Tyskland mot England
Åttondelsfinaler


Uruguay - Sydkorea


Uruguay

Muslera                                                               
M. Pereira - Lugano - Godin - Fucile                       
Arevalo Rios - Perez - A. Pereira                           
Forlan                                                                 
Suarez Cavani                                                 

Sydkorea
S.R. Jung
D.R. Cha - Y.H Chu - J.S Lee - Y.P. Lee
S.Y Ki - J.W Kim
C.Y. Lee - J.S. Park - Yeom
C.Y. Park

Det ska bli spännande att se om Uruguay vågar spela med tre anfallare i denna match också. Jag tror de behöver göra det eftersom de inte har någon tillräckligt kreativ mittfältare om de bara kör med två anfallare. Forlan är givetvis spelaren Sydkorea måste försöka stoppa, han är både målskytt och framspelare i detta lag. Uruguays försvarsspel har imponerat hitills och Sydkorea kommer få svårt att ta sig igenom, de behöver försöka hitta ytan mellan mittfält och backlinje, där de har flera duktiga offensiva spelare som trivs. Ett annat vapen som Sydkorea har är snabba omställningar, men eftersom Uruguay jobbar hårt i försvaret är är tajta där så kan de får svårt att få utrymme för det också. Jag håller Uruguay som tämligen klar favorit här. De har en stark defensiv och någon i den rörliga topptrion kommer förmodligen avgöra matchen.


USA - Ghana

USA
Howard                                                             
Cherundolo - Demerit - Onyewu - Bocanerga          
Donovan - Edu - Bradley - Dempsey                      
Altidore - Findley                                                 

Ghana
Kingson
Pantsil - Jonathan - Mensah - Sarpei
Ayew - K-P. Boateng - Annan - Asamoah - Tagoe
Gyan

USA spelar med ett klassisk 4-4-2 och de är ett lag som spelar med mycket vilja, har stått för upphämtningar i alla matcher hitills. Ghana är det bäst balanserade afrikanska laget med mest olika spelartyper på mittfältet vilket gör att de är det enda hoppet kvar från Afrika. Detta kan nog bli en ganska tung och fysisk match. USA får se upp så de inte förlorar mittfältet, det finns en risk att de gör det i den här matchen. Nyckelspelare för USA blir Donovan och Altidore, de två som varit bäst hitills tillsammans med Bradley. Organisationen är också en sak som varit viktig för USA, de har dock ställts i problem och visar att de kan spela ganska offensivt när det krävs. För Ghana är det viktigt att försvaret håller fokus och vinner sina dueller mot Altidore. Framåt är det främst Gyan som ska skapa saker och avgöra. Asamoah är en spelare som inte riktigt fått ut sina kvaliteer, det är dags att kliva fram nu. Helt öppen match, men jag tror Ghana tar det utan att egentligen veta varför.


Tyskland - England

Tyskland

Neuner                                                                 
Lahm - Mertesacker - Friedrich - Badstuber             
Schweinstieger - Khedira                                       
Müller - Özil - Podolski                                           
Klose

England

James
Johnson - Carragher - Terry - A. Cole
Milner - Lampard - Barry - Gerrard
Defoe - Rooney

Det största klassikermötet i åttondelen. En match mellan två klassiska nationer i fotbollssammanhang där Tyskland ofta varit det bästa laget. Tyskland är också favoriter i denna match och de har imponerat mest av de två lagen hitills i turneringen. Jag sätter ett frågetecken kring om Tyskland har för lite rutin. De engelska spelarna är faktiskt mer vana att vinna saker än motståndarna i det tyska laget. Detta gör att spelare som Klose, Lahm och Schweinstieger blir väldigt viktiga för att de yngra ska känna stabilitet. Schweinstieger blev skadad förra matchen och är tveksam, han måste nästan vara med för Tyskland. England behöver få igång Rooney nu, det är sådana här matcher han ska kliva fram och avgöra. De engelska mittbackarna kan få problem med Tysklands rörliga offensiva spelare så där får England se upp. Jag tror England vinner denna match, men givetvis är den oviss. Rutinen hos spelarna fäller avgörandet.


Argentina - Mexico

Argentina
Romero                                                              
Gutierrez - Demichelis - Samuel - Heinze               
M.Rodriguez - Mascherano - Veron                        
Messi                                                                 
Tevez - Higuain                                                   

Mexico
Perez
Osorio - Rodriguez - Moreno - Salcido
Juarez - Marquez - Torrado
Dos Santos - Barrera
Franco

En match mellan två lag som spelat en bra och fanska offensiv fotboll under VM-turneringen Argentina lär fortsätta anfalla och det tror jag även Mexico kommer göra, tror inte något av lagen kan ställa om laget och bli återhållssamma. Det gör att jag tror det kan bli en Hawaiimatch, och det är det som kan vara Mexicos chans, en svängig match där de lyckas peta in ett par bollar och så kan inte Argentina resa sig. Argentinas individuella spelare lär dock avgöra denna match, Messi är deras bästa spelare och kanske är det dags för honom att göra ett mål i detta VM. Veron ska göra så laget hålls ihop och matchen inte blir allt för svängig. I Mexico så blir de rutinerade centrala mittfältarna Marquez och Torrado viktiga, kan Marquez få kontroll på Messi? Framåt så bör Dos Santos få igång effektiviten om Mexico vill avancera. Argentina är det bättre laget och bör slå ut Mexico i åttondelen, precis som för fyra år sen.


Holland - Slovakien

Holland
Steklenburg                                                             
Van der Wiel - Heitinga - Mathijsen - Van Bronckhorst   
Van Bommel - De Jong                                               
Kuyt - Sniejder - Robben                                            
Van Persie                                                                 

Slovakien

Mucha
Pekarik - Skrtel - Durica - Zabavnik
Strba - Kucha
Weiss - Hamsik - Jendrinski
Vittek

Holland möter här det som på förhand ser ut som slutspelets svagaste lag. Holland har imponerat utan att imponera hitills i VM och de är en stark kandidat till seger i turneringen. Robben är nu tillbaka vilket mycket väl kan ge laget en extra dimension. Slovakien tog sig överraskande vidare genom att slå Italien, en fin insats utav Slovakien, framförallt Vittek gjorde en riktigt bra match. Hamsik fick en högre utgångsposition i den matchen vilket jag tror både laget och han själv mådde bra av. Det är han som är lagets bästa spelare och därmed också den viktigaste. Om han kommer in rätt i matchen så finns det en möjlighet att de kan störa holländarna ordentligt. Holland bör dock vinan denna match och göra troligen också det, på förhand är det den minst jämna åttondelen.


Brasilien - Chile

Brasilien

Julio Cesar                                                                
Maicon - Lucio - Juan - Michel Bastos                           
G. Silva - Melo                                                          
Elano - Kaka                                                            
Luis Fabiano - Robinho                                            

Chile

Bravo
Isla - Fuentes - Jara - M. Gonzalez
Carmona - Millar
Fernandez
Sanchez - Suazo - Beausejour

De som kom etta och tvåa i det Sydamerikanska kvalet. Brasilien vann en tuff grupp vilket är starkt, de har ävertygat spelmässigt till och från. Chile har imponerat spelmässigt, mot Spanien räckte de dock inte riktigt till. de har fått ett par tunga avstängningar i försvaret vilket kan bli jobbigt. Chile lär i alla fall anfalla i denna match, det är säkert. För Brasilien är det dags för Kaka och Robinho att kliva fram ordentligt, det är de som ska avgöra viktiga matcher i slutspelet. För Chile kan det bli viktigt att deras yttermittfältare vinner kampen mot Brasiliens ytterbackar, då kan de också vinna matchen. Jag tror att Suazo kan få chansen, hans förmåga att göra mål kan nog priotiteras här även att Valdivia har gjort det bra. Brasilien vinner den här matchen tillslut, men den kommer bli tuff.


Paraguay - Japan

Paraguay
Villar                                                                         
Bonet - da Silva - Alcatraz - Morel                                
Vera - Caceres - Riveros                                             
Valdez - Santa Cruz - Barrios                                       
Honda

Japan
Kawashima
Komano - Nakazawa - Tanaka - Nagatomo
Abe - Endo
Matsui - Hasebe - Okazaki
Honda

Kanske den på förhand svagaste åttondelsfinalen. Svårt att veta var Paraguay står, jag är inte säker på om de har övertygat eller inte övertygat så mycket. De lär dock ställas på prov här i en match de egentligen ska vinna. Försvarsspelet blir en nyckelsak i den här matchen, båda har visat ett bra försvarsspel och släppt in få mål. Sedan har de några kort framåt som ska göra det för båda lagen. Paraguay har mer spelare framåt som kan avgöra matchen, Riveros, Valdez, Barrios och Santa Cruz kan alla avgöra, och även anfallaren Cardozo. I Japan är det främst Honda som ska göra det framåt, han har mer eller mindre legat bakom samtliga mål, klart bäst framåt i Japan. Känns som en 1-0 match, troligtvis blir det Paraguay som gör målet.


Spanien - Portugal

Spanien

Casillas                                                                    
Sergio Ramos - Pique - Puyol - Capdevila                    
Busquets - Xabi Alonso                                               
Xavi - Iniesta                                                             
Torres - Villa                                                             

Portugal

Eduardo
Ferriera - Carvalho - B.Alves - Coentrao
Raul Meireles - Mendes
Simao - Tiago - Danny
Ronaldo

Ett derby mellan Spanien och Portugal och givetvis en het match. Spanien lyckades vinna gruppen trots att de startade med en förlust. I ärlighetens namn så har Spanien inte imponerat så värst mycket spelmässigt hitills, mycket har kretsat kring David Villa. Portugal har gjort det ganska bra hitills och övertygat på mig, ett strakt försvar har de visat att de har. Spanien lär bli det laget som för matchen med sina passningsspelare, Portugal kommer nog att backa hem. Spanien får se upp för Portugals kontringar. Jag tror på en skräll i denna match, Jag tror Spanien inte har tillräckligt med tålamod och jag tror Portugal kommer straffa spanjorerna genom kontringar.


Sista gruppspelsrundan, Grupp G och H

Italien var för dåliga för att ta sig vidare, det trodde jag faktiskt inte de skulle vara, inte från denna grupp. Slovakien tog platsen bakom Paraguay. Ett Paraguay som imponerat utan att imponera, de kan blir lite vad som helst i slutspelet från dem. Nya Zeeland förlorade inte en match i VM, det är imponerande med tanke på deras lag. Danskarnas VM tog slut genom en förlust mot Japan, ett Japan som gjort ett bättre VM än vad jag skulle trott. Både Japan och Mexico är lag som haft kapacitet men som jag trodde blivit lite sämre jämfört med tidigare, men det verkar som att båda lagen blivit något starakare, framförallt Japan. De besegerade Danmark konfortabelt. Rigobert Song blev avtackad i VM historien genom att få hoppa in för sitt Kamerun. Fyra VM-turneringar, med 16 år mellan första och sista och han har blivit utvisad i två VM-turneringar, det kan bara Zidane matcha.

Portugal - Brasilien
Portugal har imponerat på mig hitills, trodde inte de skulle verka så här starka. De verkar vara lika starka nu som de varit nästan hela 2000-talet. Har bara missat avancemang från gruppspelet i ett mästerskap, 2002. De har under dessa år stört flera stora lag och därför tror jag att de också kan utmana Brasilien idag. Brasilien som har lite skade och avstängningsproblem på offensiva spelare och eftersom de är klara i gruppen så kanske de även vilar lite spelare. Ingen given brasseseger det här.

Håll ögonen på
Tiago, Portugal, Har gjort det bra på mittfältet.
Raul Meireles, Portugal, också varit duktig på mittfältet.
Hugo Almeida, Portugal, verkar som att han spelat till sig en startplats nu i anfallet.
D. Alves, Brasilien, han får säkert chansen från start idag.
Ramires, Brasilien, suttit mycket på bänk och inte riktigt kommit in i det när han fått spela, idag får han nog spela.
Robinho, Brasilien, den spelare på planen i Brasilien som är bäst på att göra det oväntade.

Nordkorea - Elfebenskusten
Nordkorea kommer spela för att visa att de är bättre än vad de visade i förra matchen. Elfenbenskusten kan inte göra så mycket mål som de behöver.

Håll ögonen på

Matchen mellan Portugal - Brasilien


Chile - Spanien
En mycket intressant som går på midsommaraftonskvällen, Så dansa runt fallosen får man vara klar med vid klockan 20.30. Två passningskickliga lag som spelar en fotboll som går ut på att de själva ska skapa chanser snarare än att spela på motståndarnas misstag. Stor chans att ett av lagen åker ur, vilket gör matchen hyperviktig. Chile har några tunga avstängningar, vilket kan bli jobbigt för laget.

Håll ögonen på
Bravo, Chile, målvakten i laget.
Valdivia, Chile, kreativ och påhittig spelare, lär få ta extra stort ansvar i och med Fernandez avstängning.
Sanchez, Chile, yttern som gjort en riktigt fint VM men tyvärr har han varit ineffektiv.
Puyol, Spanien, har hitills inte övertygat helt, det är dags nu.
Busquets, Spanien, balansspelaren som hitills kritiserats, idag ska han visa att han är viktig för laget.
Villa, Spanien, lagets stora målskytt.

Schweiz - Honduras

Schweiz är ett lag som hitills i VM fått försvara sig mycket och detta är väl i alla fall till viss del beroende på den skickliga offensiven på de lagen som de har mött. Mot Honduras behöver de göra mål och vinna matchen, så de måste hitta ett anfallsspel, och gör de det så komemr de ta sig vidare från gruppen. Honduras vill inte gå mål och poänglösa från turneringen, så de har säkerligen motivation.

Håll ögonen på
Benaglio, Schweiz, en av turneringens bästa målvakter hitills.
Barnetta, Schweiz, en viktig spelare i att dyrka upp motståndarnas försvar.
N'Kufo, Schweiz, anfallaren som fått mest forttroende hitills.
Guevara, Honduras, den rutinerade kaptenen på mittfältet.
Suazo, Hondruas, snabb anfallare som dock verkar tappat både form och snabbhet de senaste åren.
Pavon, Honduras, rutinerad anfallsspelare.
Sista gruppspelsrunda, Grupp E och F

Jag såg inte matcherna i grupp C igår, de två som jag på förhand uppfattade som de starkaste lagen gick dock vidare, men med betydligt större beskymmer än vad jag trodde de skulle få. USA kan ha dragit en drömlott genom att vinna gruppen, det finns en intressant väg fram till en semifinal. För England är vägen fram tuffare, men three lions tåget har börjat puttra igång och lämnat stationen, nu är gruppspelet över och slutspelet kan börja. Ghana gick som första afrikanska lag (och troligtvis det enda) vidare fårn gruppen. Tyskland som imponerade i början ser inte längre lika starka ut, men de är ett bra lag. Serbien tabbade sig lite pch Australien spelade upp sig efter första matchen. Jag får också skämmas för min införapport, jag skrev att Cahill var skadad, han gjorde mål och att man skulle hålla ögonen på Moore, som var avstängd. Uselt jag var för lat för att kolla upp ordentligt.

Slovakien - Italien
Regerande världsmästarna Italien har haft problem inledningsvis och behöver här vinna för att vara klara för avancemang, de har dock allt i egna händer och bör fixa det här. Slovakien tycker jag har varit lite av en besvikelse, jag trodde faktiskt de skulle vara bättre än vad de har visat hitills.

Håll ögonen på

Skrtel, Slovakien, viktig försvarare som kommer bli central.
Hamsik, Slovakien, får var här för tredje gången, jag trodde han skulle få ut mer under VM, spelar tillvardags i Italien.
Vittek, Sloavkien, deras bästa anfallare.
Zambrotta, Italien, rutinerad ytterback, kanske kan ta fram det lilla extra när det vankas viktiga matcher.
De Rossi, Italien, mittfältare som legat bakom båda målen, lagets kanske bästa spelare.
Montolivio, Italien, en annan central mittfältare som spelat ganska bra hitills i VM.

Paraguay - Nya Zeeland
Paraguay krigar här för gruppsegern, men de kan även åka ur VM. Nya Zeeland har fortfarande chans till avancemang. Paraguay ska bara vinna den här matchen, det har jag hitills sagt om alla som mött Nysa Zeeland, men fan, någongång ska även jag få rätt.

Håll ögonen på
Caceres, Paraguay, duktig central mittfältare.
Vera, Paraguay, mittfältare med hög arbetskapacitet.
Santa Cruz, Paraguay, anfallsstjärna.
Nelson, Nya Zeeland, får bli han igen, orkar inte lära mig namnen på spelarna i Nya Zeeland och orkar inte kolla upp.
Elliot, Nya Zeeland, Får kanske spela.
Killen, Nya Zeeland, han är säkert bra, eller så är han det inte, spelar gör han nog i alla fall.

Danmark - Japan
Avgörande match om vilka som ska följa med Holland vidare från gruppen. Danmark känns på något sätt som det starkare laget och på något sätt kalkyrerar jag med att de ska gå vidare. Flrmodligen är dock Japan lika bra som Danmark. så jämnt lär det bli.

håll ögonen på
Kjaer, Danmark, ung och väldigt skicklig mittback.
Poulsen, Danmark, central mittfältare och svin nummer ett i laget.
Tomasson, Danmark, en ledare och svin nummer två i laget.
Tanaka, Japan, Karaktär i backlijen.
Endo, Japan, viktig på mittfältet.
Matusi, Japan rörlig kantspelare.

Kamerun - Holland

Redan utslagna Kamerun mot redan klara Holland, båda lagen lär lufta lite nya namn, vill Kamerun visa att de är bättre än deras poäng?

Håll ögonen på

R. Song, Kamerun, Song den äldre var med redan VM1994, han borde få spela idag, som ett avsked från landslagsfotbollen. Är nästan på samma legendstatus som Roger Milla och Samuel Etoo för Kamerun.
Geremi, Kamerun, mycket möjligt att han också tar avsked fårn landslagsfotbollen här.
Enoh, Kamerun, en ung mittfältare som får representera framtiden.
Affelay, Holland, ung offensiv spelare som lär få chansen idag.
Elia, Holland, har fått göra mycket inhopp, får här en chans att spela till sig en plats på det konkurrenskraftiga yttermittfältet.
Huntelaar, Holland, anfallare som lär få chansen idag och vill säkerligen visa upp sig.Sista gruppspelsrundan, Grupp C och D

De två första grupperna är färdigspelade och om man för analysera dem så kan man väl säga att det var väntat men oväntat. Uruguay övertygade mycket under gruppspelet ett ramstarkt försvar, över hela planen och en tridente längst fram gör att Uruguay ser riktigt starka ut. De är anförda av Diego Forlan, och jag fortsätter att prisa honom, han gör att Uruguay nu har ett lag som kan utmana om medaljer. Mexico har ett ganska bra spel, men de lär få svårt att gå längre än till åttondel i år också. med någon riktigt bra anfallspelare hade det kunnat gå längre, nu tror jag inte på det riktigt. De får dock chansen att spela åttondel och större undren har skett, de spelar en ganska offensiv fotboll, vilket är kul. Den sista gruppspelsmatchen stod mellan Sydafrika och Frankrike. Sydafrika avslutande sitt hemma-VM på ett värdigt sätt, med tanke på deras spelarmaterial så har det gjort ett bra VM. Framförallt tror jag att detta VM, har gett Sydafrika en tro på sitt landslag och jag tror att Sydafrika kan växa till ett av de stora afrikanska lagen några år framöver, jag tycker potentialen finns i laget, tyvärr var de inte riktigt klara till sitt hemma-VM. Detta VM som Frankrike har haft är ett avsked som inte ens är värdigt Domenech. Avslutningen var ungefär lika bedrövlig som övriga turneringen, men de fick i alla fall göra mål. Detta var nog Henrys sista landskamp, även om han inte alltid fått ut lika mycket i Frankrike som han fick i Arsenal så har han haft en bra landslagkarriär, den sista spelaren från 1998-laget (med reservation för fel). Några andra spelare kanske också får sluta, för att de beter sig som idioter, Avslutar med ett citat: Dra och bli rövknullad din smutsiga horunge.

Slovenien - England
Englands ödesmatch mot ett Slovenien som är bra organierat. Detta kommer bli ett eldprov för England, nu gäller det för laget att kliva fram och visa mod, det finns inget utrymme för rädsla att misslyckas. Slovenien lär spela på att få ett oavgjort resultat. Lär bli en kamp där lagen har mycket vilja, England bör vinna, men Slovenien är knepiga att ha att göra med.

Håll ögonen på
Cesar, Slovenien, viktig mittback
Suler, Slovenien, lagets andra mittback, båda lär få göra mycket.
Birsa, Slovenien, kreativ spelare med bra vänsterfot.
Lampard, England, behöver kliva fram på mittfältet.
Rooney, England, varit svag hitills, behöver höja sig nu.
Heskey, England, ofta kritiserad, bra chans nu att få lite hjältestatus.

USA - Algeriet
USA har fått en gyllene chans att gå vidare och vinna gruppen. De är också det laget som kanske imponerat mest spelmässigt i gruppen, bra organierat och ganska farliga framåt till och från. Algeriet lär kämpa för att ta sig vidare, troligtvis räcker de inte till, USA bör vinna.

Håll ögonen på
Demerrit, USA, bra mittback i laget.
Bradley, USA, tränarens son, gjort en riktigt fin turnering.
Donovan, USA, en av USAs bästa spelare genom tiderna, håller alltid en bra nivå.
Yahia, Algeriet, Viktig försvarare.
Yebda, Algeriet, lär lägga ner ett hårt arbete på mittfältet.
Ziani, Algeriet, han som främst ska skapa saker framåt.

Ghana - Tyskland 
Oerhört viktig match, båda hade ett guldläge eter första rundan och kunde ha satt sig själva klara för slutspel inför denna match, istället så blir detta en ödesmatch där troligtvis ett av lagen åker ur. Tyskland är givetvis favoriter till att vinna denna match. De saknar en avstängd Klose där framme, hans rutin hade varit viktig, kommer alla unga spelare ha kyla nog om matchbilden utvecklas fel. Ghana är fysiska och jobbiga att möta, kan de kämpa ner Tyskland? Tveksamt.

Håll ögonen på
Mensah, Ghana, var skadad i förra matchen, viktigt att mittbacken som också är en ledare är tillbaka till denna match.
K-P. Boateng, Ghana, mittfältare som kommer från Tyskland, nu spelar han mot Tyskland, med Ghana. Hans halvbror spelar i tyska landslaget, lär dock starta på bänken.
A. Gyan, Ghana, anfallare som gjort två straffmål hitills, nyckelspelare.
Lahm, Tyskland, kaptenen blir väldigt viktig denna match, han som ska leda styrkorna.
Podolski, Tyskland, har han kvar självförtroende efter missarna sist? Podolski kan behöva kliva fram.
Özil, Tyskland, kreativ spelare som kan ha nycklar att dyrka upp försvaret.

Australien - Serbien
Australien tog chanen till avancemang genom att kryssa mot Ghana. De saknar dock både Cahill och Kewell på grund av avstängning och det är riktigt tungt. Serbien är vidare vid seger, och de ska normalt vinna denna match, men Australien är ingen mumsbit, full fokus krävs.

Håll ögonen på
Moore, Australien, gamla mittbacken som är klubblös.
Bresciano, Australien, kreativ mittfältare.
Kennedy, Australien, när Cahill och Kewell är borta så lär han ta anfallsplatsen.
Ivanovic, Serbien, duktig högerback
Stankovic, Serbien, ledaren på mittfältet.
Zigic, Serbien, den långa anfallaren behlver vara effektiv i denna match.

Sista gruppspelsrundan, grupp A och B

Först blir det som vanligt lite kommentarer från gårdagen. Portugal övertygade mot ett blekt Nordkorea vilket gör att Portugal i stort sätt är klara för slutspel i VM. Portugal verkar dock vara bättre än vad jag trodde, kanske var det en synvilla, kanske är de bra, jag tror i alla fall att de kan störa stora nationer, det trodde jag inte före turneringen. Grupp H är inför sista rundan den mest intressant tillsammans med grupp D. Chile har imponetat hitills men deras ineffktivitet framför mål gör att de i alla fall kommer få svårt att gå vidare. Matchen mot Schweiz förstördes lite av att Schwiez Behrami åkte på ett rött kort, trist. Spanien vann ganska enkelt mot Honduras, Spanien måste nog vinna sista matchen mot Chile, det kommer bli en tuff prövning.

Frankrike - Sydafrika 
Fjantarna i Frankrike får en liten sista chans att spela om en slutspelsplats, det kommer troligtvis inte gå men de har i alla fall chansen. Sättet spelarna har betett sig på är så oerhört pinsamt, det är så pinsamt att det inte ens är Domenech som är Frankrikes största pajas efter den här turneringen och det säger egentligen allt om spelarna, patetiskt. Sydafrika har förhoppningsvis lite glädje i laget och vill visa upp sig för hemmapubliken, och förhoppningvis räcker detta för seger i denna match mot de pinsamma fransmännen.

Håll ögonen på
Domenech, Frankrike, tränaren som varit bedrövlig under nästan hela förbundskaptenskarriären, detta lär bli hans avsked från fotbollsvärlden.
Ribery, Frankrike, har enligt rapporter betett sig illa under VM, hur beter han sig i denna match?
Henry, Frankrike, en av få fransmän som fortfarande kan gå med högt huvud efter denna turnering.
Booth, Sydafrika, han lär väl inte så spela denna match heller, men man kan ju få hoppas, ett inhopp borde man väl i alla fall kunna hoppas på.
Pienaar, Sydafrika, en nyckelspelare om Sydafrika ska resa sig och försöka utnyttja den lilla chansne de har till avancemang.
Mphela, Sydafrika, snabb anfallare.

Mexico - Uruguay
Om matchen blir oavgjord så går båda vidare oavsett resultat i den andra matchen. Att vinna gruppen innebär dock att man slipper möta Argentina i åttondelen och bara en sådan sak borde borga för att Mexico kommer gå för seger, Uruguay vinner gruppen vid oavgjort. Två lag som imponerat spelmässigt hitills och de känns som de två starkaste lagen i gruppen.

Håll ögonen på
Osorio, Mexico, har haft en ordinarie plats i försvaret och varit stabil.
Torrado, Mexico, mittfältare som jobbar hårt och håller hög kvalite.
Franco, Mexico, centeranfallaren, lägger ner ett hårt jobb.
Muslera, Uruguay, en målvakt som håller bra kvalite.
Perez, Uruguay, nyttigt mittfältare centralt.
Forlan, Uruguay, lagets överlägset största stjärna, kämpe, speluppläggare och avslutare i ett, turneringens hitills bästa spelare.

Nigeria - Sydkorea
Sista chansen för Nigeria att spela till sig avancemang och trots 0 poäng så hade de fortfarande en bra chans, de räcker troligtvis med seger i denna match. Nigeria har spelat helt okej, utsivisningen i matchen mot Grekland förstörde dock mycket. Sydkorea har dock varit bättre under turneringen och är mina favoriter i denna match.

Håll ögonen på
Enemanya, Nigeria, målvakten har varit spektakulär i årets turnering.
Yobo, Nigeria, ledaren i backlinjen.
Etuhu, Nigeria, ska försöka vinna mittfältskampen, kommer få springa mycket.
Y.P. Lee, Sydkorea, rutninerad vänsterback.
C.Y. Lee, Sydkorea, talangfull ytter som kan komma att göra en bra match.
C.Y Park, Sydkorea, anfallaren, har varit bra hitills under VM.

Grekland - Argentina
Grekland jagar en slutpsleplats i sidta rundan och möter ett redan klart Argentina. Argentina lär ställa upp med i alla fall halvt b-lag denna match, jag tror ändå Grekland kommer få problem. Att möta motiverade Milito och Aguero som vill visa att de ska ha en plats, det är iprincip lika illa som att ställas mot Higuain och Tevez. Möjligt att Grekland kan straffa Argentinas försvar om inte samspelet riktigt sitter där eftersom det är nya namn. Argentina bör vinna idag, men större under har skett.

Håll ögonen på
Kyrigiakos, Grekland, ledaren i försvaret.
Katsouranis, Grekland, nyttig mittfältare som lägger ner ett bra arbete.
Gekas, Grekland, anfallaren som ska göra målen.
Romero, Argentina, målvakten lär få fortsätta spela, viktigt för honom att göra en bra match inför slutspelet.
Aguero, Argentina, Maradonas svärson får nu en chans att spela sig närmare startelvan.
Milito, Argentina, anfallaren som avgjorde ligan, cupen och Champions League får nu chansen från start.


VM, del 11

Gårdagen blev det missande av lite matcher på grund av eget fotbollsspelande. Från resultaten att dömma ser det dock bra ut för Paraguay, Slovakien känns blekare en vad jag trodde på förhand. Italien övertygar inte alls, oavgjort mot Nya Zeeland är för dåligt. Nu kommer de få spela en sista avgörande match mot Slovakien, de bör vinna, men onödigt att sätta sig i ett sådant läge. Paraguay bör vinna gruppen. Brasilien övertygade mot Elfebenskusten och vann klart. Mästa mästarna ser starka ut. Elfebenskusten däremot kan få problem att gå vidare, de behöver hjälp ifrån de andra lagen för att göra det, och de måste slå Nordkorea.

Portugal - Nordkorea
En match som Portugal måste vinna och de ska vara det bättre laget. Nordkorea lär lägga ner en stark arbetsinsats, frågan ärdock om det räcker.

Håll ögonen på
Coentrao, Portugal, ung och intressant vänsterback.
Raul Meireles, Portugal, lägger alltid ner ett hårt jobb på mittfältet.
Ronaldo, Portugal, storstjärnan i laget.
Pak, Nordkorea, en försvarare.
Pak, Nordkorea, en mittfältare.
Jong, Nordkorea, en anfallare.

Chile - Schweiz
Dagens mest intressanta lag, Chile spelade en fartfylld attackinriktad fotboll första matchen och övertygade. Schweiz gjorde en bra insats mot Spanien och lyckades vinna. Detta blir en nyckelmatch för framförallt Chile som behöver vinna. Schweiz är nog ganska nöjda med oavgjort. Matchen lär alltså bli en match mellan Chiles offensiv och Schweiz defensiv. Jag tror Chile kommer dra det längsta strået, Schweiz gjorde det bra mot Spanien, men jag tror inte deras mittbackar håller måttet och jag tror ett rörligt Chile kommer straffa Schweiz.

Håll ögonen på
Ponce, Chile, försvare, lär bli viktig.
Fernandez, Chile, den offensiva spelarfördelaren, är han som ska hitta luckot och straffa Schweiz.
Suazo, Chile, var det något Chile hade proble med första matchen var det effektiviteten i straffområdet. Nu är Suazo troligtvis tillbaka från skada, och det är han som är lagets främsta målskytt.
Bengalio, Schweiz, målvakten som ska leda sitt försvar i denna match.
Ziegler, Schweiz, båda ytterbackarna blir viktiga och Ziegler är mer lättstavat än han som är högerback.
Huggel, Schweiz, karaktärsspelare på mittfältet.

Spanien - Honduras
En måstenmatch för kanske VMs största favorit Spanien, de måste iprincip vinna idag, annars kan de vara borta från VM. Och visst ska de vinna mot det laget som ser ut att vara gruppens svagaste, jag tycker inte Honduras är dåliga, men gruppen är ganska stark och Spaniens lag är fantastiskt. Räkna med att Spanien komemr dominera matchbilden, men de får se upp för omställningar, Honduras har snabba spelare framåt.

Håll ögonen på
Xabi Alonso, Spanien, skulle i alla andra lag vara regissören, är det inte riktigt i Spanien, fårgan är vilken roll han får idag, men spela, det lär han göra, har ett bra distansskott.
Xavi, Spanien, är lagets spelfördelare.
Iniesta, Spanien, kanske den som är bäst i laget på att bryta mönstret och göra det oväntade och geniala, det kan behövas.
Figueroa, Honduras, ledaren i försvaret, kommer få arbeta mycket.
Palacios, Honduras, bollvinnaren kommer få den ganska otacksamma uppgiften att försöka få grepp om det spanska mittfältet.
Alvarez, Honduras, hans snabbhet kommer bli viktig i kontringsspelet, om Spanien inte är vaksamma så kan Honduras snabba offensiva spelare straffa dem.

VM, del 10

Holland vann sin andra raka seger, de imponerar inte så mycket spelmässigt ännu, men de vinner sina matcher och de har fortfarande Robben som sparkapital. Holland kommer bli farliga i detta VM. Japan gjorde en okej match men lyckades inte norpa några poäng, chans att gå vidare, det har de dock, men det kommer vi till. Ghana lyckades trots en man mer i en dryg timme, inte vinna mot Australien, de fick bara oavgjort. Detta resultata innebär nog tyvärr för Ghana att de inte gå vidare och om de ska gå vidare så får de nog göra det på Tysklands bekostand, för jag tror Serbien vinner sin sista match mot Australien. Detta gör att kanske inte något afrikanskt lag går vidare ifrån gruppspelet, vilket vore ett stort fiasko när VM nu spelas på hemmakontinenten. På 11 matcher så har de Afrikanska nationerna bara vunnit en match, det är för dåligt! Afrikanska Kamerun är det första laget som är helt borta från avancemang i VM. Det tycker jag är tråkigt, för jag tycker Kamerun är ett lag med potential, de har bra spelare i de flesta positioner. Mot Danmark gjorde de en bättre match en mot Japan i första och jag tyckte Kamerun förtjänade i alla fall en poäng. Rommedahl avgjorde dock matchen nästan på egen hand för Danmark, en fantatsiskt match av den kritiserade dansken. Målvakten och försvarsspelet med Kjaer och Agger som frontfiguerer ska också ha poäng. Nu möter de Japan i en avgörande där de behöver vinna för att gå till åttondel, det känns helt öppet.

Slovakien - Paraguay
Känns som gruppens nyckelmatch, de som vinner här följer troligen med Italien till åttondel. Paraguay gjorde en bra insats sin första match, Slovakien gjorde det inte, båda står på en poäng. Jag tror det kan bli en spännande match, båda känner att de behöver vinna, Paraguay bör vara bättre, de känns som ett mer komplett lag, med högre kvalite.

Håll ögonen på
Mucha, Slovakien, målvakten, lär få arbeta.
Hamsik, Slovakien, den unga kaptenen fick inte ut så mycket första matchen, nu måste han kliva fram.
Weiss, Sloavkien, tränarens son, är en kreativ offensiv spelare.
Caceres, Paraguay, viktig defensiv mittfältare.
Riveros, Paraguay, kanske den mittfältaren i laget som ska stå för mest kreativitet.
Cardozo, Paraguay, jag tror han komemr bli nyttig i denna match med hans storlek, kanske får han inte starta, men anfallaren kommer säkerligen komma in.

Italien - Nya Zeeland
De regerande världsmästarna är i denna match storfavorit och allt annat en seger är en klar missräkning. Nya Zeeland som enligt mig är VMs svagaste lag, jag ska ta bort varenda hårstrå på kroppen om de vinner VM, får försöka kämpa till sig en poäng i denna match, det ska och bör inte hålla, när flera av segerkandidanterna till VM har börjat darra så tror jag Italien fått upp vittring och Nya Zeeland bör bli en mumsbit.

Håll ögonen på
Marchetti, Italien, målvakten som ska ersätta Buffon, upp till bevis.
De Rossi, Italien, härföraren på mittfältet, målskytt i första matchen.
Pepe, Italien, ganska okänd spelare som haft en halvdan säsong i Udinese, i Italien får han dock starta och han hade en bra förstamatch.
Nelson, Nya Zeeland, mittbacken och kaptenen får vara med här igen, viktig för sitt lag.
Reid, Nya Zeeland, back som gjorde 1-1 sist mot Slovakien.
Elliot, Nya Zeeland, mittfältare som lär få arbeta mycket i matchen.

Brasilien - Elfenbenskusten
Denna dags stora match, världens bästa nation genom tiderna mot Afrikas hopp i detta VM. Brasilien vann mot Nordkorea utan att imponera särskilt. Nu ställs de mot ett riktigt tufft motstånd i Elfenbenskusten, ett Elfenbenskusten som kommer må bra av ett poäng. Jag räknar med en match som kommer bli jämn fysisk och spelarna kommer visa upp stor individuell skicklighet. Inte alls omöjligt att en individuell prestation avgör. Brasilien får givetvis gälla som favorit, men Elfebenskusten kommer knappast att ge sig och de har kapacitet att ta poäng.

Håll ögonen på
Lucio, Brasilien, ledaren i försvaret.
Kaka, Brasilien, verkar vara lite ur form, en nyckelspelare för Brasilien som behöver komma igång, särskilt när det inte riktigt finns någon som kan ta hans roll i den brasilianska truppen.
Luis Fabiano, Brasilien, anfallaren som ska göra målen.
K.Toure, Elfebenskusten, försvarare som måste ta myckt ansvar.
Demel, Elfenbenskusten, högerback i första matchen, lär få arbeta en del.
Drogba, Elfebenskusten, lagets stora stjärna, tror han är redo för match.

VM, del 9

Det laget som imponerade mest i första omgången åkte på en smäll mot Serbien och förlorade med 1-0 och detta gör gruppen vidöppen. Kloses utvisning avgjorde väl, det var onödigt av Klose och samtidigt ganska hårt dömt av domaren. Serbien spelade sen bra försvarspel, de har framförallt ett bra försvar men även främst ett par duktig mittfältare, så när de får matchbilden dit de vill blir de svåra att besegra. Det unga och fartfyllda Tyskland kunde inte riktgt ändra tillbaka matchbilden efter Kloses utvisninig, det känns som att Ballack hade varit nyttig idag. Å andra sidan så var det de mer rutinerade som förstörde dagen, Klose med sin utvisning och Podolski med sin straffmiss. Schweinstieger fortsätter dock att imponera. Slovenien-USA trodde jag skulle bli en jättetråkig match, jag hade helt fel, det blev en riktigt bra match, 2-0 blev 2-2. USAs vändning var imponerade, de visade moral och borde också fått 3-2, de fick ett riktigt mål bortdömt. De ser dock ut att vara gruppens starkaste lag och går nog vidare trots allt. England var riktigt svaga mot Algeriet och fick bara 0-0, grupp C lever fortfarande efter två omgångar,det trodde jag minsann inte att den skulle göra. England får nu ett tuff sista match mot Slovenien, om de vill gå vidare så måste höja sig, rejält.


Holland - Japan
Holland är storfavorit i denna match, de övertygande inte något vidare mot Danmark men vann ändå utan några större problem. Holland har ett riktigt intressant lag. Japan kommer från en bra insats mot Kamerun och har en bra chans på avancemang, det är väl dock inte matchen mot Holland som den möjligheten kommer avgöras. Matchen bör vinnas av Holland som är ett bättre lag, jag räknar dock med att Japan inte kommer ge upp utan kamp och de lär kämpa hela matchen.

Håll ögonen på
Van der Wiel, Holland, Ytterback som förväntas fylla på framåt.
Kuyt, Holland, offensiv spelare som alltid lägger ner ett hårt jobb.
Sneijder, Holland, spelfördelaren framåt som inte riktigt kom igång.
Nakazawa, Japan, duktig mittback som kommer få en nyckelroll.
Hasabe, Japan, mittfältare som kommer bli nyttig.
Honda, Japan, stjärnan i laget och han som ska göra det framåt.

Ghana - Australien
I och med att Serbien slog Tyskland så blir detta en måstematch för Ghana, som behöver vinna för att ha ett bra utgångsläge att gå vidare. Ghana är ett av få Afrikanska lag som har bra offensiva och kreativa mittfältare, något som många av de andra Afrikanska lagen saknar. Australien däremot vill visa att de är bättre än vad de visade mot Tyskland, de saknar dock Cahill, vilket är tungt. Jag tror Ghanas fysik och tyngd kommer bli avgörande, om Cahill hade varit med så skulle nog Austalien kunna ta en poäng. Ghanas motivation och högre kvalite på laget bör dock göra att de vinner.

Håll ögonen på
Kingston, Ghana, målvakt som ofta är bra för sitt landslag.
Annan, Ghana, balansspelare som tillvardags spelar i Rosenborg.
Ayew, Ghana, Fartfylld och fantasifull ytter.
Neill, Austarlien, han som ska hålla ihop ett segt och gammalt försvar.
Emerton, Australien, nyttig spelare för laget.
Culina, Australien, rörlig mittfältare som är användbar i flera positioner.

Kamerun - Danmark
Två lag som förlorade sin första match och de två lagen som man på förhand trodde var de som skulle slåss om andra platsen. Kamerun imponerade inte alls och de måste höja sig väldigt om de först ska vinna här och sen gå vidare från gruppen. Danmark har ett bar försvar och måste hitta en offensiv till matchen. Jag tror det kommer vara två ganska nervösa lag som går ut på planen. Laget som vågar mest kommer nog att vinna, båda lagen behöver i alla fall vinna denna match.

Håll ögonen på
Le Guen, Kamerun, frågan är hur tränatren nu kommer ställa upp, och kommer han spela med A.Song?
Makoun, Kamerun, är väl han som ska försöka bli mittfältsmotorn.
Etoo, Kamerun, måste lyfta sig till denna match, lagens stjärna.
Poulsen, Danmark, kommer bli mycket kamp på mitten, kan nog passa Poulsen.
Kahlenberg, Danmark, rörlig mittfältare, en som ska skapa saker.
Rommedahl, Danmark, kantspelaren börjar bli till åren, men är fortfarande kvick, och han har rutin.


Vm, del 8

VM har börjat ta sig, detta var nog den bästa dagen av VM spelmässigt. Detta var också dagen där Frankrike troligtvis åkte ur VM, men vi börjar där dagen också började. Argentina övertygade framåt mot Sydkorea och vann med klara 4-1. Maradona verkar ha fått ihop ett ganska bra lag, ska bli intressant att se hur laget agerar när de möter de absolut bästa lagen. Argentina ser spännande ut. Sydkorea kunde inte riktigt stå emot och var ett elelr ett par nummer för små. Jag tycker dock fortfarande Sydkorea ser ganska bra ut, klar störst chans att gå vidare, en förlust mot Argentina i gruppen är inte hela världen. För Lagerbäcks Nigeria lär det dock bli tuffare, Kaita tappade huvudet och Nigeria tappade matchen mot Grekland. Grekland var väl hyfsat som kom tillbaka i matchen, ett fulltagligt Nigeria hade dock förmodligen vunnit, tråkigt för Nigeria, nu lär de ha missat chansen att ta sig vidare. Mexico gjorde en väldigt fin insats mot Frankrike, ett lag som verkligen har uttvecklats en anfallside, kul att det belönas och går vägen i matcherna. Mexico imponerar i VM, klart bättre än vad jag trodde de skulle vara, kul! Riktigt kul. Frankrike och Domenech slutar aldrig att förvåna, men på ett negativt sätt, när man inte trodde de kunde vara sämre så lyckas de med det i alla fall. Frankrike har varit patetiska i flera år och främst är det på grund av Domenech. En märklig kontinutet i laget, kan spela med leda med spelare och helt plötsligt så petar han spelare han tänkt byggt laget kring (Gourcuff, Henry, man kan väl till viss del förstå Henry med tanke på hans form i Barcelona)utan att man riktigt fattar varför och så spelar han med en spelare som Govou, som ja, inte är så jäkla vass. Frankrike är på väg ut ur VM, helt välförtjänt.

Tyskland - Serbien
Tyskland imponerade stort i första matchen, Serbien gjorde det inte och detta gör Tyskland ses som klara favoriter. Jag tror dock det kan bli en riktigt tuff match, Serbien har ett bra försvar och kanske kan de övertyga mer när de får fokusera mer på det. Dessutom är det en måstematch för serberna som har en bra backlinje och ett ganska bra mittfält. Tyskland ska försöka trumma på likt samma sätt som de gjorde mot Australien. Det blir Tysklands offensiv mot Serbiens defensiv, Tyskland är klar favorit, men jag tror inte det är omöjligt att Serbien lyckas sno en poäng.

Håll ögonen på
Lahm, Tyskland, allt annat än en lam ytterback, kaptenen är en av nyckelspelarna i sitt lag.
Podolski, Tyskland, ett fenomen som alltid gör mål för landslaget.
Müller, Tyskland, ny offensiv bekantskap, nyttig lagspelare i offensiven.
Vidic, Serbien, han som ska hålla ihop backlinjen
Subotic, Serbien, spelaren som ska ersätta avstängda Lukovic i backlinjen
Pantelic, Serbien, spelaren som har störst chans att skapa saker framåt för Serbien.

Slovenien - USA
Två lag som båda har en bra försvarsorganisation, räkna med en tillknäppt match. USA har förmodligen mer offensiv skicklighet, men frågan är om det räcker. Ska bli intressant att se vilka som är minst nöjda med oavgjort här. Jag förväntar mig ingen fotbollsfest.

Håll ögonen på
Handanovic, Slovenien, målvakten kan nog få jobba en del.
Brecko, Slovenien, högerback som håller hyfsad kvalite.
Novakovic, Slovenien, anfallaren som ska göra målen.
Bocangera, USA, vänsterback och kapten för sitt lag.
Dempesy, USA, nyttig mittfältare, gjorde mål mot England.
Altidore, USA, tung anfallare.

England - Algeriet
Efter en knackig inledning är det nu dags för England att få igång spelet och då passar en match mot Algeriet riktigt bra. Algeriet förlorade och övertygade inte direkt i första matchen och lär få svårt mot England. Jag har svårt att se något annat resultat än att England vinner här, de är för bra för Algeriet och jag tror dessutom att Algeriets självförtroende fick sig en törn efter förlusten i premiären. Dags för Capellos lag att visa att de har kapacitet att gå långt i VM, elelr i alla fall se till att vinna.

Håll ögonen på
Barry, England, balansspelare ser nu ut att vara redo, kan bli en nyckelspelare för England i turneringen.
Lampard, England, behöver höja sig ett snäpp och ta tag i taktpinnen.
Lennon, England, kantspelare som lär skapa mycket på sin kant.
Belhadj, Algeriet, kantspelare som lär synas under matchen, arbetar hårt och hyfsat fantasi.
Yebda, Algeriet, mittfältare som spelade i Portsmouth under säsongen och har mött de engelska spelarna.
Matmour, Algeriet, en utav lagets mer kreativa spelare som ska försöka skapa något framåt.

Vm, del 7

Jag snackade upp Chile och Honduras innan matchen, den kanske inte levde upp riktigt till uppsnackandet, men jag tyckte det var en sevärd historia. Ett Chile som verkligen vågade spela framåt och anfalla med hela laget, hoppas det kan belönas i turneringen. De missade dock lite för mycket lägen, men deras centertank var skadad, när Humberto Suazo är tillbaka, då kan straffområdeseffektiviteten öka. Honduras försökte anfalla när de väl fick chansen, de gjorde en hyfsat match men var numret för svagt för Chile. Jag tycker det var synd att de saknade alternativet att använda sig av David Suazo, hans snabbhet därframme kan bli läskigt för motståndarlagen i kommande matcher. Honduras är ett helt okej fotbollslag, men de andra i gruppen är lite för starka. I matchen Spanien-Schweiz blev det turneringens hitills största skräll, EM-vinnarna och kanske huvudfavoriten Spanien förlorade med 1-0. Schweiz spelade kompakt och kontrade bra och Spanien lyckades inte göra mål. Detta gör att grupp H kommer bli en öppen och hård match mellan tre lag. Hemmanationen Sydafrika åkte på en smäll mot Uruguay och förlorade med 3-0, vilket gör att Bafana Bafana får det oerhört tufft att avancera. För Uruguay däremot ligger en slutspelsplats öppen. Alla Sydamerikanska lagen har imponerat väldiga hitills i turneringen 4 segrar och två oavgjorda och de oavgjorda hafr kommit mot förra VM-ets finalister, Italien och Frankrike.

Argentina- Sydkorea
De båda segrarna efter första omgången möts i denna match. Argentina gjorde en helt okej insats och visade stundtals upp den enorma offensiva skicklighet som laget besitter, försvaret ser okej ut, men känns lite känsliga för omställningar. Sydkorea övertygade mycket i första matchen mot Grekland. De visade upp bra fart och rörelse framåt och dessutom ett stabilt försvarsspel. Jag tror detta kommer bli en häftig match som svänger fram och tillbaka, Argentina lär anfalla och det tror jag även Sydkorea kommer göra när chansen ges, även att de säkert kommer prioritera försvarsspelet.

Håll ögonen på
Gutierrez, Argentina, nyttig spelare som arbetar i båda riktiningarna, lagets lungor.
Higuain, Argentina, fick inte riktigt till avsluten förra matchen, dags nu, annars finns Milito på bänken.
Messi, Argentina, superstjärnan, gjorde en bra första match men lyckades inte riktigt i de avgörande momenten.
D.R Cha, Sydkorea, högerback som gjorde en bra premiär, lär få arbeta idag.
J.W Kim, Sydkorea, centralmittfältare som ska försöka vinna kampen där.
J.S Park, Sydkorea, stjärnan i laget, bra offensivt och en bra lagspelare, oerhört nyttig för sitt lag. Lika viktig för Sydkorea som Messi för Argentina.

Grekland - Nigeria
Den här matchen känns inte på förhand lika intressant som Argentina - Sydkorea. Det är dock en måstematch för båda lagen. Grekland gjorde inte alls en bra förstamatch och måste nu vinna för att ha någon som helst chans att avancera. Nigeria gjorde en helt okej insats mot Argentina men föll med uddamålet, men nu är det dags för laget att börja vinna för att de ska gå vidare. Båda lagen måste gå för seger denna match vilket kan göra den intressant. De har två tränare som i grunden prioriterar försvar, ska bli intressant om Lagerbäck lyckats hitat en intressant anfallside med sitt lag. Båda lagen är tunga och fysiska vilket lär märkas på matchbilden, Nigeria har lite mer fart i laget. Nigeria bör vinna den här matchen och jag tror de klarar det, men kan mycket väl bli kryss.

Håll ögonen på
Seitaridis, Grekland, ytterback som var med EM04, som håller en bra nivå.
Torosidis, Grekland, den andra ytterbacken, tog hand om många fasta situationer första matchen.
Charisteas, Grekland, Podolski över honom, lyckas sällan i klubblagen men bra i landslag, hans huvudspel blir viktigt.
Shittu, Nigeria, i en fysisk match så blir denna mittbacks huvudspel viktigt.
Haruna, Nigeria, han som ska hålla i taktpinnen på mittfältet.
Yakubu, Nigeria, anfallsstjärnan, det är främst han som ska göra målen.

Frankrike - Mexico
Frankrike har svårt att få till offensiven och laget känns disharmoniskt. Kanske kan detta VM dock passa laget eftersom inga lag gör mål. Förra VM hade de en Zidane vars inidviduella skicklighet räddade laget. Ribery och Gourcuff kommer inte upp till den nivån, Anelka övertygade inte och Henry är inte vad han har varit och Malouda sitter tydligen på bänken. Mexico spelar ganska offensivt där de fyller på mycket med ytterbackarna, dock är de väldigt ineffektiva framåt, Dos Santos göra många bra grejer men känns ganska ofarlig när han kommer till lägen. Frankrike kan mycket väl straffa Mexico om de går bort sig någongång i sin iver att anfalla. En öppen match som kan sluta hur som helst.

Håll ögonen på
Evra, Frankrike, kaptenen, ska försöka få ihop styrkorna att spela som ett lag, en nog så svår uppgift.
Toulalan, Frankrike, en skicklig defensiv mittfältare.
Malouda, Frankrike, började på bänken i premiären, lär få starta idag.
Salcido, Mexico, vänsterback som fyller på framåt.
Marquez, Mexico, kaptenen, spelar centralt på mitten, gjorde mål i första matchen.
Blanco, Mexico, gamla Blanco lär börja på bänken, men kan mycket väl komma in, han må vara lite tjock och orörlig, men bra spelsinne och passningsfot.


Vms fem största klåpare efter första omgången

Raymond Domenech
Frankrikes tränare är alltid här, orkar inte ens kolla upp hur han stavas.

Paul Le Guen
En annan fransk tränare, men för Kamerun, hans lag svarade för en pinsam insats på alla sätt. Le Guens laguttagning var konstig och hans taktik värdelös.

Robert Green
Tappar man in en boll för sitt England så får man ta på sig en skämsstrut.

Loukas Vyntra
Blek insats av den grekiska försvaren som han krönte den med att släppa bollen till Park så det blev 2-0, till motståndarena.

Zdravko Kuzmanovic
Han kom in han sågs, han tog en obegripligt med hand i eget straffområde när matchen var påväg mot 0-0 vilket gjorde att hans Serbien förlorade den viktiga matchen mot Ghana.

VMs 10 starkaste profiler efter första omgången

Mesut Özil, Tyskland
Kreatören i det laget som imponerat mest hitills.

Ji-Sung Park, Sydkorea
Kaptenen gjorde en riktigt stark insats för sitt lag i premiären.

Thomas Müller, Tyskland
Offensiv spelare med bra löpningar.

Alexis Sanchez, Chile
Den spelaren som utmärkte sig mest i ett Chile som imponerade

Gökhan Inler, Schweiz
Gjorde en mycket stark premiärmatch mot Spanien.

Siphiwe Tshabalala, Sydafrika
Kreativ spelare som visade upp både bra passningar och skott.

Lionel Messi, Argentina
Gjorde en bra premiär, men lyckades inte göra mål.

Maicon, Brasilien
Ytterback som gjorde ett snyggt mål mot Nordkorea.

Philipp Lahm, Tyskland
En väldigt skicklig ytterback, kapten i Tyskland.

Asamoah Gyan, Ghana
Anfallaren som avgjorde matchen mot Serbien, med straff förvisso, men bra i övrigt också.

VM, del 6

Slovkien gjorde ingen övertygande insats i sin VM-premiär, de fick bara oavgjort mot Nya Zeeland efter att Slovakien gjort en ganska krampaktig match. Nya Zeeland gjorde en bar match efter sina förutsättningar. Båda lagen kommer få svårt att gå vidare. Slovakien har bäst chans, men då bör Marek Hamsik höja sig. Grupp G är fortfarande oviss efter oavgjort mellan Elfenbenskusten och Portugal, de som troligtvis strider om andraplatsen. Bara att hoppas att något av lagen kan få ett resultat mot Brasilien så det slipper bli en målskillnadsjakt kring vilka som ska gå vidare. Båda lagen gjorde en stabil fotbollsmatch, Elfenbenskusten ser ut att vara det starkaste laget ifrån Afrika, kanske tillsammans med Ghana, det är de två lagen som har potential att gå långt, även att båda troligtvis bara går till kvartsfinal. Portugal är ungefär som Portugal, fast sämre under Quieroz jämfört med Scolari, de har stora problem med att skapa chanser och göra mål under Quieroz, Elfenbenskusten gäller som knapp favorit kringa andraplatsen för mig. Brasilien vann utan att imponera, på något sätt tycker jag dock de imponerar. De spelar inte så bra, men så lyckas de växla tempo och avgöra matchen, mot ett Nordkorea som var hyfsat bra. Trots lite knackigt spel så tycker jag att Brasilien, efter Tyskland givetvis, är det laget av favoriterna som imponerat mest. Nordkorea blir inget lag som är en given trepoängare, de kan mycket väl knycka en poäng i gruppen, och dne kan bli avgörande. 

Honduras - Chile 
På förhand känns det kanske inte så den hetaste matchen. Jag har dock stora förväntningar, jag tror det kommer bli VMs bästa (eller iaf mest underhållande) hitills. Båda lagen har uttalat sig innan VM om att de vill spela offensivt. Honduras tror jag eventuellt kan komma att tumma på det med tanke på att de har bra balansspelare. Honduras har faktiskt ett bra lag, det ser ut som att Italienproffsen Alvarez och Suazo kan börja på bänken, och de är skickliga spelare. Chile tror jag kommer vara första laget i VM hitills som släpper hängslen och livrem och kör på framåt. Tråkigt att denna gruppen inte började tidigare, tror jag, för jag tror den hade kunnat sätta en mer offensiv standard. Chile kommer troligtvis spela med en 3-3-1-3, taktik, liknande den Argentina använde i VM02, Argentinas tränare då var Bielsa, Chiles tränare nu är Bielsa, sen att det inte gick så bra för Argentina är kanske en annan historia... Nu har jag snackat upp matchen löjligt mycket, så det lär väl bli en ganska återhållsam 0-0 match.

Håll ögonen på
Figueroa, Hondruas, tillvardags i Wigan, ledaren i försvaret, nyckelspelare.
Palacios, Honduras, bollvinnaren på mitten, ännu viktigare än figueroa.
Leon, Honduras, en offensiv mittfältare som kan bryta mönstret.
Isla, Chile, ytterback/yttermittfältare, som är lite aktuell för Roma, därför är han intressant.
Carmona, Chile, spelaren som ska hålla ihop mittfältet.
Sanchez, Chile, intressant anfallsytter, en kreativ, teknisk och snabb spelare.

Spanien - Schweiz
Nu är det dags för den andra huvudfavoriten att kliva in i turneringen och de gör det mot Schweiz. Det har funnits vissa sakdetveksamheter i Spanien, men det är väl också egentligen de enda tveksamheterna som finns i laget, för det är VMs mest kompletta lag. Schweiz är ett ganska ungt lag som ändå har fått mästerskapsrutin efter ett par mästerskap nu, den rutinen ska bli viktig för laget under turneringen. Mot Spanien bör de dock inte räcka till, Spanien är lite för bra.

Håll ögonen på
Sergio Ramos, Spanien, attackvillig högerback som kommer vara med mycket i spelet.
Silva, Spanien, en kreativ mittfältare med en bra vänsterfot.
Villa, Spanien, favoriten till skyttekung i VM och spelaren som främst ska göra mål i Spanien.
Senderos, Schweiz, mittback, ska bli spännande om han hänger med Spaniens rörliga anfallare, han kan ju uppfattas som lite stel.
Inler, Schweiz, mittfältare som ska försöka vinna kampen mot Spaniens bollskickliga spelare.
Barnetta, Schwiez, ytter som är en av lagets mest kreativa spelare.

Sydafrika - Uruguay
Här är det två lag som redan spelat en match i turneringen. Denna kanske gäller ännu mer en premiärmatchen. Två lag som gjorde det ganska bra i första matchen. Om jag ska vara helt ärlig så är det också dessa två lag jag hoppas ska gå vidare. Båda lagen har gjort ett stabilt försvarsarbete, nu är det dags för framförallt Uruguay att också visa en offensiv, vilket de inte gjorde mot Frankrike riktigt. Sydafrika visade att de hade bra omställningar i sin match, tyvärr för Sydafrika, så saknas det lite tyngd i motståndarnas straffområde. Matchen är helt öppen och svår att tippa, men oavgjort känns inte som en omöjlighet.

Håll ögonen på
Mokoena, Sydafrika, försvarets ledare, behöver hålla ett extra öga på Forlan.
Modise, Sydafrika, högerytter som gjorde en bra match men missade lite avgrande grejer i premiären.
Tsabalala, Sydafrika, lagets bästa spelare första matchen och också målskytt.
Godin, Uruguay, skicklig mittförsvarare.
A.Pereria, Uruguay, vänsterkantsspelare som förväntas fylla på mer när motståndaren håller lite lägre klass och Uruguay ska anfalla mer.
Forlan, Uruguay, lagets stora stjärna och han som främst ska göra målen.

VM, del 5

Kamerun stod för mig personligen för den största besvikelsen hitills från ett enskilt lag. Jag trodde det skulle vara afrikas bästa lag, men de spelade väldigt uselt mot Japan, helt utan Kreativtet och rörelse. Tränaren Le Guen lyckades starta med tre defensiva mittfältare på mittfältet (och en som högerback) och lyckades peta landets bästa spelare på positionen och landets näst bästa spelare totalt, Alexandre Song. Vad jag har förstått så berodde det inte ens på skada, uselt Le Guen. Man ska väl inte ta för mycket ifrån Japan heller, de visade rörelse vilja och hade en taktik och ide, och det kan man knappast beskylla Kamerun för att ha haft. Det verkar som att man kanske har underskattat de asiatiska lagen, både Japan och Sydkorea har imponerat med deras spel. I den andra matchen i gruppen gjorde Danmark en helt okej insats, men det räckte inte mot ett bättre Holland, som gjorde en stabil insats, jag förväntar att de ska växa mer under turneringens gång och Holland kommer bli livsfarliga. Danmark och Japan får förmodligen kriga om gruppens andraplats, för att Kamerun ska spela ett vettigt spel kan man ju inte förvänta sig, dessutom lär de inte vinna mot Holland även om de gör en bra match. De regerande världsmästarna gick in i turneringen och gjorde trots allt en ganska bra insats, deras spel flöt på bra och såg bättre ut än vad jag hade trott. De fick dock bara med sig 1 poäng mor Paraguay. Paraguay visade dock, som så många andra lag i turneringen, upp ett bra försvarsspel över hela planen. De har dessutom duktiga anfallare så Paraguay kan bli jobbigt att möta för flera lag. Romaspelaren De Rossi blev målskytt! Han gjorde dessutom en bra match.

Nya Zeeland - Slovakien
På förhand kanske den minst heta matchen i hela VM. För mig är Nya Zeeland VMs svagaste lag, vilket gör att denna gruppen känns blek. Jag har svårt att se att de ska kunna störa något lag i gruppen, men om det är något lag de ska störa så är det väl Slovakien. Jag tror Slovakien är för bra för Nya Zeeland, de är ett ganska intressant lag som är på uppgång, de bör få svårt mot Italien och Paraguay i gruppen, men de kommer säkerligen att utmana.

Håll ögonen på
Moss, Nya Zeeland, målvakten i Nya Zeeland lär få arbeta under VM.
Nelson, Nya Zeeland, lagets stjärna är mittback i Blackburn, han kommer bli oerhört viktig för sitt lag.
Killen, Nya Zeeland, är han som ska göra det framåt, tror jag.
Cech, Slovakien, vänsterback som säkerligen kommer fylla på idag.
Hamsik, Slovakien, matchens stora stjärna, komemr bli sevärd.
Stoch, Slovakien, ung och intressant offensiv spelare.

Elfenbenskusten - Portugal
Dagens klart mest intressanta match, och kanske hela första rundans mest intressanta match, ja kanske rent av hela gruppsspelets mest intressanta match, kanske överdriver jag lite, men den betyder mycket. Den här matchen kommer troligen avgöra vilket av dessa lag som missar slutspel, och troligtvis är det som missar det starkaste laget som missar slutspel, aja, sluttjtatat om det nu. Båda lagen ställer troligtvis upp med 4-5-1 varianter, vilket gör att det kommer bli tätt och hårt och många man mot man dueller, Salomon Kalou mot Paulo Ferriera, Cristano Ronaldo mot Emmanuel Eboue, Deco mot Yaya Toure och Didier Drogba (om han är med) mot Ricardo Carvalho. Det kommer troligtvis inte bli något spelmässigt mästerverk, men det är en tuff match som gäller mycket med många bra spelare, så spännande kommer det bli.

Håll ögonen på 
Barry, Elfenbenskusten, lagets målvakt, måtte han hålla måttet.
Romaric, Elfenbenskusten, han som ska ta den viktiga rollen att dirigiera spelet.
S.Kalou, Elfenbenskusten, om Drogba saknas så är han lagets viktigaste spelare framåt, nyckelspelare oavsett.
Carvalho, Portugal, ledaren i försvaret, han som ska hålla i det när det stormar.
Ronaldo, Portugal, lagets superstjärna, har haft svårt att prestera i landslaget på senare år, det måste han göra om de ska lyckas.
Liedson, Portugal, Brasseanfallare i Portugal, ska göra så Portugal ska bli vassa i motståndarnas straffområde, något som ofta är ett problem.

Brasilien - Nordkorea
Nu är det dags för mästa mästarna att kliva in i turneringen och de gör det mot Nordkorea, som senast var med 1966. Brasilien är givetvis storfavorit och nu är det dags för maskinen att rulla igång. För numera är Brasilien en maskin, till och med mer än Tyskland skulle jag vilja säga. Det finns dock plats för lirare och irrationella spelare i laget, spelare som Kaka och Robinho blir viktiga, två som kan brya mönstet. Asiatiska lag har imponerat hitills, så kanske kan Nordkorea vara jobbigare än vad man trott på förhand. Samtrimmade lär de iaf vara och springa tills de stupar lär de göra, frågan är hur långt det räcker, men det bör inte räcka för poäng mot Brasilien.

Håll ögonen på
Maicon, Brasilien, världens just nu bästa ytterback, även viktig i offensiven.
Felipe Melo, Brasilien, dålig klubblagssäsong, måste upp ett snäpp här i landslagströjan.
Robinho, Brasilien, spelaren som ska bryta mönstret i laget.
Ri Myong-Guk, Nordkorea, målvakten, lär få arbeta.
Jong Tae-Se, Nordkorea, har gjort mest mål i landslaget av de som är med i VM-truppen.
Hong Yong-Jo, Nordkorea, lagkapten och är tillvarags proffs i Rostov i Ryssland, en av tre utlandsproffs i laget, och det enda europaproffset.


Fotbollshistoria, med startelvor (givetvis)

Lite inspirerad av VM och även av Fotbollsintresse och sånt där trams så tänkte jag ta ut genom tiderna 11or för de största lagen genom tiderna i fotbollssammanhang. En godtycklig bedömning som handlar om inte bara VM-framgångar utan även att lag har hållt bra under många år, samt att det finns många profiler. Uruguay borde om man ser till VM-resultat komma med, men eftersom de har så många anonyma spelare som jag faktiskt inte känner till alls, tyvärr, så petar jag dom. I dessa lag tummar jag lite på balansen och ska försöka få något sånär de 11 bästa spelarna, dock minst tre backar.

Brasilien
Taffarel
Cafu - Djamla Santos - Aldair - Roberto Carlos
Falcao
Garrincha - Zico - Ronaldinho
Ronaldo - Pele

Kommentar: Balansen är ju inte den bästa och defensiven känns något svajig. Offensiven är dock magisk, enorm skicklighet. Taffarel är en något svag målvakt, mittbackarna är tveksamma, Djalma Santos är jag osäker på om han var mittback eller ytter, men han bör vara med i laget. Pele får bli stjärnan och ledaren.

Italien
Buffon
Scirea
Maldini - Cannavaro - Baresi - Facchetti
Tardelli - Rivera
Baggio
Totti - Rossi

Kommentar: Italien har varit ett försvarsstarkt lag vilket märks i laget där många försvarsspelare kommer med och därför blir det också en fembackslinje. Tardelli får löpa mycket på mitten och Rivera, Baggio och Totti står för passningsfötter och Rossi ska stå för målen.

Tyskland
Maier
Vogts - Beckenbauer - Sammer
Breitner - Hässler - Matthäus - Bremhe
Rummenigge - Müller - Klinsman

Kommentar: Ett av lagen som är bäst balanserade, flera spelare som är bra i defensiven, men dessutom bra fötter på många försvarare och mittfältare. Anfallet är riktigt tungt och jobbigt att möta, fysik men även blandat med teknik. Beckenbauer är den stora stjärnan i laget.

Argentina
Fillol
Ruggieri - Passarella - Ayala
J.Zanetti - Simeone - Ardiles
Messi - Maradona
Batistuta - Kempes

Kommentar: Precis som Argentina i stort givetvis, flera stenhårda och cyniska tacklare, fantastiska vänsterfötter från två små dribblers och långhåriga målskyttar, Dessutom ska de också vara nästan utan kantspelare och anfalla mycket centralt. Messi är den klart yngsta spelaren som får plats i ett av lagen. Maradona är stjärnan, givetvis.

Frankrike
Bats
Thuram - Desailly - Blanc - Evra
Vieria - Tigana
Kopa - Zidane - Platini
Henry

Kommentar: Det offensiva mittfältet är Frankrikes allra bästa position genom sian fotbollsår och på den positionen huserar stjärnor från tre olika tidsepoker. Annars så domineras laget av spelare från VM98. Jag lite kvoterade in Evra och Bats i laget, kunde lika gärna varit Lizarazu och Barthez. Zidane och Platini är stjärnorna.

England 
Banks
Moore - Ferdinand - Adams
Beckham - B. Charlton - Gerrard - Matthews
Keegan - Shearer - Lineker

Kommentar: Laget domineras inte så mycket av 66 som man kanske förväntade sig. Lagets kanske tre största stjärnor är dock därifrån. Balansen hade väl varit bättre med fem mittfältare, men gick inte att peta någon av anfallarna. Ingen riktigt stor världsstjärna, men Bobby Moore är i alla fall lagets kapten och ledare.

Holland
Van der Saar
Suurbier - Koeman - F.de Boer - Krol
Neeskens - Riijkaard - Gullit
Cruyff
Bergkamp - Van Basten

Kommentar: Jag sitter här och myser när jag ser hur bra balanserat det holländska laget bli, kan man älska både totalfotboll och catenaccio? Iaf, otroligt många kreativa spelare och samtidigt ett lag som ser ut att klara försvarsspelet bra. Jag skulle älska att se detta lag få spela ihop. Cruyff är den stora stjärnan, holländsk fotbolls gudfader.

Spanien
Casillas
Puyol - Hierro - Camacho
Suarez - Xavi - Guardiola - Gento
Di Stefano
Villa - Raul

Kommentar: Laget som har varit minst framgångsrikt av dessa lag i VM-historien, och har ofta sett blekt ut när jag gjort liknande förrut. när jag dock kom på att spelare som Luis Suarez och Di Stefano kunde finnas att tillgå så ser det starkare ut. Di Stefano från början från Argentina har gjort 31 matcher och 23 mål för Spanien, han blir lagets stjärna, trots att han inte har spelat något VM.VM, del fyra

Första matchen för dagen var också VMs blekaste hitills, Slovenien-Algeriet blev en återhållsam match där Slovenien avgjorde genom lite flyt. Slovenien är sämre än både England och USA, men deras välorganiserade försvar tror jag kan jävlas med framförallt USA. USA imponerade mot England, men om de får föra spel kan det se annorlunda ut. Grupp D är på förhand en av de mest intressanta. Serbien var en besvikelse idag, de har ett stabilt försvarsspel men spelade fegt och dee offensiva spelarna var bleka. Ghana var också samlat i defensiven men vågade mer framåt vilket gjorde att de rättvist vann matchen. Eftersom Ghana vann denna match så har de trolgtvis spelat till sig en slutspelsplats, denna drabbning kändes på förhand som avgörande för det. Tyskland är det lag som imponerat mest i VM hitills. De hade bra fart i laget och har visat att de har kvaliteer för at gå långt i turneringen. Australien imponerade inte, de kom lite sent in i matchen och kan säkert bättre, men de bör inte gå vidare.

Holland-Danmark
Holland är ett av de mest intressanta lagen till kommande VM. Fantastisk offensiv och laget är bra balanserat, å förhand är de precis bakom de största lagen, Brasilien och Spanien. I denna match så ska de få igång sitt eget spel och Danmark kan förmodligen irritera detta. Danmark är inte längre lika offensivt som de var för några år sedan, deras nyckelspelare är nu i de defensiva positionerna. Så jag räknar med ett Holland som ska anfalla och ett Danmark som försöker ligga rätt i positionerna. En fråga är om Robben ska spela, det bästa är nog att ställa över honom denna match. Danmark kan nog stå emot länge i denna match, men knappast hela.

Håll ögonen på
Van Bommel, Holland, fältherren på mitten, bra både bakåt och framåt.
Sneijder, Holland, regissören på mittfältet.
Van Persie, Holland, centeranfallaren och det är främst han som ska göra målen.
Sörensen, Danmark, målvakten kommer få en nyckelroll denna match
Kjaer, Danmark, duktig ung mittback som haft skadeproblem, hoppas han är med.
Agger, Danmark, Kjaers mittbackskollega, mittbackarna är Danmarks bästa lagdel.

Japan-Kamerun
Två lag som är lite osäkra inför turneringen. Japan är ganska anonyma på förhand, de ser bleka ut, men det kan vara en felaktig iaktagelse. Kamerun ser däremot intressant ut, många med rutin från Europa och dessutom har de spelare i de flesta rollerna. Vissa frågetecken för länken mellan mittfält och anfall men annars ett ganska komplett lag. Kameruns fysik kommer nog bli svårt att hantera för Japan, men Kamerun får se upp med Japans distansskott. Kamerun bör vinna denna match, ett av Afrikas största hopp.

Håll ögonen på
Tanaka, Japan, viktig mittback.
Honda, Japan, Hårdskjutande mittfältare som tillvardags spelar i CSKA Moskva
Nakamura, Japan, rutinerad spelare medfin vänsterfot, har rutin från Europa, bl.a. Celtic.
Assou-Ekotto, Kamerun, Stabil vänsterback som kommer bli nyttig.
Emana, Kamerun, viktig mittfältare med sin kreativtet.
Etoo, Kamerun, lagets stora stjärna, ska bära laget i VM.

Italien-Paraguay
Italien har känts ganska bleka ut den senaste tiden och de saknar egentligen världstjärnor i laget, och det var ett tag sen sist. Italien är dock Italien och de brukar lyckas traggla sig fram. De kommer behöva lyckas som ett lag här och det kan nog få Italien att tända till. De får dock en tuff premiärmatch i Paraguay, de var bra i kvalet och har ett intressant lag. De har ett bra försvarsspel och framåt har de fyra anfallare av bra klass, ska bli intressant att se vilka anfallare som får chansen och om det blir två eller möjligtvis tre anfallare. En oviss match på förhand, Italien är knapp favorit, men det lutar lite åt ett oavgjort resultat.

Håll ögonen på
Buffon, Italien, kanske världens bästa målvakt genom tiderna, nyckelspelare för Italien
Marchisio, Italien, ny mittfältare i Italien som kan bli viktig med sin energi.
Gilardino, Italien, det är han som ska göra målen framåt.
Barretto, Paraguay, nyckelspelare på mittfältet.
Santa Cruz, Paraguay, lagets stora profil de senaste åren, komemr bli viktig, om inte annat så som ledare.
Barrios, Paraguay, född i Argentian som nyligen blev med i Paraguays landslag, har haft en bra säsong i tyska Dortmund och imponerat i Paraguays träningsmatcher innan VM.

Mer VM, jag kommer inte på något bra rubriknamn

Sydkorea imponerade mest av lagen igår, medan motståndarna Grekland var det svagaste. Sydkorea har utvecklat ett intressant spel med stor rörligthet och också en bra individuell skicklighet hos de offensiva spelarna. Det är dock långt ifrån säkert att de går vidare, för de har Nigeria och Argentina i gruppen, och båda dessa lag har fin chans att gå vidare. Argentina är ett lag med fin inidviduell skicklighet offensivt och det kommer vara jobbigt för lagen de möter, dock är jag väldigt tveksam till att den defensiva balansen kommer hålla, det är väl iofs inte omöjligt att Maradona offrar en forward när laget möter starkare motstånd. Nigeria såg ganska okej ut, och det kommer bli en stenhård kamp mellan Nigeria och Sydkorea om den andra slutspelplatsen. Haruna verkar kunna axla en kreativ roll på mittfältet centralt, vilket kan vara en nyckel för Nigeria i kommande matcher. USA visade mot England att de är ett av lagen med bäst organisation och tydligast spelide i VM och det gjorde också att de tog en poäng. England gjorde en okej insats, men jag hade väntat mig mer av England, kanske kommer det, men i min värld behöver den en balansspelare på planen för att nå riktigt långt.


Algeriet-Slovenien
Detta är den mest profillösa matchen hitills i VM, båda lagen är ganska okända. I ärlighetens namn så hade gruppen sett roligare ut om Egypten och Ryssland hade tagit platserna i gruppen, de lagen som dessa två slog ut i kvalen. Sloveniens försvarspel ska bli intressant att följa det kan vara riktigt jobbigt för motståndarna, de är liksom USA ett väldigt bra organiserat lag. Algeriet vet jag inte riktigt vad jag ska förvänta mig av, man får helt enkelt se denna match, de kanske kan bli en rolig överraskning, de har en del bra lirare. Jag tror matchen kommer bli målsnål, 1-0 till Slovenien kanske.

Håll ögonen på
Ziani, Algeriet, den offensiva stjärnan i laget.
Belhadj, Algeriet, en duktig kantspelare som ska lämna Portsmouth, VM blir ett skyltfönster.
Bougherra, Algeriet, troligtvis ledaren i försvaret.
Handanovic, Slovenien, duktig målvakt, absolut nyckelspelare.
Cesar, Slovenien, viktig spelare i försvaret.
Koren, Slovenien, mittfältsprofil och kapten i laget.

Serbien-Ghana
Förmodligen den mest betydelsefulla matchen hitills i VM för de båda lagen. Laget som lyckas vinna den här matchen går troligtvis gå vidare från gruppen. Matchen känns helt öppen, eller jag tror inte den kommer bli öppen, utan jag tror det kommer bli en riktigt tätt match där det blir ställningstrid på mitten. Ghanas mittfält är oerhöet fysiskt och ska bli intressant att se hur Serbien hanterar det. Ett Serbien som har en av turneringens bästa backlinjer. Detta kommer bli en häftig match. Jag tror Serbien kommer gå segrande ur striden för att de är lite bättre organiserade och har lite mer maqtchvinnare.

Håll ögonen på
Kolarov, Serbien, vänsterback som är mycket nära en övergång till Real Madrid.
Stankovic, Serbien, kaptenens betydelse på mitten kan knappt överdrivas denna match, Stankovic måste göra en bra match för att Serbien ska vinna här, nyckelspelare.
Krasic, Serbien, Ytter som är aktuell för Juventus, en av de som ska göra det framåt.
Paintsil, Ghana, stabil ytterback som är nyttig för sitt lag.
K.Asamoah, Ghana, mittfältare som i Essiens frånvaro är lagets starkaste på den positionen, varit duktig i Udinese.
A.Gyan, Ghana, anfallare som ska irritera Serbiens backlinje, viktigt att han presterar bra.

Tyskland-Australien
Australien känns på förhand som gruppens slagpåse och då är det VMs bästa slagpåse, för Australien är bra, men de kommer få svårt att räcka till i gruppen. Tyskland ser som vanligt halvbleka ut på pappret, iaf för oss som inte följer tyska ligan noga och de har dessutom haft lite skadeproblem. Tyskland är dock bra och de är en av de stora kandidanterna till en slutseger i turneringen. Flera unga spelare som ska ta chansen för Tyskland i VM. Jag förväntar mig en ganska jämn match spelmässigt här där Tyskland komemr avgöra genom att vara ett lite bättre lag med lite bättre spelare.

Håll ögonen på
Mertesacker, Tyskland, mittback som är ledaren i försvaret, alltid bra och enligt mig lite underskattad.
Khedria, Tyskland, ung central mittfältare som ska ersätta Ballack.
Özil, Tyskland, ung offensiv mittfältare som kan få sitt stora genombrott i VM och bli en av turneringens stora profiler.
Schwarzer, Australien, målvakt som får en nyckelroll denna match.
Cahill, Australien, lagets bästa spelare, blir ledare och för en nyckelroll på mittfältet.
Kewell, Australien, spelare som inte fick ut all sin talang som spelare, till stor del på grund av skador. Kanske sista chansen att dansa för den stora fotbollspubliken, den chansen tror jag Kewell kommer ta i VM.Dag 2

Efter de två första matcherna i grupp A så får man konstatera att den kommer bli hård och jämn, den är fortsatt helt öppen, och det lär inte bli någon enkel resa för Frankrike till slutspel. Frankrike och Uruguay får dock fortsatt gälla som mina favoriter att ta sig vidare från gruppen, något av lagen Sydafrika eller Mexico hade mått bra av en seger för att sätta en ordentlig press. Vad man kan konstatera av lagen är väl att Frankrike är ungefär så tråkiga man kunde förvänta sig, Domenech har en unik förmåga att få sitt lag att spela en krampaktig fotboll. Sydafrika har fått till en fin organisation och balans i laget, fast de måste slipa på defensiva fasta, det var egentligen där som Mexico hotade. Uruguay visar upp ett ganska bra försvarsspel, ska bli spännande att se hur de gör när de spelar mot lag där de förväntas styra spelet mer, för de har ganska många spelare på planen som främst har defensiva kvaliteer. Mexico har det laget som spelar mest offensivt i gruppen, fyller på med mycket folk, jag misstänker att de kommer bli staffade för det mot Frankrike och Uruguay som är cyniska lag som mest väntar på misstag från motståndaren.

Kan även konstatera att jag missade lite på hålla ögonen på gällande Mexico, samtliga började på bänk, Guardado och Hernandez kom iaf in och Guardado assisterade trots allt till 1-1.

Sydkorea-Grekland
På förhand känns det inte direkt som en av VM:s hetaste matcher. Grekland har de senaste åren varit ett ganska defensivt balanserat lag och det lär inte ändra sig till denna turnering. Spelarmaterialt känns dock mest bara halvbra och ingen spelare som sticker ut direkt. Sydkorea är lite svårbedömt, jag tycker dock de har ett intressant lag med flera mittfältare som har fart och teknik i kroppen. Sydkorea lär få föra spelet och jag tror nog Sydkorea kan lyckas att vinna över Grekland den här matchen, mycket genom löpvillighet och individuell skicklighet. De får dock se upp för Greklands cynism och se till att inte bli för naiva.

Håll ögonen på
Lee, Sydkorea, skicklig ytter som jag tror kan få ett litet genombrott i VM.
JI-Sung Park, Sydkorea, rutinerad mittfältare som kommer vara lagets ledare
Chu-Young Park, Sydkorea, en offensiv mittfältare som jag tycker ska bli intressant att se vad han går för.
Ninis, Grekland, intressant ung mittfältare som jag hoppas ska få spela.
Karagounis, Grekland, rutinerad mittfältare med bra frisparkar.
Gekas, Grekland, ett av de mer lättstavade namnen, hyfsad anfallare.

Argentina-Nigeria
Alla tjatar om kulturkrocken mellan tränarna, så jag tänker strunta i det. Argentina är det mest ovissa laget i VM, iaf av de stora nationerna, men har egentligen ingen aning om hur det ser ut när de kommer spela. Maradona verkar iaf ha offrat en defensiv spelare till förmån för en anfallare, vilket gör att Argentina blir ganska offensivt, men jag tror det är rätt väg att gå, med tanke på spelarna som finns att tillgå är han nästan tvingad att använda sig av ett tremannaanfall. Nigeria känns mest bara hyfsat, flera defensiva mittfältare som är stabila och flera offensiva spelare som är snabba med bra teknik och även ett par targetspelare. På förhand känns det dock som att det saknas en riktigt passningsskicklig spelare i laget och det ser jag som det stora problemet för Nigeria. Jag har svårt att se vem som ska styra tempot i laget och vem som ska slå de avgörande passningarna. Argentina får gälla som klar favorit här, deras individuella skicklighet lär avgöra.

Håll ögonen på
Maradona, Argentina, tränaren som alla vet vem det är, men det spelar ingen roll, han är den stora stjärnan.
Messi, Argentina, världens bästa spelare som nu ska bli det i landslagssammanhang också.
Veron, Argentina, har kanske fått en lite väl viktig roll för Argentina, känns som att han både ska styra tempot och även vara länken mellan defensiven och offensiven, Verons roll är kanske den viktigaste för det argentinska laget.
Obinna, Nigeria, Snabb och teknisk offensiv spelare.
Odemwinigie, Nigeria, klok yttermittfältare som jag tror Lagerbäck gillar.
Taiwo, Nigeria, en av världens bästa vänsterbackar som fortfarande är ganska okänd, får visa upp sig i VM.

England-USA
Balansspelaren i England, Barry, verkar inte vara redo för denna match, vilket kan orsaka vissa problem, jag ser inte riktigt vem som ska ta den rollen i truppen, längre fram i turneringen kommer England behöva en bra balansspelare, men i den här matchen ska de klara av det trots allt, även att USA har ett intressant lag till VM. USA känns som ett av de lagen som är bäst organiserade inför turneringen, på conferations cup så verkade de ha hittat en bra balans i laget, de klarade försvarsspelet bra men hade samtidigt en intressant offensiv. Jag tror inte de har blivit sämre till VM. Tror detta kommer bli en bra och underhållande match, där England kommer vara lite starkare och vinna.

Håll ögonen på
James/Green/Hart, England, blir intressant kring vem som får stå för England.
Gerrard, England, vilken roll får han på mittfältet och är han i form?
Rooney, England, lagets bästa och viktigaste spelare.
Bradley, USA, Tränarens son som alltid får spela centralt på mitten, svågerpolitik?
Donovan, USA, kvalitetsmittfältare som oftast spelar på kant, intelligent spelare som kommer vara väldigt nyttig.
Howard, USA, duktig målvakt som kan komma att få en avgörande roll denna match.

Premiär VM

Idag är det dags för VM att börja, förhoppningarna är stora, fotboll VM är sommaren och kanske årets höjdpunkt. i Ärlighetens namn börjar det väl inte med de hetaste matcherna, men likförbannat är det kul. Grupp A bjuder egentligen på fyra olika lag där man är ganska osäkra på hur bra de egentligen är. Dagens matcher känns väldigt öppna. 

Sydafrika-Mexico
Mexico är egentligen det bästa av de två lagen, det tycker jag inte man kan komma ifrån, Sydafrika har varit ganska bleka de senaste åren. Dock verkar de ha lite på gång nu och ett par ganska duktiga spelare, framförallt Pienaar som gjort en bra säsong och han kommer troligtvis ligga bakom väldigt mycket i offensiven. Mittbacken Mokoena blir han som får hålla ihop defensiven i matchen mot ett Mexico där det finns många rörliga och yngre spelare i anfallet. Inte helt givet vilka som startar framåt i Mexico, Guardado till vänster bör dock bli en nyckelspelare kring att skapa chanser i denna match och anfallaren Hernandez, som Man United har värvat, ska få sin första chans att visa upp sig på den internationella scenen. Jag försöker komma fram till något inför matchen, men märker att jag inte riktigt gör det, matchen känns helt öppen. Mexico har fördel av att vara ett lite bättre lag, Sydafrika har dock visat bra form och lär bli framhejat av en galen hemmapublik, just i första matchen tror jag bara det kommer stärka laget. Jag räknar med att det kommer bli ganska trångt på mittfältet, båda ställer troligtvis upp med någon form av 4-5-1, taktik. 

Håll ögonen på
Khune, Sydafrika, målvakten i Sydafrika och hans utsparkar.
Pienaar, Sydafrika, den viktigaste framåt.
Tsabalala, Sydafrika, sevärd dribbler.
Ochoa, Meixco, målvakt som kommer bli viktig för sitt lag.
Guardado, Mexico, han som troligtvis kommer vara viktigast för kreativiten.
Hernandez, Mexico, En intressant anfallare som för första gången kommer visa sig för en europeisk publik.

Uruguay-Frankrike 
Två av sju nationer som vunnit första matchen återfinns i grupp A, Uruguay två gånger och Frankrike en. Uruguay är med sina 3,5 miljoner invånare det minsta landet som vunnit fotbolls VM. Frankrike får dock gälla som favorit inför denna drabbning, framförallt med tanke på vilka spelare de har på pappret. Frankrike har dock problem med en i mitt sätt att se på det en inkompetent tränare samt ett lag där spelarna inte riktigt kommer överrens. Frankrike brukar dock lyckas att få ihop ett ganska stabilt försvar, och framåt ska väl kanske Malouda, Gourcuff, Ribery och Anelka kunna skapa saker. Det största frågetecknet i Uruguyas laguppställning har varit vem som ska bli länken mellan mittfält och anfall, nu verkar det stå mellan Ignacio Gonzalez eller Nicolas Lodiero, vet i tusan av någon av dessa spelare är tillräckligt bra för positionen. Uruguay har annars ett lag som bör kunna ställa upp med ett stabilt försvarsspel över hela planen samt en dödligt giftig anfallsduo i Suarez och Forlan. Det känns som att matchen kommer bli trångt och tillknäppt och jag ställer mig tveksam till att något av lagen lyckas lirka upp motståndarlagets försvar, isf lär det snarare bli genom en individuell prestation snarare en i form av en laginsats. Jag känner doften av 0-0.

Håll ögonen på
Lugano, Uruguay, Tuff mittback som kommer vara försvarets ledare.
Gonzalez/Lodiero, Uruguay, spelaren som ska vara länken till anfallet, viktig roll.
Suarez, Uruguay, kvick anfallre som nu komemr få visa sig i större sammahang än den holländska ligan.
Gallas, Frankrike, galen mittback, hur tar han att han petades som lagkapten på planen?
Gourcuff, Frankrike, länk mellan mittfält och anfall, ska nu visa upp sig utanför den franska ligan.
Ribery, Frankrike, den spelaren i Frankrike som har störst chans att avgöra matchen på egen hand.

Grupp H

Spanien
Casillas
Sergio Ramos - Puyol - Pique - Capdevila
Xabi Alonso
Silva - Fabregas - Xavi - Iniesta
Villa

Schweiz
Benaglio
Lichtsteiner - Senderos - Grichting - Ziegler
Behrami - Huggel - Inler - Barnetta
Yakin
Frei

Honduras

Valladares
Garcia - Mendoza - Bernandez - Figueroa
Thomas - Palacios
Alvarez - Guevara - Leon
Suazo

Chile
Bravo
Medel - Contreras - Ponce
Isla - Carmona - Fernandez - Tello
Sanchez - Suazo - Gonzalez

Spanien har varit väldigt bra under en tid och går in som en av de stora favoriterna till turneringen. De har också kanske det mest kompletta laget i turerningen, klasspelare på varje plats, vänsterbacken är något  blekare men Capdevila håller bra nivå. Konkurrensen på mittfältet och anfallet är mördande och någon av Fabregas eller Torres kommer troligtvis att starta på bänken. På pappret är Spanien turneringens bästa lag och de kan mycket väl ta VM-guld, deras största hot är kanske traditionens makt, de har aldrig gått riktigt långt i ett VM. Kanske kan de dock få självförtroende för det efter segern i EM senast. Schweiz är ett lag som varit ganska dugligt under några säsonger, de misslyckades dock i hemma-EM vilket var en klar besvikelse. Laget är ungefär lika bra nu, förhoppningsvis kan Frei hålla sig frisk denna gång. Schweiz är ett habilt lag med en det intressanta spelare. Chile har tagit sig till VM för första gången på 12 år. Chiles bästa fortbollsspelare, Davdi Pizarro, är dock inte med i laget och har inte varit det på några år. Räkna med att Chile kommer spela en ganska offensiv attackvillig och teknisk fotboll, de kan bli ett sevärt lag i turneringen. Honduras är ett lag som inte borde ha så mycket att hämta i VM, de har dock en del intressanta saker. Flera spelare har rutin från Europa och faktiskt europas största ligor. De har spelartyper som kan vara jobbiga för motståndarna, vassa bollvinnare centralt och snabba kant och anfallsspelare. Gruppen är heller inte den mest skrämmande även att den inte är dålig. Jag tror denna grupp kan överraska och att det kan bli många sevärda matcher

Spanien bör gå vidare och kommer med all sannolikhet göra det ganska enkelt. Bakom Spanien är det mer öppet. Schweiz har mer mästerskaprutin än de övriga två. Om Chile får till sin offensiv så kommer de nog gå vidare, och jag tror Chile lyckas få till den. Man ska dock inte räkna bort värken Schweiz eller Honduras, Honduras kan bli en obehaglig överraskning

Spelarprofiler

Gerard Pique, Spanien
Har växt oerhört som mittback under ett par säsonger, kommer om någon säsong vara den bästa, om han inte redan är det.

Xavi, Spanien

Spaniens mittfältsmotor som kommer bli oerhört viktig för sitt lag

David Villa, Spanien
Nyss värvad till Barcelona, Spaniens spjutspets som är en het kandidat till skytteligatiteln.

Reto Ziegler, Schweiz
Kantspelare som gjort en bra säsong i Sampdoria, bl.a. Juventus är intresserade

Gökhan Inler, Schweiz
Stabil centralmittfältare, VM kan bli ett skyltfönster för honom till större klubbar

Wilson Palacios, Honduras

Stark bollvinnare som varit nyttig i Tottenham, kommer vara minst lika nyttig för Honduras

Edgar Alvarez, Honduras
Snabb kantspelare vars speed kan bli jobbig för försvaren, till vardags i Bari

Alexis Sanchez, Chile

Irrationell ytter som lär kunna skapa många chanser för sitt Chile

Humberto Suazo, Chile
En vass målskytt som nästan alltid gör mål för Chile.

Grupp G

Brasilien
Julio Cesar
Maicon - Lucio - Juan - Michel Bastos
Gilberto Silva - Felipe Melo
Ramirez - Kaka - Robinho
Luis Fabiano

NordKorea
Myong-Guk
Ri - Naw - Pak - Cha
Mun - Kim - Ahn - Pak
Hong - Choe

Elfenbenskusten

Barry
Eboue - K.Toure - Bamba - Tiene
Zokora - Y. Toure - Romaric
Keita - Drogba - S.Kalou

Portugal
Eduardo
Miguel - Carvalho - B. Alves - Duda
Raul Meireles - Pepe
Simao - Deco - Ronaldo
Liedson

VM:s kanske tuffaste grupp där Brasilien är potentiella mästare och Elfenbenskusten och Portugal har potential till en kvarts eller semifinal. Nordkorea vet inte så många var de står och absolut inte jag. Brasiliens målvakt och backlinje är troligtvis turneringens bästa, vilket är mycket intressant. Tveksamt om det någonsin hänt att den backlinjen är det brasilianska lagets starkaste lagdel, men tider förändras. Kaka och Robinhos något sämre säsonger gör att kanske den där absoluta superstjärnan saknas i offensiven, de är dock fantastiska spelare. Brasiliens mittfält är som vanligt en kombination av teknik, tyngd, löpstyrka och briljans. Brasilien kommer blir oerhört svåra att tas med för alla lagen i denna VM-turnering.

Nordkorea kan spela  i princip hur som helst och spelarna är okända, det är det som kan ge dem en fördel. Elfenbenskusten är riktigt intressanta, har under flera år setts som Afrikas starkaste lag, framförallt på pappret, de har dock ofta inte riktigt fått till det på planen. Nu kan kanske vara ett undantag, många av nyckelspelarna har rutin från flera års spel i Europa och turneringen går nu i Afrika, så kanske är dags nu för Elfenbenskusten. Det stora frågetecknet är målvakten i ett annars ganska komplett lag, ska bli intressant att se hur Svennis får ihop det.

Portugal har varit bra under flera år, de har dock stagnerat lite under ett par år. På vissa platser är det världsspelare och andra positioner är klart svagare Målvakten håller inte världsklass och det centrala mittfältet är inte lika starkt som det har varit. Quieroz har heller inte fått spelet att stämma under kvalet och Portugal känns väldigt beroende av sina fixstjärnor, tur då att de har ett par spelare som kan göra saker på egen hand.

Spelarprofiler i gruppen

Maicon, Brasilien
Världens bästa högerback, kommer vara viktig för både lagets defensiv och offensiv

Kaka, Brasilien
Den absoluta nyckelspelaren i offensiven, Kaka behöver förmodligen prestera bra om Brasilien ska gå hela vägen.

Luis Fabiano, Brasilien
Brasiliens spjutspets, en het kandidat till att vinna skytteligan.

Hong Yong-Jo, Nordkorea
Anfallare, enda nordkoreanen som är proffs utomlands, i ryska Rostov

Emmanuel Eboue, Elfenbenskusten
Offensiv högerback som kan bli en profil ute på högerkanten

Didier Drogba, Elfenbenskusten
En av världens bästa forwards, oerhört viktig om Elfenbenskusten ska gå långt

Cristiano Ronaldo, Portugal
En av världens bästa spelare under flera säsonger nu.

Nani, Portugal
Har varit riktigt bra under perioder i Manchester United, han behöver vakna på rätt sida om Portugal ska gå långt, spektakulär ytter.
Skadad

Grupp F

Italien
Buffon
Maggio - F. Cannavaro - Chiellini - Zambrotta
Palombo - De Rossi
Iaquinta - Marchisio - Di Natale
Gilardino

Paraguay
Villar
Bonet - da Silva- Caniza - Torres
Martinez - Santana - Barreto - Riveros
Santa Cruz - Cardozo

Nya Zeeland
Moss
Reid - Boyens - Nelson - Lochhead
Brockie - Mulligan- Elliot - McGlinchey - Bertos
Killen

Slovakien
Mucha
Pekarlik - Skrtel - Durica - Cech
Kopunek - Sapara
Weiss - Hamsik - Stoch
Vittek

Det har varit lite frågtecken kring italienska landslaget och de känns för tillfället inte alls lika starka som de var förra VM då de vann. Framförallt är det backlinjen, där det just nu känns som att det bara är Chiellini som håller måttet, kanske kan vissa spelare lyfta sig och ta chansen i VM. Offensiven saknar också fixstjärnor, mittfältet är ganska bra men det är bara De Rossi som håller världsklass.. Det är laget Italien som ska prestera detta VM, mästarna är lite nederlagstippade, vilket kan passa dem. Jag tror dock det saknas för mycket kvalité för att gå riktigt långt, ett par spelare måste höja sig rejält och göra sin livs turnering. Gå vidare från den här gruppen bör de dock göra, och ganska enkelt

Paraguay är ett intressant lag, de har imponerat i det Sydamerikanska kvalet där de slutade tvåa, det tyder på styrka. Att spelarna är relativt okända i Europa behöver inte vara en nackdel, Paraguay kommer ställa upp med ett starkt lag till VM. Flera intressanta anfallare har de också, inte säkert att den stora stjärnan under många år, Roque Santa Cruz, tar en startplats. Roques rutin kommer ändå bli nyttig för laget. Slovakien är ett lag som jag finner intressant, de känns som att de är på frammarsch och har flera intressanta spelare, bl.a. ett par unga kantspelare i Weiss och Stoch som är Premier League-bekantingar. Den mest lysande stjärnan är Hamsik som varit en av Serie A:s bästa mittfältare ett par säsonger. Nya Zeeland ska egentligen inte ha kvalitéer, för att prestera något nämnvärt i ett VM, men nu får de iaf chansen att visa upp sig.

Italien bör gå vidare från gruppen och det relativt komfortabelt. Paraguay tror jag tar den andra platsen, de känns intressanta och kan säkert vara en jobbig motståndare för flera lag. Slovakien är Paraguays hårdaste konkurrent, men att Paraguay är lite starkare och har större mästerskapsrutin vilket gör att Paraguay bör bli tvåa. Nya Zeeland kommer inte gå vidare

Spelarprofiler i gruppen

Daniele De Rossi, Italien
En av världens bästa mittfältare och kommer vara en nyckelspelare om Italien ska gå långt.

Antonio Di Natale, Italien
Vann skytteligan i Serie A, är född 77 och har slagit igenom ganska sent, troligtvis hans sista chans att visa upp sig för en internationell publik.

Denis Caniza, Paraguay
Försvaret blir viktigt för Paraguay och rutinerade Caniza kan bli försvarsgeneral.

Oscar Cardozo, Paraguay

En anfallare som gjort en bra säsong i Benfica, och kanske kommer vara den som är anfallsstjärnan istället för Santa Cruz under VM.

Ryan Nelson, Nya Zeeland
Nya Zeelands bästa spelare och mittback i Blackburn till vardags.

Martin Skrtel, Slovakien

Till vardags i Liverpool, viktig för Slovakiens försvar.

Marek Hamsik, Slovakien
En av turneringens mest intressanta spelare, mycket duktig mittfältare, ska bli spännande att se vad han presterar i VM.