VM, del 11

Gårdagen blev det missande av lite matcher på grund av eget fotbollsspelande. Från resultaten att dömma ser det dock bra ut för Paraguay, Slovakien känns blekare en vad jag trodde på förhand. Italien övertygar inte alls, oavgjort mot Nya Zeeland är för dåligt. Nu kommer de få spela en sista avgörande match mot Slovakien, de bör vinna, men onödigt att sätta sig i ett sådant läge. Paraguay bör vinna gruppen. Brasilien övertygade mot Elfebenskusten och vann klart. Mästa mästarna ser starka ut. Elfebenskusten däremot kan få problem att gå vidare, de behöver hjälp ifrån de andra lagen för att göra det, och de måste slå Nordkorea.

Portugal - Nordkorea
En match som Portugal måste vinna och de ska vara det bättre laget. Nordkorea lär lägga ner en stark arbetsinsats, frågan ärdock om det räcker.

Håll ögonen på
Coentrao, Portugal, ung och intressant vänsterback.
Raul Meireles, Portugal, lägger alltid ner ett hårt jobb på mittfältet.
Ronaldo, Portugal, storstjärnan i laget.
Pak, Nordkorea, en försvarare.
Pak, Nordkorea, en mittfältare.
Jong, Nordkorea, en anfallare.

Chile - Schweiz
Dagens mest intressanta lag, Chile spelade en fartfylld attackinriktad fotboll första matchen och övertygade. Schweiz gjorde en bra insats mot Spanien och lyckades vinna. Detta blir en nyckelmatch för framförallt Chile som behöver vinna. Schweiz är nog ganska nöjda med oavgjort. Matchen lär alltså bli en match mellan Chiles offensiv och Schweiz defensiv. Jag tror Chile kommer dra det längsta strået, Schweiz gjorde det bra mot Spanien, men jag tror inte deras mittbackar håller måttet och jag tror ett rörligt Chile kommer straffa Schweiz.

Håll ögonen på
Ponce, Chile, försvare, lär bli viktig.
Fernandez, Chile, den offensiva spelarfördelaren, är han som ska hitta luckot och straffa Schweiz.
Suazo, Chile, var det något Chile hade proble med första matchen var det effektiviteten i straffområdet. Nu är Suazo troligtvis tillbaka från skada, och det är han som är lagets främsta målskytt.
Bengalio, Schweiz, målvakten som ska leda sitt försvar i denna match.
Ziegler, Schweiz, båda ytterbackarna blir viktiga och Ziegler är mer lättstavat än han som är högerback.
Huggel, Schweiz, karaktärsspelare på mittfältet.

Spanien - Honduras
En måstenmatch för kanske VMs största favorit Spanien, de måste iprincip vinna idag, annars kan de vara borta från VM. Och visst ska de vinna mot det laget som ser ut att vara gruppens svagaste, jag tycker inte Honduras är dåliga, men gruppen är ganska stark och Spaniens lag är fantastiskt. Räkna med att Spanien komemr dominera matchbilden, men de får se upp för omställningar, Honduras har snabba spelare framåt.

Håll ögonen på
Xabi Alonso, Spanien, skulle i alla andra lag vara regissören, är det inte riktigt i Spanien, fårgan är vilken roll han får idag, men spela, det lär han göra, har ett bra distansskott.
Xavi, Spanien, är lagets spelfördelare.
Iniesta, Spanien, kanske den som är bäst i laget på att bryta mönstret och göra det oväntade och geniala, det kan behövas.
Figueroa, Honduras, ledaren i försvaret, kommer få arbeta mycket.
Palacios, Honduras, bollvinnaren kommer få den ganska otacksamma uppgiften att försöka få grepp om det spanska mittfältet.
Alvarez, Honduras, hans snabbhet kommer bli viktig i kontringsspelet, om Spanien inte är vaksamma så kan Honduras snabba offensiva spelare straffa dem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback