VM, del 10

Holland vann sin andra raka seger, de imponerar inte så mycket spelmässigt ännu, men de vinner sina matcher och de har fortfarande Robben som sparkapital. Holland kommer bli farliga i detta VM. Japan gjorde en okej match men lyckades inte norpa några poäng, chans att gå vidare, det har de dock, men det kommer vi till. Ghana lyckades trots en man mer i en dryg timme, inte vinna mot Australien, de fick bara oavgjort. Detta resultata innebär nog tyvärr för Ghana att de inte gå vidare och om de ska gå vidare så får de nog göra det på Tysklands bekostand, för jag tror Serbien vinner sin sista match mot Australien. Detta gör att kanske inte något afrikanskt lag går vidare ifrån gruppspelet, vilket vore ett stort fiasko när VM nu spelas på hemmakontinenten. På 11 matcher så har de Afrikanska nationerna bara vunnit en match, det är för dåligt! Afrikanska Kamerun är det första laget som är helt borta från avancemang i VM. Det tycker jag är tråkigt, för jag tycker Kamerun är ett lag med potential, de har bra spelare i de flesta positioner. Mot Danmark gjorde de en bättre match en mot Japan i första och jag tyckte Kamerun förtjänade i alla fall en poäng. Rommedahl avgjorde dock matchen nästan på egen hand för Danmark, en fantatsiskt match av den kritiserade dansken. Målvakten och försvarsspelet med Kjaer och Agger som frontfiguerer ska också ha poäng. Nu möter de Japan i en avgörande där de behöver vinna för att gå till åttondel, det känns helt öppet.

Slovakien - Paraguay
Känns som gruppens nyckelmatch, de som vinner här följer troligen med Italien till åttondel. Paraguay gjorde en bra insats sin första match, Slovakien gjorde det inte, båda står på en poäng. Jag tror det kan bli en spännande match, båda känner att de behöver vinna, Paraguay bör vara bättre, de känns som ett mer komplett lag, med högre kvalite.

Håll ögonen på
Mucha, Slovakien, målvakten, lär få arbeta.
Hamsik, Slovakien, den unga kaptenen fick inte ut så mycket första matchen, nu måste han kliva fram.
Weiss, Sloavkien, tränarens son, är en kreativ offensiv spelare.
Caceres, Paraguay, viktig defensiv mittfältare.
Riveros, Paraguay, kanske den mittfältaren i laget som ska stå för mest kreativitet.
Cardozo, Paraguay, jag tror han komemr bli nyttig i denna match med hans storlek, kanske får han inte starta, men anfallaren kommer säkerligen komma in.

Italien - Nya Zeeland
De regerande världsmästarna är i denna match storfavorit och allt annat en seger är en klar missräkning. Nya Zeeland som enligt mig är VMs svagaste lag, jag ska ta bort varenda hårstrå på kroppen om de vinner VM, får försöka kämpa till sig en poäng i denna match, det ska och bör inte hålla, när flera av segerkandidanterna till VM har börjat darra så tror jag Italien fått upp vittring och Nya Zeeland bör bli en mumsbit.

Håll ögonen på
Marchetti, Italien, målvakten som ska ersätta Buffon, upp till bevis.
De Rossi, Italien, härföraren på mittfältet, målskytt i första matchen.
Pepe, Italien, ganska okänd spelare som haft en halvdan säsong i Udinese, i Italien får han dock starta och han hade en bra förstamatch.
Nelson, Nya Zeeland, mittbacken och kaptenen får vara med här igen, viktig för sitt lag.
Reid, Nya Zeeland, back som gjorde 1-1 sist mot Slovakien.
Elliot, Nya Zeeland, mittfältare som lär få arbeta mycket i matchen.

Brasilien - Elfenbenskusten
Denna dags stora match, världens bästa nation genom tiderna mot Afrikas hopp i detta VM. Brasilien vann mot Nordkorea utan att imponera särskilt. Nu ställs de mot ett riktigt tufft motstånd i Elfenbenskusten, ett Elfenbenskusten som kommer må bra av ett poäng. Jag räknar med en match som kommer bli jämn fysisk och spelarna kommer visa upp stor individuell skicklighet. Inte alls omöjligt att en individuell prestation avgör. Brasilien får givetvis gälla som favorit, men Elfebenskusten kommer knappast att ge sig och de har kapacitet att ta poäng.

Håll ögonen på
Lucio, Brasilien, ledaren i försvaret.
Kaka, Brasilien, verkar vara lite ur form, en nyckelspelare för Brasilien som behöver komma igång, särskilt när det inte riktigt finns någon som kan ta hans roll i den brasilianska truppen.
Luis Fabiano, Brasilien, anfallaren som ska göra målen.
K.Toure, Elfebenskusten, försvarare som måste ta myckt ansvar.
Demel, Elfenbenskusten, högerback i första matchen, lär få arbeta en del.
Drogba, Elfebenskusten, lagets stora stjärna, tror han är redo för match.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback