Dag 2

Efter de två första matcherna i grupp A så får man konstatera att den kommer bli hård och jämn, den är fortsatt helt öppen, och det lär inte bli någon enkel resa för Frankrike till slutspel. Frankrike och Uruguay får dock fortsatt gälla som mina favoriter att ta sig vidare från gruppen, något av lagen Sydafrika eller Mexico hade mått bra av en seger för att sätta en ordentlig press. Vad man kan konstatera av lagen är väl att Frankrike är ungefär så tråkiga man kunde förvänta sig, Domenech har en unik förmåga att få sitt lag att spela en krampaktig fotboll. Sydafrika har fått till en fin organisation och balans i laget, fast de måste slipa på defensiva fasta, det var egentligen där som Mexico hotade. Uruguay visar upp ett ganska bra försvarsspel, ska bli spännande att se hur de gör när de spelar mot lag där de förväntas styra spelet mer, för de har ganska många spelare på planen som främst har defensiva kvaliteer. Mexico har det laget som spelar mest offensivt i gruppen, fyller på med mycket folk, jag misstänker att de kommer bli staffade för det mot Frankrike och Uruguay som är cyniska lag som mest väntar på misstag från motståndaren.

Kan även konstatera att jag missade lite på hålla ögonen på gällande Mexico, samtliga började på bänk, Guardado och Hernandez kom iaf in och Guardado assisterade trots allt till 1-1.

Sydkorea-Grekland
På förhand känns det inte direkt som en av VM:s hetaste matcher. Grekland har de senaste åren varit ett ganska defensivt balanserat lag och det lär inte ändra sig till denna turnering. Spelarmaterialt känns dock mest bara halvbra och ingen spelare som sticker ut direkt. Sydkorea är lite svårbedömt, jag tycker dock de har ett intressant lag med flera mittfältare som har fart och teknik i kroppen. Sydkorea lär få föra spelet och jag tror nog Sydkorea kan lyckas att vinna över Grekland den här matchen, mycket genom löpvillighet och individuell skicklighet. De får dock se upp för Greklands cynism och se till att inte bli för naiva.

Håll ögonen på
Lee, Sydkorea, skicklig ytter som jag tror kan få ett litet genombrott i VM.
JI-Sung Park, Sydkorea, rutinerad mittfältare som kommer vara lagets ledare
Chu-Young Park, Sydkorea, en offensiv mittfältare som jag tycker ska bli intressant att se vad han går för.
Ninis, Grekland, intressant ung mittfältare som jag hoppas ska få spela.
Karagounis, Grekland, rutinerad mittfältare med bra frisparkar.
Gekas, Grekland, ett av de mer lättstavade namnen, hyfsad anfallare.

Argentina-Nigeria
Alla tjatar om kulturkrocken mellan tränarna, så jag tänker strunta i det. Argentina är det mest ovissa laget i VM, iaf av de stora nationerna, men har egentligen ingen aning om hur det ser ut när de kommer spela. Maradona verkar iaf ha offrat en defensiv spelare till förmån för en anfallare, vilket gör att Argentina blir ganska offensivt, men jag tror det är rätt väg att gå, med tanke på spelarna som finns att tillgå är han nästan tvingad att använda sig av ett tremannaanfall. Nigeria känns mest bara hyfsat, flera defensiva mittfältare som är stabila och flera offensiva spelare som är snabba med bra teknik och även ett par targetspelare. På förhand känns det dock som att det saknas en riktigt passningsskicklig spelare i laget och det ser jag som det stora problemet för Nigeria. Jag har svårt att se vem som ska styra tempot i laget och vem som ska slå de avgörande passningarna. Argentina får gälla som klar favorit här, deras individuella skicklighet lär avgöra.

Håll ögonen på
Maradona, Argentina, tränaren som alla vet vem det är, men det spelar ingen roll, han är den stora stjärnan.
Messi, Argentina, världens bästa spelare som nu ska bli det i landslagssammanhang också.
Veron, Argentina, har kanske fått en lite väl viktig roll för Argentina, känns som att han både ska styra tempot och även vara länken mellan defensiven och offensiven, Verons roll är kanske den viktigaste för det argentinska laget.
Obinna, Nigeria, Snabb och teknisk offensiv spelare.
Odemwinigie, Nigeria, klok yttermittfältare som jag tror Lagerbäck gillar.
Taiwo, Nigeria, en av världens bästa vänsterbackar som fortfarande är ganska okänd, får visa upp sig i VM.

England-USA
Balansspelaren i England, Barry, verkar inte vara redo för denna match, vilket kan orsaka vissa problem, jag ser inte riktigt vem som ska ta den rollen i truppen, längre fram i turneringen kommer England behöva en bra balansspelare, men i den här matchen ska de klara av det trots allt, även att USA har ett intressant lag till VM. USA känns som ett av de lagen som är bäst organiserade inför turneringen, på conferations cup så verkade de ha hittat en bra balans i laget, de klarade försvarsspelet bra men hade samtidigt en intressant offensiv. Jag tror inte de har blivit sämre till VM. Tror detta kommer bli en bra och underhållande match, där England kommer vara lite starkare och vinna.

Håll ögonen på
James/Green/Hart, England, blir intressant kring vem som får stå för England.
Gerrard, England, vilken roll får han på mittfältet och är han i form?
Rooney, England, lagets bästa och viktigaste spelare.
Bradley, USA, Tränarens son som alltid får spela centralt på mitten, svågerpolitik?
Donovan, USA, kvalitetsmittfältare som oftast spelar på kant, intelligent spelare som kommer vara väldigt nyttig.
Howard, USA, duktig målvakt som kan komma att få en avgörande roll denna match.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback