Grupp C

Italien
Frankrike
Holland
Rumänien

Italien kommer till denna EM-turneringen som världsmästare, de vann dessutom sin kvalgrupp före Frankrike. Detta gör automatiskt att Italien har ganska stora förväntningar på sig. Italien komemr med ett ganska gamalt lag till EM, många utav spelarna som var med under VM-06 utgör stommen till detta lag, det är egentligen bara ett par tre nya namn som slår sig in i startelvan, troligtvis bara Barzagli, Panucci (som är 35) och Di Natale, beroende på hur elvan ser ut. Om man jämför med med VM så är det tre riktigt stora profiler som inte är med, Nesta (tackat nej), Totti (tackat nej/ skadad) och Cannavaro (skadad). Italiens tre största spelare ifrån sin generation och här är Cannavaro det tyngsta avbräcket, den tänkta kaptenen skadade sig på en träning med laget. Det är ett stort frågetecken för att det Italienska försvaret kommer hålla. Buffon är en utav det Italienska lagets stora profiler, världens bästa målvakt kommer att få ett stirt annsvar med att styra sitt försvar. På mitten är det fortfarande Pirlo som är boss, vissa känner att De Rossi borde bli det, men jag tror fortfarande att Italien komemr ha Pirlo som mittfälltsboss. Framåt är det Luca Toni som är nyckeln, han är mycket viktig, både i uppseplsfasen för Italien och i straffområdet. Italien har hamnat i en riktigt tuff grupp, jag tror de komemr gå vidare från den, dock tror jag inte att det komemr räcka hela vägen till EM-guld för Italien.

I Frankrike är det fortsatt Domenech som coachar. När han ska ta ut laget berukar det bli lite kontroversiellt och småunderligt. Detta sägs till stor del bero på att han vill ha en bra stämning i laget, samt att han spår i stjärntecken. Frankrike har många rutinerande rävar i sitt lag, spelare som Thuram och Makelele (som tackat nej att spela mer för Frankrike men blev uttagna ändå) samt Vieria och Henry utmärker sig i denna kategori. Det finns dock ett par yngre spelare som är med och komemr spela i startelvan, Ribery (iofs 25) och 87:an Benzema. På bänken så finns talangerna Gomis och Nasri att slänga in för Domenech. Ribery blir en utav Frankrikes nyckelspelare, den aviga yttern har gjort en riktigt bra säsong i Bayer München och är numer Frankrikes största stjärna, upp till bevis i EM som gäller. Henry har inte gjort en lysande säsong i sitt klubblag, han är dock viktig för sitt landslag, inför VM-06 så hade inte Zidane sin bästa säsong och alla minns vad han gjorde. Kanske kan Henry göra något likande. I backlinjen så är det Gallas som ska vara generalen. Frankrike har ett mycket bra lag, och borde ha en stor chans att gå vidare och senare vinna hela turneringen. Jag tror dock att Frankrike skr'ller lite, i negativ bemärkelse, det är en tuff grupp och i fotboll är det små marginaler, så jag tror de kan komma att ryka redan i gruppspelet.

Holland är en nation som främst har riktigt bra anfallare. Backlinjen håller ungefär likvärdig klass som det svenska och inte alls samma nivå som många av de största nationerna. Målvakt mittfält och anfall håller dock världsklass. Det finns vissa frågetecken i laget på forwardsidan som har kommit upp, Babel är borta från turneringen pga skada sedan innan och värken Robben eller Van Persie komemr kunna deltaga i första matchen mot Italien som det ser ut. En forwardstrio med Van der Vaart - Van Nistelrooy och Kuyt och dessutom Huntelaar på bänk räcker dock för att skrämma de flesta lagen. Målvakten Van der Saar komemr bli mycket viktig för sin nation i detta EM, han kommer inte bara få stå för räddningar, utan han ska också se till att det hålla koll på det ospektakulära försvaret. På mitten så känns det som att det är dags för Van der Vaaart att kliva fram, osäkert om han kommer ingå i tremannamittfältet eller ta en ytterforwardsplats, i vilket fall så är det dags för honom att kliva fram nu. i Anfallet så är det som vanligt Van Nistelrooy som ska prestera mål, han har ännu inte riktigt lyckats i ett mästerskap för Holland, det är dags nu, annars är Huntelaar redo. Det komemr bli tufft för Holland att gp vidare, men jag blir inte överraskad om de går vidare.

Rumänien är för första gången på 8 år klara med i ett stort mästerskap, och nu är det dags för denna generations Rumäner med Mutu och Chivu som fältherrar att komma upp i samma nivå som Rumänien under 90-talet när Hagi, Popescu, Petrescu var fältherrar. Tveksamt om detta lag kan komma upp i samma nivå som 90-talslaget, men Rumäniens lag ser på många sätt intressant ut. Backlinjen håller en ganska bra klass och Chivu och Mutu är två klasspelare som skulle platsa i de flesta lag. Som redan antytt som är Chivu en av nyckelspelarna för Rumänien, denna mångsidiga spelare kommer att få spela på mitten främst efetrsom att konkurransen är mindre på den positionen än backlinjen. i Anfallet så är Mutu en nyckel, jag tror han kan bli en av EM:s mest sevärda spelare, han har dock lite problem med att ha blivit skyldig att betala Chelsa 120 miljoner i skadestånd pga av kokainincidenten när han spelade där, får hoppas att detta inte påverkar hans EM. Den tredje nyckeln är klart svårare att välja ut, det kommer vara viktigt att målvakten Lobont gör ett bra mästerskap. Jag får faktiskt lite skrällvibbar av Rumänien, jag har en liten magkänsla av att de ska gå vidare. Mitt försök till intellekt säger dock att de inte gör det, men de kommer säkert ge de andra lagen en match.   

Kommentarer
Postat av: Adam

Härligt att rumänien är med i hetluften igen=)

2008-06-08 @ 17:38:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback