Grupp A

Snart är det dags för EM, jag tänkte gå igenom grupperna lite, lagen i grupp A är följande:
Portugal
Schweiz
Tjeckien
Turiket

Portugal kommer till turneringen med den på förhand största stjärnan i Cristiano Ronaldo. Han är deras stora profil och kommer givetvis att bli en nyckelspelare i laget. Portugal har lite frågetecken i sitt lag, framförallt målvakten och toppforwaden känns som att de inte riktigt håller klassen jämfört med de bästa lagen. Det offensiva mittfältet och backlinjen håller absolut toppnivå. Jag tycker att det finsn vissa frågetecken för Portugals centralamittfält, det känns på förhand inte så starkt som det borde vara för att de på riktigt ska utmana om seger i hela turneringen. Deco blir mycket viktig för Portugal, om han kommer upp i toppnivå så har Portugal en riktigt stor chans att vinna hela EM. Portuglas tre nyckelspelare i turneringen blir redan nämnda Ronaldo och Deco samt försvarsgeneralen Carvalho. Det bör inte bli några större bekymmer för Portugal att gå vidare ifrån gruppen och om alt klaffar så kan de vinna hela turneringen.

Schweiz har hemmaplan under denna turneringen vilket ofta betyder mycket. Dessutom har de många intressanta spelare, mittfältet och kantspelarna ser intressant ut. Spelarna de har på vänsterkanten i Magnin och Barnetta är bland turneringens intressantaste i kantväg och högerkanten håller i princip samma nivå. Jag tror Att Müller som varit långtidsskadad denna säsong men nu kommit med EM-truppen kan bli mycket viktig för laget. Framförallt har han rutin, vilket många spelare i Schweiz saknar.  Jag tror att Schweiz tillslut tar den andra platsen vidare från denna grupp, de har ett stabilt lag med bra försvar. Om de väl gå vidare så kan de gå ganska långt genom att de får med sig hemmapubliken, Schweiz känns som en liten outsider. Deras nyckelspelare blit Frei som måste producera framåt, Behrami som är en rivig och viljestark yttermittfältare samt Müller som förhoppningsvis för Schweiz kan komma iform och bli deras försvarsgeneral.

Tjeckien gör nästan alltid bra EM turneringar och har ofta spelat en fröjdig och offensiv fotboll. Laget saknar just nu dock offensiva profiler i laget vilket gör att jag tror de kan få problem i denna turneringen. Målvakten och försvaret är ett av turneringens bättre, så den delen bör inte vara några problem. Offensiven känns dock mager, avsaknaden av Nedved och Rosicky som offensiva mittfältare lär märkas och Baros, Koller på topp håller inte samma nivå som för fyra år sedan. Dessa faktorer kan borga för ett litet fiasko för Tjeckien, ett hemmatänt Schweiz kommer att bli en mycket svår nöt att knäcka för det Tjeckiska laget. Nyckelspelarna för Tjeckien blir Cech, som är en av världens bästa målvakter. Den offensiva ytterbacken Jankulovski kommer bli viktig han kanske till och med kan få gå upp i mittfältet  för att ge det lite mer klass. Att Koller kommer upp i en hög klass kommer också bli centralt i fall det Tjeckiska laget ska lyckas med att först och främst gå vidare från gruppen.

Turiket känns på förhand som gruppens svagaste lag. De är inte alls lika starka som för några år sedan när kulmen var ett VM-brons. Nu har de återigen lyckats kvallificera sig för ett stort mästerskap. Turiket saknar lite profiler i laget, som de hade för några säsonger sedan, det känns nu som ett jämt lag utan några riktiga toppar. Fenerbache gick långt i Champions League och det tyder trots allt på att det finns en klass i Turkisk fotboll. Trots att de känns som gruppens svagaste lag så kan de göra livet surt för de andra lagen och mycket väl gå vidare, det är inte så stor skillnad mellan lagen. Jag tror dock att de slutar sist i gruppen trots allt. Lagets tre nyckelspelare är Villarreals duktiga forward Nihat, Servet är spelaren som ska hålla ihop försvaret och på mittfältet ska Emre, som misslyckats sin tid ute i Europa, vara regissör.

Kommentarer
Postat av: Adam

Intressant, hoppas du lovordar Zlatan.=)

2008-06-05 @ 16:22:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback