CL har lottats

Nu har CL lottats. Jag tar en Roma-inriktning, andra gruppe rär också intressanta men nu får det bli såhär. Roma fick en av de tuffare grupperna men det bör ändå gå vidare. United får räknas som gruppen favorit. Sporting är ganska vassa men Roma är bättre och det gäller bara att bevisa det. Dynamo Kiev är lite luriga, de hade en ganska svag CL-säsong förra året och jag tror att de är på nergång, så dom ska Roma komma före.

De flesta favprtiterna har fått en hyfsat föedelaktig lottning och det bör inte vara några större problem för dom att gå vidare. Det är väl Valencia och i viss mån Roma som har de svåraste konkurrenterna. Valencia ska konkurrera med Schalke 04 som är ett ganska stabilt lag. Jag tror inte Valencia är så jättestraka i år, det finns vissa tendenser att de ska göra en sämre säsong i år.

Tävlingens tre favoriter innan i ordning
1. Milan
2. Chelsea
3. Barcelona

Förövrigt så tror jag att Roma har chans att ta hem hela turneringen med lite flyt, men nu gäller gruppspelet först och det är tufft nog för tillfället.

Fråga fem döda personer

Tänk om att tillfälligt fick ta fem döda personer åter i livet och fråga dom om hur de tänkte, hur de ser på sitt eget inflytande i världshistorien och vad det tycker om den nuvarande världen.

Den första personen som jag skulle vilja ha med i detta är Karl Marx. Skulle vara intressant att veta vad han tycker om utvecklingen av världen.

Platon skulle jag också vilja ha med. Undra vad han tycker om att hans tankar fortfarande spelar en roll i världsbilden.

Jesus givetvis. Man kan inte komma undan att vilja ha med honom.

Copernikus, kanske mest för att se hans raktion på det han kom fram till.

Shakespeare skulle ockspå vara intressant.

Jag hade svårt att komma på namn på slutet, det finns säkert många intressanta personer som jag har missat eller inte får plats med.

Hör är en sketch på det ämnet, dock är bara kommunister med.  
http://www.youtube.com/watch?v=dr1ot7FN4AI

Det stäler de dom relevanta frågorna.

Hurra

Hipp hipp hurraUtökade rättigheter idag

Hett

Mitt rum är hett, det är nästan lika hett som jag. När jag är i detta rum så måste jag ta av mig kläderna så att jag i stort sätt är naken, jag ska inhandla en fläkt i dagarna, det behövs.

En sak som bekymrar mig är hur det ska bli med vår tv. Om och när kanalerna ska försvinna, jag behöver besked. Ovisshet kring tv-kanaler är ett problem för mig. Jag vill kunna se min fotboll och dessutom ska tv4sport införskaffas.

Intryck från serie A

Det har gått en omgång.

Juventus imponerade. Kanske kanske kan dom bli farliga.

Den andra nykomlingarna imponerande destå mindre. Napoli åkte dit hemma mot nederlagstippade Cagliari med 2-0. Genoa förlorade hemma med 3-0, visserligen mot ett i ligan revanschlustet Milan. Napoli kan nog komma att få det tufft.

Livorno kommer få tufft att hålla sig kvar. En 5-1 förlust imponerar inte. Trots att det var mot Juventus. 

När Juve imponerar så gör även Fiorentina det. 3-1 seger i Toscana-derbyt mot Empoli är starkt. Serie A har fem ordentligt bra lag i år.

Inter tappade poäng i slutet. Gamla Inter månne? Dagens skadeglädje var att Chivu satt på bänken. Inter såg i ärlighetens namn ganska bra ut. Utvisning var förmodligen det som gjorde att de inte kunde hålla sin ledning. 

Montella gör mål för Sampdoria. Montella är stor, oerhört stor. 

Det var starkt av Roma att vinna borta med 2-0 mot Palermo. Försvarspelet såg dock lite ostabilt ut till och från. Man ska dock komma ihåg att Palermo har två riktigt bra anfallare. Brighi kommer bli en nyttig städgumma för Roma att kasta in när det är 20 min kvar och dom leder.

Omgångens tre profiler:
Montella
Trezeguet
Kaka.

  

Serie A har börjat

Idag startade serie A. Jag ska dock till min besvikelse säga att jag bara kunde se en halvlek, den andra mellan Lazio och Torino. Det jag såg bådade dock gott för säsongen, ty detta är Serie A och inte Premier League. Och Serie A är som ni vet världens bästa underhållning alla kategorier.

Jag upptäckte dock ett problem som uppstår när jag kollar på Serie A jämfört med Premier League. Jag bryr mig om resultaten på ett jobbigt sätt. Därav blev jag tjurig och irriterad och ointresserad när lantisarna utanför Rom vände 1-0 underläge till 2-1, som tur var kunde Torino kvittera. Senare ikväll spelade Juventus - Livorno, det blev 5-1 till Juventus och det var tur att jag inte såg den matchen, jag hade hatat varje minut. Det är frusterande när man ser på fotboll och hoppas på ett visst resultat som inte blir, man tappar helt enkelt gnistan om matchen. Och det blir ett problem när man hoppas att det alltid ska gå dåligt för Juventus, Lazio i viss mån Milan och i lite mer mån Inter. Det värsta är givetvis när Roma förlorar, då kan man inte kolla på fotboll mer den kvällen, inter från serie a iaf.

Det är det som är fördelen med PL. Jag tycker det är kul om Liverpool vinner, men jag blir inte så besviken om de förlorar. Jag tycker inte direkt illa om något lag i PL heller vilket gör att jag ställer mig ganska neutral till resultaten. Det med neutralitet gäller även La Liga. Det är därför jag älskar VM så otroligt mycket också. Där har man inga hatlag som försör ens fest. Förhoppningsvis ska inte Juventus eller Lazio förstöra Serie A i år.
 
Imorgon möter ett ganska skadedrabbat Roma Palermo borta. Det kommer bli oerhört tufft. Jag hoppas Roma kan ta med sig tre poäng från Sicilien.

Imorgon börjar mitt tv-tittande av serie A på riktigt. Imorgon blir det iaf två serie A:matcher

En evighet är över

Senast det hände var för tre år sedan i Nybro. Ikväll var det dock dags igen. I Nybro var det ingen vidare finess, det var bara enkelt och pliktskyldigt. I ikväll däremot var det med kraft, fart, pondus och också en viss smula teknik som gjorde det möjligt.

Läget var 3-1, jag hade kommit upp i en offensiv löpning och hade fått en fin yta. Det såg våran innermittfältare och krossade ut mot mig vid utkanten av straffområdeskrysset. Jag ser att backen går emot mig, han tjuvrusar lite. Så jag använder motagningen till att slå bollen förbi backen och sedan själv accelerera om honom. Jag får en liten halvsnäv vinkel  för avslut, men att passa hade jag knappt en tanke på utan jag drar till med vristen och bollen går emmellan målvaktens ben och in i den bottre gavlen, härligt.

Matche slutade 6-3.
 

låtar av Carola

Det finns Carolalåtar och så finns det fångad av en stormvind. Trots att de andra låtarna hög klass så ligger Fångad av en stormvind en klass över. 

Därför är det en ära att sjunga den. Tack för denna skapales Carola och ni som skrev den (om inte Lasse Holm har skrivit den, han är inte värd ett tack).  

Vetenskap

Alla vet att vetenskap är nödvändig. Utan den dör vi.

Vilken massa gnäll- men nu är jag positiv igen

Vilken massa gnäll det var i mitt föregående inlägg. Så kan jag inte hålla på, skärpning.

Nu ska jag vara lite positiv istället. Jag vet inte till vad, men vad gör det, vi säger att jag är positiv till gröna husvagnar. De flesta hatar väl husvagnar, men om man ser en grön så kan man inte låta bli att skina upp som en sol.

Riquelme ryktas till Tottenham. Det vore nog taktiskt självmord från Tottenhams sida. Engelsk fotbolls har inte utrymme för denna typ av lirare, på gott och ont. Barcelona hade inte heller utrymme för denna typen av lirare och det kanske säger det mesta. Riquelme bör spela i den spanska, italienska, argentinska eller möjligtvis den turkiska eller den portugisiska.

Nu när man har bytt bostad igen så har även tv-kanalerna ändrats. Det gör att man får planera om sina kvällsvanor. Scrubs och spin city låter bra och fika till det.

Jag bör nog köpa en eller två Kalle Anka-pokets, perfekt kvällslektyr. Som den intelligenta studenten (iaf student) så kan man tycka att jag borde ägna mig åt mer intellektuell kvällslektyr, men ty en Kalle Anka-poket blir man aldrig för intelligen för. Och inte för dum heller, det är det som är bra. 

Jag har en bok hitills som litteratur. Till morgondagens föreläsning så kanske man skulle läsa dessa sidor. Morgondagesn föreläsning börjar förövrigt vid den hutlösa tiden 9, brr. 


Jäkt och stress, fan

Man kommer upp, det ska fixas saker och jag stressar. Jag måste börja coola ner, det jag stressar över behäver inte stressas med. Mitt rum är en bastu. Jag har ont i huvudet, förmodligen beroende på värmen och att jag stressat. Jag har dessutom varit sjuk i veckan och jag har inte tid att bli sjuk igen. Jag behöver något att dircka men min cola är ännu inte kall och jag har ont i magen. Jag hade tänkt mig att jag skulle koncentera mig mest på fotbollen dessa veckor, det lär väl bli det också, men nu berörs jag av lite annat, fan.

fotbollen igår gick bra. Vi vann över den dåvarande serietvåan och tog över andraplatsen. Jag spelade nästan hela matchen trots att jag var halvkrasslig. Skönt att vinna. Nu ska det siktas hårt på att gå upp.

Jag orkar inte läsa igenom vad jag har skrivit, prutt. 

Serie A-tips

Om mindre en vecka sparkar den vackraste av alla fotbollsligor igång. Hör kommer mitt tips.

Motivering:

Inter hade en stark trupp redan förra säsongen. Nu har de förstärkt truppen ytterligare. Men de har inte värvat en massa spelare i vanliga Inter-stil utan de har värvat ett par tre namn som stärker laget på olika sätt. Inters bredd och spets blir svår att rå på. Roma har breddat truppen lite till, toppen är likvärdig med förra säsongen. Roma kommer att utmana om en bra placering och sluta tvåa. Milan har en hög topp i sitt lag, kanske Europas högsta, CL är ett bevis på det. Jag tycker dock de har sett relativt trötta och omotiverade i serie a de två tre senaste säsongerna. Knappt något nytt blod har kommit till truppen till denna säsong. Årets nykomlingar är bättre än på mycket länge. Juventus är tillbaka. Mesta mästarna klarar dock inte av att komma på en CL-plats, efter en hård kamp så lyckas Fiorentina knipa den. Jag tror även att de andra nykomlingarna kommer att klara sig kvar. Genoa kommer att hålla sig kvar med en hyfsad marginal. Napoli får det tuffare, men lyckas att kriga sig kvar. Palermo kommer att göra en hyfsad säsong men de är inte tillräckligt bra för att utmana om CL. Efter en fin fjolårssäsong faller Lazio tillbaka lite. Deras trupp har inte tillräckligt med klass för att utmana om en ordentlig topplacering. Efter några år i den ordentliga bottenstriden så kommer att Parma vara bättre i år. De tillsammans med Sampdoria och Torino kommer att få en stabil mittenplacering. Catania har behållit sitt lag och förstärkt intressant. De kommer inte att bli inblandade i bottenstriden. Som vanligt så lär det vara flera lag som är inblandade i bottenstriden. Reggina som trots många minuspoäng och nederlagstippning förra året klarade sig kvar har tappat intressanta namn och de kommer att får det svårt denna säsong, men jag tror att de lyckas hålla sig kvar. Livorno däremot åker ut efter att ha tappat ikonen och målkungen Lucarelli. Förvaret är hyfsat, mittfältet saknar kreativitet och anfallarna känns som att de är ett par föredettingar. Hoppet står till målvakten Amelia(som kanske säljs). Cagliari har tappat alltför många betydelsefulla spelare. De har ersatt med oerfaret, det räcker inte i år. 

1. Inter
2. Roma
3. Milan
4 Fiorentina
5. Juventus
6. Palermo
7. Udinese
8. Lazio
9. Parma
10. Sampdoria
11. Torino
12. Catania
13. Atalanta
14. Genoa
15. Empoli
16. Reggina
17. Napoli


18. Livorno
19. Cagliari
20. Siena

Längre orsaksmotivering till placering för enskilt lag kan fås om man vill ha, skriv en kommentar.      

Lugn och laddning

Nyligen avslutades supercupen i Italien, mötet mellan italienska ligamästaren och cupmästaren. Detta är cupen som betyder något för vinnaren men bara är en hårdare träningsmatch för förloraren. Roma vann matchen över Inter med 1-0 efter straffmål av De Rossi. Resultatet var denna match inte det viktigaste utan det var spelet. Jag har under försäsongen varit orolig för hur försvarsspelet ska hålla. Efter dagens match är jag betydlgt mer lugn. Att hålla nollan mot Inter är alltid bra. Vissa chanser släpptes kanske till lite väl enkelt, men Roma saknade två mittbackar och mötte ett bra motstånd, så jag känner mig ganska lugn för att försvarsspelet ska funka. Offensivt presterade de flesta som förväntat. Totti var som vanligt briljant. Vucinic gjorde en ganska bra match och ser ut att gå mot en bättre säsong. Av nyförvärven spelade bara Giuly, cirka 60 min. Ganska pigg i första, mattades endel i andra. Han ser ut att bli en nyttig spelare men han kommer inte ha någon given startplats.

Jag avslutar med ett Hedman citat: "Roma blir att räkna med i år, definitivt"

Kattdjur


  Detta är en djurart (orsäker på vilket begrepp som är rätt) som alltid har intresserat mig, särskilt när jag var yngre. Jag gillar visseligen hundra mer än katter när det gäller som husdjur, men frågan är om det finns något mer fascinernade djur än de stora kattdjuren. den svarta leoparden eller jaguaren är kanske den häftigaste av dom alla.  

En sak som jag finner är intressant är att de lever på olika kontinenter många utav dom, lite tråkigt är det också. Men spekulationer finns. Vem skulle vinna ett slagsmål mellan ett Lejon och en Tiger. Tigern är lite större så den är en favorit. Jaguar och Puma skulle också bli en intressant match. Vem som är snabbast är ingen tvekan. Deras spänst och styrka är förmodligen anldeningen till att många tycker att de är häftiga och att nästan varje kattdjur har ett sportmärke uppkallat efter sig, eller alternativt ett bilmärke. 

Jag vet i fan vad jag vill säga med detta inlägg. Nu är det i alla fall skrivet. Länge leve tapiren.   

Go glada Ljungby

Ljungby kanske är ett trevligt ställe, har aldrig varit där och detta inlägg ska inte heller handla om Ljungby. Man skulle kunna kalla det för falsk marknadsföring, eller iaf fel rubriksättning.

Frisyr är en märklig och svår sak. Snart måste beslut tas. Att inte ta beslut är i detta fall också ett beslut. 
 
Kanske lite för mycket fotboll de senaste dagarna. Matchen jag kollade på idag innebar att det var den 6:e dagen i rad som jag har kollat på en fotbollsmatch eller mer per dag. Ikväll var det IFK Göteborg mot Djurgården. IFK spelade tyvärr bara oavgjort (1-1). på dessa sex dagar är det dock endast 8:a hela matcher som jag kollat på (glippat lite emellan matcher har det blivitt). Ursäkten för att det endast är 8 matcher är att jag i söndags fick lov att spela fotboll själv. Imorgon så ska jag dock inte kolla på någon fotbollsmatch, jag ska bara spela en match.

det är ett svårt val det där när man ska sluta mjöka en ko och slakta den istället. När görs dessa val? Görs de överhuvudtaget eller ät det bara kvigor och tjurar som slaktas? Någon som sitter inne på svar? Jag är svarslös.

Sista Chansen?

Antonio Cassano har gått på ett lön till Sampdoria. Frågan är om inte det är den sista chansen för denna otroliga talang att få en vettig fotbollskarriär. En Cassano som kommer i sitt ässe har få om ens någon överman i fotbollsvärlden. En Cassano ur form håller ungefär samma nivå som Marino Ramberg och lägg där till att han skulel vara lika förödande för moralen som om Hitler skulle spela för det israeliska landslaget.

Jag vet inte riktigt på hur jag hoppas att det ska gå för Cassano. Han är en vattendelare. Mig personligen delar han mitt itu. Så jag är lite schizcofren i mina känslor om hur jag vill att det ska gå för Cassano. Fast det mesta av mig vill att det ska gå bra, en människa som Cassano födds för att underhålla andra människor.  Eller vad sägs om att han tillexempel har sagt att att be om ursäkt inte finns i hans vokabulär eller att han tog av sig bandaget efter en behandling mot finnar för att sola. Lägg där till hans fotbollskonster. 

Om han inte visar upp sig från en bra sida nu så kommer ingen fotbollsklubb att ta risken som det är att ha Cassano i sitt lag. Upp till bevis Antonio.

image31
  

 

Vreden kommer

Det var ett tag sedan vrede kom så att jag kände mig så iriterad så att jag behöver skriva av mig på denna blogg. Senast var nog ett irriterat inlägg om SJ.

Nu är ja dock förbannad på idioterna som sköter TV-tablåerna. De idioterna kan inte låta ett program gå på samma tid mer än två månader, för när de gjort det så måste de flytta programet några timmar åt ena eller andra hållet eller så lägger de ner det helt. Grejen med detta är att själva serien inte har tagit slut. Visserligen är det evighetsserier, men vad är meningen med att flytta ett program någon timme? Är det bara för att förstöra en persons (jag i detta fall) rutiner för skojs skull? Eller är det för att de förbannade klåparna ska ha något att göra på sitt patetiska och mennigslösa jobb. De lär väl vara hyfsat välutbildade men en tablå kan de fan inte sköta. 

Eller kan någon förklara för mig vad menningen är med att kanalnio lägger spin city som tidigare går runt 24-snåret klockan 19. De ersätter serien med en lika lång komediserie vid namn Fraiser som tidigare gått på systerkanalen 5:an Och på femman börjar de sända Seinfeld. Det ska tillägas att Spin City var mitt uppe i säsong fyra. Fraiser vet jag inte hurvida det var säsongsavslutning eller ej, men serien har många avsnitt kvar.

Råvhålen tv3 och 6 är inte mycket bättre dom. I höstas så började de sända spin city. Första två veckorna säde de serien runt 19. Sedan  kom något spån på den geniala iden att lägga programet klockan 2.35. En tid till och med övermäktig en student. TV3 flyttade också serien cityaktuen, tidigare så gick den på en mycket bar tid för mig att varva ner och sedan somna. Men nej dessa klåfingriga idioter kunde inte låta det vara så. Nej de skulle lägga serien en timme senare så att de höll på att förstöra in dygnsrytm. Jag lyckades som tur var ta mig ur mitt Cityakuten-beroende. Det var förövrigt skitserien Förhäxad som flyttade på cityakuten.

Jag och många med mig vill titta på George Clooney samma tid varje kväll!  

Ps. den som säger att detta är ett i-landsproblem  kommer jag personligen att strypa.

Jag är så arg, nu ska jag göra en sovprotest.

TV-innehav

Nu har jag anmält tv-innehav. Det känns lite jobbigt, det kostar ju pengar. Men nu är det gjort i alla fall så nu finns det ingen återvändå. Nu gör jag rätt för mig.

En dag

En dag i det gröna, en dag i betong, kanske ska man börja dagen med en sång.  Eller varför inte i denna dimma börja rimma.

Snart bär det av till ett ställe där det är betydligt mer betong än där jag är förtillfället, det känns skönt att det snart ska bära av igen, det enda som är surt är att man inte kan träna med LIF.

Varför ebbar gnället om växthuseffekten ut varje sommar? På våren är det alltid att denna globala uppvärmning håller på att förstöra vår blåa planet. När det sedan är skitväder hela sommaren så gnälls det inte så särdeles mycket på detta. Lite lustigt är det, för nyhetstorkan är som värst under sommaren. Kanske kommer inga nyheter pga att forskarna har tagit semester.
 
Vilken osis att det gick dåligt  kanot-VM, svastika också.

Intryck från PL

Här kommer lite intryck efter första omgången i Premier League.

Tottenham kommer inte att utmana Arsenal om fjärdeplatsen.

Newcastle känns intressanta, synvilla månne?.

Liverpool ser ut som vanligt. Om det inte börjar se stabilare ut så kommer de fortsätta tappa poäng mot sämre lag. Benitez fortsätter att förundra. Köpt två vänstermittfälltare och låter Riise som ofta spelar vänsterback starta där. Babel såg intressant ut när han kom in. Aston Villa ser bättre ut en på länge. 

Sunderlands anfall skrämmer inte.

Bianchi ser ut som en typisk italiensk forward. Och offside springer han också på klassiskt italienskt forwardsvis. Frågan återstår, blir han en Luca Toni eller en Bernado Corradi.
 
Premier League kändes som vanligt. Men kunde man ana ett lägre tempo mot vad det vanliga är i denna liga mellan City och West Ham? I så fall beror detta på att merparten av Citys spelare kommer som nyförvärv från en annan fotbollskultur.

Sommarseghet

Det är en sak jag kan känna av så här i slutet av sommaren. Man gör inte så särdeles mycket kreativa saker, förutom på fotbollsplanen där min kreativitet alltid flödar. Så på något sätt så längtar man efter att sätta igång med något vettigt. Det blir ju studierna men det är inte nödvändigtvis det jag längtar efter, det ska iofs bli kul att sätta iågng med en audioproduktion, men det dröjer några månader, först hypermedia. Får man se hur det blir, jag slipper gärna att knacka koder i all evinnerlighet.  Men det är flödet för kreativa ideer som man inte får när man inte träffar lika mycket folk som normalt. Visserligen är det skönt att vara ifrån folk men man får inte in lika många influenser för ens skapande.

Aja ett par veckor till får hjärnan ligga och jäsa.

Kluivert

Patrick Kluivert var en speciell fotbollspelare, eller han är, han håller faktiskt fortfarande på. PSV spelade han i den gångna säsongen, han gjorde tre mål, han har dock för länge sedan passerat zenit. Kluivert är en sådan spelare som man ibland skämtar om att andra kanske inte ska vara som. Jag har bland annat hört att en journalist har Jämfört han och Van Nistelrooy och sagt att skillnaderna mellan dessa två är Ruuds vilja och förmåga att ge allt. Ruud och Patrick är förövrigt födda samma dag och år.  När jag wikipediade på Kluivert så upptäckte jag att han har gjort mest mål genom tiderna för det Holländska landslaget. Han har gjort mer mål än Van Basten, Cruyff, Berkamp och Van Nistelrooy, så trots att man ibland skämtar om hans karriär som lite misslyckad så var den ganska bra. Anldening till dessa skämt är fömodligen att han kunde blivit så mycket större, hans talang var unik. 

Jag har förövrigt ägt en Kluivert- tröja, den är borta nu. Jag önskar att jag hade den här hos mig.     

Premier League-tips

Nu är mitt Premier League klart inför säsongen 2007-2008. Spoliervarning för den som inet vill veta hur det går.

Motivering:Jag tror topp fyra blir likadant som det oftast har blivit i denna serie de senaste åren. Arsenal räcker dock inte till mer än fjärdeplatsen, laget är för orutinerat fortfarande. Jag tror kampen kommer att bli stenhård mellan de tre andra. Chelsea vinner. De har förstärkt på de viktigaste platserna, avsaknaden av mittbacksreserver kostade dom titeln förra säsongen. Efter framgångar i CL så vill nog Benitez få framgång i ligan, truppen har spetsats till, det räcker till andraplatsen. Fjolårsmästaren blir bara trea. Tottenham har satsat men klara inte av att utmana om en CL-plats*. Newcastle har fått en vettig manager och förstärkt försvaret, det gör att de kommer att göra en bättre säsong en på länge. De två satsande lagen West Ham och Manchester City kommer att utmana om en UEFAcup-plats* men jag tror inget utav de två lagen klarar det. Bolton kommer nog få en schackning efter att managern Allerdyce har lämnat klubben efter många år, det räcker till en mittenplats. Fjolårssuccén Reading tror jag inte kommer att göra en lika bra säsong som förra, de kommer att hamna på nedre halvan men de kommer att hålla sig kvar. Nykomlingen Derby kommer att åka ut. Den andra nykomlingen Birmingham kommer att hålla sig kvar med en relativt godmarginal. Den tredje nykomligen Sunderland tror jag kommer att hålla sig kvar precis efter en hård kamp med Fulham om platsen över sträcket.  

1. Chelsea
2. Liverpool
3. Manchester U
4. Arsenal


5. Tottenham
6. Portsmouth
7. Newcastle
8. West Ham
9. Aston Villa 
10. Everton
11. Manchester C
12. Blackburn
13. Bolton
14. Middlesbrough
 15. Birmingham
16. Reading
17. Sunderland

18. Fulham
19. Wigan
20. Derby

 
*1-4 Champions League-plats
*5-6 UEFAcup-plats 


Längre orsaksmotivering till placering för enskilt lag kan fås om man vill ha, skriv en kommentar.
          

Alla bor i en pokemonvärld


Beck

Skötselråd

Jag tänkte inplanera lite skötselråd för min kropp och vad jag använder för föda till den. Jag har under de senaste dagarna upptäckt att jag nog förmodligen har en forma av mjölkmage. Vissa sympton som man tydligen ska ha passar in ganska bra. När jag de senaste dagrna har undvikigt mjölk och istället druckit annat så har det kännts bättre. Jag kommer dock aldrig att sluta dricka mjölk, däremot kommer jag att dricka det betydligt mer sällan.

Jag ska även allt mer sällan dricka cola som dryck till mat, vad som ska ersätta har jag inte riktigt beslutat, annan läsk är uteslutet. Eventuell kommer någon form av mineralvatten ersätta oftast. Jag ska heller inte sitta och försöka trycka i mig mat på resturanger. Jag ska inte behöva känna mig tvingad att äta upp vissa monsterportioner som man ibland erbjuds. Att lämna mat är knäckande för ens ego, men jag ska försöka klara av att stå emot att trycka i mig mat så jag får ont i magen.  
 
Förmodligen kommer detta skita sig efter några veckor och jag kommer gå in i gamla vanor. Men vad fan gör det.

Angående längden

Längden är inte alltid det viktigaste, det finns även andra saker som är avgörande;).

Jag tänkte skriva ett litet svar på en kommentar angående föregående inlägg men efter ett visst konsulterande med min hjärna så kom jag fram till att jag hade material till ett inlägg. Jag kollade historiken och kollade lite hur långa mina olika stycken är. Det stämmer att inlägget förre detta var relativt långt, men det är inte det lägsta jag skrivit. Visserligen använde jag endast ögonmåttet till detta bedömande så det vetenskapliga i iakagelsen är en aning haltande, men om ni inte stödjer mitt påstående så ligger bevisbördan till motsatsen på eder.

Jag konstaterar att de lägsta inläggen mest frekvent finns de tre första månaderna som denna blogg har existerat. Särskilt inlägg om fotboll tenderar att vara långa, i den närmaste tiden så kommer även ett långt inlägg till Premier Leaguestarten komma, vem vet det kanske blir rekord.

En intressant sak som jag såg när jag kollade bloggen var att jag hoppades på ett par tre värvningar till Roma och att mer rutin i truppen skulle göra mkt. Om man räknar med spelare som lämnat så kan jag konstatera att de har tillkommit 3-4 ytterligare till truppen bredd. Och spelare som komer har b.la. rutin av CL-titel, ligatitel, copa america titel och en massa serie A-matcher. Nu är jag nästan oroliga för att truppen är något för gammal. Inte till denna säsong dock , ålderstrukturen är närmast ultimat. Jag tror Roma blir farliga i Champions League.

Längden har ingen betydelse. 

Sparka igång då för i helvete

Nu har alla lagen mer eller mindre värvat klart. Det är väl ytterligare några spelare som ska in i vissa lag men det är inte längre särdeles intressant att följa silly season. Roma har bara en vänsteback kvar att värva, vilket kommer vara gjort innan ligastarten. Möjligtvis kommer ytterligare en spelare, men jag tror inte det.

När då sily season i princip är över så väntar man och längtar till att säsongen ska dra igång, det händer så oerhört lite i fotbollsvärlden nu. Abstinensen är på näst intill max. Nästa lördag så drar dock Premier League igång och då kan man stilla sin abstinens. Jag är laddad för den ligan, jag har bland annat fixat ett ligatips som jag senare kommer att publicera på bloggen. Och trots att jag är laddad för Premier league så är det ändå bara en uppvärmning till världens mest intressanta fotbollsliga vid namn serie A. Det ska bli oerhört intressant att följa den ligan. Det är klassika lag i massor iår. Om man kollar på historik och tradition samt geografikt på lag så är det en nästintill perfekt upplaga. De lagen som man saknar är främst Bolonga och Hellas Verona. Årets upplaga innehåller dock klassiska lag som Sampdoria, Napoli, Genoa, Parma, Cagliari, Reggina. Jag känner hur namnet smälter som en perfekt pizza i munnen på mig. Lägg där till topplagen så förstår man att ligan kommer bli något extra iår.

Fan sätt bollen i rullning, väntan har varit lång. Tour de France och silly season har gjort väntan mer mänsklig men nu är det nästintill outhärligt. Som tur är så kommer jag bara plågas en helg till. Sedan kan jag luta mig tillbaka och kolla, innan paniken och nervositeten kommer över hur det ska gå.