Vm, del 7

Jag snackade upp Chile och Honduras innan matchen, den kanske inte levde upp riktigt till uppsnackandet, men jag tyckte det var en sevärd historia. Ett Chile som verkligen vågade spela framåt och anfalla med hela laget, hoppas det kan belönas i turneringen. De missade dock lite för mycket lägen, men deras centertank var skadad, när Humberto Suazo är tillbaka, då kan straffområdeseffektiviteten öka. Honduras försökte anfalla när de väl fick chansen, de gjorde en hyfsat match men var numret för svagt för Chile. Jag tycker det var synd att de saknade alternativet att använda sig av David Suazo, hans snabbhet därframme kan bli läskigt för motståndarlagen i kommande matcher. Honduras är ett helt okej fotbollslag, men de andra i gruppen är lite för starka. I matchen Spanien-Schweiz blev det turneringens hitills största skräll, EM-vinnarna och kanske huvudfavoriten Spanien förlorade med 1-0. Schweiz spelade kompakt och kontrade bra och Spanien lyckades inte göra mål. Detta gör att grupp H kommer bli en öppen och hård match mellan tre lag. Hemmanationen Sydafrika åkte på en smäll mot Uruguay och förlorade med 3-0, vilket gör att Bafana Bafana får det oerhört tufft att avancera. För Uruguay däremot ligger en slutspelsplats öppen. Alla Sydamerikanska lagen har imponerat väldiga hitills i turneringen 4 segrar och två oavgjorda och de oavgjorda hafr kommit mot förra VM-ets finalister, Italien och Frankrike.

Argentina- Sydkorea
De båda segrarna efter första omgången möts i denna match. Argentina gjorde en helt okej insats och visade stundtals upp den enorma offensiva skicklighet som laget besitter, försvaret ser okej ut, men känns lite känsliga för omställningar. Sydkorea övertygade mycket i första matchen mot Grekland. De visade upp bra fart och rörelse framåt och dessutom ett stabilt försvarsspel. Jag tror detta kommer bli en häftig match som svänger fram och tillbaka, Argentina lär anfalla och det tror jag även Sydkorea kommer göra när chansen ges, även att de säkert kommer prioritera försvarsspelet.

Håll ögonen på
Gutierrez, Argentina, nyttig spelare som arbetar i båda riktiningarna, lagets lungor.
Higuain, Argentina, fick inte riktigt till avsluten förra matchen, dags nu, annars finns Milito på bänken.
Messi, Argentina, superstjärnan, gjorde en bra första match men lyckades inte riktigt i de avgörande momenten.
D.R Cha, Sydkorea, högerback som gjorde en bra premiär, lär få arbeta idag.
J.W Kim, Sydkorea, centralmittfältare som ska försöka vinna kampen där.
J.S Park, Sydkorea, stjärnan i laget, bra offensivt och en bra lagspelare, oerhört nyttig för sitt lag. Lika viktig för Sydkorea som Messi för Argentina.

Grekland - Nigeria
Den här matchen känns inte på förhand lika intressant som Argentina - Sydkorea. Det är dock en måstematch för båda lagen. Grekland gjorde inte alls en bra förstamatch och måste nu vinna för att ha någon som helst chans att avancera. Nigeria gjorde en helt okej insats mot Argentina men föll med uddamålet, men nu är det dags för laget att börja vinna för att de ska gå vidare. Båda lagen måste gå för seger denna match vilket kan göra den intressant. De har två tränare som i grunden prioriterar försvar, ska bli intressant om Lagerbäck lyckats hitat en intressant anfallside med sitt lag. Båda lagen är tunga och fysiska vilket lär märkas på matchbilden, Nigeria har lite mer fart i laget. Nigeria bör vinna den här matchen och jag tror de klarar det, men kan mycket väl bli kryss.

Håll ögonen på
Seitaridis, Grekland, ytterback som var med EM04, som håller en bra nivå.
Torosidis, Grekland, den andra ytterbacken, tog hand om många fasta situationer första matchen.
Charisteas, Grekland, Podolski över honom, lyckas sällan i klubblagen men bra i landslag, hans huvudspel blir viktigt.
Shittu, Nigeria, i en fysisk match så blir denna mittbacks huvudspel viktigt.
Haruna, Nigeria, han som ska hålla i taktpinnen på mittfältet.
Yakubu, Nigeria, anfallsstjärnan, det är främst han som ska göra målen.

Frankrike - Mexico
Frankrike har svårt att få till offensiven och laget känns disharmoniskt. Kanske kan detta VM dock passa laget eftersom inga lag gör mål. Förra VM hade de en Zidane vars inidviduella skicklighet räddade laget. Ribery och Gourcuff kommer inte upp till den nivån, Anelka övertygade inte och Henry är inte vad han har varit och Malouda sitter tydligen på bänken. Mexico spelar ganska offensivt där de fyller på mycket med ytterbackarna, dock är de väldigt ineffektiva framåt, Dos Santos göra många bra grejer men känns ganska ofarlig när han kommer till lägen. Frankrike kan mycket väl straffa Mexico om de går bort sig någongång i sin iver att anfalla. En öppen match som kan sluta hur som helst.

Håll ögonen på
Evra, Frankrike, kaptenen, ska försöka få ihop styrkorna att spela som ett lag, en nog så svår uppgift.
Toulalan, Frankrike, en skicklig defensiv mittfältare.
Malouda, Frankrike, började på bänken i premiären, lär få starta idag.
Salcido, Mexico, vänsterback som fyller på framåt.
Marquez, Mexico, kaptenen, spelar centralt på mitten, gjorde mål i första matchen.
Blanco, Mexico, gamla Blanco lär börja på bänken, men kan mycket väl komma in, han må vara lite tjock och orörlig, men bra spelsinne och passningsfot.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback