Vm, del 8

VM har börjat ta sig, detta var nog den bästa dagen av VM spelmässigt. Detta var också dagen där Frankrike troligtvis åkte ur VM, men vi börjar där dagen också började. Argentina övertygade framåt mot Sydkorea och vann med klara 4-1. Maradona verkar ha fått ihop ett ganska bra lag, ska bli intressant att se hur laget agerar när de möter de absolut bästa lagen. Argentina ser spännande ut. Sydkorea kunde inte riktigt stå emot och var ett elelr ett par nummer för små. Jag tycker dock fortfarande Sydkorea ser ganska bra ut, klar störst chans att gå vidare, en förlust mot Argentina i gruppen är inte hela världen. För Lagerbäcks Nigeria lär det dock bli tuffare, Kaita tappade huvudet och Nigeria tappade matchen mot Grekland. Grekland var väl hyfsat som kom tillbaka i matchen, ett fulltagligt Nigeria hade dock förmodligen vunnit, tråkigt för Nigeria, nu lär de ha missat chansen att ta sig vidare. Mexico gjorde en väldigt fin insats mot Frankrike, ett lag som verkligen har uttvecklats en anfallside, kul att det belönas och går vägen i matcherna. Mexico imponerar i VM, klart bättre än vad jag trodde de skulle vara, kul! Riktigt kul. Frankrike och Domenech slutar aldrig att förvåna, men på ett negativt sätt, när man inte trodde de kunde vara sämre så lyckas de med det i alla fall. Frankrike har varit patetiska i flera år och främst är det på grund av Domenech. En märklig kontinutet i laget, kan spela med leda med spelare och helt plötsligt så petar han spelare han tänkt byggt laget kring (Gourcuff, Henry, man kan väl till viss del förstå Henry med tanke på hans form i Barcelona)utan att man riktigt fattar varför och så spelar han med en spelare som Govou, som ja, inte är så jäkla vass. Frankrike är på väg ut ur VM, helt välförtjänt.

Tyskland - Serbien
Tyskland imponerade stort i första matchen, Serbien gjorde det inte och detta gör Tyskland ses som klara favoriter. Jag tror dock det kan bli en riktigt tuff match, Serbien har ett bra försvar och kanske kan de övertyga mer när de får fokusera mer på det. Dessutom är det en måstematch för serberna som har en bra backlinje och ett ganska bra mittfält. Tyskland ska försöka trumma på likt samma sätt som de gjorde mot Australien. Det blir Tysklands offensiv mot Serbiens defensiv, Tyskland är klar favorit, men jag tror inte det är omöjligt att Serbien lyckas sno en poäng.

Håll ögonen på
Lahm, Tyskland, allt annat än en lam ytterback, kaptenen är en av nyckelspelarna i sitt lag.
Podolski, Tyskland, ett fenomen som alltid gör mål för landslaget.
Müller, Tyskland, ny offensiv bekantskap, nyttig lagspelare i offensiven.
Vidic, Serbien, han som ska hålla ihop backlinjen
Subotic, Serbien, spelaren som ska ersätta avstängda Lukovic i backlinjen
Pantelic, Serbien, spelaren som har störst chans att skapa saker framåt för Serbien.

Slovenien - USA
Två lag som båda har en bra försvarsorganisation, räkna med en tillknäppt match. USA har förmodligen mer offensiv skicklighet, men frågan är om det räcker. Ska bli intressant att se vilka som är minst nöjda med oavgjort här. Jag förväntar mig ingen fotbollsfest.

Håll ögonen på
Handanovic, Slovenien, målvakten kan nog få jobba en del.
Brecko, Slovenien, högerback som håller hyfsad kvalite.
Novakovic, Slovenien, anfallaren som ska göra målen.
Bocangera, USA, vänsterback och kapten för sitt lag.
Dempesy, USA, nyttig mittfältare, gjorde mål mot England.
Altidore, USA, tung anfallare.

England - Algeriet
Efter en knackig inledning är det nu dags för England att få igång spelet och då passar en match mot Algeriet riktigt bra. Algeriet förlorade och övertygade inte direkt i första matchen och lär få svårt mot England. Jag har svårt att se något annat resultat än att England vinner här, de är för bra för Algeriet och jag tror dessutom att Algeriets självförtroende fick sig en törn efter förlusten i premiären. Dags för Capellos lag att visa att de har kapacitet att gå långt i VM, elelr i alla fall se till att vinna.

Håll ögonen på
Barry, England, balansspelare ser nu ut att vara redo, kan bli en nyckelspelare för England i turneringen.
Lampard, England, behöver höja sig ett snäpp och ta tag i taktpinnen.
Lennon, England, kantspelare som lär skapa mycket på sin kant.
Belhadj, Algeriet, kantspelare som lär synas under matchen, arbetar hårt och hyfsat fantasi.
Yebda, Algeriet, mittfältare som spelade i Portsmouth under säsongen och har mött de engelska spelarna.
Matmour, Algeriet, en utav lagets mer kreativa spelare som ska försöka skapa något framåt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback