Europa genom tiderna 11a

1. Gianluigi Buffon
En position som det är hård konkurrens på kring och finns många klassiska målvaker som Yashin, Banks, Zoff Schmeichel. Jag ville ha en relativ modern och då stod det mellan Buffon och Schmeichel. Buffon har under flera år varit en av och världens bästa målvakt och han är bra på allt.

2. Paul Breitner
Mångsidig spelare som kunde spela både på mittfältet och som ytterback. En av Tysklands bästa spelare på 70-talet och i börkan av 80. Har gjort mål i två VM-finaler. Tar positionen delvis på grund av att konkurrensen inte är så hård.

4. Franz Beckenbauer
Han är kanske den mest givna i detta lag, om han spelar som back eller mittfältare beror på vilka övriga spelare som finns i laget. Har får han bli back en av lagets ledarfigurer.

6. Franco Baresi

Den viktigaste länken i Milans försvar i början av 90-talet när det var som bäst. Helt enkelt en väldigt skicklig försvare och ganska given i laget, spelare som Bobby Moore eller Fabio Cannavaro är inte riktigt nära.

3. Paolo Maldini
Europas ganska klart bästa vänsterback genom tiderna, finns få fotbollsspelare som är lika klocka, duktig i offensiven och ännu bättre i försvarsspelet.

11. Johan Cruyff
Är tillsammans med Beckenbauer de stora centralgestalterna i europeisk fotboll, både på och utanför planen. Totalfotbollenspionjär, kunde spela iprincip var som helst, tvåvägsspelare och mittfältsregisör passar bäst i detta lag.

5. Lothar Matthäus
Också en spelare som kan spela i flera roller, i detta lag så passar det bäst att han tar den defensiva mittfältsrollen. bra i försvar men också bra framåt.

7. George Best
Europas bästa kantspelare genom tiderna och därför så ska han ha en plats i detta lag där det annars blir ganska trångt med mittfältregissörer. Komemr bli viktig i att utmana fårn kanten.

8. Zinedine Zidane
får ta trequartistarollen i laget och är den om är länken mellan mittfält och anfall. Är europas bästa i just denna roll, trots att flera stora namn suktar efter denna rollen, både Cruyff och Platini i detta lag.

10. Michel Platini
Får bli utskickad på kanten i detta lag. Dock kommer hans roll bli ganska fri och han komemr säkerligen vandra in i planen en del, han ska ha en plats, trots att det inte blir hans naturliga.

9. Marco van Basten
En riktigt hård position och tuff konkurrens. Att van Basten får platsen beror på hans spetsgeneskaper, bra i straffområdet, teknisk och lång vilket kompletterar övriga laget bra, samt att han är lite modern en ett par andra alternativ.

Laget
Balansen i laget blir ganska bra. En intressant faktor är att flera spelare i laget är beväma i flera roller vilket kan ge en dimension till laget. Stora ledare i laget blir givetvis Beckenbauer och Cruyff som var auktoritärer som spelare och senare också som tränare. mycket skickliga passningsspelare i laget, framförallt på mittfältet, intressant att se om de kan sammarbeta eller om det blir för mycket av det goda. En lag som kan saknas är en förmåga att utmana och ta sig förbi motståndarna med fart. Det är framförallt Best som har den egenskapen, i övrigt saknas den något av den offensiva fyran. Försvarslinjen känns väldigt stabil och den kommer bli svår att ta sig igenom. Ett svaghet i laget är att laget saknar vänsterfötter vilket gör att det kan bli lite fattigt på fasta situationer. I övrigt ett ganska komplett lag, ingen position som är direkt svagare än någon annan, möjligtvis högerbacken, men Breitner håller bra nivå trots allt. Taktiskt skickligt lag med många väldigt bra passningsspelare.

Buffon
Breitner - Beckebauer - Baresi - Maldini
Cruyff - Matthäus
Best - Zidane - Platini
van Basten





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback