VM, del 9

Det laget som imponerade mest i första omgången åkte på en smäll mot Serbien och förlorade med 1-0 och detta gör gruppen vidöppen. Kloses utvisning avgjorde väl, det var onödigt av Klose och samtidigt ganska hårt dömt av domaren. Serbien spelade sen bra försvarspel, de har framförallt ett bra försvar men även främst ett par duktig mittfältare, så när de får matchbilden dit de vill blir de svåra att besegra. Det unga och fartfyllda Tyskland kunde inte riktgt ändra tillbaka matchbilden efter Kloses utvisninig, det känns som att Ballack hade varit nyttig idag. Å andra sidan så var det de mer rutinerade som förstörde dagen, Klose med sin utvisning och Podolski med sin straffmiss. Schweinstieger fortsätter dock att imponera. Slovenien-USA trodde jag skulle bli en jättetråkig match, jag hade helt fel, det blev en riktigt bra match, 2-0 blev 2-2. USAs vändning var imponerade, de visade moral och borde också fått 3-2, de fick ett riktigt mål bortdömt. De ser dock ut att vara gruppens starkaste lag och går nog vidare trots allt. England var riktigt svaga mot Algeriet och fick bara 0-0, grupp C lever fortfarande efter två omgångar,det trodde jag minsann inte att den skulle göra. England får nu ett tuff sista match mot Slovenien, om de vill gå vidare så måste höja sig, rejält.


Holland - Japan
Holland är storfavorit i denna match, de övertygande inte något vidare mot Danmark men vann ändå utan några större problem. Holland har ett riktigt intressant lag. Japan kommer från en bra insats mot Kamerun och har en bra chans på avancemang, det är väl dock inte matchen mot Holland som den möjligheten kommer avgöras. Matchen bör vinnas av Holland som är ett bättre lag, jag räknar dock med att Japan inte kommer ge upp utan kamp och de lär kämpa hela matchen.

Håll ögonen på
Van der Wiel, Holland, Ytterback som förväntas fylla på framåt.
Kuyt, Holland, offensiv spelare som alltid lägger ner ett hårt jobb.
Sneijder, Holland, spelfördelaren framåt som inte riktigt kom igång.
Nakazawa, Japan, duktig mittback som kommer få en nyckelroll.
Hasabe, Japan, mittfältare som kommer bli nyttig.
Honda, Japan, stjärnan i laget och han som ska göra det framåt.

Ghana - Australien
I och med att Serbien slog Tyskland så blir detta en måstematch för Ghana, som behöver vinna för att ha ett bra utgångsläge att gå vidare. Ghana är ett av få Afrikanska lag som har bra offensiva och kreativa mittfältare, något som många av de andra Afrikanska lagen saknar. Australien däremot vill visa att de är bättre än vad de visade mot Tyskland, de saknar dock Cahill, vilket är tungt. Jag tror Ghanas fysik och tyngd kommer bli avgörande, om Cahill hade varit med så skulle nog Austalien kunna ta en poäng. Ghanas motivation och högre kvalite på laget bör dock göra att de vinner.

Håll ögonen på
Kingston, Ghana, målvakt som ofta är bra för sitt landslag.
Annan, Ghana, balansspelare som tillvardags spelar i Rosenborg.
Ayew, Ghana, Fartfylld och fantasifull ytter.
Neill, Austarlien, han som ska hålla ihop ett segt och gammalt försvar.
Emerton, Australien, nyttig spelare för laget.
Culina, Australien, rörlig mittfältare som är användbar i flera positioner.

Kamerun - Danmark
Två lag som förlorade sin första match och de två lagen som man på förhand trodde var de som skulle slåss om andra platsen. Kamerun imponerade inte alls och de måste höja sig väldigt om de först ska vinna här och sen gå vidare från gruppen. Danmark har ett bar försvar och måste hitta en offensiv till matchen. Jag tror det kommer vara två ganska nervösa lag som går ut på planen. Laget som vågar mest kommer nog att vinna, båda lagen behöver i alla fall vinna denna match.

Håll ögonen på
Le Guen, Kamerun, frågan är hur tränatren nu kommer ställa upp, och kommer han spela med A.Song?
Makoun, Kamerun, är väl han som ska försöka bli mittfältsmotorn.
Etoo, Kamerun, måste lyfta sig till denna match, lagens stjärna.
Poulsen, Danmark, kommer bli mycket kamp på mitten, kan nog passa Poulsen.
Kahlenberg, Danmark, rörlig mittfältare, en som ska skapa saker.
Rommedahl, Danmark, kantspelaren börjar bli till åren, men är fortfarande kvick, och han har rutin.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback