VM, del fyra

Första matchen för dagen var också VMs blekaste hitills, Slovenien-Algeriet blev en återhållsam match där Slovenien avgjorde genom lite flyt. Slovenien är sämre än både England och USA, men deras välorganiserade försvar tror jag kan jävlas med framförallt USA. USA imponerade mot England, men om de får föra spel kan det se annorlunda ut. Grupp D är på förhand en av de mest intressanta. Serbien var en besvikelse idag, de har ett stabilt försvarsspel men spelade fegt och dee offensiva spelarna var bleka. Ghana var också samlat i defensiven men vågade mer framåt vilket gjorde att de rättvist vann matchen. Eftersom Ghana vann denna match så har de trolgtvis spelat till sig en slutspelsplats, denna drabbning kändes på förhand som avgörande för det. Tyskland är det lag som imponerat mest i VM hitills. De hade bra fart i laget och har visat att de har kvaliteer för at gå långt i turneringen. Australien imponerade inte, de kom lite sent in i matchen och kan säkert bättre, men de bör inte gå vidare.

Holland-Danmark
Holland är ett av de mest intressanta lagen till kommande VM. Fantastisk offensiv och laget är bra balanserat, å förhand är de precis bakom de största lagen, Brasilien och Spanien. I denna match så ska de få igång sitt eget spel och Danmark kan förmodligen irritera detta. Danmark är inte längre lika offensivt som de var för några år sedan, deras nyckelspelare är nu i de defensiva positionerna. Så jag räknar med ett Holland som ska anfalla och ett Danmark som försöker ligga rätt i positionerna. En fråga är om Robben ska spela, det bästa är nog att ställa över honom denna match. Danmark kan nog stå emot länge i denna match, men knappast hela.

Håll ögonen på
Van Bommel, Holland, fältherren på mitten, bra både bakåt och framåt.
Sneijder, Holland, regissören på mittfältet.
Van Persie, Holland, centeranfallaren och det är främst han som ska göra målen.
Sörensen, Danmark, målvakten kommer få en nyckelroll denna match
Kjaer, Danmark, duktig ung mittback som haft skadeproblem, hoppas han är med.
Agger, Danmark, Kjaers mittbackskollega, mittbackarna är Danmarks bästa lagdel.

Japan-Kamerun
Två lag som är lite osäkra inför turneringen. Japan är ganska anonyma på förhand, de ser bleka ut, men det kan vara en felaktig iaktagelse. Kamerun ser däremot intressant ut, många med rutin från Europa och dessutom har de spelare i de flesta rollerna. Vissa frågetecken för länken mellan mittfält och anfall men annars ett ganska komplett lag. Kameruns fysik kommer nog bli svårt att hantera för Japan, men Kamerun får se upp med Japans distansskott. Kamerun bör vinna denna match, ett av Afrikas största hopp.

Håll ögonen på
Tanaka, Japan, viktig mittback.
Honda, Japan, Hårdskjutande mittfältare som tillvardags spelar i CSKA Moskva
Nakamura, Japan, rutinerad spelare medfin vänsterfot, har rutin från Europa, bl.a. Celtic.
Assou-Ekotto, Kamerun, Stabil vänsterback som kommer bli nyttig.
Emana, Kamerun, viktig mittfältare med sin kreativtet.
Etoo, Kamerun, lagets stora stjärna, ska bära laget i VM.

Italien-Paraguay
Italien har känts ganska bleka ut den senaste tiden och de saknar egentligen världstjärnor i laget, och det var ett tag sen sist. Italien är dock Italien och de brukar lyckas traggla sig fram. De kommer behöva lyckas som ett lag här och det kan nog få Italien att tända till. De får dock en tuff premiärmatch i Paraguay, de var bra i kvalet och har ett intressant lag. De har ett bra försvarsspel och framåt har de fyra anfallare av bra klass, ska bli intressant att se vilka anfallare som får chansen och om det blir två eller möjligtvis tre anfallare. En oviss match på förhand, Italien är knapp favorit, men det lutar lite åt ett oavgjort resultat.

Håll ögonen på
Buffon, Italien, kanske världens bästa målvakt genom tiderna, nyckelspelare för Italien
Marchisio, Italien, ny mittfältare i Italien som kan bli viktig med sin energi.
Gilardino, Italien, det är han som ska göra målen framåt.
Barretto, Paraguay, nyckelspelare på mittfältet.
Santa Cruz, Paraguay, lagets stora profil de senaste åren, komemr bli viktig, om inte annat så som ledare.
Barrios, Paraguay, född i Argentian som nyligen blev med i Paraguays landslag, har haft en bra säsong i tyska Dortmund och imponerat i Paraguays träningsmatcher innan VM.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback