Sista gruppspelsrundan, grupp A och B

Först blir det som vanligt lite kommentarer från gårdagen. Portugal övertygade mot ett blekt Nordkorea vilket gör att Portugal i stort sätt är klara för slutspel i VM. Portugal verkar dock vara bättre än vad jag trodde, kanske var det en synvilla, kanske är de bra, jag tror i alla fall att de kan störa stora nationer, det trodde jag inte före turneringen. Grupp H är inför sista rundan den mest intressant tillsammans med grupp D. Chile har imponetat hitills men deras ineffktivitet framför mål gör att de i alla fall kommer få svårt att gå vidare. Matchen mot Schweiz förstördes lite av att Schwiez Behrami åkte på ett rött kort, trist. Spanien vann ganska enkelt mot Honduras, Spanien måste nog vinna sista matchen mot Chile, det kommer bli en tuff prövning.

Frankrike - Sydafrika 
Fjantarna i Frankrike får en liten sista chans att spela om en slutspelsplats, det kommer troligtvis inte gå men de har i alla fall chansen. Sättet spelarna har betett sig på är så oerhört pinsamt, det är så pinsamt att det inte ens är Domenech som är Frankrikes största pajas efter den här turneringen och det säger egentligen allt om spelarna, patetiskt. Sydafrika har förhoppningsvis lite glädje i laget och vill visa upp sig för hemmapubliken, och förhoppningvis räcker detta för seger i denna match mot de pinsamma fransmännen.

Håll ögonen på
Domenech, Frankrike, tränaren som varit bedrövlig under nästan hela förbundskaptenskarriären, detta lär bli hans avsked från fotbollsvärlden.
Ribery, Frankrike, har enligt rapporter betett sig illa under VM, hur beter han sig i denna match?
Henry, Frankrike, en av få fransmän som fortfarande kan gå med högt huvud efter denna turnering.
Booth, Sydafrika, han lär väl inte så spela denna match heller, men man kan ju få hoppas, ett inhopp borde man väl i alla fall kunna hoppas på.
Pienaar, Sydafrika, en nyckelspelare om Sydafrika ska resa sig och försöka utnyttja den lilla chansne de har till avancemang.
Mphela, Sydafrika, snabb anfallare.

Mexico - Uruguay
Om matchen blir oavgjord så går båda vidare oavsett resultat i den andra matchen. Att vinna gruppen innebär dock att man slipper möta Argentina i åttondelen och bara en sådan sak borde borga för att Mexico kommer gå för seger, Uruguay vinner gruppen vid oavgjort. Två lag som imponerat spelmässigt hitills och de känns som de två starkaste lagen i gruppen.

Håll ögonen på
Osorio, Mexico, har haft en ordinarie plats i försvaret och varit stabil.
Torrado, Mexico, mittfältare som jobbar hårt och håller hög kvalite.
Franco, Mexico, centeranfallaren, lägger ner ett hårt jobb.
Muslera, Uruguay, en målvakt som håller bra kvalite.
Perez, Uruguay, nyttigt mittfältare centralt.
Forlan, Uruguay, lagets överlägset största stjärna, kämpe, speluppläggare och avslutare i ett, turneringens hitills bästa spelare.

Nigeria - Sydkorea
Sista chansen för Nigeria att spela till sig avancemang och trots 0 poäng så hade de fortfarande en bra chans, de räcker troligtvis med seger i denna match. Nigeria har spelat helt okej, utsivisningen i matchen mot Grekland förstörde dock mycket. Sydkorea har dock varit bättre under turneringen och är mina favoriter i denna match.

Håll ögonen på
Enemanya, Nigeria, målvakten har varit spektakulär i årets turnering.
Yobo, Nigeria, ledaren i backlinjen.
Etuhu, Nigeria, ska försöka vinna mittfältskampen, kommer få springa mycket.
Y.P. Lee, Sydkorea, rutninerad vänsterback.
C.Y. Lee, Sydkorea, talangfull ytter som kan komma att göra en bra match.
C.Y Park, Sydkorea, anfallaren, har varit bra hitills under VM.

Grekland - Argentina
Grekland jagar en slutpsleplats i sidta rundan och möter ett redan klart Argentina. Argentina lär ställa upp med i alla fall halvt b-lag denna match, jag tror ändå Grekland kommer få problem. Att möta motiverade Milito och Aguero som vill visa att de ska ha en plats, det är iprincip lika illa som att ställas mot Higuain och Tevez. Möjligt att Grekland kan straffa Argentinas försvar om inte samspelet riktigt sitter där eftersom det är nya namn. Argentina bör vinna idag, men större under har skett.

Håll ögonen på
Kyrigiakos, Grekland, ledaren i försvaret.
Katsouranis, Grekland, nyttig mittfältare som lägger ner ett bra arbete.
Gekas, Grekland, anfallaren som ska göra målen.
Romero, Argentina, målvakten lär få fortsätta spela, viktigt för honom att göra en bra match inför slutspelet.
Aguero, Argentina, Maradonas svärson får nu en chans att spela sig närmare startelvan.
Milito, Argentina, anfallaren som avgjorde ligan, cupen och Champions League får nu chansen från start.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback