Föda

Efter en morgon framför tv:n då jag råkade ha på tv-shops tv lite för länge vilket gjorde att jag inte kunde handla några söttsaker i affären. Det finns inte några i hela världen som är bättre på att förstöra ens självförtroende än det där jäkla tv-shop. Jag har även ätit lite mindre iadag då vilket gjort att jag nu är väldigt hungrig, nattmacka får det bli, att sova på en hungrnad emage är det värsta som finns, värren en tusen spikar i foten.


Jag år till och med lite broccoli idag (det var i min mikorätt). Om sanningen ska fram så tycker jag faktiskt att borccoli är ganska gott. En utav få sådana där grönsaker som jag kan äta i mat. Det är broccoli gurka och lite sån där sallad som jag kan äta, allt annat i grönsaksväg får ligga kvar på tallriken och ruttna. 

Imorgon ska jag äta nyttigt, jag lovar.   

Analys av mitt PL-tips

Nu  har det gått ett antal omgångar av Premier League och jag tänkte då se om jag tycker samma sak om lagen nu som när jag tippade. Jag skriver mitt ursprungstips och sen en kommentar under lagen. Länk till mitt gamla tips. och här är den nuvarande tabellen.

1. Chelsea (7)
Där var jag fel ute, de kan till och med få problem att kvalificera sig till CL känns det som nu.

2. Liverpool (4)
De blir farliga, jag är nöjd med tipset, kanske till och med skulle ha dom ett snäpp högre

3. Manchester United (2)
Ganska tillfreds med mitt tips, det blir tufft mellan plats 1 och 3

4. Arsenal (1)
Lite starkare än vad jag trodde, de kommer nog blanda sig i. Jag tror dock fortfarande att de är fär unga och orutinerade.
_________________________________________________________________________________
5. Tottenham (18)
Har startat dåligt. Jag tror de komme rmellan topp 5-8 nu,, ungefär som tidigare.

6. Portsmouth (5)
Nöjd med mitt tips.

7. Newcastle (8)
Nöjd med mitt tips.

8. West Ham (10)
Ganska nöjd med mitt tips

9. Aston Villa (9)
Hade nog tippat dom någon plats lägre

10. Everton (11)
Ganska tillfreds

11.  Manchester City (3)
Hade nog tippat dom någon placering högre.

12. Blackburn (6)
Lite högre.

13. Bolton (19)
Hyfsat nöjd, jag tror de kommer klättra lite sen.

14. Middlesbrough (13)
Nöjd.

15. Birmingham (14)
Nöjd.

16.  Reading (17)
 Nöjd.

17. Sunderland (15)
 Nöjd.
_________________________________________________________________
18. Fulham (16)
 Nöjd.

19. Wigan (12)
Nöjd.

20. Derby (20)
Nöjd.

Sammanfattningsvis kan man säga att jag är nöjd me mitt tips hitills. Jag skulle nog bara göra en fyra fem förändringar och det är inga stora. Det har dock bara gått 8 omgångar och mycket hinne rhända innan

Ibland blir det inte som man tänkt sig

Då kanske man ska sova istället

Den galna fotbollselvan

Här kommer en elva med elva på olika sett galna fotbollspelare. Antingen genom deras vårdslösa spel på planen, deras beteende utanför planen eller både och. Undra om någon tränare skulle kunna få detta laget att fungera. Jag väljer ut tränaren som jag tror är mest kompetent för det. Hans namn är Graeme Souness

Jens Lehmann

Fernando Couto - Marco Materazzi - Ben Thatcher

Lee Bowyer - Robbie Savage - Christian Poulsen - Joey Barton - El Hadji Diouf

Craig Belllamy - Antonio Cassano

Bänk.
Oliver Kahn
Lucas Neill
Antonio Filippini
Emanuele Filippini
Mido 

Svensktopp, fotboll, dusch, mat, alkohol, fotboll, SMK, efterfest

Såhär kommer dagen se ut, just nu är det Tommy Körberg. Snart är det dags för fotboll. Det blir mer eller mindre tre matcher. Den första komme jag dock få gå ifrån ibland för att duscha och laga mat.

Aja det är inte intressant. Jag hoppas på ett bra resultat i fotbollen. Ölinaget kommer börja runt klockan 4:a om nån var intresserad.

Jag hoppas verkligen att det blir efterfest ikväll, det skulel kännas som ett perfekt avslut. Planerade efterfester brukar inte funka så bra dock. Så jag får väl sitta och hoppas på att de andra är med på detta. 

Alla gillar vi allsång

Jag gillar allsång. Och det jag gillar, gillar alla andra. Ikväll blev det lite, elle rganska mycket allsång. Mest svenska låtar, det är det bästa när det gäller allsång. Jag funderar på att lyssna på lite fina sånger på min dator som jag senare kan använda till gemensam sång, men man brukar inte göra samma grej nästa kväll, men kanske kanske.

Jag skulle kunna skriva en liten elak kommentar nu. Men jag väljer att inte göra det.

Laddad, orolig och tombola

Helgen ser intressant ut, vänner alkohol, fotboll och smk. 

Det finns dock problem, som alltid. Dels så känner sig min kropp inte helt frisk, det är ett helvete, men söndag är ju vilodagen. En annat större problem för hälsan är Romas match mot Inter. Jag räknar kallt med förlust, det saknas vissa saker i Romas spel för tillfället. Oavgjort mot Juve och Fioretina är ok, men inte mer. Jag hoppas att Doni och Mexes gör en stormatch samt att Totti spelar som det geni han är, då kan det gå vägen. 

Problemet är att om det blir som  jag räknar med så kommer jag vara deprimerad när jag går på SMK. Som tur är så har jag inte så mkt alkohol hemma, så jag kommer inte att bli överdrivet full innan jag ska dit. Det komme rju vara positivt i allt elände som jag förväntar mig. SMK kommer säkert vara oerhört dåliga också.

Om det finns Tombola under kulturnatten så är allt bra, då finns det inget som kan gå fel.
  
Lite konstigt att jag gnäller och oroar mig för saker som inte har inträffat. Jag börjar bli lite gnällig så här på äldre dar.

Jag har fått bögsuperboxen nu

I ett irriterat inlägg som jag skrev i denna blogg kunde man läsa följande: Jippi! Så man behöver tydligen en bögsuperbox för att kunna se digital kabel-tv i en studentbolägenhet.

Nu står den i mitt studentboende och kan visar en massa tv-kanaler. De första två veckorna kan jag nämligen se hela utbudet.

Snart ska jag bara få dom jag behöver, gott nog det. 

Vissa småproblem är det. Ett problemet är att min tv:s scatkontakt är väldigt dålig och glapp. Det gör att jag har problem med att sätta fast scatkablen så att det blir bild och ljud, det är fixat nu så jag kommer inte pilla på den på ett tag. Ett annat problem är att vissa kanaler inte ger signal, även de som jag ska betala för. Enda kanalen som jag blir lidande av där är tv4plus. Den är jag dock värken säker på om jag faktiskt har beställt och sedan så kan jag nå dem via de analoga kanlerna som man smidigt kommer till via boxern.
 

Jag har inget mer vettigt att säga, jag får väl gratulera mig själv. 

Jag är glad just nu.

 

Konstig rubriksättning

Mycket underlig artikel. Som Rubrik stpr det Mutu: Jag är bättre än Totti. I artikeln går det sedan att läsa att Mutu tycker att Totti förtjänar Guldbollen. I själva värket så säger Mutu att han är bättre än Totti den sista tredjedelen. I engelska artiklar jag har läst i samma ämne så står det att han är starkare och snabbare de sista 20 metererna. Känns som en konstig, dålig felaktig och luddig rubrik, men de fick ju mig att läsa den så det lyckades nog.

http://www.fotbollskanalen.se/577264.html


Världens bästa barnprogram

Jag har sökt med ljus och lykta efter denna, inte ens texten har gått att finna, men tillslut av en slump på youtube jag den fann, låten till världens bästa barnprogram.
Jag tror jag kan dö lycklig nu.

Bland det bästa som har gjortsJag har en viss känsla av att det förekom droger när denna skapelse skapades. Men det kanske bara är jag.

René Descartes

Detta namn nämde jag för några av mina klasskompisar idag. Ingen utav dom kände till det, jag blev överraskad. Jag tycker folk borde veta vem denna man är, men det kanske bara är jag.

Jag tänker, alltså finns jag.

Vet i fan om han hade rätt, men det gjorde honom hur som helst känd. I alla fall för vissa personer.

Möte med sina demoner

Det är inte direkt mina demoner utan snarare Romas demoner som indiirekt blir min demoner. Juventus ska gästa olimpico klockan tre idag, det kommer bli läskigt spännande. 

Formen är så bra inför matchen, det är bara ett par lag till som kan konkurrera med Roma om titlen Europas formstarkaste lag och paradoxalt nog känns det inte så bra. Det är nåt med det läskiga att vara favorit i en sådan här match och vilka bakslag det kan ge  Roma har aldrig tidigare varit så här stora favoriter mot Juventus och det kommer att bli ruggigt ruggigt tufft. 

Jag har faktiskt ingen aning om hur matchen kommer gå, inte ens en känsla, det kan gå hur fan som helst. Inatt tror jag att jag drömde att Nedved gjorde 1-0 efter en klantpassning av Aquilani, jag hoppas inte det slår in. Det enda jag vet innan matchen är att Spalletti inte kommer att göra mål, allt annat kan hända.  

Denna matchen är förvrigt början på helvetsveckorna. Helvetsveckorna är från 23 september till 31 oktober. Under denna tidsperiod ska bl.a. Juventus, Fiorentina, Inter, Mancheter United och Milan mötas Helvetsveckorna avslutas med ett Rom-derby. Roma ska nu spela fyra matcher på tio dagar, motståndet i dessa matcher är i tur och ordning Juventus, Fiorentina, Inter och Manchester United, svårt att hitta på ett tuffare program.  

Tyvärr

Vi gjorde vad vi skulle idag men tyvärr räkte inte det. Vi spelade bort våra chanser till kval tidigare på säsongen. Vi hade det i våra egna hönder när det var tre omgångar kvar men det räckte tyvärr inte. Läckeby gjorde en bra avslutning och var klart bättre än oss under hösten. De var förtjänta av kvalplatsen, det var dock bittert att vi inte lyckades ta den. I ärlighetens namn så hade vi nog haft för dålig form för att klara av det kvalspel, likväl surt att missa. 

Vi tog totalt bara ett poäng mot ettan och tvåan i serien och det är tyvärr för svagt om man satsar på att gå upp. Om vi hade fått plusstatistik mot något utav dessa två lag så hade vi haft utrymme för en förlust mot ett lag längre ner i tabellen som Bäckebo. Vi skapade oss dock inte några sådana marginaler, tyvärr.

Låt på hjärnan

Jag har fått en låt på hjärnan. Idag är det Staten och kapitalet som har förärats med den platsen. Det är inte så jätteirriterande, lite halvmysig låt. Mitt bästa knep för att få en låt ur hjärnan är att spela den mkt och samtidigt sjunga låten, det brukar funka. Just nu har jag dock ingen lust att värken sjunga eller spela låten, så den får väl ligga kvar i hjärnan ett tag.

Deras feta nackar. 

Det har löst sig

tio över tolv idag när jag var påväg ner för trappen till studentbo för att fårga om saker så ringde det i telefonen. Det var canaldigital. De sa att det hade blivit fel på något sätt, jag hörde inte riktigt och de sa även att jag nu kunde beställa. Så jag har nu beställt det jag vill ha. Dessutom sa han som ringde att han bjöd på startavgiften på cirka 600Kr, p.g.a sveda och värk antar jag.

Nu är jag glad och lättad. Snart kan jag se på nästan all fotboll jag vill i min trånga lägenhet på täppan. Nu var allt detta gnäll slut, härmed slutar 24timmarsavsnittet på denna blogg. Det blev lit mer än 34 timmar men vad gör det? Mitt gnäll är ju alltid intressant att läsa.
 
 


Fisk

Ibland vill man äta fisk, ibland inte. Fisk känns inte riktigt som den ultimata frukostmaten, det kanske skulle fungera men jag är tveksam. Senare på dygnet däremot såå kan det vara lite gott med fisk. Jag är ännu inte kulturell nog till att ha ätit sushi ännu. Det är något med att att råa djjur som jag fortfarande tycker känns konstigt.

Vatten äre en sak som är spännande. Det är inte nig med att fiskar inte lan leva utan det, människor kan inte heller göra det!  

En rolig sak

Jag kan beställa ett kanalpaket från canaldigital som garanterat kommer komma hem till mig. Alla mina brev går nämligen till bredgatan 4 läg 3080, även de från skatteverket. Enda proböemet är att jag enligt allt annat bor på bredgatan 46, och då kan jag inte veta om du funkar. Eller? Jag är sugen på att testa men ett misslyckt test med en box som inte funkar skuklle nog leda till en vädligt desperat handling. T.ex. avhopp från ksm eller flytt till annan lägenhet som är dyrare bara för att få de tvkanalerna jag vill ha.

Jag är ett fåtal knapptryckningar från att beställa hem paketet till mig, men jag vågar inte det.
Jag måste skärpa mig med detta. Snart måste jag snöa in på något nytt. Att animera lite är mkt mer produktivt än att kolla upp samtliga adresser på bredgatan om de kan få kabel-tv. bredgatan 2, 4,  8, 10, 52 kan få kalbel-tv. Det finns en ledig lägenhet på bredgatan 52 förövrigt, en tvåa, hyra cirka 4000, inflyttning Januari.

Inga bekymmer

Denna vecka har varit lit ehalvt bekymmersam om jag får uttrycka mig så. Dels försök till utökande av tv-kanaler som bara är strul (studentbo har inte hört av sig). Ett likvärdigt bekymmer är hemtentan som nu dock är i stort sätt färdig, skönt. Snart är det bara väntan på besked om vad herr Godhe tycker om det som är kvar.

Snart är det dock helg. Helg helg underbara helg. De enda bekymmer jag kommer ha denna helg är fotbollsbekymmer, det är lättare att handskas med,  stabilare problem. Förutom de så ska jag bara sitta helt bekymmerslös och bara va. Förhoppningsvis slipper jag helt hemsysslor också . Den helgen är dock inte riktigt här en, putsning av hemtentan är kvar, men det tar vi imorgon.

Jag hoppas ni fått en härlig inblick i mitt oerhört intressanta och händelserika liv.

Grazie Roma

Seger med 2-0. Vunnit alla tävlingsmatcher hitills och dessutom inte släppt in ett mål, det känns bra. Det var en nödvändig och fullt rättvis seger. Jag tror att laget behöver höja sig ett snäpp i koncentration i vissa situationer i matcherna mot de allra bästa lagen. Om de gör det så kan det mycket väl vinna något stort när säsongen är över.  

Domaren var förövrigt riktigt kass. Blåste frisprak på varenda filmningsförsök i stort sätt och det utnyttjar ju givetvis spelarna. Men det är inget att hänga upp sig på.

Jag älskar när mitt favorit lag inte släpper in mål, bra försvar är det vackraste. Förresten hur går det för Chivu nu?

Beskedlös

Supermannen från studentbo har inte hört av sig. Nu lägger jag ner mitt försöka till ett utkökat kanalutbud för dagen. Denna jakt återupptas imorgon. Förhoppningsvis har jag kanalerna jag vill till nästa Champions League-omgång.

Förvirring

Jag var nere hos studentbo precis och enligt dom bor jag på bredgatan 46. Han som var där hade inte jättekoll på situationen men han sa att jag skulle kunna fixa en sådan box. Jag fick skriva upp mitt telefonnummer och namn och så skulle snubben som har kollen på digital-tv inom studentbo och hyresbostäder ringa alternativt mejla mig i eftermiddag. Mobilen kommer jag inte ens lämna på mitt rum när jag ska gå på toaletten.
 
Detta ska lösa mig så att jag ska kunna kolla på den mesta fotboll som jag vill, serie a och champions league, mumma. Premier League när det är intressanta matcher så får jag streama eller gå på olearys. Sn är jag i Småland ibland och där har vi canalplus och då kan man alltsp se PL.

  

Ny info

Detta kan lösa sig. Detta om tv kommer nu att bli att såpa likt 24 där jag uppdaterar informationen som händer.

Följande händer, efter ett tafligt och halvdesperat samtal till canaldigital så verkar det inet som att det ska gå. Jag har sagt min adress  bredgatan 46 som jag alltid har haft och kvinnan som redan låter lite trött på in dåliga koll på det hela säger att det inte går. Plötsligt så kommer jag på att mina brev inte brukar gå till adressen bredgatan 46 läg 3080 utan de brukar gå till bredgatan 4 läg 3080. Jag säger då detta, adress 4 då alltså och där kan man nu ut med erbjudandet. Kvinnan tycker givetvis det är märkligt att jag har två adresser, jag också. Hon tycker jag ska kolla upp det så att jag inte beställer de dyra sakerna fel där de inte kommer att funka. 

Jag kollar min brevlåda där det ligger lite brev, på alla dessa står adressen 4 läg 3080. Jag kollar vad det står vid huset, där står det bredgatan 46. Överallt i huset står det 46. På eniro så får man rätt adress bara om man skriver 46. Jag är inte med på eniro av någon anledning, jag har ju adressändrat, men jag sökte på en annan som bor i detta hus namn och denna bor på Bredgatan 46. Trots detta är jag hoppfull, jag tror att det kommer att lösa sig nu. Jag ska gå ner till studnetbo och fråga om hur detta kan vara, eller snarare vilken adress jag har, de kommer förmodligen säga fel och allt kommer bli strul men tillslut ska det lösa sig. Det kan inte vara en slump att det på bara är bredgatan 4 som man kan ha det på och att studentbo har ett avatl

Tiden ska bara bli 12 och jag ska kamma mig innan, sen ska jag ner till studnetbo och fråga ut. Fan jag kommer inte ihåg om jag har borstat tänderna, detta är spännande, en riktig deckare. Sökandet efter min egentliga adress.        

Fan

Nu har det hänt, nu verkar det som att de har tagit bort kanalerna. Och bara för drygt fem timmar sedan, runt klocka 5 så stängde jag av viasatsport 1 som jag hade somnat till. Det var kanske sista gången jag stängde va den. Som tur är så är tv4plus kvar, annars hade det varit riktig kris på fotbollsfronten.

Jag måste höra av mig till Canaldigital och se om jag kan lösa det på någpt sett, jag vill ha lite mer kanaler och det står på studentbos sida att man kan få vissa. Det borde ju inte heller vara så svårt att få tillbaka kanalerna som de nyligen tog för mig, men man vet aldrig, alla är dumma i huvudet.

nu fick jag sådär jobbigt ont i magen som jag inte haft på flera månader, så att jag kknappt kan äta frukost. Detta beror förmodligen på stress, tack studentbo och canaldigital.

Dam-VM

Jasg tänkte inte ta upp det, men jag hörde lite sncka på tv vilket gör att jag inte kan undvika det. Sverige åkte snöpligt ut efter att ha klantat sig mot Nigeria. Då dra man givetvis växlar att de är långt efter alla andra. Nordkorea tror jag är femma i världen och USA etta, så det var en tuff grupp.

De kollade på en del andra lag som gick vidare och hur de spelade, inget fel i det. Det tråkiga var att det var någon satans Drillo-fotboll där spelet är uppbyggt med en targetspelare som man ska slå bollarna på. Personen som visat bilderna visar ett klipp när en back slår en långboll på targetforwarden som skarvar till en löpande spelare och sen har han mage att kalla det mönsteranfall! Galning.

Och inte nog med det, han vill att Sverige ska ta efter denna grottfotboll. Gör för i helvete inte det säger jag. Nej, jag tycker istället att passningsspelet ska utvecklas, vad jag har sett så behövs det. Framförallt backarna i Sverige bör spela med lite mer pondus och inte bli så stressade när en motståndare närmar sig. Jag tycker man ska gå helt motsatt väg, en fotboll som går ut på teknik och passningspel istället för en spark, spring och kraftfotboll. 

Drillo-fotboll tycke rjag dessutom är ganska tråkigt att se på, men det finns ju många som gillar Engelskfotboll och det påminer en del om Drillofotboll, iaf den näst högsta serien och neråt. Boll som vårdas inom lag har utvecklats i Premier League.

Reklam

Idag sände rjag radio och det tänkte jag göra lite reklam för. Klockan 21.00 sänder jag. Vid det här laget borde de få som är intresserade kunna klikca sig fram själv så jag länkar inte i inlägget.

Det jobbiga med radion idag är att det korckar med Champions League, varför ska alltid det problemet uppstå? Gaah. Som den proffsionella radioprataren jag är så går jag dock givetvis in med fullt fokus på sändningen. Vad programet ska handla om är ännu inte klart.

Mtt hemtena arbete har gått helt ok idag. Jag har skrivit upp till fyra sidor, det var målet att ha så mkt text gjort till idag. Vissa delar av texten som mjag har skrivit idag är inte riktigt färdigtänkt till ännu och det komme ratt göras någon gång i framtiden, aksnke imorgon. Jag har en fotnot kvar, sen har jag allt vad jag behöver gällande diskutering av filmer och texter som ingick i kursen. 

När jag har klarat mitt hemtentamål för dagen så ska jag nog hinna sätta migh och planera radion lite innan träningen. Mat ska också fixas.

Ha inte för höga förväntningar på programet nu, men det kommer att vara fullständigt briljant. Det kan jag gaarantera.  
 

Snö

Nu mitt i september kom jag att tänka på snö, den kommer snart, om den komme rkomma överhuvudtaget. Det verkar bli mindre och mindre av ämnet snö. Det kanske är någon som eldar upp det. Jag skyller på Greger!

Något annat som är vit är IFK Norrköpings matchtröjor, inte en dag för tidigt elelr vad man säger. De ska i alla fall ligga i allsvenskan.

Portsmouth är sälkert en trevlig stad, dit komme rjag nog aldrig resa. Alingsås däremot, dör finns "grejorna". och det ligger inte ens i Småland. Småland som är världens kulturella högborg, ja Småland är rentav kulturens vagga.  Hell Småland!

Vi ses i Nagiala!

Roma

Vann idag också, nu är det ensam topp i serie A, hoppas det blir så resten av säsongen. Idag var anfallsspelet lite sämre. Försvarspelet såg dock stabilt ut denna match. Juan den nya mittbacken visade upp ett fint spel och komemr bli en tillgång, mål gjorde han dessutom. Anfallspelet blev bättre när Reggina fick en solklar utvisning efter en horribel tackling, då stod det 1-0 till Roma. Romas offensiv blev klart bättre efter det och de  borde ha gjort fler mål, men det blev bara ett till, av Francesco Totti. Imponerade av Totti att trots att han inte är i någon jätteform så gör han ett mål och en assist. Totti är en riktig poängspelare numer (annat än vad man kan kalla mina spelare i fantasy.premierleague).


Nytt ord

Idag kom ett nytt ord in i min vokabulär.
 
Yttrandefrihetsextremist

Abstinens på fotboll i TV

Jag har inte alls sätt mycket fotboll ikväll. Detta beror på egen fotboll och sedan lite mindre intressanta matcher samt folk som vill se annat på TV.

Fan, ens egen fotboll går ut över tv-tittandet, inte alls bra. Jag missade två intressanta matcher. Jag såg sista 20 av den ena av de två, klen tröst. Imoron så blir det bara en match, visserligen Roma och det hjälper upp en del. Sen blir det resa av ett tag. Om tågtrafiken går som den ska så hinner jag se stora delar av den spanska kvällsmatchen.

Som tur var blir det Champions League till veckan. Jag måste dock sända radio, jäkla skit. Som tur var spelar Roma på onsdag, får se om jag kan få tag i en stream. Jag måste nog ut använda mig av tv ants eller likande, tror inte bet365 täcker CL.

Slutkläm

Meningslösa blogginlägg som skrivs för att man inte har något annat att göra samt ett försök att göra en väldigt lång rubriktext

(Chansen att göra rubriken längre försvann, det tog helt enkelt stopp)

Inlägg som man skriver finns det en potential till, eller också blir det platt fall. Oftast blir det platt fall. Det är lite som fylleinlägg, chansen till något vackert finns där men oftast svävar det bort till någon oförstålig röra. Idag hade jag dock tänkt träffa genipunkten och kreera ett helt fantastiskt inlägg.

Mening är en sak man tänker på ibland. Det är tillexempel ett lite småklurigt ord att stava tycker jag. Svårt att veta hur många n det ska vara. Visst det kan man höra och tjafs tänker väl ni med perfekt gehör. Men det har inte jag så skit på er ni som kan höra sånt ni idioter som använder era tarmar när ni bajsar. När jag tänker på mening nu så tänker jag på ordet som man använder när man beskriver en text som börjar med stor bokstav och slutar med typ?eller .(jag har rätt va?). Hur det fick sitt namn låter ju ganska uppenbart. Man gör något som ska ska en innebörd en mening. Det stämmer nu inte alls. Nu skulle jag ha kommit på en annan historia om hur ordet kom upp, men jag kom helt enkelt inte på en sådan historia. Den ena skulle innefatta en fisk och den andra Gustav Vasa, båda dåliga.

Nu ska jag bara skriva en avslutning på detta inlägg. Jag tänker så att det knakar, i stolen för att jag har svårt att sitta still när jag tänker. Varför inte avsluta med ett Bibelord? Ja det gör jag.

Tredje Moseboken 8:23

Sedan slaktades den och Mose tog av blodet och strök på Arons högra örsnibb, tummen på hans högra hand och stortån på hans högra fot.

Må Vishnu vara med dig, amen.


Solguden

Solguden dyrkar vi alla. Vilken tur att vi har solguden. Utan den sä skulle vi inte ha något hav ingen å inga grässtrån och inga berg. Tack solguden, du för mitt liv fullbordat. Utan dig så hade jag inte kunnat leva som jag gör nu.

Alla vi längtar efter sommaren. Alla vi längtar efter sol igen.

Boris Becker

Han var rödhårig. Ibland kan dessa pigment spela än ett spratt, men nog om det idag.

VARNING FOTBOLL!
Idag är det landskamper, jag orkar inte med att ha en fotbollsblogg så det får stå här.
Det ska bli spännande. Flera väldigt viktiga matcher. Det blir att huvudkolla England-Ryssland på tv:n samt glippa till Frankrike-Skottland och sedan köra Ukraina-italien på stream. Det är det fina med stream, att man kan kolla på två matcher samtidigt.
 SLUT PÅ FOTBOLL

Nu tänkte jag skriva något om vår värld. Den vi lever på och det springer runt massa cyborger och posthumana människor. Undra hur många som bor i Rwanda som diskuterar hurvivda människan är posthuman eller ej. 

Om jag skulle ta och tatuera mig. Nej det ska jag inte, det gör ont och varför förfula något som redan är estetiskt perfekt? 

Mobbnings-tv?

Just nu sitter jag och kollar på uttagningarna till idol. Jag tycker dom är ganska underhållande. Visst juryn innehåller ganska tråkiga personer men dålig humor men en riktigt dålig sökande är underhållande. Lite elakt kanske det är ibland, men nu är det ju så att skadeglädje är den enda sanna glädjen så jag kommer nog sitta och glädjas ett tag.Jag skulle nog vinna tävlingen för jag är så unik.

Drömelva

Dessa elva skulle jag vilja ha i samma elva. Det är spelare som är lite personliga favoriter eller bara väldigt bra spelare samt spelare som passar i systemet.

--------------------G. Buffon
J. Zanetti - A. Nesta - P. Mexes - M.Tonetto
-----------S. Gerrard - D. De Rossi
---R. Taddei ----- Kaka ----- Ronaldinho
---------------------F. Totti
Spalletti

Buffon är världens bästa målvakt. Zanetti är den bästa högerbacken helt enkelt. Vänsterbackar finsn det ingen riktigt bra så jag väljer en stabil spelare som jag gillar. Mittbackarna är fotbollsvärldens elegantaste på den positionen och tåv utav de bästa. Både Gerrard och De Rossi har ansvar för uppspelen. De Rossi tar mer defensivt ansvar och Gerrard fyller på mer framåt. Taddei är viktig för balansen, viktigt att ha en offensiv mittfälltare som löper mycket och även tar ett defensivt ansvar. Kaka är självskriven, hans djupledspel och utmaningar blir viktiga. Ronaldinho har rollen som spelaren som ska utmana och slå fina passningar.  Världens bästa fotbollsspelare får exakt samma roll som han har i Roma.  Spalletti får vara tränare och kommer säkerligen använda sig av ett likande system som det han kör med i Roma.Detta lag skulle nog inget annat lag i hela världen slå.  

Hemtenta

Suck.
Ämnet är väl lite kul, men att läsa och skriva är mindre kul.
Just nu är jag totalt omotiverad till allt. Tom att steka pytt känns jobbigt.

Nu har jag tappat lusten att animera också, toppen.


*?\¤&"¤/-[$@=(/&%%(=/@[]}£$\


Törstig

Jag är nästan lika törstig som en sjöman vars vatten håller på att ta slut. Lösningen är att dricka, det har jag gjort, läsk och juice men det släcker inte min törst så mycket, dessutom får jag ont i magen. Jag gillar inte riktigt kranvattnet här heller men det lutar nog åt att jag får ta och dricka lite sådant.

blä bla. Koskit luktar, det gör tvål också.

EM-kval

EM-kval spelades igår och det är fortfarande stenhårt om vilka som ska gå vidare.

Stora fotbollsnationer ligger pyrt till. Italien, England, Portugal och Spanien ligger bara trea i sina respektive grupper och det är bara två som går vidare. Alla dessa fyra har det dock i egna händer. Jag hoppas verkligen att alla dessa nationer går till EM, speciellt Italien och England. För i tiden så satt man och hoppades på att det skulle hända skrällar, det gör jag inte längre. Jag vill se  de bästa lagen och framförallt de bästa spelarna i en turnering som EM, en eller två semiskällar räcker gott och väl. Det är matcherna mellan stormantioner som Italien-Tyskland, Frankriek-England, Spanien-Holland som man vill se, Rumänien och Grekland i all ära, det är bar fotbollsnationer men jag vill helst se en storfinal mellan de stora nationerna. En utav Rumänien eller Grekland skulle dock kunna vara kul i en final 

Dessa fyra har det dock riktigt tufft. Jag tänkte skriva att jag tror att alla dom går vidare, men det kan jag faktiskt inte skriva för det kan mycket väl vara så att ett eller två av dessa lag ryker.

Spanien ska bara ta sig vidare, om de inte gör det så är det riktigt svagt. Fast de har presterat svagt genom hela kvalet och de måste skärpa sig.

Italien har det riktigt tufft, de har både Ukraina och Skottland borta, de har iofs lite lättare matcher hemma kvar, men de kommer få det svårt. Jag fattar inte riktigt hur två VM-finalister och ett lag i kvartfinal i samma turneringen kan hamna i samma kvalgrupp, något måste ha blivit fel där.

England har många hemmamatcher kvar vilket talar för dom. De måste dock tya sig om Kroatien och Ryssland vilket är en uppgift som kan få t.ex. Barry att bli lite skakis. Ett lag med Hiddink som tränare (Ryssland) kan vara hur tufft som helst att ta sig förbi. England och Ryssland har två möten kvar mot varandra,  det är stor chans att det kommer avgöras där vilka utav dessa två lag som tar sig till EM.

Portugal går ett fyrmannarace med Polen, Finland och Serbien. Portugal är en klass bättre än de andra lagen och de ska ta sig vidare trots att de hitills har underpresterat en del. Jag tycker Polen känns profillöst och det skulle vara kul om Finland skulle kvalificera sig till EM.

EM kommer bli spännande och Sverige kommer nog vara där.  


Fylleblogg... Det var ett tag sen

Nu är det dags för en  fylleblogg.

Till att börja med så var domaren dålig (hur kunde han missa handsen och utvisningen)´Zlatan bra och resultatet ganska bra.
En sak till är att oavsett hur full eller inte full man är så är det roligt att överdriva känslor, dvs målchanser, domarmisstag och diverse annat.

Frankrike är idioter.
Att peta Mexes för Escude är idoti. Bojkotta landslaget snälla Mexes, detta hån är för stort. Otroligt att en resver på det defensiv amittfältare i Arsenal kan vara en av de bästa i Frankrike som och  högerback om man ska tro på SF:s skiben. Enbart löjligt att han psler en bänkvärmande mittfälltare som högerback, Frankrikes tränare vars nman jag ej orkar stava är en sopa.
Otroligt att inte Aquilani får chansen. Att inte Serie A:s formstarkaste spelare får chansen är bara löjligt. I Italien gällde det.

På republik var det inte så kul, först var jag kortgroupie, sen var jag ölhållare (en dålig sådan) sen var jag groupie igen. Alternativen var dansa=tråkigt, köpa mer dricka=hade jag ej klarat, sitta och glo=tråkigt, ragga= nä alla dansade och dansa är tråkigt. Johan var nog stålt över att ha en groupie också (kanske lite väl nöjd över det) Det gick iaf bra för honom. Skulle skriva nåt kul men jag komme ej på vad.

Jag hatar Chivu, hoppas det går dåligt för honom i Rumänien.
Jag har fortfarande inte tröttnat


Invigning av min nya stekpanna

Gjorde jag nyligen. Pytt var rätten. Matlagning blev sådär. Det var inget fel på pannan, pytten fick den färg och yta jag ville. Dock hade jag för mycket margarin i grytan så det smakade för mycket utav det och det var inte så lyckat.  


En ide

Jag lyckade komma med en egen ide. Inget våld. Men det blev visst lite blod.
Lite inspiration fick jag väl från Monty Python, men alla snor alltid saker från andra så detta är acceptabelt. Jag tycker inte jag behöver fotnota detta mer.

Lite förslag tack

Jag hade tänkt böjra göra lite animationer återigen. En längd mellan 10 sek och en minut känns som lämplig sysselsättning för tillfället.

Problemet är att de enda jag kommer på att animera om är våld och möjligtvis lite sport. Politik är jag lite trött på förtillfället och har ingen större lust att ta upp något sådant i mina animationer.  Nya förslag om vad jag kan animera så att mina tankebanor ändras lite uppskattas. Ta gärna i betraktande att jag inte är så skicklig på att animera snyggt.

Fan jag har låst upp nästan alla intressanta ämnen så det blir svårt att komma på något bra eller är det bara mina tankebanor som är begränsade? 

 

Mina samlade filmerAquilani

Albero Aquilani håller på att ta steget. Steget till att bli världsstjärna. Detta skulle som jag sagt innebära det tredje storstjärnan från Rom som spelar för AS Roma. Om han tar ett sådant steg i år så kan han vara den spelaren som blir det avghörande för Roma så att de kan ta steget till en titel. En annan sak som är underbar, Aquilani är 23 och De Rossi är 24 båda är från Rom och har varsitt stort stort Romahjärta. Detta betyder att Romas mittfällt är säkrat för en lång tid framöver. Kanske landslagets också.  http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=405328 Det är kul att läsa sådana artiklar om AquilaniJag har nu funnit ett spel om serie A som påminner om det jag spelar med Premier League http://www.soccernetfantasy.com/CleverTV/en/espn/na/5/clienthome.do 
Någon som vågar utmana mig?

liganamn är KSM och lösen till ligan är ksm.
 

Frustation

Jag tänkte bara lägga till lite extra kanaler för att kunna följa lite saker på tv bättre. Jag har läst lite info på Studenbos totalt jävla värdelösa hemsida. Efter ett tags letande så hittar jag det jag söker efter. Tillslut hittar jag informationen om kabel-tv på denna hemsida. Enlit studentbo så ska canal digital sköta allt det här med extrakanaler. Där står det om lite kanaler man kan utöka.  Till saken hör väl till att jag inte råkar se något om vad som stpr innan digital-tv, har alltid trott att det är det jag och andra studenter har. i alla fall så står det att man kan köpa till viasat sport 1,2,3 för 59kr. Ett familjepaket med bl.a. tv4sport, tv400, ett par discoverykanaler och ett antal till.  Jag är för frusterad för att skicka en snygg länk så det få bli hela urlen: http://www.studentbo.se/CM/Templates/Article/general.aspx?cmguid=8ed64d74-3cde-4d6a-aaf6-e4e39f1b8018

Det blir alltså en stor förvåning för mig sedan när jag får svaret på mitt mejl att jag inte kan skaffa mig någon av kanalerna jag vill ha. Då uppstår en stor frusteration. Fast jag tror att tjommen på canaldigital på något sätt måste ha sett fel eller på något sätt gjort fel. Men nu har jag kommit till insikten att det kanske inte är så utan att det är något annat jävla konstigt. Vid länken jag skickade där det står analogt och digital tilläggs utbud så ser jag en sak under digitalt tilläggsutbud: Du får låna en boxer mot en startavgift på 695 kr samt en programkortsavgift på 165 kr kvartal. Jippi! Så man behöver tydligen en bögsuperbox för att kunna se digital kabel-tv i en studentbolägenhet. Men denna box har inte tjommarna på canaldigigial informerat mig om. Man kan ju undra varför, jag har ingen aning. 

En annan sak som är en aning intressant är att det står på canaldigigitals hemsida att man inte kan ge kabel-tv på min och en annat studentboende. Mycket intressant. 

Jag blir så besviken och frusterad över detta. Varför ska det vara så knepigt? Jag vill få klarhet i detta. Det enda jag vill göra är att se på lite tv-kanaler. Ska det vara för mycket begärt? Tydligen. De tfår väl bli ett år til lmed streams då om jag inte lyckas skaffa den där fulboxen på något sett och om canaldigital kan komma att erbjuda mig kanalerna jag vill ha.

Jag ska väl försöka ringa Canaldigital i ett sista försök att reda ut det här. Fan fan fan

msahfkj sdj,hlitjhgföokh,we f, rsghklgnjthdg,nhklhsgkjhkdgndb,dghn, v cvk.nmlfnj lghjlghnfgn,n,bvmljbpjlfgnm  fglgxjljlj, flcblbjhljbfglhdfklbdvzklxcvnzlbnjhdfldfhznkld fhnlxcvl m xcv,xcv n,knflkkl bv  ,cbncblncvm. nmldfznlnbvlnblnvb,nmb......bajs

Radio ikväll

Jag ska tydligen sända radio ikväll klockan 21. www.studentradion.nu är länken om du vill lyssna via webben. frekvensen är 89,0 


Shoppning

Idag har jag handlat. Och när jag handlar materiel som inet är föda för mer än runt 200kr så får jag alltid ångest. Det är för dyrt och behöver jag verklogen det här drabbar mig alltid. Plus sedan om man ska köpa någon som handlar om kläder så kommer alltid problemet om det är snyggt, efter som att jag har noll känsla för mode så är detta ett stort problem. Det enda jag känner mig tillfreds med att köpa vad gäller sådant är fotbollsskor.

Idag så föll lotten på att köpa skor, kanske var på tiden. De jag har haft nu har jag använt i cirka tre års tid. Det blev att par gåskor, jag struntade i gympaskor. Jag går en del och vill ha skor av hyfsad komfort när man ägnar sig åt det beteendet. Skornba var på rea vilket till viss del underlättade prisångesten men de var givetvis för dyra i alla fall.

Sedan tillgodosede jag mig lyxen av att inhandla rakblad. Jag vill ha ett hyfsat håröst ansikte och då kan det behövas, 110 kronor är dyrt, men vafan det får gå. Jag kände dock att unna mig en flaska listerin hade varit alldeles för lyxigt en dag som denna. Så munnen får klara sig med borstning och tandtråd ett tag till.
 
Nu kommer jag inte köpa lyxartiklar till mig själv på en månad i alla fall.

Kanske skulle läsa

Jag kanske skulle läsa lite kurslitteratur. Men nejujag gör hellere andra saker som att skriva menningslösa blogginlägg som tar tid istället.

Det kommer en morgondag som bekant.

Jag bör duscha, jag har inte någon särskild ork och speciellt ingen lust. Kraven i från samhällt gör nog att jag måste duscha någongång denna vecka så varför inte ikväll?
 
En sak till. Jag hatar mitt kylskåp! Vem fan komme rpå iden att sätta in ett kylskåp som låter som ett byggarbetsplats i ett studentrum på cirak 12 kvadrat? Sadistiska och snåla måste de vara i alla fall. Denna bullriga miljö är inte bra för min sömn, kanske man skulle kunna anmäla detta till något? I går natt försökte jag sätta på mig dåliga hörlurar från en mp3 utan batteri. jag kunde dock fortfarande höra kylskåpet, och ännu värre, jag kände hur det viberrade hela vägen till min säng, brr. Som tur var så gick en fotbollsmatch igång på viasatsport. Simpson och fotboll verkar vara det enda jag kan somna till med detta kylskåp i rummet. När tv3 kommer ändra sin tablå inom en snar framtid så måste jag komma på en ny lösning och jag tror inte att köpa öronproppar hjälper.  


Artighetsfraser i mejl

Detta är ett problem som man med ojämna mellanrum utsätt för. Ska man välja att skriva tack på förhand med vänliga hälsningar, mvh eller hälsningar. Givetvis beror det på vem man skickar till men det är ändå knepigt.

Om jag börjar med när man ska tack på förhand till något man vill ha hjälp med så känns det att man sätter press på att man vill ha svar utav personen man vill ha hjälp av. Och visst man vill ju ha ett svar, man blir ju arg annars, men persoen kanske känner spm mycket krav och press utav det så att han blir utbränd. Eller så blir han tjurig för att han får krav och känner för att göra ett dåligt jobb. 

Att skriav med vänliga hälsningar till något företag känns konstigt, då känns man så hurtig och lustig på något sätt. Vad fan ska den på företaget med en vänlig hälsning till? Vi skiter i varandras existens i alla fall.

En kombo mellan tack på förhand och mvh är bra, menh den känns på sätt och vis för ansträngd. jag vet i fan vad personen tycker om det, jag är ingen psykolog men det är inte alltid man finner det trevligt kanske.

Att strunta i en artighetfras i ett sådant  brev borde vara det ultimata, men det vågar man inte för att man vill ha ut en tjänst och de kan bli arg och tycka personen är dryg bara för att man skiter i mvh.

Jag föredrar att till privatpersoner i brev utan krav skriva hälsningar. Det känns lagom, en hälsning kan jag allt kosta på, en vänlig känns överdrivet.

Detta inlägg blev bara en massa skitog mumbo jumbo, men jag orkar inte fixa till inlägget och nör jag tänkt tio minuter på ett inlägg och skrivit ner det så tänker jag inte kassera det. Och denna blogg har ju inte hindrat sig själv från att publicera skit tidigare så håll till godo.

Dagens tågresa

Dagens tågresa innehöll diverse olika saker. Den innehöll vissa personer vars beteende jag störde mig på. Den innehöll också en försening vilket skulle mkunna göra mig ordentligt irriterad.

MEN.. då hände det omöjliga. SJ och östgötatrakien sammarbetade!!!!!! Helt otroligt. Det var så imponerande att jag inte har lust att spy galla över överstående problem. Eller att vissa fixck åka med tåget gratis medans jag redan hade betalt min, men nej när dessa bolag agerar på detta sättet så kan jag bara jubla, jubla och applådera.

Hoppet är återupptaget för tågtrafiken och detta beroende av en försening, herrens vägar är tydligen outgrundliga.  

Grazie Roma

Seger mot Siena idag. Aquilani imponerade och ser riktigt vass ut för tillfället. Snart kan det finnas tre romfödda världsstjärnor spelande i AS Roma. 

Förvarsepelt var annars lite väl nochalant idag, till viss del så berodde det på värmen, men jag hatar när det bara blir sex spelare i laget som försvarar sig, så ska det inte se ut. Sedan längtar jag efter en general i försvaret, Mexes en riktigt riktigt bar försvarare men han könns inte riktigt som en general, hoppas Juan kan fylla den platsen. 

 Offensiven ser bra ut, den är jag inte orolig för. ett tidigare 2-0 mål hade inte varit fel iofs, men men. Det var också bara två från förra årets fem ordinariie mittfälltare som startade denna match, det märktes inte. Ska sägas att alladessa mittfälltare fortfarande är kvar i laget.

Totti gör en lite sämre match en vanligt men han gör trots allt ett mål. 

Siena visar upp det jag gillar så mycket med serie A. Trots att de är ett bottenlag som möter ett topplag på bortaplan så vårdar de bollen och spelar ur sig ur svåra situationer hela tiden, inte mycket dängbollar här inte, underbart. 

Viktig match nästa mot Reggina. Det är viktigt att komma in med full pott när man drabbar samman med de stora elefanterna.
  

Något annat en fotboll

Nu ska jag försöka skriva om något annat en fotboll. Det är inte det lättaste så här på helgen där mesta delen av min existens kretsar kring den sporten. Just nu rullar Empoli-Inter på tv:n. Glädjeämnet där är att Chivu sitter bänk, eller fåtölj som bänkarna liknar numera.

Vi skulle i skolan se sen film som heter Dr.Strangelove. Pga av, just det fotbolll, så kunde jag inte se den filmen. När jag bläddrade igenom tablån så ser jag dock att filmen går klockan 22 ikväll. Jag ska kanske strunta att se på den jag har lånat och istället se den ikväll. Fotbollen är inte så där jätteintressant ikväll. 

Vad jag har hört om Dr.Strangelove så verkar det vara en intressant film. Om den påminner en del om de två andra vi har sett så komme jag nog inte ha någon lust att se hela filmen ikväll. Jag känner för att bli underhållen snarare att någon poäng ska visas upp under en annars ganska halvseg film. Film är inte riktigt min form utav hobby. Jag har   faktiskt ingen favoritfilm överhuvudtaget. Lite skrämmande är det, jag kan inte komma på en enda film som jag skulle ge en klar fyra eller högre i betyg. Jag har väl av någon anldening svårt att fasna i filmen värld, nä fotboll är något finare.

Nu har transferfönsteret stängt

Nu är det stängt är därmed är det nu fullt fokus på de olika matcherna. Roma har värvat ganska bra, positionerna där det saknade spelare tidigare har täckts upp, truppen är nu bredare än på länge. Det som skulle kunna fyllas ut är en centertank som kommer att sitta mycket på bänk. Romas trupp ser ut på följande sätt detta året, en intressant trupp.

målvakter
Doni
Curci
Julio Sergio

backar
Cassetti
Panucci
Cicinho
Mexes
Juan
Ferrari
Anderoli
Antunes
Tonetto

Mittfältare
De Rossi
Aquilani
Pizarro
Barusso
Brighi
Taddei
Giuly
Perrotta
Esposito
Pit
Mancini

Anfallare
Totti
Vucinic

Enda lilla besvikelsen är att Roma inte lyckades få iväg Kuffour till en ny klubb. Det bästa både för Roma och Kuffour själv hade varit en sådan lösning. Han komme inte att spela något under säsongen. Pit skrev jag med med tvekan i truppen. Det är tveksamt om han kommer få någon speltid överhuvudtaget. Alla de andra som står i truppen förutom tredjemålvakten Julio Sergio kommer att få spela. Vissa mer vissa mindre. 

Förstalaget
Doni
Cicinho- Mexes- Juan-Tonetto
Pizarro- De Rossi
Taddei-Perrotta-Mancini

Andralaget
Curci
Cassetti-Panucci-Ferrari- Antunes
Brighi-Barusso
Esposito-Aquilani-Giuly
Vucinic

Panucci, Aquilani och till viss mån Giuly är riktigt nära en startplats i förstalaget (för tillfället är Panucci förstaval som högerback). Men det kommer att vara skador under säsongen och det kommer inte vara ofta som hela truppen är tillgänglig.