Touren, Första etappen, intressanta tendenser

Först etappen var ett ganska kort tempo på 15,5 km, dock en etapp där det blir en del tidskillnad och tendenser om vilka  som ser ut starka och vilka som inte verkar har träffat formen.  En tendens är att de som gick bra i Girot inte gjorde någon bra dag.

Övertygande insatser:
Fabian Cancellara, ett tempomonster, jag tror han kan göra intressanta saker även i bergen, knappast slutseger dock.
Alberto Contador, körde bra idag och slutade tvåa. Har förstärkt sin roll som favorit i Touren
Astana, Laget hade fyra på topptio, förutom Contador även Klöden, Leipheimer och Armstrong, de blir att räkna med.
Liquigasungdomarna, både Kreutziger och Nibali slutade topptio idag. Jag tror någon av dem tar topp fem totalt.

Besvikelser
Denis Menchov, 1,31 efter, inte bra. Hade inte varit en katasstrof om det inte vore för att han normalt sett är bra på tempo, hans segerchanser är iprincip borta.
Fränk Schleck, Några sekunder efter Menchov, normalt sett ganska svag på tempo, men skulle behöva bevisa mer om han ska vara att räkna med totalt.
Kim Kirchen, väldigt svagt tempo, 109:e plats håller inte någonstans
Franco Pellizotti, kring Fränks placering, kanske inte någon som man hade räknat med sådär jättemkt, men bättre presattion hade man ändå trott. Kanske inte helt fel för hans lag, nu kanske han kan ta en nyttig hjälproll för Kreuziger och Nibali.

Toppstriden
Contador och Evans var toppåkarna som körde bäst, de två är nu huvudfavoriter och framförallt Contador. Sastre och Andy Schleck gjorde båda två ganska stabila insatser och är med bra, deras främsta styrka finns i bergen. Det senare tempot är efter massa etapper i benen och sånt samt dåvarande form kommer påverka resultatet i det tempot. Efter dagens etapp så tror jag att slutsegraren är någon av Contador, Evans, A.Schleck, Sastre, samt ytterligare en från Astana (Klöden, Leipheimer eller Armstrong). Ingen vågad profetia, men fan. Menchov tror jag man kan räkna bort.  

Dagens Svensk
Gustav gjorde ett stablit tempo och slutade 11:a.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback