Åttondelsfinaler


Uruguay - Sydkorea


Uruguay

Muslera                                                               
M. Pereira - Lugano - Godin - Fucile                       
Arevalo Rios - Perez - A. Pereira                           
Forlan                                                                 
Suarez Cavani                                                 

Sydkorea
S.R. Jung
D.R. Cha - Y.H Chu - J.S Lee - Y.P. Lee
S.Y Ki - J.W Kim
C.Y. Lee - J.S. Park - Yeom
C.Y. Park

Det ska bli spännande att se om Uruguay vågar spela med tre anfallare i denna match också. Jag tror de behöver göra det eftersom de inte har någon tillräckligt kreativ mittfältare om de bara kör med två anfallare. Forlan är givetvis spelaren Sydkorea måste försöka stoppa, han är både målskytt och framspelare i detta lag. Uruguays försvarsspel har imponerat hitills och Sydkorea kommer få svårt att ta sig igenom, de behöver försöka hitta ytan mellan mittfält och backlinje, där de har flera duktiga offensiva spelare som trivs. Ett annat vapen som Sydkorea har är snabba omställningar, men eftersom Uruguay jobbar hårt i försvaret är är tajta där så kan de får svårt att få utrymme för det också. Jag håller Uruguay som tämligen klar favorit här. De har en stark defensiv och någon i den rörliga topptrion kommer förmodligen avgöra matchen.


USA - Ghana

USA
Howard                                                             
Cherundolo - Demerit - Onyewu - Bocanerga          
Donovan - Edu - Bradley - Dempsey                      
Altidore - Findley                                                 

Ghana
Kingson
Pantsil - Jonathan - Mensah - Sarpei
Ayew - K-P. Boateng - Annan - Asamoah - Tagoe
Gyan

USA spelar med ett klassisk 4-4-2 och de är ett lag som spelar med mycket vilja, har stått för upphämtningar i alla matcher hitills. Ghana är det bäst balanserade afrikanska laget med mest olika spelartyper på mittfältet vilket gör att de är det enda hoppet kvar från Afrika. Detta kan nog bli en ganska tung och fysisk match. USA får se upp så de inte förlorar mittfältet, det finns en risk att de gör det i den här matchen. Nyckelspelare för USA blir Donovan och Altidore, de två som varit bäst hitills tillsammans med Bradley. Organisationen är också en sak som varit viktig för USA, de har dock ställts i problem och visar att de kan spela ganska offensivt när det krävs. För Ghana är det viktigt att försvaret håller fokus och vinner sina dueller mot Altidore. Framåt är det främst Gyan som ska skapa saker och avgöra. Asamoah är en spelare som inte riktigt fått ut sina kvaliteer, det är dags att kliva fram nu. Helt öppen match, men jag tror Ghana tar det utan att egentligen veta varför.


Tyskland - England

Tyskland

Neuner                                                                 
Lahm - Mertesacker - Friedrich - Badstuber             
Schweinstieger - Khedira                                       
Müller - Özil - Podolski                                           
Klose

England

James
Johnson - Carragher - Terry - A. Cole
Milner - Lampard - Barry - Gerrard
Defoe - Rooney

Det största klassikermötet i åttondelen. En match mellan två klassiska nationer i fotbollssammanhang där Tyskland ofta varit det bästa laget. Tyskland är också favoriter i denna match och de har imponerat mest av de två lagen hitills i turneringen. Jag sätter ett frågetecken kring om Tyskland har för lite rutin. De engelska spelarna är faktiskt mer vana att vinna saker än motståndarna i det tyska laget. Detta gör att spelare som Klose, Lahm och Schweinstieger blir väldigt viktiga för att de yngra ska känna stabilitet. Schweinstieger blev skadad förra matchen och är tveksam, han måste nästan vara med för Tyskland. England behöver få igång Rooney nu, det är sådana här matcher han ska kliva fram och avgöra. De engelska mittbackarna kan få problem med Tysklands rörliga offensiva spelare så där får England se upp. Jag tror England vinner denna match, men givetvis är den oviss. Rutinen hos spelarna fäller avgörandet.


Argentina - Mexico

Argentina
Romero                                                              
Gutierrez - Demichelis - Samuel - Heinze               
M.Rodriguez - Mascherano - Veron                        
Messi                                                                 
Tevez - Higuain                                                   

Mexico
Perez
Osorio - Rodriguez - Moreno - Salcido
Juarez - Marquez - Torrado
Dos Santos - Barrera
Franco

En match mellan två lag som spelat en bra och fanska offensiv fotboll under VM-turneringen Argentina lär fortsätta anfalla och det tror jag även Mexico kommer göra, tror inte något av lagen kan ställa om laget och bli återhållssamma. Det gör att jag tror det kan bli en Hawaiimatch, och det är det som kan vara Mexicos chans, en svängig match där de lyckas peta in ett par bollar och så kan inte Argentina resa sig. Argentinas individuella spelare lär dock avgöra denna match, Messi är deras bästa spelare och kanske är det dags för honom att göra ett mål i detta VM. Veron ska göra så laget hålls ihop och matchen inte blir allt för svängig. I Mexico så blir de rutinerade centrala mittfältarna Marquez och Torrado viktiga, kan Marquez få kontroll på Messi? Framåt så bör Dos Santos få igång effektiviten om Mexico vill avancera. Argentina är det bättre laget och bör slå ut Mexico i åttondelen, precis som för fyra år sen.


Holland - Slovakien

Holland
Steklenburg                                                             
Van der Wiel - Heitinga - Mathijsen - Van Bronckhorst   
Van Bommel - De Jong                                               
Kuyt - Sniejder - Robben                                            
Van Persie                                                                 

Slovakien

Mucha
Pekarik - Skrtel - Durica - Zabavnik
Strba - Kucha
Weiss - Hamsik - Jendrinski
Vittek

Holland möter här det som på förhand ser ut som slutspelets svagaste lag. Holland har imponerat utan att imponera hitills i VM och de är en stark kandidat till seger i turneringen. Robben är nu tillbaka vilket mycket väl kan ge laget en extra dimension. Slovakien tog sig överraskande vidare genom att slå Italien, en fin insats utav Slovakien, framförallt Vittek gjorde en riktigt bra match. Hamsik fick en högre utgångsposition i den matchen vilket jag tror både laget och han själv mådde bra av. Det är han som är lagets bästa spelare och därmed också den viktigaste. Om han kommer in rätt i matchen så finns det en möjlighet att de kan störa holländarna ordentligt. Holland bör dock vinan denna match och göra troligen också det, på förhand är det den minst jämna åttondelen.


Brasilien - Chile

Brasilien

Julio Cesar                                                                
Maicon - Lucio - Juan - Michel Bastos                           
G. Silva - Melo                                                          
Elano - Kaka                                                            
Luis Fabiano - Robinho                                            

Chile

Bravo
Isla - Fuentes - Jara - M. Gonzalez
Carmona - Millar
Fernandez
Sanchez - Suazo - Beausejour

De som kom etta och tvåa i det Sydamerikanska kvalet. Brasilien vann en tuff grupp vilket är starkt, de har ävertygat spelmässigt till och från. Chile har imponerat spelmässigt, mot Spanien räckte de dock inte riktigt till. de har fått ett par tunga avstängningar i försvaret vilket kan bli jobbigt. Chile lär i alla fall anfalla i denna match, det är säkert. För Brasilien är det dags för Kaka och Robinho att kliva fram ordentligt, det är de som ska avgöra viktiga matcher i slutspelet. För Chile kan det bli viktigt att deras yttermittfältare vinner kampen mot Brasiliens ytterbackar, då kan de också vinna matchen. Jag tror att Suazo kan få chansen, hans förmåga att göra mål kan nog priotiteras här även att Valdivia har gjort det bra. Brasilien vinner den här matchen tillslut, men den kommer bli tuff.


Paraguay - Japan

Paraguay
Villar                                                                         
Bonet - da Silva - Alcatraz - Morel                                
Vera - Caceres - Riveros                                             
Valdez - Santa Cruz - Barrios                                       
Honda

Japan
Kawashima
Komano - Nakazawa - Tanaka - Nagatomo
Abe - Endo
Matsui - Hasebe - Okazaki
Honda

Kanske den på förhand svagaste åttondelsfinalen. Svårt att veta var Paraguay står, jag är inte säker på om de har övertygat eller inte övertygat så mycket. De lär dock ställas på prov här i en match de egentligen ska vinna. Försvarsspelet blir en nyckelsak i den här matchen, båda har visat ett bra försvarsspel och släppt in få mål. Sedan har de några kort framåt som ska göra det för båda lagen. Paraguay har mer spelare framåt som kan avgöra matchen, Riveros, Valdez, Barrios och Santa Cruz kan alla avgöra, och även anfallaren Cardozo. I Japan är det främst Honda som ska göra det framåt, han har mer eller mindre legat bakom samtliga mål, klart bäst framåt i Japan. Känns som en 1-0 match, troligtvis blir det Paraguay som gör målet.


Spanien - Portugal

Spanien

Casillas                                                                    
Sergio Ramos - Pique - Puyol - Capdevila                    
Busquets - Xabi Alonso                                               
Xavi - Iniesta                                                             
Torres - Villa                                                             

Portugal

Eduardo
Ferriera - Carvalho - B.Alves - Coentrao
Raul Meireles - Mendes
Simao - Tiago - Danny
Ronaldo

Ett derby mellan Spanien och Portugal och givetvis en het match. Spanien lyckades vinna gruppen trots att de startade med en förlust. I ärlighetens namn så har Spanien inte imponerat så värst mycket spelmässigt hitills, mycket har kretsat kring David Villa. Portugal har gjort det ganska bra hitills och övertygat på mig, ett strakt försvar har de visat att de har. Spanien lär bli det laget som för matchen med sina passningsspelare, Portugal kommer nog att backa hem. Spanien får se upp för Portugals kontringar. Jag tror på en skräll i denna match, Jag tror Spanien inte har tillräckligt med tålamod och jag tror Portugal kommer straffa spanjorerna genom kontringar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback