Singellåtlista

1. Varing på stan - Magnus Uggla
2. Livet är en fest - Nationalteatern
3. Börja om från början - Sven-Ingvars
4. Ung och kåt - Ebba Grön
5. Jump in My Car - David Hasselhoff
6. Ibland gör man rätt, ibland gör man fel - Markus Krunegård
7. Var ska vi sova i natt - Perikles
8. 4 Sekunder - Magnus Uggla
9. No Women, No Cry - Bob Marley & The Wailers
10. Jag blir hellre jagad av vargar - Orup
11. It's not unusual - Tom Jones
12. Minnen av Aprilhimlen - Håkan Hellström
13. Fanfanfan - Joakim Thåström 
14. Self Esteem- The Offspring
15. Jag vill gå hem med dig - Lars Winnerbäck
16. Late night heartbroken blues - Miss Li
17. Roxy - Salem
18. Sånt är livet - Anita Lindblom
19. Till dom ensamma - Mauro Scocco
20. Ska vi gå hem till dig - Magnus Uggla

--------------------bonus spår (finns ej på spotify)
21. (Framåt är bakåt och bakåt är fel) Stopp - Peggy Lejonhjärta
22. Vara vänner - Jakob hellman

Spotifylistan 
Dyrt


Allt är dyrt, jag blir irriterad.


Det måste

Är världen egentligen liten eller stor?

Avstånd är en väldigt speciell sak som är väldigt betydelsefull i sociala sammanhang.

Självklarheter på staplar, eller in en cirkel med form av en rektangel.

Vad fan är konst, är det när 3 blir 1?

Superman, han finns nog inte.

Börjar inte månen vara ivägen lite allt för mycket nu för tiden? Sådär påträngande och jobbig liksom, som en finne i röven ungefär.

Jeltsin.

Bo

Ett kortkommande som slutar på t.


Skolstart igen

Det har man varit utsatt under ett antal år nu, ett antal raka år till och med. Kanske är det för sista gången man lämnar sommaren för att komma tillbaka till skolan, i framtiden väntar möjligen annat.

Det känns lite som när man var liten fortsatt, att börja vid 1 vet jag inte ifall det hänt tidigare, jag funderar lite på vad jag ska klä mig i, vädret inbjuder till någon form av tröja.

Får, de är coola.

I vilket land startar nästa års Giro d Italia? Svar: Nederländerna, den kunskapen lär jag inte ha någon direkt användning utav detta skolår.

Slutledningsförmåga


Har trä

Min kult/idol-elva

Gäller endast spelare jag sett spela och gillat, på TV bör väl tilläggas


Målvakt

Rüstü Recber
Målvakt är en position som jag inte har någon självklar favorit, ingen spelare i mina favoritlag har varit någon större hjälte på den positionen. Det blir att leta utifrån, Rüstü är en häftig målvakt som hade ett fantastiskt VM-2002 där jag verkligen gillade hans insats.

Backar

Javier Zanetti
Zanetti må vara en Interspelare, men han kommer ändå med här. Jag är själv ytterback och Zanetti är den ytterbacken som imponerat mest på mig, en fantastisk dribbler som är bra både offensivt och defensivt, dessutom stort hjärta.

Christoph Metzelder
Kanske en liten skräll här, en personlig favorit för mig dock, tyckte han var fantastisk under VM-2002 hans brytningar, intelligens och man mot man-spel tyckte jag var fantastiskt. Jag var säker på att han skulle en fantatstisk mittback, skador har dock bromsat hans karriär, han tillhör dock Real Madrid nu, och det är inte omöjligt att han tar en plats, det skulle han vara värd.

Leandro Cufre
En Romaikon som kommer med på grund av hans inställning och attityd, tyvärr inte lika bra spelare och är inte kvar i Roma, han verkar dock älska laget, nästan lika mycket som supportarna älskar honom. När han hoppade in i svikaren Zebinas rygg är klassisk, poesi. Andra Romaspelare fanns som kandidater, Aldair, Candela, Cafu såg jag inte tillräckligt av i Roma, missade deras storhetstid. Chivu och Samuel spelar nu i Inter och kan inte vara med här då. Mexes är en elegant mittback med ett Romahjärta, han kan mycket väl vara med här om några år.

Mittfält

Damiano Tommasi
Fantastisk inställning och hjärta. Minns säsongen när han spelade med minilön i Roma men spelade så pass bra att han till och med blev en nyckelspelare den säsongen. Har haft en bra karriär och är nåot underskattad som fotbollsspelare.

Daniele De Rossi
Fantastisk central mittfältare som blandar hårdhet med känsliag fötter. En romare som mycket väl kan komma att spela i klubben hela karriären. Har egetligen allt som defensiv mittfältare och jag hoppas han kan växa ännu mer och bli helt dominant på positionen

Håkan Mild
Otrolig spelare med en underbar inställning och framförall fantastiska lungor, min favoritspelare ifrån blåvitt.

Dunga
Har varit en personlig favorit för mig ända sen VM94, det är något med defesiva mittfältare som har pondus, personlighet och ledaregenskaper som jag verkligen gillar, ingen spelare personifierar det bättre än Dunga.

Steve McManaman
När jag som yngre spelare mittfältare var han min stora favorit, grym dribbler, min favoritspelare genom tiderna i Premier League

Anfallare

Francesco Totti
Motivering överflödig

Robbie Fowler
Fenomenal målgörare när han var som bäst, men en stor personlighet och hjärta. Dessutom är han vänsterfot vilket är ett klart plus. Nästan lite för lite vänsterfötter här, men det får duga.

Lördag

Ytterligare en festlös lördag.

Känns ganska skönt, men jag börja sakna fester lite. 

Ikväll har det varit Serie A fotboll. Det är något magiskt med det, något som lever upp i mig. Lite som den där Lasse  Holm-låten Cancelloni Macaroni, säga massa ord som man får en bra känsla av. Fan Sampdoria, Napoli, Parma, Bologna, Fiorentina, Udinese, Palermo, det smakar mumma i munnen, och då har jag ändå inte nämnt giganterna.

Kombinationen av offensiv briljans och försvarsmässig briljans, kämparglöd och cynism, den blandningen är det som gör serie a så speciell. Att det finns plats för Gattuso, Ronaldinho och Nesta i samma lag. Givetvis är romantiken troligtvis överdriven, och fotbollskulturerna börjar närma sig varandra och den nationella särpräglingen blir allt mindre. Men Serie A gör mig passionerad det gör mig fylld av lust för att låna en rad från Lasse Holms låt.

Nästa lördag blir det massa fotboll på tv, men kanske också fest, en fotbollsfest kanske :).

Norrköping är nära nu, ska bli skönt att komma tillbaka, sommaren har väl varit helt okej, bra för in kropp framförallt. Nu blir det ett sista ryck härnere, sen tillbaka till livet liksom.Säsongens Serie A

Vinnare: Milan, får slå lite ur underläge, tror de är villiga att visa vad de kan, Leonardos intåg på bänken ger också hunger.

postiva överraskningar: Udinese, ett bra lag som fått behålla de flesta spelarna

"negativa" överraskningar: Juventus, Lazio, många tror Juventus ska vinna, jag tror inte de når ända fram, Lazio vill komma topp 6, det lyckas de inte med, får vara glada om de hamnar på övre halvan
.
Åker ur: Siena, Chievo, Livorno

Årets spelare: Francesco Totti
Har en relativt skadefri säsong och visar hur bra han är

Skytteligavinnare. Samuel Etoo
En målskytt av klass i ett bra lag.

Årets målvakt: Gianluigi Buffon
Något sämre säsong ifjol, visar klassen iår.
 
Årets back: Alessandro Nesta
Skadad hela förra säsongen, tillbaka iår, klasspelare, kan komma att lyfta Milan.

Årets mittfältare: Esteban Cambiasso
Rktigt duktig mittfältare helt enkelt.

Bosse Pettersson expertkommentator, hur? Varför?

Vem har han charmat, på vilket sätt har han kvoterats in? Han kan ju inte vara attraktiv för någon. 

Är det för att han anses vara frispråkig som han får vara med. Han har ju knappt några speciella tränarmeriter ens med svenska mått mätt, eller underskattar jag Bosse nu? Han kanske känner någon som jobbar på Viasat.

Jag vet inte riktigt, han är iaf ingen höjdare att lyssna på, kanske något bättre än Magnus Hedman, å andra sidan skulle Hedman slå Bosse i Lets Dance.

Framåt är bakåt och bakåt är fel

Eller något.

En vecka till av fotboll i Långemåla, två viktiga matcher i A-laget och eventuell en b-lags match, sen starar ny termin. Nya typ mål och förväntningar. Hur mycket kommer vara samma gamla vanliga, hur mycket kommer förändras?

Jag tror på stabilitet med lite förändrigar och nya utmaningar och situationer. 

Jag har inget mer att tillägga för nu. 
 

Sportmediabevakning i Sverige

Jag börjar bli trött på den. Förmodligen har de alltid gjort det men jag blir mer irriterad på det år för år. 

Jag tycker den blir extra påtaglig nu när man ser på Friidrotts-VM, helt utan svenskintresse så går två kanaler in väldigt seriöst och verkligen följer tävlingarna. Det är fint och trevligt, att mitt friidrottsintresse går ner mer och mer har inte riktigt med saken att göra. 

Det jag stör mig på är dock att många andra sporter misshandlas med ointresse och okunnighet. Jag vet inte varför det blir så i vissa fall, troligvis för att vissa som sitter och har hand om sportsändningarna tycker detta är roligt och detta bör visas. Sen kollar folk och tycker det är spännande många gånger. Tänk om man kunde gå in lika seriöst till andra sporter som är stora internationellt men som vi svenskar inte har något intresse av eller vad det nu är. 

Två sporter som jag kan ta som exempel på sporter som svensk media i princip är ointresserade av är cykling och rugby.
 
Cykel-VM som går i september iår har så vitt jag har sett aldrig visats på någon större svensk kanal. Tack vare Eurosport som är en kanal som jobbar seriöst och med intresse kring de idrotter jag har sett där så har jag fått upp intresset för denna underbara sport. Under OS blir man då besviken på okunnigheten och ointresset som rapporteringen kring de två medaljerna som cykelsporten tog. Under cykel-VM i september så lär ingen svensk media elelr väldigt lite vara nere på plats. Trots att det är större svensk medaljchans där än i friidrotts VM som går nu. Internationellt och publikmässigt är cykel inte än mindre sport än friidrott. Någon gång under varje tour de france är det någon sportpanel som sitter i tv och säger att det är så mycket doping i cykel och därför inte intressant att följa ofta är det någon friidrottsnisse i panelen som sitter med och ironiskt nog håller med, eller varför inte någon gammal längdåkare. Doping är givetvis ett problem i cykel, ett problem som de på många sätt jobbar väldigt hårt med och som verkar ge resultat. Dock är jag besviken på hur många lag agerar kring de som kommit tillbaka från avstängning, men det kan jag ta en annan gång.

Rugby är en sport som jag tycker verkar intressant. Som svensk är det näst intill omöjligt att ha lärt sig något alls om sporten, nu har man ju chansen via internet och sådana saker, så kunskapen blir ju lättare att ta till sig. Samma sak gällande amerikanska sporter som amerikansk fotboll och baseboll, som man som gemene svensk knappt har en aning om hur de fungerar. Jag såg på sporten för ett tag sedan, då sa de att golf och rugby antagits om OS. De sa något kort om att det var 7-manna rugby som blivit antagen, och eftersom man aldrig hört talas om begreppet innan, vilket i sig är okunnigt så undrade man ju vad det var och om det skiljer sig till hur det vanligtvis spelas. Någon förklaring kring begreppet kom dock inte, utan de gick in på golfen och tjatade om att svenskar spelar golf och massa trams. I typ rugby-VM är det iaf 15 utespelare i varje lag, de är också längre än 7-manna matcherna. Vi behöver nog dock inte oroa oss för att vi ska få se någon rugby på tv i OS 2016. 

Utvecklingen tycker jag också inte går åt rätt håll heller, det blir snarare mer och mer att bara titta kortsiktigt och vad som är hett just nu. Canal plus är ett lysande exempel på detta, de tappar rättigheter till både Serie A och NHL och tror att intresset ska för kanalen ska vidhålla. Jag tror de skjuter sig sjävla i foten och att de borde satsa mer på bredd, men jag kanske har fel.
 
Det här blev ett långt och ganska spretigt inlägg, men jag ville få ut mig det här 

Tidsfördriv

Olika saker att fördriva tiden börjar minskas för mig nu. Jag blir mer och mer trött på Långemåla nu, att fotbollen resultatmässigt går åt skogen hjälper knappast heller. Jag har ved att kapa och lite oljade att göra iofs, blir väl att göra under kommande vecka.

Jag längtar följdaktligen tillbaka till Norrköping och att saker och ting ska sättas lite fart på och att det ska hända lite saker. 

Jag har fan till och med börjat följa silly season, som mest handlar om olika former av besvikelser och hopp som inte infrias.

Nätpoker på facebook har jag slutat med, är trött på att.

Något vist och vitsigt.


Lasse HolmSäga vad man vill om Lasse Holm, men det är nog en person som har väldigt roligt.

Vägar

Hur många vägar behöver en man gå innan man kan kalla honom en man? I Långemåla finns det bara tre vägar, om man räknar bort återvändsgränder och de som leder rakt ut i skogen, om man räknar de är det väl totalt typ 7.

Jag tror man måste ha gått mer än tre vägar innan man kan kallas en man.


Jag går på promenad, jag dansar fram rentav. Jag tror jag föredrar den norra promenaden. Iofs finns det klara höjdunkter med den södra, även att jag tror den där glasskiosken är lite överskattad, utan att ha ätit där.

Ibland lever saker på sitt rykte, just nu kommer jag inte på något exempel, men iaf tre saker gör det, samma antal som vägar i Långemåla.

 

Totti ger hopp

Förra säsongen var oerhört dålig för Roma. Sommarens tranfermarknad har hitills varit allt annat än övertygande och Aquilani är på väg till Liverpool, vilket är sorgligt. Roma har nu också bara tremittbackar i truppen, en för lite, minst.

Roma har dock klarat sig vidare första omgången av Europa League, en 10-2 seger totalt mot belgiska Gent. Totti gjorde hela 5 mål under de två mötena och han verkar onekligen ha en bra form nu. Han har haft en bra försäsongsträning och verkar nu vara helt skadefri. Om det fortsätter så kommer Totti att göra en riktigt bra säsong, och det kan lyfta Roma. Faktiskt så långt som till ligatitel tror jag.

Det har kommit tillbaka ett par yngre spelare som var utlånade under säsongen (de börjar bli äldre och redo för hetluft). När nu inte pengar verka finnas så satsa på de istället för att göra sena chansvärvningar på halvkassa spelare. Andreolli, Cerci och Okaka är bättre än panikvärvningar. Jag hoppas framförallt att de satsar på Andreolli som första back-up som mittback. Kruxet är att han vill spela regelbundet. Jag tycker roma borde göra honom som första back-up då kommer han få speltid och förhoppningsvis vilja stanna. Jag kan inte se vilka Roma skulle kunna värva som är bättre mittback än Andreolli om han får förtroende, kanske Lugano då. Han visade under U21-(u23)EM att han är en bra spelare, och han spelade stabilt i gårdagens match mot Gent, där han iofs inte sattes på större prov.

En mittback till måste tillkomma, två om de skulle få för sig att låna ut Andreolli. Sen en eller två till offensiva spelare, men då ska det fan vara spelare som verkligen tillför något.

Att Totti som ser ut att gå mot högform ger iaf mig hopp om en relativt ljus och rolig säsong, troligtvis framför en dator nära mig, men iaf.


Bah


Canalplus är klåpare.