Argentina - Tyskland

En utav två kvartsfinaler som lika gärna hade kunnat varit en final. Två utav lagen som också imponerat mest spelmässigt. Tyskland är det laget utav de två som hitills ställts inför de hårdaste testen, en tuff grupp och så England i åttondelen. Argentina finns fortfarande lite frågetecken kring hur de klarar försvarsspelet mot ett lag med riktigt bra offensiv kvalite, och det har Tyskland. Jag tror att Argentina kommer hantera det bra, även att de har en ganska offensiv balans så är de inite naiva och Messi och company därframme kommer göra det svårt för Tyskland att fylla på med för mycket folk. Mycket handlar nog också om mod i denna match och det är kanske de två lagen som har bäst självförtroende i hela VM, Tyskland har nästan alltid ett stålpsyke och Maradona har hitills verkat inpräntat ett vinnarpsyke på Argentinarna, något som saknats de senaste turneringarna. Argentinas offensiva spelare har något högre skicklighetsgrad jämfört med Tyskland motsvarighet vilket gör att Tyskland kommer få arbeta lite mer som ett kollektiv medan Argentina kan lite lite mer på den individuella skickligheten som spelarna besitter. Matchbilden i denna match är oerhört svårtippat, två lag som hitills har anfallit ganska mycket, kanske mest i VM, traditionsmässigt är det dock två ganska cyniska nationer, faller de tillbaka i gamla vanor nu när de möts? En sak som är intressant är att det är ganska få spelare i lagen centralt på mittfältet, annars har lagen i VM varit oerhört kompakta där. Mellan dessa lag så känns det nästan som att det är fem offensiva och fem defensiva spelare i respektive lag. Är Tyskland smartare är den stora frågan? Om de är det så kan de mycket väl vinna, Argentina är dock något bättre anser jag, så om de är lika smarta eller smartare än Tyskland så vinner Argentina.

Man mot man matcher
Messi mot Schweinstieger
Frågan är vem som kommer få ansvaret om Messi, troligtvis kommer Tyskland dela upp det en del mellan backarna och de centrala mittfältare, Bastian kommer dock hamna i mycket dueller med Messi, kan han hantera honom?
Mascherano mot Özil
Om det inte är tydligt vem i Tyskland som ska ta hand om Messi så är det mer tydligt vem i Argentina som ska ha koll på Özil, Mascherano kommer i många situationer ligga som en igel på Özil och kommer försöka få han ur matchen.
Heinze mot Müller
Den något stirriga ytterbacken Heinze ställs mot unge och löpstarke Müller, Frågan är om inte Heinze kommer gå  bort sig någåongång och Müller kanske kan utnyttja det med sina kloka löpningar.
Demichellis mot Klose
Klose jagar VM-rekord i mål och ställs i matchen mot sin klubblagskompis Demichellis, Demichellis är känd för att göra något misstag varje match, då ska Klose hugga.
Higuain mot Friedrich
Higuian som står på fyra mål kommer ställas en del mot Friedrich som imponerat hitills, mycket viktig man mot man duell.

Fick bli fem man mot man dueller här och det kunde ha blivit mer, för det finns intressanta dueller över hela planen, i vöäldigt många situationer kommer samma spelare ställas mot varandra och säkerligen också i många en mot en dueller.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback