Premiär VM

Idag är det dags för VM att börja, förhoppningarna är stora, fotboll VM är sommaren och kanske årets höjdpunkt. i Ärlighetens namn börjar det väl inte med de hetaste matcherna, men likförbannat är det kul. Grupp A bjuder egentligen på fyra olika lag där man är ganska osäkra på hur bra de egentligen är. Dagens matcher känns väldigt öppna. 

Sydafrika-Mexico
Mexico är egentligen det bästa av de två lagen, det tycker jag inte man kan komma ifrån, Sydafrika har varit ganska bleka de senaste åren. Dock verkar de ha lite på gång nu och ett par ganska duktiga spelare, framförallt Pienaar som gjort en bra säsong och han kommer troligtvis ligga bakom väldigt mycket i offensiven. Mittbacken Mokoena blir han som får hålla ihop defensiven i matchen mot ett Mexico där det finns många rörliga och yngre spelare i anfallet. Inte helt givet vilka som startar framåt i Mexico, Guardado till vänster bör dock bli en nyckelspelare kring att skapa chanser i denna match och anfallaren Hernandez, som Man United har värvat, ska få sin första chans att visa upp sig på den internationella scenen. Jag försöker komma fram till något inför matchen, men märker att jag inte riktigt gör det, matchen känns helt öppen. Mexico har fördel av att vara ett lite bättre lag, Sydafrika har dock visat bra form och lär bli framhejat av en galen hemmapublik, just i första matchen tror jag bara det kommer stärka laget. Jag räknar med att det kommer bli ganska trångt på mittfältet, båda ställer troligtvis upp med någon form av 4-5-1, taktik. 

Håll ögonen på
Khune, Sydafrika, målvakten i Sydafrika och hans utsparkar.
Pienaar, Sydafrika, den viktigaste framåt.
Tsabalala, Sydafrika, sevärd dribbler.
Ochoa, Meixco, målvakt som kommer bli viktig för sitt lag.
Guardado, Mexico, han som troligtvis kommer vara viktigast för kreativiten.
Hernandez, Mexico, En intressant anfallare som för första gången kommer visa sig för en europeisk publik.

Uruguay-Frankrike 
Två av sju nationer som vunnit första matchen återfinns i grupp A, Uruguay två gånger och Frankrike en. Uruguay är med sina 3,5 miljoner invånare det minsta landet som vunnit fotbolls VM. Frankrike får dock gälla som favorit inför denna drabbning, framförallt med tanke på vilka spelare de har på pappret. Frankrike har dock problem med en i mitt sätt att se på det en inkompetent tränare samt ett lag där spelarna inte riktigt kommer överrens. Frankrike brukar dock lyckas att få ihop ett ganska stabilt försvar, och framåt ska väl kanske Malouda, Gourcuff, Ribery och Anelka kunna skapa saker. Det största frågetecknet i Uruguyas laguppställning har varit vem som ska bli länken mellan mittfält och anfall, nu verkar det stå mellan Ignacio Gonzalez eller Nicolas Lodiero, vet i tusan av någon av dessa spelare är tillräckligt bra för positionen. Uruguay har annars ett lag som bör kunna ställa upp med ett stabilt försvarsspel över hela planen samt en dödligt giftig anfallsduo i Suarez och Forlan. Det känns som att matchen kommer bli trångt och tillknäppt och jag ställer mig tveksam till att något av lagen lyckas lirka upp motståndarlagets försvar, isf lär det snarare bli genom en individuell prestation snarare en i form av en laginsats. Jag känner doften av 0-0.

Håll ögonen på
Lugano, Uruguay, Tuff mittback som kommer vara försvarets ledare.
Gonzalez/Lodiero, Uruguay, spelaren som ska vara länken till anfallet, viktig roll.
Suarez, Uruguay, kvick anfallre som nu komemr få visa sig i större sammahang än den holländska ligan.
Gallas, Frankrike, galen mittback, hur tar han att han petades som lagkapten på planen?
Gourcuff, Frankrike, länk mellan mittfält och anfall, ska nu visa upp sig utanför den franska ligan.
Ribery, Frankrike, den spelaren i Frankrike som har störst chans att avgöra matchen på egen hand.

Kommentarer
Postat av: Daisy

Såg inte så mycket av matchen mellan Mexico och Sydafrika. Dock såg jag Frankrike och Uruguay tyckte att matchen var lite långtråkig, vill helst att det ska bli mål så spelarna jagar och blir hungriga. Jag är impad över att du gissade rätt på 0-0 Kul att läsa dina analyser av spelarna,du är juh lite proffsigare på det där. =)

2010-06-12 @ 10:39:03
Postat av: Simon

:), nä det var ingen höjdare, två ganska tråkigt spelade lag. Tror på bättre matcher idag där flera av lagen är mer offensivt inriktade. Får se hur länge och hur ofta jag kommer orka skriva om VM här, men än så länge iaf :).

2010-06-12 @ 12:06:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback