Kors i taket!

http://www.studentradion.nu/ har uppdaterat sig. Det är ganska otroligt. Nu kan man se att "Varför Jimi Hendrix inte spelar på Klubb Republik" sänds på tisdag klockan 21. Det känns bra. jag är en utav programledarna i det programet. Vem som är den andra kan ni läsa på sidan.


Radio med hockeytema

Till nästa sändning ska det vara hockeytema!!! Jag är oerhört laddad. Så mycket adrenalin som det kommer vara i den sändningen har det aldrig varit tidigare och det kommer förmodligen inte att överträffas någonsin. Jag har nu suttit och letat upp musik och den täcker nu gott och väl programtiden, programledarna måste dock snacka lite så därför måste det göras ett urval om vilka låtar som ska vara med, urvalet kommer nog göras ikväll. Jag sitter som bäst och lyssnar igenom kvaliten på låtarna, man vill ju inte ha några fadäser med dålig kvalite på låtarna. Fan vilken nostalgi det är att lyssna på denna, man riktigt känner rökmaskinen. Jäklar vad bra detta kommer bli!

Ikväll är det Lettland Tre Kronor, gäsp. Kanske kan bli intressant att lyssna på pausmusiken, men den har de ju moderniserat så det är inte alls lika härlig. Om ni vill höra på riktigt härliga hockeymusik så bör ni lyssna ratta in 89.0 eller lyssna på studentradion via nätet, det kommer bli bra. Och nej ni kan inte bara tanka musiken själva, dels är det olagligt och sedan så får ni inte missa mellansnacket! 

Expertkommentatorerna expert

Måste vara Pontus Kåmark, jag hörde inte riktigt det exakta ordvalet men det var något åt detta håll: kommenatorn: Finns det någon spelare som har visat upp samma speed som Messi? Pontus: Ja det finns faktiskt en. Vår egen Anders Limpar.  

Film

Det slog mig att fasiken vilken bra film skandalen i Italien skulle bli. En film om hur Juventus och Moggi använde alla olika medel för att få så bra resultat som möjligt.

Jag kanske skulle börja att skriva ett manus om det så kanske jag kan tjäna pengar.

Imorgon

Imorgon ska Lazio krossas. Roma ska imorgon visa att de är Roms överlägset bästa lag. Jag är laddad. Jag lär bli ännu mer laddad imorgon och förmodligen slutar det med ett jubleskrik, för att något annat än en Romaseger låter helt fel. Om det blir seger imorgon så kan det nog bli att fira med pizzan som heter Roma, jag tror inte den är så god men om det går som jag vill imorgon spelar det ingen roll.


Hockey ta mig fan

Ikväll började hockey VM, det började mycket spännande i en match mellan Ryssland och Danmark. I detta nu står det 8-1 till Ryssland, detta är hockey VM när det är som bäst. Det bästa med hockey är nog musiken och nostalgin till den, finns det någon som inte får gåshud nör man hör typ Den glider in? I vanliga fall hatar jag Nick Borgen men detta Nick Borgen verk kan jag uppskatta. Jag är oerhört stolt att säga att till tisdagens radiosändning så kommer vi ha hockeyspecial med låtar som är förknippade med hockey och det kommande VMet.

Jag vill gärna ha förslag på olika hockeylåtar. En extra efterlysning har jag på vad sången heter som spelas när färjestad gör mål? Jag har också en till efterlysning på vad låten som kommer in efter två minuter i 
detta klipp heter? det är förövrigt en hyfsat underhållande klipp. Uppdatering, jag har nu hittat låtarna, finns en chans att de kommer med på tisdag, den som lyssnar för höra.

Som sagt ge förslag på olka hockeylåtar, det kan både vara sådana som spelas vid avbrotten och olika fanssånger. 

Jag anar ugglor i mossen

Det finns ett land, det är ganska obehagligt. Enligt uppgifter jag fått så är detta land fientligt inställt till Sverige, det har utvecklat kärnvapen och de är riktade mot vårt kära Sverige. Landet jag pratar om är givetvis Tchad. Jag tycker vi borde bomba Tchad innan de bombar oss. Gör något nu innan det är för sent Fredrik Reinfeldt! 

Dagbok

Idag blir bloggen lite va en dagbok, det beror på att jag har variot så otroligt duktig idag.

Jag gick idag till biblioteket för att hyra en dokumentär till en skoluppgift. Jag hyrde en dokumentär till skoluppgiften men jag hyrde ockspå en dokumentär enbart för nöjes skull. Den dokumentären heter Nacka- myten och männsiskan, det är fan lite finkultur över att hura dokumentärer på ett bibliotek. Sedan till lunch så bestämde jag mig för att äta en fruktlunch, den bestod av två banaer, en kiwi, en jordgubbsyoghurt och ett par skivor bröd, vilken skillnad mot pommes och kebab/hamburgare som annars är en ganska vanlig lunch. Efter föreläsningarna så satt jag mig och kollade på dokumentären till skoluppgtiften och sen när jag kom hem så var det första jag gjorde att laga mat, det visar på ansvar och vuxenhet. En annan sak, jag har inte druckit en droppe cola på hela dagen! Jag ska dock förlusta mig på det snart. Denna dagen har jag varit kulturell, nyttig och duktig, klapp på axlen till mig själv. Nu ska jag ta det lugnt och softa resten av kvällen, och vem vet, det kanske blir med en kiwi eller två. 

Cykla

Cykla i en stad ger inte riktigt samma frihet som på landet, man måste ta hänsyn till en massa personer, inte för att de är värda det utan för att jag själv kan få ont om man råkar krocka med en sådan person, alternativt att det kan kosta pengar. Egentligen är det inte så jävla fritt att cykla på alla ställen ute i landet heller. Att cykla på en landsväg där diverse bilar drar förbi av en hastighet på 90 km i timmen och uppåt är inte så kul, särskilt inte när fordonen är större och kallas lastbilar. Det är dock riktigt kul att cykla på en mondre asfaltsväg i skoga där det inte kommer särskilt många bilar, det kan komma en ibland, men det är skönt, då vet man att man ej är ensam i universum. Känslan att cykla i skogen och slippa ta hänsyn till andra idioter beskrivs nog bäst med ordet barr.

Tack för mig.

Ojsan

Idag har det hänt lite vad gäller olika politiker. Boris Jeltsin är död och då är det väl bara att inse att humlor kan flyga. lars Leijonborg har nu avgått från folkpartiet och då är det bara att erkänna att det är tur att potatis inte har samma kilopris som kokain.

Grattis Inter

Det får man väl passa på att säga en sådan här dag när scudetton är klar (om det inte händer något efteråt, man vet aldrig med Italien). Inter var bäst, det visade upp en väldig styrka, deras breda trupp var förmodlitgen den avgörande faktorn.

Nästa år kommer Roma formodligen änu bättre rustade. Ett par tre vrävningar kommer förhoppningsvis att förstärka laget till nästa säsong. Det Roma behöver är stabilitet. Det får man väl främst genom en bred trupp och rutin, nästa år är truppen ett år äldre, för Romas del är det bara en fördel.

Som sagt, grattis Inter.

Liv

De som är för liv är ofta för dödstraff och de som är för abort är ofta emot dödsstraff.


En djungel

Det finns en djungel, det finns faktiskt flera djungler. Jag vet att det finns en djungel i t.ex. Afrika, jag vet dock inte vad den heter.

Diktator

Om Björn Hellberg skulle vara Diktator över Sverige så skulle Sverige inte ha några problem.

Ny Blogg

Det har blivit hyfsat mycket fotboll i denna blogg den senaste tiden, det ska vi försöka undvika. Därför så har jag startat en blogg som kommer att behandla bara fotboll. Fotbollshistoria, skrifter om intressanta spelare, olika rankingar och olika jämförelser. Bloggen heter http://fotbolls.blogg.se/. Denna blogg kommer fortfarande att behandla lite fotboll, men det kommer då ha en känslosam och subjektiv karaktär som t.ex. min akänslor runt Romas resultat. Apropå Roma så var det en härlig seger igår mot Inter, andraplatsen i praktiken säkrad.

Mycket fotboll i detta inlägg med  tanke på att jag ska minska ner på det.

Verkligheten

Jag ogillar ganska ofta verkligheten, eller jag ogillar att ta en massa ansvar och beslut som kan påverka mitt liv för all framtid. Jag vill helst bara sitta och glo eller göra lite saker som bara faller mig in utan någon som helst press eller anstängning. Tyvärr så måste man ibland komma till verkligheten och ta tag i saker även att jag helst skulle egna mig åt fotboll och andra hobbys hela tiden, åh varför är jag inte Arne Hegerfors. En sak är säker i alla fall, jag ska ta ditt jobb Arne, Arne jag ska ta ditt jobb!

Förövrigt om man hotar sig in i mitt radioprogram så blir det hån av det hela.

Hälsande

Idag var jag ute och cyklade, jag mötte då en bil. Jag tänke hälsa på chaffören men då kom jag på att jag var i en stad. Egentligen gillar jag inte att hälsa på folk när jag går ppå vägar så det var konstigt att jag kände för att vinka.   

Imorgon är det radio

Imorgon är det radio, det var det i och för sig idag också men imorgon sänder jag och en till radio. Om du har fungerande öron så borde du ratta in sändningen eller lyssna på den via nätet. på denna sidan finns infon om hur du gör för att lyssna på kanalen trots att sidan inte är uppdaterat på väldigt länge. Om jag ska kommentera programet så kan jag ju säga att en utav talarna håller världsklass(jag), min kompanjon kompletterar mig på ett hyfsat sätt. Jag är dock en svaghet i att jag är för ödmjuk, egentligen är jag mycket bättre än vad jag själv beskriver mig, men jag håller tillbaka p.g.a. att jag ödmjuk är.

Luigi Di Biagio


De dödas drömelva

Detta är drömelvan som fotbollsspelare som gått ur tiden får plats på. Det var betydligt svårare att få tag i backar så jag ställer upp laget efter det gamla 2-3-5 systemet. Laget är oerhört offensivt balanserat, mittfältarna var släppande forwards, men just idag struntar jag i balansen.

Målvakt
Lev Yashin
Backar
Fritz  Walter - Giancinto Facchetti
mittfältare
Giuseppe Meazza - Didi - Nandor Hidegkuti
anfallare
Garrincha - George Best - Sandor Kocsis - Ferenc Puskas - Stanley Matthews

Jag har valt att länka till engelska wikipedia angående spelarna. Detta har jag valt dels för att faktan som finns på wiki där är bra och sedan för att det finns intressanta länkar att klicka sig vidare på. Jag har dock två länkar på Fritz Walter och Giancinto Facchetti som är bra och jag rekomenderar att ni kollar in om ni orkar. Walter länken rekomendrar jag särskilt, det är en svensk sida och infon där anser jag vara bättre en den engelska wiki-sidan. 
Walter
FacchettiBloggnamn

Jag har sökt runt lite på nätet och kollat lite vilka coola nman som man skulle kunna ha till bloggar som finns och som inte finns. Exempel på bra namn som inte finns, alltså som inte är tagna är t.ex.:
bonde.blogg.se
nazist.blogg.se
homvigsel.blogg.se
volvo.blogg.se finna andra företagsnamn som man också är lediga typ expressen och svt
gravidare.blogg.se
goebbels.blogg.se

Sedan finns det idioter som tar bra bloggnman och sedan inte använder dessa, det är spöstraff på sådant beteende. Exemepel på sådana är:
http://hitler.blogg.se/
http://naken.blogg.se/
http://stalin.blogg.se/
http://bibeln.blogg.se/

Denna undersökning omfattar endast blogg.se, det finns flera med bra namn som jag har glömt bort att testa om de finns eller ej.
 

En bild

Jag kanske skulle ha en bild av mig själv på denna blogg så att jag kan visa upp vilken vacker person jag är. Jag har ett problem Jag har ingen kamera. Jag tänkte så komma med en halv efterlysning om det är någon med kamera som har lust att ta ett foto av den ståtliga herren vid namn Simon Bjerkhaug.

Ett annat problem som är mer av ett smakproblem är vilken pose jag ska ha på bilden. Jag har kommit fram till ett antal alternativ:
En helbild där jag har kläder på
En pinupp bild på mig
En ansiktbild rakt framifrån
En bild på en specifik kroppsdel typ min rumpa eller en vad.
En bild där jag står i en utmanade och sexig position
En nakenbild.
En bild där hela jag står i profil.
En bild på mitt ansikte i profil.

har gärna av er om ni vill ta en bild och ge gärna förslag på vilken form av bild jag ska ha oavsett om ni vill ta den eller ej. Kom även gärna med egna innovativa förslag. 


Givetvis

Det går nästan aldrig som man vill när man håller på Roma. Fina studer och stor underhållning har man många gånger upplevt men ofta när det väl gäller så blir det någon form av ihopklappning. Givetvis hade det varit för bra att vinna mot United. När man håller på Roma så är det ett ständigt hoppandes, både i fysisk form men mest att resultaten ska gå vägen, vilket det i slutändan oftast inte gör. Att vara försiktigt optimist är en ganska sund inställning när det gäller Roma, man måste alltid vara beredd på en förlust för den kan komma när som helst på samma sätt som att Roma kan slå vilket lag som helst.

Matchens siffor känns givetvis jobbiga, men det är ett sånt sätt som Roma hyfsat ofta förlorar på, Roma och Totti. Så många motgångar han har fått i sin karriär som borde kunna sänka honom så är det imponerade att han kan fortsätta på det sättet han trots all gör. Han skulle kunna ha gjort det enkelt för sig och gått till exempelvis Milan eller Real Madrid, men han har valt att spela för Roma och ofta fått bära ett hundhuvud(säger man så?), ibland välförtjänt men mycket beroende på hans val att spela för Roma.

Visst sättet det förlorades på svider ganska rejält, men jag kan inte vara allt för besviken med tanke på att laget runt den här tiden för två år sedan var serie A:s formsvagaste lag och de var på vippen att åka ur. Kvartsfinalplatsen ger pengar och status och de blir förmodligen ligatvåa vilket innebär en direktplats till CL. Med ett par försträkningar till nästa år så kan det bli riktigt intressant, men man kanske inte ska hoppas på för mycket, det är ju trots allt Roma.  

,

.

Snart är bollen i rullning

Det har blivit mycket fotboll i denna blogg senaste tiden, men vafan är det kvartsfinal för Roma i CL så blir det så.

Klockan 20.45 är det avspark, jag börjar bli nervös. Det kommer bli ruggigt spännande och jag har ingen aning om hur det kommer gå, jag har knappt en magkänsla. Det har gått så bra för Roma i CL senaste tiden och någongång brukar det ta stopp för Roma, det skulle kännas overkligt om de gick vidare, men det skulle vara overkligt härligt. 

Totti är förövrigt tveksam till start p.g.a. en skada, jag hoppas verkligen att han kan vara med, både för hans, Romas, min egen och fotbollspublikens skull.

 
Roma


Nu är det påsk

Nu är det påsk, jag har ännu inte ätit ett ägg. Jag vet inte varför jag inte har gjort det, jag gillar nämligen ägg. Det kanske blir imorgon och annars får det vara. Man behöver ju inte äta mycket ägg under påsken bara för att folk för i tiden åt massa ägg då för att de hade fastat klart, nu behöver jag inte ta hänsyn till någon fasta, jag kan äta ägg när jag själv behagar i stort sätt.

För övrigt, United är i
gungning, åh vad spännande det kommer bli på tisdag.

Hycklare

Förbannade hycklande gris, det finns få om ens någon person som jag tycker lika illa om som just denna människa.


Ranking

Ytterbackar
1. Javier Zanetti, Inter
2. Dani Alves, Sevilla
3. Gianluca Zambrotta, Barcelona
4. Miguel, Valencia
5. Ashley Cole, Chelsea
6. Maicon, Inter
7. Gary Neville, Manchester United
8. Emanuel Eboue, Arsenal
9. Phiippe Lahm, Bayer München
10. Eric Abidal, Lyon

Denna gång är listan givetis också objektiv och högst korrekt.(Zanetti har mestadels spelat mittfältare denna säsong men jag väljer ändå att sätta honom som ytterback beorende på att han har spelat där mesta delen av hans karriär men också beroende på att han position inte riktigt fanns med i de tidigare kategorierna.)

jag passar även på att länka till tidigare rankingar
centrala mittfälltare
yttermittfältare/släppande forwards
anfallare

Äntligen

Äntligen som Horace sa, eller var det Olof Palme eller var det Stalin eller var det Olof Mellberg. Jag tror faktisk att alla dessa utom Stalin har sagt äntligen.

Jag kan nu äntligen skriva min egen handstil och skicka som inlägg i msn!!!! Min glädje är hög. Nu är det bara kortkommandoskiten de ska ändra på så är det nästan felfritt. Jag ska de kommande dagarna roa mig med att måla diverse olika teckningar och skicka till folk på msn!!

Idag är det skärtorsdag. Jag börjar att tänka lite på vad Jesus gjorde idag för cirka 1970år sedan. Jag han satt och åt oblat occh blev kysst av Judas. Jesus hamnade på korset och Judas hamnde nog senare i himmlen eller helvetet beroende på vilken tro man har. Han var girig vilket jag tror räknas som en synd vilket kan leda till helvetet. Han kysste Jesus och då måste man bedöma vilka intentioner han hade med kyssen, för om den var sexuellt laddad så kanske man kan bedömma det som en sexuell synd. Jag har också för mig att Judas tog självmord och det har jag för mig räknas som en felaktig handling inom vissa kyrkor, alltså borde den handlingen kunna leda till helvetet.

Jag har också hört att man blir förlåten och upptagen av Gud så länge man tror på Jesus. Jag tror att Judas trodde på Jesus, alltså så borde han komma till himmlen enligt den tron.

Är det någon som har svar på detta? Hamnade Judas i himmlen eller helvetet?  

Känslan är positiv

Det blev 2-1 mellan Roma och det engelska(amerikanska) proffsfotbolls(soccer)laget Manchster United. Ganska ok resultat. Kunde ha varit bättre, kunde ha vartit klart sämre. Matchbilden lovade ändå mer. Otäckt att det är en vecka till matchen. Man är knappst mindre nervös nu bara för att första matchen är slut.

Pantingen gav mig också en positiv känsla. Det kanske var den som tillgrundalade Romas fina insats, vem vet vilka krafter som styr. 129 kronor och 50 öre var mina tomglas värda, nytt Norrköpingsrekord för mig!

Grazie Roma
Hoppas jag kan skriva Grazie Roma efter tisdagens match också.

En inte helt vanlig onsdag

Idag har jag städat mitt rum. Det var ett krig mellan mig och dammråttorna och tillslut så vann nog dammråttorna, fan! Aja det ser iaf hyfsat ut i min lägenhet, men jag blev fan trött efter städningen, det tar vi en grogg på, nej jag skoja bara, dricka sprit ska jag vänta lite till med, så där några veckor.

Jag tror att det kan finnas pant för över 100kr i min lägenhet och ni få som följt denna blogg lite vet att pant över 100kr innebär pantning, det är allstå pantningsdag idag, lite nervös är jag allt inför pantningen.

Fast en sak som jag är ännu mer nervös för idag (vilket snygg övergång, eller?) är Champions Leaguemötet mellan mitt kära Roma och de fula fanskapen från Manchester. Det värsta är att jag förmodligen kommer att vara lika nervös efter matchen eftersom att det är dubbelmöte.

Nu skålar vi med cola, skål!

Grupp sex

Jag hamnar jämt i grupp sex. Detta är tredje gången under min tid i ksm som jag har hamnat i grupp sex.

Radio

Idag klockan 21 är det återigen dags för mig att sända radio. Jag och en till obetydlig fjant ska prata om manlighet. Tyvärr så sänder vi under första halvleken av Champions Leaguefotbollen. Min rekomenadtion är att ni har på radiosändingen i bakfrunden av fotbollen, men jag förstår fullt om ni tittar på fotbollen, det är trots allt högklassig underhållning.

Ni kan lyssna på programet via studentradions hemsida. Sidan finns länkad till på denna blogg vid just länkarna.

Tamiflu

Jag har en säck tamiflu. Om du köpa? Hör av dig i så fall.

FötterMin stackars fötter

Gnäll

Innan resan till träningslägret så har jag gnällt lite om min skadade tå, ganska löjligt. Även tills första träningen så var det gnäll och inte gå för fullt, jag stod bl.a. över spelet, visst det gjorde ont, men jag borde ha bitit ihop. Ett skavsår hade under den träningen börjat växa. När jag sedan började träna dagen efter  så kändes tån bättre, nu kunde jag i stort sätt springa ordenligt, men då började givetvis mitt skavsår ge sig till känna, i takt med att den smärtan växte så avtog av någon anldening smärtan i tån.

Det är märkligt att det jämt blir så, när man får inte på ett annat ställe så gör det inte längre lika ont på det man hade ont tidigare. Kanske ett tecken på att man mesar sig innan. 

Till den andra träningen på den dagen så kunde jag tom springa normalt, jag tom använda högerfoten i passningsspelet. När det blev vila mellan under träningen så gick jag dock och haltade på båda fötterna. Träningen nästa dag kändes det ännu lite bättre. Även att det gör lite ont så är det skönt att halta runt lite.

Som fotbollspelare så känner man sig inte riktigt hel förrän man är lite skadad. 

till sist, vad skönt det är att kunna springa ut på gräs så här tidigt på året. En annan faktor som gör att en fotbollspelare lever upp. Några år kanske det är postivt med den globala uppvärmingen i alla fall.