Grupp D

Tyskland
Neuner
Boateng - Tasci - Mertesacker - Lahm
Schweinstieger - Khedria
Marin - Özil - Podolski
Cacau

Australien
Schwarzer
Emerton - Neill - Moore - Chipperfield
Culina - Grella
Bresciano - Cahill - Kewell
Kennedy

Serbien
Stojovic
Ivanovic - Subotic - Vidic - Kolarov
Krasic - Stankovic - Kuzmanovic - Jovanovic
Zigic - Pantelic


Ghana
Kingston
Paintsil - Addo - Mensah - Addy
Ayew - Muntari - Appiah - Asamoah - Draman
Gyan


Känns på förhand som en av de tuffaste grupperna. Samtliga lag håller en bra nivå och har möjlighet att gå vidare. Flera intressanta profiler till spelare som finns i gruppen, två tunga namn i Ballack och Essien tillvardags i Chelsea är dock skadade och kan inte vara med i respektive landslag vilket är väldigt tråkigt. Gruppens favorit är Tyskland. Den tyska ligan är återigen på frammarsch och flera i landslaget är givetvis profiler i ligan. Tyskland har dock fått lite skadeproblem inför VM, både den tänkta förstamålvakten Adler och kaptenen Ballack saknas, det är avbräck som kan bli kännbara. Sedan tycker jag anfallet saknar lite kvalité, det är ett getingbo med flera intressanta spelare, dock saknas den riktiga stjärnan. Kanske kan VM dock vara en turnering att etablera sig som en världsspelare för någon av anfallarna. Klose är en anfallare som gjort 10 VM-mål för Tyskland, vilket är imponerande, det blir nog en bänkplats för honom i årets VM, men han kommer säkerligen hoppa in och kanske kan det bli något Klose-mål under turneringen. Australien är ett lag som nu varit med ett tag och flera spelare har rutin, dels från tidigare mästerskap men även från spel i Europa.

Dock känns det som att det saknas saker, backlinjen känns gammal och seg och forwardarna känner inte så starka, det var annat än när Mark Viduka var så bäst. En Viduka hade varit nyttig, nu kommer dock Australien få svårt, särskilt med tanke på den tuffa gruppen. Ett lag som är intressant till VM är Serbien. Efter att Serbien haft lite magrare år fotbollsmässigt så ser de nu ut att vara tillbaka ordentligt. Både backlinjen och mittfältet håller riktigt bra klass. Backlinjen är en av turneringens starkaste och om de lyckas fungera ihop så kan det bli jobbigt att göra mål på Serbien. Framåt ser det dock inte lika starkt ut, anfallarna är ganska svaga och håller inte riktigt samma nivå som övriga laget, vilket är lite synd.  Ett Serbien med en klassanfallare hade varit livsfarligt för samtliga lag i turneringen.

Ghana är också ett intressant lag med ett riktigt tungt centraltmittfält, trots att den stora stjärnan Essien är skadad. Ghanas fysik centralt kan förmodligen inte ens Tyskland matcha. En relativt bra backlinje och också en bra målvakt för ett afrikanskt lag gör att Ghana kommer bli en läskig motståndare. Deeras forward Asamoah Gyan är också en riktigt jobbig spelare att möta för försvaret så som han springer och irriterar.

Australien räknar jag bort från att gå vidare. De är inte lika bra som de var förra VM:et och de har också här hamnat i en riktigt tuff grupp. Mellan de tre andra är det verkligen öppet om vilka som ska gå vidare. Tyskland borde dock, trots vissa frågetecken kring laget, ta sig vidare, så pass starka ska de vara. Mellan Serbien och Ghana känns det nästan helt öppet. Ghana kan ha en fördel av att mästerskapet går i Afrika, trots detta så tror jag Serbien går vidare trots allt, de har ett intressant lag, men kommer med all sannolikhet bli stenhårt, tuff grupp.

Spelarprofiler i gruppen

Philipp Lahm, Tyskland
En av världens bästa ytterbackar, sevärd spelare som kommer vara viktig för Tyskland

Sebastian Schweinsteiger, Tyskland
Har lite av en ny roll som central mittfältare i Bayer Munchen, och där har han spelat riktigt bra iår, en av världens bästa i positionen, kan vara Tyskland absoluta nyckelspelare

Mesut Özil. Tyskland
En väldigt kreativ mittfältare som jag hoppas ska få chansen att visa upp sig i det tyska laget, kan bli en av turneringens behållningar.

Tim Cahill, Australien
Flera år i Everton, duktig mittfältare som kommer bli väldigt nyttig för sitt lag

Harry Kewell, Austalien

Ständigt skadade Kewell har varit bra i Galatasaray och om han är frisk så är han en klasspelare.

Nemanja Vidic, Serbien

En av världens bästa mittbackar som ska leda en av turneringens bästa försvarslinjer, en nyckelspelare för Serbien.

Alexandar Kolarov, Serbien
Hårdskjutande vänsterback som är intressant för flera klubbar i Europa, för närvarande i Lazio.

Milos Krasic, Serbien

Ytter i CSKA Moskva, flera europeiska klubbar är intresserade, kanske främst Milan, VM blir ett skyltfönster för Krasic, ska bli intressant att se hur bra han är.

Asamoah Gyan, Ghana

Jobbig anfallare som kommer att irritera motståndarförsvaren, han som ska göra målen.

Kwadwo Asamoah, Ghana

Riktigt sevärd centralmittfältare som tillvardags spelar i Udinese.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback