Grupp F

Italien
Buffon
Maggio - F. Cannavaro - Chiellini - Zambrotta
Palombo - De Rossi
Iaquinta - Marchisio - Di Natale
Gilardino

Paraguay
Villar
Bonet - da Silva- Caniza - Torres
Martinez - Santana - Barreto - Riveros
Santa Cruz - Cardozo

Nya Zeeland
Moss
Reid - Boyens - Nelson - Lochhead
Brockie - Mulligan- Elliot - McGlinchey - Bertos
Killen

Slovakien
Mucha
Pekarlik - Skrtel - Durica - Cech
Kopunek - Sapara
Weiss - Hamsik - Stoch
Vittek

Det har varit lite frågtecken kring italienska landslaget och de känns för tillfället inte alls lika starka som de var förra VM då de vann. Framförallt är det backlinjen, där det just nu känns som att det bara är Chiellini som håller måttet, kanske kan vissa spelare lyfta sig och ta chansen i VM. Offensiven saknar också fixstjärnor, mittfältet är ganska bra men det är bara De Rossi som håller världsklass.. Det är laget Italien som ska prestera detta VM, mästarna är lite nederlagstippade, vilket kan passa dem. Jag tror dock det saknas för mycket kvalité för att gå riktigt långt, ett par spelare måste höja sig rejält och göra sin livs turnering. Gå vidare från den här gruppen bör de dock göra, och ganska enkelt

Paraguay är ett intressant lag, de har imponerat i det Sydamerikanska kvalet där de slutade tvåa, det tyder på styrka. Att spelarna är relativt okända i Europa behöver inte vara en nackdel, Paraguay kommer ställa upp med ett starkt lag till VM. Flera intressanta anfallare har de också, inte säkert att den stora stjärnan under många år, Roque Santa Cruz, tar en startplats. Roques rutin kommer ändå bli nyttig för laget. Slovakien är ett lag som jag finner intressant, de känns som att de är på frammarsch och har flera intressanta spelare, bl.a. ett par unga kantspelare i Weiss och Stoch som är Premier League-bekantingar. Den mest lysande stjärnan är Hamsik som varit en av Serie A:s bästa mittfältare ett par säsonger. Nya Zeeland ska egentligen inte ha kvalitéer, för att prestera något nämnvärt i ett VM, men nu får de iaf chansen att visa upp sig.

Italien bör gå vidare från gruppen och det relativt komfortabelt. Paraguay tror jag tar den andra platsen, de känns intressanta och kan säkert vara en jobbig motståndare för flera lag. Slovakien är Paraguays hårdaste konkurrent, men att Paraguay är lite starkare och har större mästerskapsrutin vilket gör att Paraguay bör bli tvåa. Nya Zeeland kommer inte gå vidare

Spelarprofiler i gruppen

Daniele De Rossi, Italien
En av världens bästa mittfältare och kommer vara en nyckelspelare om Italien ska gå långt.

Antonio Di Natale, Italien
Vann skytteligan i Serie A, är född 77 och har slagit igenom ganska sent, troligtvis hans sista chans att visa upp sig för en internationell publik.

Denis Caniza, Paraguay
Försvaret blir viktigt för Paraguay och rutinerade Caniza kan bli försvarsgeneral.

Oscar Cardozo, Paraguay

En anfallare som gjort en bra säsong i Benfica, och kanske kommer vara den som är anfallsstjärnan istället för Santa Cruz under VM.

Ryan Nelson, Nya Zeeland
Nya Zeelands bästa spelare och mittback i Blackburn till vardags.

Martin Skrtel, Slovakien

Till vardags i Liverpool, viktig för Slovakiens försvar.

Marek Hamsik, Slovakien
En av turneringens mest intressanta spelare, mycket duktig mittfältare, ska bli spännande att se vad han presterar i VM.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback