Fotboll- Onödigt

En fotbollshelg som gick lite i kryssandets anda. Vi börjar väl med Romas match. Roma lyckas tappa poäng mot ett motstånd som de är klart bättre än. Roma borde ha avgjort matchen med ytterligare mål eller i alla fall stänga till matchen, det håller inte att släppa in mål i slutminuterna, denna gången lyckades motståndaren Empoli kvittra till 2-2 i 90 minuten via en frispark. Frisparken var horribelt dömd, domaren så heter Luca Banti får Mike Riley, Anders Frisk, Pontus Kåmark, Luciano Moggi (en liten överdrift) att framstå som väldigt goda domare. Förlusten ska dock inte skyllas på domaren, Empoli bjuds in på ett sätt som de inte ska göras och Roma måste börja visa bättre mentalitet i sådana här lägen.  Det saknas något i Romas vinnarinstinkt, för många matcher har tappats på slutet, där har Spaletti en nöt att knäcka. Till sist så ska jag tilläga att om Totti hade spelat idag så hade nog Roma vunnit med 4, 5-0.

Ett lag som inte saknar vinnarinstikt är Juventus. De lyckade kvittera mot Inter ikväll, visserligen med 12 mintuer kvar, men de kom ändå tillbaka. Annars så tror jag fortfarande inte på Juventus i år (eller om det är att jag hoppas). Roma är ju för satiken ett bättre fotbollslag på alla sätt och vis, eller borde vara i alla fall. Roma hade chansen att dra in poäng på Inter, nu hölls bara avståndet så onödigt.

Den tredje kryssmatchen i helgen var Arsenal mot United. Fotboll borde inte få spelas så här tidigt som denna matchen startade, fotboll är mkt roligare på kvällen. Wenger verkar ha lyckats med precis allt, till och med valet av Gallas som kapten verkar nu vara helt rätt. Eller ja, han kanske borde fundera lite på någon ny målvakt, men han lär väl ha en plan där med. Målet som Arsenal gjorde i slutet kanske kan komma att visa sig bli riktigt viktigt, kanske kan moralen det målet ger i slutändan leda till en titel. Eller så maler United ner allt annat och lyckas vinna till slut ändå. Vinnaren i Premier League kommer inte ha råd att tappa mycket poäng alls, det är en sak som är säker. 

Det bev ett ganska långt inlägg, men jag behövde skriva av mig lite och vad passar då bättre än en blogg?

Kommentarer
Postat av: Adam

Håller med=)

2007-11-05 @ 13:58:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback