. Nivåmässigt ligger väl Mellberg på samma nivå som Romas nuvanarde tredjemittback Ferrari. Det skulle dock bli en stor kontrast om Mellberg bildade mittlås med någon av de graciösa spelarna Juan och Mexes. Dessa två klackar ju och gör bisacletas i var och varannan match. Den kanske mest tydligaste kontrasten är dock hur Romas spelare sköter uppspelen, Mexes och Juan försöker sig spela sig ur varenda situation och en långboll är knappt aktuellt, de som har sett Mellbergs i någon landskamp vet att han slår en långboll så fort någon sätter in lite press. Milan vill väl föryngra sin backlinje, då känns Mellberg,30 helt rätt. Han är iaf två år yngre än medelåldern i den backlinjen. 

Helgens Serie A-helg bjuder på helt underbara matcher. Vad sägs om Milan-Juventus, Roma-Udinese och Fiorentina-Inter för att nämna det bästa. Detta smakar som en riktigt god måltid i min mun, kanske som en oxfile med två olika såser, potatismos med extra mycket ost på, dryck till blir något lyxigt vin, mest för att visa upp klass, smak spelar i detta fall mindre roll.