Grupp C

England
Hart
Johnson - King - Terry - Cole
Lennon - Lampard - Barry - Gerrard
Rooney - Heskey

USA
Howard
Cherundolo - Onyewu - Bocanegra - Bornstein
Da Beasley - Bradley - Felihaber - Donovan
Dempsey - Altidore

Algeriet
Gaouaoui
Laifaoui - Yahia - Bougherra - Belhadj
Mansouri - Yebda
Matmour - Guardioura - Ziani
Ghezzal

Slovenien
Handanovic
Ilic - Cesar - Brecko - Jokic
Komac - Koren - Stevanovic - Kirm
Novakovic - Dedic

En grupp där Capellos England får räknas som klara favoriter. England har ett intressant lag, VM kan dock ha kommit ett år för sent, om VM spelats 2009 så hade jag trott på ett engelskt guld, men formen hos vissa spelare gör att jag inte tror riktigt på det. England har flera av sina spelare i kanske sin bästa ålder och framförallt rutin av att vinna. Terry, Ferdinand, A.Cole, Lampard, Gerrard är alla spelare under den kategorin och detta är kanske deras sista chans att vinna något stort med sitt landslag. Jag tycker det är liknande läge som Italien hade 06 där det troligtvis var sista chansen för spelare som Nesta, Cannavaro, Totti och Del Piero, och vi vet ju hur det gick. Formen på framförallt Gerrard och Ferdinand reser dock vissa frågetecken. En spelare som har haft en fantastisk säsong är Wayne Rooney och han kan nästan själv föra England ganska långt. Lägg där till att England har kanske turneringens bästa tränare så förstår man att England kommer vara med och utmana om framskjutna placeringar i detta mästerskap. 

USA är ett stabilt lag med flera intressanta spelare och många har också rutin från Europa vilket kan vara viktigt. De har dessutom en mästerskapsrutin vilket man inte riktigt kan säga om Algeriet och Slovenien. USA kan bli en obehaglig motståndare för flera lag under turneringen, speciellt om de kan få ihop ett fungernade försvarsspel, det känns som en nyckel. Algeriet slog överraskande ut Egypten i en avgörande kvalmatch. Spelarna i laget är ganska okända, men att ha slagit ut Egypten visar dock att laget har kvalitéer, så motståndarna ska passa sig för att underskatta Algeriet.  Slovenien är liksom Algeriet ett ganska anonymt lag, det mest profillösa av de europeiska lagen. Slovenien är ett lag som verkligen spelar som ett lag och det är också det som gjort att de lyckats ta sig till VM.

England bör gå vidare utan några problem i den här gruppen, de är helt enkelt bäst. Jag tror USA kommer ta andraplatsen, de har ett intressant lag och de lite starkare än Algeriet och Slovenien.

Spelarprofiler i gruppen

Wayne Rooney, England
En av världens bästa spelare den gångna säsongen, Rooney är den absoluta nyckelspelaren om England ska gå långt.

Frank Lampard, England
Han är nästan alltid bra och har återigen gjort en riktigt bra säsong. Det är han som ska styra Englands mittfält

John Terry, England
Den avsatta kaptenen kommer bli intressant att följa på planen och även hur han hanterar det som kommer vara kring honom utanför planen

Jozy Altidore, USA

En intressant ung och tung anfallare som kan bli jobbig för motståndarlagen

Landon Donovan, USA

USA:s kapten, hade en bra sejour i Everton och frågan är om Donovan någonsin har varit bättre, ska bli intressant att följa honom under turneringen.

Karim Ziani, Algeriet
En offensivt skicklig mittfältare som kommer bli Algeriets viktigaste spelare framåt

Nadir Belhadj, Algeriet

En vänsterback so under säsongen spelat i Portsmouth, flera europeiska klubbar är intresserad e och VM är ett bra skyltfönster för Nadir

Samir Handanovic, Slovenien
Udinesemålvakten är den största profilen i det slovenska laget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback