Grupp B

Tyskland
Kroatien
Polen
Österrike

Tyskland känns som på förhand en utav de stora favoriterna till EM-seger, kanske den största. Detta beroende på ett intressant hemma VM med många unga spelare på väg framåt, samt ett imponerande EM-kval. Jag har dock börjat tveka lite på Tyskland nu, jag tycker få spelare i det tyska laget har någon rktigt bra form nu när de ska träda in i turneringen. Schweinsteiger är en spelare som inte riktigt tagit steget och nyckelspelare som Ballack och Klose har inte blivit bättre, snarare sämre. Ballack är dock givetvis ändå en utav nyckelspelarna i Tyskland, han har inte riktigt presterat som han bordee i sitt klubblag Chelsea, de sista månaderna har dock varit riktigt bra och han kommer till turneringen med ganska fin form trots allt. Klose är den som i mästerskapen de senaste åren gjort mål för Tyskland, även i detta mästerskap är det främst han som har denna börda på sina axlar, frågan är om han lyckas. Den trejde nyckelspelaren är Torsten Frings som ska  kampera ihop på det centralamittfältet med Ballack. Den lagedelen är Tyskland klart starkast, och kanske EM-s bästa, där ligger Tysklands nyckel. Innan turneringen trodde jag Tyskland skulle vinna, nu är jag klart mer tveksam beroende på spelares form. Vidare från gruppen komemr de dock med all sannolikhet att gå, även att jag tror Polen kan bli lite otäcka.

Kroatien gjorde ett riktigt bra kval, där de vann gruppen före Ryssland och England. De kommer till denna EM-turneringen med ett starkt lag och många unga intressanta spelare, bl.a. Modric, Krancjar och Corluka. Kroatiens försvarspel är riktigt starkt och har varit det en tid, bröderna Kovac är en viktig del i detta, och trots att de blivit äldre så är de fortfarande riktigt viktiga för sitt land. Det Kroatien främst saknar är ett riktigt anfalls-ess. Olic, Petric och kompany håller en helt okej klass, men det är inte direkt några världspelare. Eduardo som blev skyttebäst i laget under kvalet är pga skada in med i turneringen, ett tungt avbräck. Nyckelspelarna i Kroatien blir mittbacken Rpbert Kovac som ska hålla ihop försvaret. Innermittfältstalangen Modric som under denna turneringen ska få ett internationellt erkännande och Srna som är en vass kantspelare och mycket duktig frisparksskytt. Kroatien har ett intressant lag och jag tror de kommer vidare från gruppen, jag lägger dock en lien varning för Polen här också. Efter gruppen så kan de slå vilket lag som helst.

Polen är ett lag som inför denna turnering iprincip helt saknar stora profiler. Detta kanske Polen konstigt nog dock dra en fördel av eftersom att detta borde innebära att laget verkligen kan underordna sig varandra och kämpa som ett lag. De gjorde också ett imponerande kval där de vann gruppen före Portugal. Polens nyckelspelare till turneringen kommer att bli målvakten Boruc. Celticmålvakten är en av Europas allra vassaste och flera toppklubbar i de allra största ligorna håller ögonen på honom. Forwarden Ebi Smolarek har presterat mycket bra i landslaget, han har inte övsertygat riktigt på samma sätt i sitt spanska klubblag Racing Santander, men han komemr troligtvis göra ett riktigt fint EM för sitt Polen. Den rutinerade mittfältaren  Krzynówek kommer också bli en nyckelspelare, han känenr Tyskarna väl efter många pr i den ligan. Jag tror Polen komemr göra livet surt för både Tyskland och Kroatien, men det kommer inte räcka till vidare avancemang. 

Österrike är på förhand turneringens svagaste lag och det är väl egentligen bara hemmaplan som gör att de inte känns helt avsågade, det och kanske att lag tar matcherna mot Österrike för enkelt. Om Polen var profilöst så är Österrike det ännu mer. Deras största stjärnor är komplementspelare i Napoli och  Middlesbrough. En annan interssant spelare som är med i det Österrikiska laget är turneringens äldsta spelare vid namn Ivica Vastic, han har blivit Österrikes bästa spelare 4 gånger genom åren, och man minns honom bäst för VM-98 där han gjorde en mycket snyggt mål mot Chile. Österrikes tre nyckelspelare blir målvakten Manninger, den före detta något misslyckade Arsenal-talangen (sett till förväntningarna på honom) har i Siena gjort en riktigt fin säsong, och han komemr bli mycket spännande att följa. Kaptenen Ivanschitz på mitten komemr också att vara riktigt viktig för Österrike under turneringen. Den trejde nyckelspelaren blir Napolis yttebrack Garics som under säsongen tagit en ordinarie plats i det Italienska mittenlaget, mycket mer än så är det dock inte. Jag tror inte Österrike går vidare, jag tror inte de tar en endaste poäng.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback