Sista gruppspelsrundan, Grupp C och D

De två första grupperna är färdigspelade och om man för analysera dem så kan man väl säga att det var väntat men oväntat. Uruguay övertygade mycket under gruppspelet ett ramstarkt försvar, över hela planen och en tridente längst fram gör att Uruguay ser riktigt starka ut. De är anförda av Diego Forlan, och jag fortsätter att prisa honom, han gör att Uruguay nu har ett lag som kan utmana om medaljer. Mexico har ett ganska bra spel, men de lär få svårt att gå längre än till åttondel i år också. med någon riktigt bra anfallspelare hade det kunnat gå längre, nu tror jag inte på det riktigt. De får dock chansen att spela åttondel och större undren har skett, de spelar en ganska offensiv fotboll, vilket är kul. Den sista gruppspelsmatchen stod mellan Sydafrika och Frankrike. Sydafrika avslutande sitt hemma-VM på ett värdigt sätt, med tanke på deras spelarmaterial så har det gjort ett bra VM. Framförallt tror jag att detta VM, har gett Sydafrika en tro på sitt landslag och jag tror att Sydafrika kan växa till ett av de stora afrikanska lagen några år framöver, jag tycker potentialen finns i laget, tyvärr var de inte riktigt klara till sitt hemma-VM. Detta VM som Frankrike har haft är ett avsked som inte ens är värdigt Domenech. Avslutningen var ungefär lika bedrövlig som övriga turneringen, men de fick i alla fall göra mål. Detta var nog Henrys sista landskamp, även om han inte alltid fått ut lika mycket i Frankrike som han fick i Arsenal så har han haft en bra landslagkarriär, den sista spelaren från 1998-laget (med reservation för fel). Några andra spelare kanske också får sluta, för att de beter sig som idioter, Avslutar med ett citat: Dra och bli rövknullad din smutsiga horunge.

Slovenien - England
Englands ödesmatch mot ett Slovenien som är bra organierat. Detta kommer bli ett eldprov för England, nu gäller det för laget att kliva fram och visa mod, det finns inget utrymme för rädsla att misslyckas. Slovenien lär spela på att få ett oavgjort resultat. Lär bli en kamp där lagen har mycket vilja, England bör vinna, men Slovenien är knepiga att ha att göra med.

Håll ögonen på
Cesar, Slovenien, viktig mittback
Suler, Slovenien, lagets andra mittback, båda lär få göra mycket.
Birsa, Slovenien, kreativ spelare med bra vänsterfot.
Lampard, England, behöver kliva fram på mittfältet.
Rooney, England, varit svag hitills, behöver höja sig nu.
Heskey, England, ofta kritiserad, bra chans nu att få lite hjältestatus.

USA - Algeriet
USA har fått en gyllene chans att gå vidare och vinna gruppen. De är också det laget som kanske imponerat mest spelmässigt i gruppen, bra organierat och ganska farliga framåt till och från. Algeriet lär kämpa för att ta sig vidare, troligtvis räcker de inte till, USA bör vinna.

Håll ögonen på
Demerrit, USA, bra mittback i laget.
Bradley, USA, tränarens son, gjort en riktigt fin turnering.
Donovan, USA, en av USAs bästa spelare genom tiderna, håller alltid en bra nivå.
Yahia, Algeriet, Viktig försvarare.
Yebda, Algeriet, lär lägga ner ett hårt arbete på mittfältet.
Ziani, Algeriet, han som främst ska skapa saker framåt.

Ghana - Tyskland 
Oerhört viktig match, båda hade ett guldläge eter första rundan och kunde ha satt sig själva klara för slutspel inför denna match, istället så blir detta en ödesmatch där troligtvis ett av lagen åker ur. Tyskland är givetvis favoriter till att vinna denna match. De saknar en avstängd Klose där framme, hans rutin hade varit viktig, kommer alla unga spelare ha kyla nog om matchbilden utvecklas fel. Ghana är fysiska och jobbiga att möta, kan de kämpa ner Tyskland? Tveksamt.

Håll ögonen på
Mensah, Ghana, var skadad i förra matchen, viktigt att mittbacken som också är en ledare är tillbaka till denna match.
K-P. Boateng, Ghana, mittfältare som kommer från Tyskland, nu spelar han mot Tyskland, med Ghana. Hans halvbror spelar i tyska landslaget, lär dock starta på bänken.
A. Gyan, Ghana, anfallare som gjort två straffmål hitills, nyckelspelare.
Lahm, Tyskland, kaptenen blir väldigt viktig denna match, han som ska leda styrkorna.
Podolski, Tyskland, har han kvar självförtroende efter missarna sist? Podolski kan behöva kliva fram.
Özil, Tyskland, kreativ spelare som kan ha nycklar att dyrka upp försvaret.

Australien - Serbien
Australien tog chanen till avancemang genom att kryssa mot Ghana. De saknar dock både Cahill och Kewell på grund av avstängning och det är riktigt tungt. Serbien är vidare vid seger, och de ska normalt vinna denna match, men Australien är ingen mumsbit, full fokus krävs.

Håll ögonen på
Moore, Australien, gamla mittbacken som är klubblös.
Bresciano, Australien, kreativ mittfältare.
Kennedy, Australien, när Cahill och Kewell är borta så lär han ta anfallsplatsen.
Ivanovic, Serbien, duktig högerback
Stankovic, Serbien, ledaren på mittfältet.
Zigic, Serbien, den långa anfallaren behlver vara effektiv i denna match.

Kommentarer
Postat av: Tobias

Minns inte vem det var som sa, men jag gillade det: "Vad nu Anelka sa så förtjänade Domenech det säkerligen" (utan att vara ett exakt citat) Haha!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback