Inför bergen

Astana har inför bergen skaffat sig ett utmärkt läge inför fortsättningen av Tour de France. De har fyra cyklister inom topp 5 och alla dessa har tidigare slutat topp tre i Tour de France, så de vet vad som krävs och Astana är storfavorit till att ha slutsegraren i Touren, kanske framförallt Contador. I bergen är dock en ny prövning och det komemr visa sig vilka som kommer ha form i bergen och vilka som inte har de rätta benen. Räkna med omkastningar. Saxo Banks främsta utmanare är Andy Schleck och Carlos Sastre, de ligger en bit efter, men är riktiga bergsgetter och kan säkert skapa saker.

Annars så har lagens styrka hitills visat sig vara oerhört viktig i årets Tour, framförallt med tanke på lagtempot. Cyklister som på förhand saknat ett starkt lag har kommit långt efter redan, framförallt Evans och Menchov har drabbats, men även Sastre. Menchov har dock inte så mycket att skylla på laget, utan det är mest han själv som redan har kört bort sina chanser. Evans handlar dock allt kring laget, om han istället kört för Garmin-Slipstream eller Columbia som både är bra stall men saknar en riktigt toppnamn för totalen så hade Evans legat kring minuten efter Armstrong, nu är det hela 2.59 och han får oerhört svårt att vinna touren, på grund av ett för svagt lag. Saxo Bank är stallet som kommer i närheten av Astanas nivå och stallet var till stor hjälp för Andy Schleck att på lagtempot hålla en bra avstånd till Astana. Liquigas är ett annat stall som har flera bra åkare och gjorde ett ganska fint lagtempo. De har tre namn som kan attackera och störa Astana lite i bergen, tyvärr är nog ingen av de tre den där riktiga toppåkaren för att utmana ordentligt om totalsegern, både Kreuziger och Nibali får nog vänta något år till på det.

Gustav Larsson har gjort en bra inledning på Touren och ligger nia. Gustav kan köra bra i bergen och kommer få en viktig roll med att hjälpa bröderna Schleck i bergen. Jag hoppas han kan visa framfötterna imorgon, det skulle verkligen vara roligt. Han kan mycket väl behålla sin topptio placering imorgon.


Favoriternas placering och tid

1. F. Cancellara Saxo Bank 00

2. L. Armstrong Astana 00

3. A. Contador Astana 00.19

4. A. Klöden Astana 00. 23

5. L. Leipheimer Astana 00. 31

7. T. Martin Columbia 00. 52

8. C. Vande Velde Garmin 01. 16

9. G. Larsson Saxo Bank 01. 22

11. R. Kreuziger Liquigas 01. 31

13. V. Nibali Liquigas 01. 36

14. A. Schleck Saxo Bank 01.41

18. K. Kirchen Columbia 02.16

19. F. Schleck Saxo Bank 02. 17

21. F. Pellizotti Liquigas 02. 32

23. C. Sastre Cervelo 02. 44

26. C. Evans Silence - L 02.29

28. O. Periero C D'epargne 03. 03

37. L-L. Sanchez C D'epargne 03.18

47. M. Astarloza Euskatel 04. 04

64. D. Menchov Rabobank 04. 54


Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja nu är den uppdaterad.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback