Inför Champions League: Barcelona - Liverpool

Det är stor chans att det finns vissa fel i startelvorna. Det är möjligt att jag har missat t.ex. skador eller avstängningar.

Preliminära startelvor

Barcelona

V. Valdez


Oleguer

R. Marquez

C. Puyol

G. Zambrotta


Deco

Edimlson

Xavi


L. Messi

J. Saviola

Ronaldinho


Liverpool

J. Reina


S. Finnan

J. Carragher

D. Agger

J-A. Riise


J. Pennant

S. Gerrard

X. Alonso

M. Gonzalez


D. Kuyt

P. Crouch


Den regerande mästaren möter förrförra säsongens vinnare av turneringen. Både lagen har på den senaste tiden skakats av interna bråk och jag tror verken att Etoo eller Bellamy kommer att spela denna match. Barca har inte varit lika bra i år som de har varit de senaste säsongerna, trots det leder de den spanska ligan. Liverpool är som de har varit de senaste säsongerna, ganska bra men de saknar lite för att utmana om PL-titeln.


Barca är ett väldigt offensivt balanserat lag som alltid spelar ett Hollandsinspirerat 4-3-3. Lagets stora stjärna är Ronaldinho som de senaste säsongerna har fått ett antal olika priser som sagt att han är världens bästa fotbollsspelare. En annan viktig länk i Barca är mannen som organiserar försvaret, hans namn är Carles Puyol. Om inte Etoo är med så saknas den där riktiga målskytten, vi får se om Saviola kan ta den rollen i detta möte. En spelare som är tillbaka i laget efter skada är Messi, jag tror han får starta men han får nog inte spela hela matchen.


Liverpools startelva är nästan omöjlig att tippa eftersom att Rafa ständigt byter spelare från match till match, det är inte ens säkert att han spelar med 4-4-2, men mitt tips är att han gör det. Jag tror också möjligheten finns att han sätter ut laget största stjärna Steven Gerrard på kanten för att ge plats för Sissoko i mitten, det återstår att se. Bellamy bör inte få spela idag och det bör innebära att Crouch får spela från start, om nu inte Rafa väljer att endast spela med en anfallare. Att spela 4-5-1 kan också vara ett sätt att få med Sissoko i startelvan, hqans närkampsspel kanske kan vara användbart mot Barcelona.


Jag tror detta kommer att bli en mycket spännande match, eller det kan inte bli något annat en det. Som i de flesta andra matcher kommer mittfältet att bli en ganska avgörande duell. Ska Barca dominera spelet högt upp i planen genom att hålla bollen där med sina spelskickliga mittfältare eller kommer Liverpools mittfältare kunna få grepp om dom? Att Barca kommer använda sig av ett offensivt 4-3-3 system är givet, Liverpool har möjligheten att kunna överraska mer i sitt val av taktik. Barcelona har de senaste säsongerna varit Europas bästa lag, den senaste tiden har spelet dock sett lite sämre ut och det är interna stridigheter i klubben, bättre tillfälle för Liverpool att möta Barcelona är svårt att hitta. Denna match kommer bli stentuff tror jag och det blir svårt att tippa vem som kommer vinna, Liverpool har definitivt en bra chans, men jag tror nog ändå att Barcelona kommer dra det längsta strået.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback