Sydamerika genom tiderna 11a

1. Jose Luis Chilavert
Har blivit utsedd till världens bästa målvakt tre gånger och är en väldigt stark målvakt. En av Sydamerikas svagaste positioner. Higuita, Taffarel, Dida och Julo Cesar är de som närmast utmanar, men profilen Chilavert är ändå bäst, i detta lag kommer han dock inte få lägga frisparkar.

2. Cafu
Måste vara den bästa högerbacken genom tiderna och är därmed given i detta laget, konkurrensen är dock ganska hård. Förhoppningsvis räcker hans defensiv till i ett lag som kommer vara ganska offensivt balanserat. Hans löpvillighet är nyttig.

5. Elias Figueroa
En av Chiles bästa spelare genom tiderna. En försvarare som under 70-talet blev den bästa fotbollsspelaren som spelade hemma i Sydamerika tre gånger, vilket är imponerande.

6. Daniel Passarella
En kort men stenhård mittback som kan vara elak om han vill. Stark på huvudspelet och han är även farlig framåt, en av de försvarana som gjort mest mål genom tiderna

3. Roberto Carlos
Hårdskjutande vänsterback som när han var som bäst spelade ett ytterbackspel som kanske är det bästa genom tiderna, offensivt finns egentligen inget att anmärka på, defensiven var till och från för svag, dock mindre konkurrens på denna kant jämfört med Cafus

5. Javier Zanetti
Den hårda konkurrensen på högerbacken gör att universalspelaren får gå upp på mittfältet. Eftersom det saknas riktigt bra balansspelare i Sydamerikansk fotboll så får Zanetti äran att ta denna plats. Dunga var den hetaste konkurrenten, men eftersom jag inte tycker han riktigt räcker till som spelare så får Zanetti den rollen.

8. Carlos Valderrama
Valderrama är den som får bli spelfördelare samt tvåvägsspelare på mitten, en roll han behärskar. Han var inte given på rollen, utan hård konkurrens med framförallt Falcao och Socrates, dock är det väldigt jämt mellan dessa tre, och så intressant med Valderrama för han inte är brasse eller argentinare.

7. Garrincha
En utav världens bästa dribbler genom tiderna, det är svårt att peta Garrincha från detta lag trots att han var så pass långt tillbaka, jag vill ha med honom, stenhård kokurrens från framförallt Messi och Zico.

11. Pele

Måste bara vara med i detta laget, kan spela både på topp och släpande, med tanke på andra alternativ i laget så får han ta rollen som släpande.

10. Diego Armando Maradona
Vem som är bäst genom tiderna står troligtvis mellan Maradona och Pele, så både är givna i laget, Maradona får här en utgångspunkt till vänster.

9. Ronaldo
Har gjort mest mål genom tiderna i VM. Farten och styrkan Ronaldo kom fram med i sin karriär har uttvecklat fotbollen, Ronaldo är den bästa toppforwarden genom tiderna i sydamerika, men konkurrens från bla.a Romario och Batistuta.

Laget
Laget blir lite obalanserat, ingen av de fyra offensiva är särskilt starka i defensiven och det kan bli ett problem för laget. Dock tycker jag att dessa fyra är så pass givna att de ska vara med, man kan inte peta någon av dem i mitt sätt att se på det hela. Lagets svaghet är egentligen det centrala mittfältet, de håller en bra kvalite, men är inte lika slagkraftigt som de offensiva spelarna. Backlinjen tycker jag också är stark, ytterbackarna är bland de bästa genom tiderna och mittbackarna håller bra nivå och de skulle troligtvis också komplettera varandra bra. Summa sumarum, fullkomligt livsfarlig offensiv och alla spelare i laget är så pass skickliga att de kan slå motståndarna i en mot en situationer. Skulle nästan vara omöjligt att hålla nollan mot detta lag. Lagets nackdel är den egentligen lite för offensiva balansen, de kommer troligtvis vara känsliga för kontringar.

Chilavert
Cafu - Figueroa - Passarella - R. Carlos
J. Zanetti - Valderrama
Garrincha - Pele - Maradona
Ronaldo









Kommentarer
Postat av: Camilla

Du har rätt, jag kan inte läsa det.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback