Min fotbollsvärld

Det är väl egentligen inte min värld, rubriken är egentliegn helt malplacerad, men det hindrar mig inte fårn att använda den.

Ibland händer det galna saker i fotbollsvärlden. En galen sak är att olof Mellberg har kopplats samman med tre klubbar i Italien på senare tid. Det är inte lag som Parma, Sampdoria och Palermo som man skulle kunna tro. Utan lagen som Mellberg kopplas samman med är Milan, Juventus och Roma. Mellberg är en skplig mittback helt klart, så i Juventus skulle han ju platsa. Nivåmässigt ligger väl Mellberg på samma nivå som Romas nuvanarde tredjemittback Ferrari. Det skulle dock bli en stor kontrast om Mellberg bildade mittlås med någon av de graciösa spelarna Juan och Mexes. Dessa två klackar ju och gör bisacletas i var och varannan match. Den kanske mest tydligaste kontrasten är dock hur Romas spelare sköter uppspelen, Mexes och Juan försöker sig spela sig ur varenda situation och en långboll är knappt aktuellt, de som har sett Mellbergs i någon landskamp vet att han slår en långboll så fort någon sätter in lite press. Milan vill väl föryngra sin backlinje, då känns Mellberg,30 helt rätt. Han är iaf två år yngre än medelåldern i den backlinjen. 

Helgens Serie A-helg bjuder på helt underbara matcher. Vad sägs om Milan-Juventus, Roma-Udinese och Fiorentina-Inter för att nämna det bästa. Detta smakar som en riktigt god måltid i min mun, kanske som en oxfile med två olika såser, potatismos med extra mycket ost på, dryck till blir något lyxigt vin, mest för att visa upp klass, smak spelar i detta fall mindre roll.     


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback