VM, del 5

Kamerun stod för mig personligen för den största besvikelsen hitills från ett enskilt lag. Jag trodde det skulle vara afrikas bästa lag, men de spelade väldigt uselt mot Japan, helt utan Kreativtet och rörelse. Tränaren Le Guen lyckades starta med tre defensiva mittfältare på mittfältet (och en som högerback) och lyckades peta landets bästa spelare på positionen och landets näst bästa spelare totalt, Alexandre Song. Vad jag har förstått så berodde det inte ens på skada, uselt Le Guen. Man ska väl inte ta för mycket ifrån Japan heller, de visade rörelse vilja och hade en taktik och ide, och det kan man knappast beskylla Kamerun för att ha haft. Det verkar som att man kanske har underskattat de asiatiska lagen, både Japan och Sydkorea har imponerat med deras spel. I den andra matchen i gruppen gjorde Danmark en helt okej insats, men det räckte inte mot ett bättre Holland, som gjorde en stabil insats, jag förväntar att de ska växa mer under turneringens gång och Holland kommer bli livsfarliga. Danmark och Japan får förmodligen kriga om gruppens andraplats, för att Kamerun ska spela ett vettigt spel kan man ju inte förvänta sig, dessutom lär de inte vinna mot Holland även om de gör en bra match. De regerande världsmästarna gick in i turneringen och gjorde trots allt en ganska bra insats, deras spel flöt på bra och såg bättre ut än vad jag hade trott. De fick dock bara med sig 1 poäng mor Paraguay. Paraguay visade dock, som så många andra lag i turneringen, upp ett bra försvarsspel över hela planen. De har dessutom duktiga anfallare så Paraguay kan bli jobbigt att möta för flera lag. Romaspelaren De Rossi blev målskytt! Han gjorde dessutom en bra match.

Nya Zeeland - Slovakien
På förhand kanske den minst heta matchen i hela VM. För mig är Nya Zeeland VMs svagaste lag, vilket gör att denna gruppen känns blek. Jag har svårt att se att de ska kunna störa något lag i gruppen, men om det är något lag de ska störa så är det väl Slovakien. Jag tror Slovakien är för bra för Nya Zeeland, de är ett ganska intressant lag som är på uppgång, de bör få svårt mot Italien och Paraguay i gruppen, men de kommer säkerligen att utmana.

Håll ögonen på
Moss, Nya Zeeland, målvakten i Nya Zeeland lär få arbeta under VM.
Nelson, Nya Zeeland, lagets stjärna är mittback i Blackburn, han kommer bli oerhört viktig för sitt lag.
Killen, Nya Zeeland, är han som ska göra det framåt, tror jag.
Cech, Slovakien, vänsterback som säkerligen kommer fylla på idag.
Hamsik, Slovakien, matchens stora stjärna, komemr bli sevärd.
Stoch, Slovakien, ung och intressant offensiv spelare.

Elfenbenskusten - Portugal
Dagens klart mest intressanta match, och kanske hela första rundans mest intressanta match, ja kanske rent av hela gruppsspelets mest intressanta match, kanske överdriver jag lite, men den betyder mycket. Den här matchen kommer troligen avgöra vilket av dessa lag som missar slutspel, och troligtvis är det som missar det starkaste laget som missar slutspel, aja, sluttjtatat om det nu. Båda lagen ställer troligtvis upp med 4-5-1 varianter, vilket gör att det kommer bli tätt och hårt och många man mot man dueller, Salomon Kalou mot Paulo Ferriera, Cristano Ronaldo mot Emmanuel Eboue, Deco mot Yaya Toure och Didier Drogba (om han är med) mot Ricardo Carvalho. Det kommer troligtvis inte bli något spelmässigt mästerverk, men det är en tuff match som gäller mycket med många bra spelare, så spännande kommer det bli.

Håll ögonen på 
Barry, Elfenbenskusten, lagets målvakt, måtte han hålla måttet.
Romaric, Elfenbenskusten, han som ska ta den viktiga rollen att dirigiera spelet.
S.Kalou, Elfenbenskusten, om Drogba saknas så är han lagets viktigaste spelare framåt, nyckelspelare oavsett.
Carvalho, Portugal, ledaren i försvaret, han som ska hålla i det när det stormar.
Ronaldo, Portugal, lagets superstjärna, har haft svårt att prestera i landslaget på senare år, det måste han göra om de ska lyckas.
Liedson, Portugal, Brasseanfallare i Portugal, ska göra så Portugal ska bli vassa i motståndarnas straffområde, något som ofta är ett problem.

Brasilien - Nordkorea
Nu är det dags för mästa mästarna att kliva in i turneringen och de gör det mot Nordkorea, som senast var med 1966. Brasilien är givetvis storfavorit och nu är det dags för maskinen att rulla igång. För numera är Brasilien en maskin, till och med mer än Tyskland skulle jag vilja säga. Det finns dock plats för lirare och irrationella spelare i laget, spelare som Kaka och Robinho blir viktiga, två som kan brya mönstet. Asiatiska lag har imponerat hitills, så kanske kan Nordkorea vara jobbigare än vad man trott på förhand. Samtrimmade lär de iaf vara och springa tills de stupar lär de göra, frågan är hur långt det räcker, men det bör inte räcka för poäng mot Brasilien.

Håll ögonen på
Maicon, Brasilien, världens just nu bästa ytterback, även viktig i offensiven.
Felipe Melo, Brasilien, dålig klubblagssäsong, måste upp ett snäpp här i landslagströjan.
Robinho, Brasilien, spelaren som ska bryta mönstret i laget.
Ri Myong-Guk, Nordkorea, målvakten, lär få arbeta.
Jong Tae-Se, Nordkorea, har gjort mest mål i landslaget av de som är med i VM-truppen.
Hong Yong-Jo, Nordkorea, lagkapten och är tillvarags proffs i Rostov i Ryssland, en av tre utlandsproffs i laget, och det enda europaproffset.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback