Bästa avslutarna i Europas tre största ligor

Sånt här är alltid lite knepigt givetvis, men jag tänkte ranka de som just nu är Europas vasstaste avslutare, det vill säga de spelare som när de väl får ett läge oftast gör mål och även hur bra de är på att sätta sig i mållägen räknas med. Spelare som är med på listan är spelare som spelar i antingen Premier League, La liga eller Serie A.

1. David Villa, Valencia
Har fullkomligen öst in mål de senaste säsongerna, finns ingen i Europa som är lika skicklig på att förvalta lägena som man kommer till som David Villa just nu.

2. Franesco Totti, Roma
Har haft ett helt fantastiskt målsnitt sedan han flyttade upp som toppforward, bra på att sätta sig i läge och när han väl får chansen missar han sällan, bra på att avsluta med vänstern också.

3. Samuel Etoo, Inter
Har inte flytit på jättebra i målmässigt i Inter, men Etoo gör alltid mål och hans målform i Barcelona var fantastisk, och det har trots allt blivit sex mål i ligan i år, det lär bli några till. 

4. Luis Fabiano, Sevilla
Känns inte som en jättespektakulär spelare, men att göra mål det är en sak som Luis Fabiano verkligen kan, i straffområdet är han bra på det mesta.

5. Cristiano Ronaldo, Real Madrid
Enda mittfältaren, har haft ett väldigt bra målsnitt de senaste åren. Riktigt duktig på att sätta sig i lägen och han avslutar bra med båda fötterna samt huvudet.

6. Fernando Torres, Liverpool
En spelare som ofta är svår att ta genom sin fart och han har ett bra målsnitt och när han får chansen är han ofta effektiv för att nämna två floskler.

7. David Trezeguet, Juventus
Är troligtvis fotbollsvärldens bästa på en touch i straffområdet. För ett par år sedan hade han troligtvis toppat än sådan här lista, hans förmåga att sätta sig själv i läge numera drar ner honom lite här.

8. Alberto Gilardino, Fiorentina
Har efter att ha lämnat Milan för Fiorentina kommit igång igen. I straffområdet är han hal som en ål och duktig på att vräka sig fram i straffområdet, verkar dock inte hålla på den allra högsta nivån.

9. Didier Drogba, Chelsea
Är för mig inte känd som den där stora målskytten, Drogba är mer en spelare som verkar över hela planen. Dock gör han ofta en del mål och speciellt i år. Hans styrka, bra skott och hans huvudspel gör han livsfarlig i och kring straffområdet.

10. Jermain Defoe, Tottenham
Listans mest begränsade fotbollsspelare, gör dock ofta mål. kanske är jag förblindad av de fem målen i helgen, men när Defoe får ett läge så nyper han ofta till på ett effektivt sätt. 


Bubblare: Ibrahimovic, Forlan, Milito, Pazzini, Inzaghi, Saha, Bent


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback