Grupp A

Första delen i min genomgång av grupperna, jag börjar följdaktligen med grupp A.

Sydafrika

Khune
Gaxa - Booth - Mokoena -  Masilela
Modise -  Sibaya - Dikgacoi - Tshabalala
Pieenar
Mphela

Mexico
Ocoha
Osorio - Marquez - Rodriguez - Salcido
Castro - Torrado
Medina - Blanco - Guardado
Hernandez

Uruguay
Muslera
Caceres - Lugano - Godin  
M.Pereira - Perez - Gargano - A.Pereira
Eguren
Forlan - Suarez

Frankrike
Lloris
Sagna - Gallas - Abidal - Evra
Gourcuff - Toulalan - Malouda
Govou -Anelka - Ribery


Startelvorna är mer eller mindre kvalificerade gissnigar, vissa är närmare och vissa längre ifrån sanningen.

En ganska öppen grupp. Frankrike är på förhand det klart starkaste laget, dock finns det vissa frågetecken, framförallt tränaren Domenech som har haft väldigt svårt att få Frankrike att spela ett eget spel. Frankrike ser dock ut att kunna balansera upp en stark defensiv och därmed bli en läskig motståndare för de stora lagen längre fram i turneringen, om de tar sig dit. För jag tror Frankrike kommer få stora problem mot lag där Frankrike förväntas föra spelet och det kommer de behöva göra i den här gruppen.

Det största hotet för Frankrike tror jag blir Uruguay. Uruguay har ett lag där nästan alla har rutin från Europeiskt spel. Tycker att laget har en intressant mix av spelartyper, Lugano i backlinjen har bra rutin och Gargano bör borga för bra balans på mittfältet och framåt finns en hyperintressant anfallsduo i Forlan och Suarez. Det Uruguay kanske framförallt saknar är en kreativ mittfältare, Eguren kan mycket väl får den rollen, tveksamt dock om han är rätt spelare. En Recoba från när han var som bäst hade kunnat göra underverk med detta Uruguay. Ett lagom cyniskt försvarsspel och en dödlig anfallsduo i Forlan och Suarez gör att jag tror att Uruguay tar sig vidare från gruppen.

Mexico är ett lag som jag är väldigt osäker på till kommande turnering, utan att ha följt Mexico allt för mycket så känns det som att det är den svagaste upplagan Mexico skickat till ett VM-slutspel på ett bra tag. De saknar en fixstjärna, anfallet känns ganska blekt och mittfältet är inget speciellt. Nu har faktiskt flera av de Mexikanska spelarna europeisk rutin vilket inte alltid är det vanligaste, få av spelarna har dock gjort något speciellt avtryck i Europa, den som gjort det bäst är Rafael Marquez. Trots alla dessa tveksamheter kring laget så finns det alltid talang och skicklighet i ett mexikanskt landslag och de kommer att utmana om en slutspelsplats och det kan mycket väl sluta med att laget kniper en slutspelsplats.

Sydafrika är hemmanation och sådana brukar vanligtvis gå vidare från gruppen. Det tror jag dock inte kommer hända för Sydafrika. Min uppfattning är att det saknas för mycket kvalité i laget, Sydafrika har inte presterat några speciella resultat i fotbollsvärlden på nästan 10 år. I Sydafrika saknas också profiler i laget, deras största profil är Steven Pieenar, som haft en bra säsong i Everton, men inte någon fixstjärna direkt. Laget saknar också en riktigt bra spetsforward. Sydafrika bör inte gå vidare från gruppen.

Jag tror det blir en hård kamp mellan Uruguay, Frankrike och Mexico om de slutspelsplatser, jag tror Uruguay tar en och sen tror jag Frankrike tar den andra platsen, knappt före Mexico.

Spelarprofiler i gruppen


Steven Pieenar, Sydafrika

Han har haft en bra säsong bakom sig i Everton och är en intressant offensiv spelare. Kommer ligga bakom det mesta framåt för Sydafrika.

Guillermo Ocoha, Mexico
En sak som Mexico haft under många år är duktiga målvakter, Ocoha är inget undantag och bör bli en av profilerna i det Mexikanska laget

Rafael Marquez, Mexico
Lagkapten och ledaren för Mexico. Barcelona-försvaren är också den spelaren som är mest känd för oss i Europa.

Diego Forlan, Uruguay
Har under flera års tid gjort mycket mål i den europeiska fotbollen, han kommer nu äntligen få chansen att visa upp sig i ett VM, kommer bli mycket viktig för sitt lag under turneringen.

Luis Suarez, Uruguay
Forlands anfallspartner och intressant spelare, spelare i Ajax och är redan intressant för flera stora klubbar. VM kan bli hans skyltfönster och även hans genombrott.

Hugo Lloris, Frankrike
Han är född 86 och kan mycket väl bli världens bästa målvakt om några år, är nästan däruppe redan, VM kan bli hans stora genombrott internationellt.

Yohann Gourcuff, Frankrike

Hans position har länge varit en nyckelposition i Frankrike (bl.a. Zidane och Platinis). Domencech kommer till VM att välja ett 4-2-3-1 istället för ett 4-4-2 som användes i EM08. Gourcuff är den som blir länken mellan anfallet och mittfältet, en vital spelare för att Frankrike ska lyckas.

Franck Ribery, Frankrike
Franrikes och gruppens stora fixstjärna, kan avgöra matcher på egen hand, och det kommer han behöva göra om Frankrike ska lyckas.

Kommentarer
Postat av: Dennis

Jag sätter ändå en tjuga på att Sydafrika går vidare före Uruguay, sätter du emot?:)

Postat av: Simon

Klart jag sätter emot, Uruguay är bättre än Sydafrika på alla sätt.

2010-05-26 @ 18:06:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback