VM, del 6

Slovkien gjorde ingen övertygande insats i sin VM-premiär, de fick bara oavgjort mot Nya Zeeland efter att Slovakien gjort en ganska krampaktig match. Nya Zeeland gjorde en bar match efter sina förutsättningar. Båda lagen kommer få svårt att gå vidare. Slovakien har bäst chans, men då bör Marek Hamsik höja sig. Grupp G är fortfarande oviss efter oavgjort mellan Elfenbenskusten och Portugal, de som troligtvis strider om andraplatsen. Bara att hoppas att något av lagen kan få ett resultat mot Brasilien så det slipper bli en målskillnadsjakt kring vilka som ska gå vidare. Båda lagen gjorde en stabil fotbollsmatch, Elfenbenskusten ser ut att vara det starkaste laget ifrån Afrika, kanske tillsammans med Ghana, det är de två lagen som har potential att gå långt, även att båda troligtvis bara går till kvartsfinal. Portugal är ungefär som Portugal, fast sämre under Quieroz jämfört med Scolari, de har stora problem med att skapa chanser och göra mål under Quieroz, Elfenbenskusten gäller som knapp favorit kringa andraplatsen för mig. Brasilien vann utan att imponera, på något sätt tycker jag dock de imponerar. De spelar inte så bra, men så lyckas de växla tempo och avgöra matchen, mot ett Nordkorea som var hyfsat bra. Trots lite knackigt spel så tycker jag att Brasilien, efter Tyskland givetvis, är det laget av favoriterna som imponerat mest. Nordkorea blir inget lag som är en given trepoängare, de kan mycket väl knycka en poäng i gruppen, och dne kan bli avgörande. 

Honduras - Chile 
På förhand känns det kanske inte så den hetaste matchen. Jag har dock stora förväntningar, jag tror det kommer bli VMs bästa (eller iaf mest underhållande) hitills. Båda lagen har uttalat sig innan VM om att de vill spela offensivt. Honduras tror jag eventuellt kan komma att tumma på det med tanke på att de har bra balansspelare. Honduras har faktiskt ett bra lag, det ser ut som att Italienproffsen Alvarez och Suazo kan börja på bänken, och de är skickliga spelare. Chile tror jag kommer vara första laget i VM hitills som släpper hängslen och livrem och kör på framåt. Tråkigt att denna gruppen inte började tidigare, tror jag, för jag tror den hade kunnat sätta en mer offensiv standard. Chile kommer troligtvis spela med en 3-3-1-3, taktik, liknande den Argentina använde i VM02, Argentinas tränare då var Bielsa, Chiles tränare nu är Bielsa, sen att det inte gick så bra för Argentina är kanske en annan historia... Nu har jag snackat upp matchen löjligt mycket, så det lär väl bli en ganska återhållsam 0-0 match.

Håll ögonen på
Figueroa, Hondruas, tillvardags i Wigan, ledaren i försvaret, nyckelspelare.
Palacios, Honduras, bollvinnaren på mitten, ännu viktigare än figueroa.
Leon, Honduras, en offensiv mittfältare som kan bryta mönstret.
Isla, Chile, ytterback/yttermittfältare, som är lite aktuell för Roma, därför är han intressant.
Carmona, Chile, spelaren som ska hålla ihop mittfältet.
Sanchez, Chile, intressant anfallsytter, en kreativ, teknisk och snabb spelare.

Spanien - Schweiz
Nu är det dags för den andra huvudfavoriten att kliva in i turneringen och de gör det mot Schweiz. Det har funnits vissa sakdetveksamheter i Spanien, men det är väl också egentligen de enda tveksamheterna som finns i laget, för det är VMs mest kompletta lag. Schweiz är ett ganska ungt lag som ändå har fått mästerskapsrutin efter ett par mästerskap nu, den rutinen ska bli viktig för laget under turneringen. Mot Spanien bör de dock inte räcka till, Spanien är lite för bra.

Håll ögonen på
Sergio Ramos, Spanien, attackvillig högerback som kommer vara med mycket i spelet.
Silva, Spanien, en kreativ mittfältare med en bra vänsterfot.
Villa, Spanien, favoriten till skyttekung i VM och spelaren som främst ska göra mål i Spanien.
Senderos, Schweiz, mittback, ska bli spännande om han hänger med Spaniens rörliga anfallare, han kan ju uppfattas som lite stel.
Inler, Schweiz, mittfältare som ska försöka vinna kampen mot Spaniens bollskickliga spelare.
Barnetta, Schwiez, ytter som är en av lagets mest kreativa spelare.

Sydafrika - Uruguay
Här är det två lag som redan spelat en match i turneringen. Denna kanske gäller ännu mer en premiärmatchen. Två lag som gjorde det ganska bra i första matchen. Om jag ska vara helt ärlig så är det också dessa två lag jag hoppas ska gå vidare. Båda lagen har gjort ett stabilt försvarsarbete, nu är det dags för framförallt Uruguay att också visa en offensiv, vilket de inte gjorde mot Frankrike riktigt. Sydafrika visade att de hade bra omställningar i sin match, tyvärr för Sydafrika, så saknas det lite tyngd i motståndarnas straffområde. Matchen är helt öppen och svår att tippa, men oavgjort känns inte som en omöjlighet.

Håll ögonen på
Mokoena, Sydafrika, försvarets ledare, behöver hålla ett extra öga på Forlan.
Modise, Sydafrika, högerytter som gjorde en bra match men missade lite avgrande grejer i premiären.
Tsabalala, Sydafrika, lagets bästa spelare första matchen och också målskytt.
Godin, Uruguay, skicklig mittförsvarare.
A.Pereria, Uruguay, vänsterkantsspelare som förväntas fylla på mer när motståndaren håller lite lägre klass och Uruguay ska anfalla mer.
Forlan, Uruguay, lagets stora stjärna och han som främst ska göra målen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback