Mer decceniumelvor

Premier League

Målvakt
Shay Given
Har spelat samtliga säsonger och alltid spelat på en bra nivå. Värsta hoten är Cech och Van der Saar, är de främsta hoten

Försvar
Gary Neville - Rio Ferdinand - Johan Terry - Ashley Cole
Högerbacken är ganska blek, Neville har dock spelat på en bra nivå flera säsonger, enda hotet mot honom är en trebackslinje. Ferdinand och Terry är både de med högst kapacitet och de som varit bra mest säsonger, värsta konkurrenterna är Campbell och Hyypiä. Ashley Cole tar vänsterbacksplatsen mycket på grund av att ha spelat mer säsonger än Evra och Clichy.

Mittfält
Cristiano Ronaldo - Steven Gerrard - Frank Lampard - Ryan Giggs
Ronaldo och Giggs känns givna som kantspelare. Ronaldo för hans högstanivå och Giggs för hög kvalite under många säsonger. Värsta utmanaren är Ljungberg. Centralt vinner Gerrard och Lampard mycket på att de spelat samtliga säsonger och dessutom varit nyckelspelare fr sitt lags mittfält i många år. Scholes är nära att ta en plats. Vieria och Makelele spelade lite för få säsonger för att vara riktigt nära.

Anfall
Didier Drogba - Thierry Henry
Henry är den mest givna i detta lag. De andra anfallsplatsen var tuff, jag tycker Drogba har ett brederar register än van Nistelrooy. Rooney var närmaste utmanare, men jag väjer Drogba utan någon sjävlklar anledning.

Tränare
Sir Alex Ferguson
Vunnit mest helt enkelt, störste hotet Wenger.


La Liga

Målvakt
Iker Casillas, självklar, finns inget direkt hot. Canizares är en som utmanar lite.

Försvar
Dani Alves - Carles Puyol - Roberto Ayala - Roberto Carlos
Alves kom till Sevilla 2002 och slog sig in i a-laget efter någpn säsong, hans fina högstanivå gör att han petar Salgado. Roberto Carlos har varit bra i flera säsonger och framförallt hög högstanivå, ingen direkt konkurrens om platsen. Mittbacksplatserna var också självklara, Puyol har varit duktig under hela decenniumet och Ayala är den mittback som varit bäst i La Liga under 00-talet.

Mittfält
Lionel Messi - Xavi - Zinedine Zidane - Ronaldinho
Messi har varit fantastisk bra den senaste åren och Ronaldinho var fantatiskt bra för ett par säsonger sedan. Deras högstakapacitet gör att de får en plats trots att de inte spelat jättemånga säsonger i serien. Luis Figo är riktigt nära en plats, men blir knappt petad. Xavi har varit bra hela 00-talet och väldgt bra de senaste säsongerna. Zidanes högstanivå når knappt någon på, att han inte var genial genom hela decenniumet gör det samma här. Fanns egentligen inga utmanare till Xavi och Zidane.

Anfall
Samuel Etoo - Raul 
Raul har varit bra genom hela decenniumet och lysande några säsonger, kapten i Real genom hela 00-talet säger det mesta. Etoo tar en plats i stenhård konkurrans med Ronaldo. Ett strålande målsnitt under flera säsonger gör att Etoo får platsen.

Tränare
Frank Riijkaard
Vinner för att han tog över Barcelona och gav de både liga och Champions League-titel, Pep måste spela ett par säsonger till iaf. Manuel Pellegrini är närmsta utmanare.

Världslag

Gianluigi Buffon
Javier Zanetti - Alessandro Nesta - Fabio Cannvaro - Roberto Carlos
Kaka - Xavi - Patrick Vieira - Ronaldinho
Francesco Totti - Thierry Henry

Tränare
Jose Mourinho
Ligatitel i tre länder och dessutom CL-titel med Porto och en stor karaktär, Mourinho får det bli.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback